ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.08.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: AUGUSTUS

Filozofări de suflet (mai puţin turistice)

NOTĂ ARTICOL OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS
Articolul poate fi votat cu voturi simbolice (+/-1PMA)
Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

Schimbarea generaţiilor

TIPĂREȘTE

Am fost cooptată în AFA în 2010, puţin peste doi ani de la înfiinţarea saitului. Pe atunci erau relativ puţini membri si fiecărui nou venit i se dădea atenţie citindu-i-se postările, criticându-l, elogindu-l, învăţându-l din mers. Încă din primul an am muncit cu seriozitate, ordonându-mi amintirile excursiilor făcute cu ani în urmă şi selectând fotografiile care reprezentau şi altceva decât persoane şi grupuri de oameni.

Prin introducerea unei rubrici ˝Impresii de călătorie˝ înafară de informaţiile privind cazările, îndrumări prin întrebări şi răspunsuri practice, AFA a cucerit un loc de top pe piaţa publicaţiilor turistice. Ideea excepţională a lui Cornel a fost să instaureze un sistem de punctaj acordat de userii care citesc impresiile şi pe baza căruia se acordau bonusuri sub formă de obiecte, sejururi la pensiuni sau excursii la alegere. S-a născut astfel competiţia şi concurenţa între participanţi, sentimente omeneşti de altfel, care au stimulat userii să scrie din ce în ce mai bine. În aceeaşi ordine de idei, la atingerea unui prag al punctajului se acorda un titlu, de ex. cu 10 mil puncte deveneai Augustus, Titan la 20 mil, Apollo la 25 mil. Vă daţi seama ce stimul, ce onoare? A apărut şi punctajul suplimentar acordat obiectivelor despre care nu s-a mai scris sau de o importanţă deosebită care a stimulat ˝defrişările˝. Apoi au fost întâlnirile anuale ale membrilor AFA, pentru care Cornel si echipa sa contactau şi alegeau hoteluri. Erau prilejuri de cunoaştere a userilor, legare de prietenii, petreceri cu distracţie până spre dimineaţa, acordare de diplome şi premii. Afa a ajuns foarte respectată şi cunoscută. Cel puţin eu, în cea mai mare parte a locaţiilor din ţară unde am fost cazată, se ştia de AFA. Cu timpul s-a format un nucleu de ˝grei˝ ai saitului care se întrececeau între ei scriind din ce în ce cu mai multă valoare despre destinaţii, muzee, oraşe bătute la pas, plaje, munţi, oamenii locurilor, catedrale, circuite, trasee, costuri, ponturi- toate fiind utile celui care urma să facă o excursie în ţară sau străinătate.

Pandemia a stopat puţin ritmul postărilor şi a amânat/ anulat întâlnirea anuală care urma să aibă loc în 2020 la Sâmbăta de Sus. O mână de împătimiţi ai excursiilor au organizat totuşi luna trecută o caravană înafara ţării dar nu a avut răsunetul unei adunări de masă a afaiştilor. Totuşi şi în timpul pandemiei oamenii au circulat. În ţară. Au văzut locuri deosebite despre care au scris şi le-au făcut cunoscute.

Situaţia actuală.

Zilnic în AFA apar noi înscrişi şi cred că s-a ajuns în jur de 100000 membri (rog WEB dacă crede să corecteze cifra). Din păcate mulţi vin să culeagă informaţii dar puţini sunt cei care îşi scriu impresiile după efectuarea unei excursii împărtăşindu-le şi altora din experienţa lor. Chiar dacă postează ceva, de multe ori este incomplet. Se observă lipsa de îndrumare pentru new- entry şi fără ea este greu de răzbătut. Totuşi, studiind Top 500 pe anul 2021, din cei 500 concurenţi participanţi la competiţie am găsit printre primii 50, şase nume noi, useri înscrişi după 2015. Ei sunt:K-lător (locul 10, înscris 2020), gpopa (locul 13, înscris 2017), Mioritica (locul 15, înscris 2021) Mihaela Voicu (locul 22, înscris 2017)), Kavarnap (locul 40, înscris 2017), Mihnea- Alexandru (locul 43, înscris 2016), Mirinda (locul 48, înscris 2021). Aceştia s-au remarcat prin calitatea reviewurilor scrise în condiţii mult mai grele decât în perioada de început al AFA.

Urmează până la locul 500 câteva sute de new-entry înscrisi după 2015, care din timiditate sau lipsă de încurajare au scris puţin, mai mult despre cazări (cu plusurile şi lipsurile lor), restaurante şi mai puţin despre excursiile propriuzise. Ca în orice preocupare nouă eu le-aşi propune să se informeze citind din reviewurile ˝greilor˝ acestor sait, măcar despre locurile pe care le-au vizitat şi le cunosc. Cu timpul, pentru majoritatea, reviewurile devin un hobby şi oricât de ocupaţi ar fi, câteva ore pe săptămână reprezintă un timp de relaxare, de ordonare a amintirilor prin poze şi scris şi în acelaş timp o satisfacţie că ai fost citit şi apreciat. Pe de altă parte reprezintă şi o investiţie pentru viitor. Nici nu ştiţi ce satisfacţie şi tonus ridicat îţi vor da amintirile, atunci când vârsta sau bolile nu-ţi vor mai permite să faci excursii

Se schimbă oare generaţiile pe AFA?

Da. Cu excepţia câtorva useri muşcaţi de morbul AFA, unii useri, chiar din cei prolifici, după 6-10 ani, renunţă din varii motive. Este momentul să se remarce şi să se consolideze o nouă generaţie care va aduce un suflu nou în acest sait de excepţie. Le-ar trebui însă dată mai multă atenţie şi încurajare.


---
Trimis de Michi in 06.08.21 18:13:58
Validat / Publicat: 06.08.21 19:42:45
VIZUALIZĂRI: 561
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
25 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 36 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

liviu49 [06.08.21 21:30:40] »

Mama Michi multumiri pentru acest articol, in afara de concurs, dar care incearca sa puna niste intrebari, sa caute niste raspunsuri la altele. Schimbarea generatiilor este inevitabila, ea se va face cu toate impotrivirile noastre. Problema este ce si mai ales cine vine din urma. Din pacate eu constat ca prea putini cititori devin si scriitori. Explicatii si motive se vor gasi mereu. Poate eu gresesc (spre deosebire de multi oameni, am obiceiul de admite ca sunt supus greselii), dar cred ca si saitul are vina lui. Atata timp cat aprecierile consfintite prin voturi se fac de cele mai multe ori pe criterii de prietenie, de reciprocitate in acordarea voturilor, e greu de atras scriitori noi. Cum se poate explica faptul ca unele articole (nu comentez calitatea lor) scrise de persoane diferite, cu aproximativ acelasi continut au punctaje foarte diferite. Si daca la calitatea informatiei din articole se poate discuta, cum se face ca aceasi poza primeste voturi foarte diferite, in functie de persoana care le-a postat. Nu mai vorbesc de faptul ca o poza cu Judecata de Apoi de la Voronet (postata de un necunoscut) primeste doar un vot, iar o farfurie de mancare (postat de unul din greii saitului) primeste 22 de voturi. Poate ca cei mai multi dintre cei care renunta sa mai scrie, nu inteleg nici ei aceste lucruri.

Ma opresc aici cu remarcile mele si iti doresc numai bine, multa sanatate si noroc (cei de pe Titanic erau toti sanatosi, dar numai unii au avut noroc sa supravietuiasca).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][14 voturi]
Michi [07.08.21 08:16:55] »

@liviu49:

˝Cum se poate explica faptul ca unele articole (nu comentez calitatea lor) scrise de persoane diferite, cu aproximativ acelasi continut au punctaje foarte diferite. Si daca la calitatea informatiei din articole se poate discuta, cum se face ca aceasi poza primeste voturi foarte diferite, in functie de persoana care le-a postat. ˝

Simplu. Construiesc o bisericuţă că doar românul e credincios şi votul e asigurat. Te votez, mă votezi. Şi dacă mai pui un comentariu cu ˝mi-a plăcut˝n-ai probleme.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
liviu49 [07.08.21 09:38:23] »

@Michi: Mama Michi cred ca faci o greseala pe care, de altfel, o facem toti. Am fost luna trecuta cateva zile in vizita in Maramures. Intr-un satuc mai retras, pe un deal era o bisericuta spre care se indreptau oamenii locului, imbracati in straiele lor, (invechite pentru multi modernisti) de care sunt tare mandri. Desi nu ne vazusera in viata lor ne salutau si ne raspundeau bucurosi la intrebarile puse de noi. Bisericuta este locul unde asemenea oameni se strang pentru a fi mai aproape unii de altii, pentru a uita rautatile de fiecare zi. Aceea este cu adevarat o bisericuta. Asocierea de care faci vorbire poata fi numita gasca, clan, cumetrie, oricum, dar bisericuta cred ca e gresit.

Numai bine si multa sanatate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
Michiscris / TELEFON [07.08.21 09:51:19] »

@liviu49: Bineinteles ca nu m- am referit la o biserică adevarata pentru care, ca şi creştin ortodox am tot respectul. Termenul s- a încetățenit aici si pe alte saituri si sper sa nu fie luat ad literam ca o blasfemie. Ar fi fost mai potrivit să spun gaşcă.

iulianic [07.08.21 10:05:03] »

@liviu49:

… constat ca prea putini cititori devin si scriitori.

Am întâlnit persoane care au spus: "Eu nu scriu. Intru pe site, îmi iau ce-mi trebuie și… gata! " Și, or fi mulți dintre aceștia.

Da, aprecierile sunt consfințite prin voturi care se fac de cele mai multe ori pe criterii de prietenie, de reciprocitate. S-a mai deschis acest subiect și concluzia a fost că "bisericuțe" vor fi întotdeauna pe AFA. Nu ai cum să le stai împotrivă. Dar, noii veniți nici nu au timp să realizeze asta. De cele mai multe ori scriu ceva, apoi dispar înainte de a afla ce și cum.

Și pentru că veni vorba, nici unul dintre articolele mele nu a avut atâtea aprecieri încât să fie selectat "articolul zilei" sau "articolul săptămânii". Sunt prea slabe. Cât despre poze… Una singură a fost "poza zilei". Reprezenta câțiva maci înfloriți într-un șanț de la marginea drumului către Giurgiu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][7 voturi]
iulianic [07.08.21 10:09:51] »

@Michi:

Construiesc o bisericuţă…

Uneori bisericuța este o adevărată catedrală. Cu ani în urmă, mie mi s-a întâmplat să fiu votată – la majoritatea articolelor – de cineva care își propusese (se vede treaba) să citească tot ceea ce scriu eu. Acel cineva a fost suspectat a fi soțul meu. Am fost întrebată dacă este adevărat. M-a durut. M-a durut atât de tare încât am trimis un mail acelei persoane cu rugămintea de a nu mă mai vota pentru că voturile lui îmi fac mai mult rău decât bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
Michi [07.08.21 10:30:26] »

@iulianic: M-am gândit mult dacă pe lângă cei 5-6 noi veniţi pe care i-am nominalizat, să dau şi nume ale câtorva ˝grei ai saitului˝. Am renunţat pentru că chiar dacă dădeam 20 de nume, al douăzeci si unulea ar fi fost bnemulţumit. Dacă aşi fi făcut-o totuşi, ai fi fost prima pe listă. De ce? Lăsând la o parte calitatea reviewurilor apreciată de noi toţi cât şi numărul lor ( cca 830), e vorba de pasiune, perseverenţă, documentare serioasă. Când ai făcut o mică pauză ocupându-te de goblenuri m-am întristat dar loialitatea faţă de AFA a învins. Nu degeaba ţi se spune ˝doamna acestui sait˝

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
zapacituscris / TELEFON [07.08.21 10:48:58] »

@iulianic: Și pentru că veni vorba, nici unul dintre articolele mele nu a avut atâtea aprecieri încât să fie selectat "articolul zilei" sau "articolul săptămânii". Sunt prea slabe. Cât despre poze… Una singură a fost "poza zilei". Reprezenta câțiva maci înfloriți într-un șanț de la marginea drumului către Giurgiu.

Nu vă faceți mustrări, cine trebuia să citească, a citit ce ați scris... mai bine mai puțini, dar din cei care știu să aprecieze valoarea intrinsecă a unui articol, fie el de călătorie, cazare sau potol.

Bucuria interioară se naște din plăcerea de a-ți etala "memoriile" afectiv-constructive așternându-le pe o hârtie sau pe un monitor. Cu timpul, valoarea lor crește, precum un vin vechi sau un scarabeu închistat în chihlimbar.

"Omul este foarte puternic atunci când se mulţumeşte cu ceea ce are şi

foarte slab atunci când încearcă să se ridice deasupra omenirii. " - J. J. Rousseau

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][7 voturi]
Rofri [07.08.21 14:30:33] »

Apreciez și eu foarte mult AFA. Site-ul are în primul rând marele merit de a oferi turiștilor ceea ce nu găsesc nicăieri în altă parte: recenzii amănunțite și multe imagini. La acestea se adaugă povestea, epicul. Minunate istorii de călătorie, încântătoare nu numai prin informație, dar și prin stil sau prin umor, scrise de cei care au harul povestitului. AFA ar putea scoate un volum cu memorii de voiaj, similar cu cele pașoptiste! Nu în ultimul rând, AFA ne face obiectivi, selectivi, ordonați, buni observatori. Ne determină să fim introspectivi, să scriem jurnale de călătorie pe care nu le-am fi scris, prin care retrăim momente vii care altfel s-ar estompa în timp.

Cred că nimeni nu scrie pentru voturi și punctaje, după părerea mea ele ar putea să lipsească, sau să fie simple like-uri. E firesc să te bucuri când ceilalți îți apreciază un articol sau o poză, dar ideea de competiție, de clasament, nu-și are rostul, cred eu. Aș fi zis că mai important e numărul de vizualizări dar am observat că se înregistrază câte o vizualizare de fiecare dată când accesezi un articol. Deci, dacă cineva își accesează de 100 de ori propriul articol, face 100 de vizualizări.

Cât despre generații (nu neapărat de vârstă, mai curând de vechime pe AFA)... da, se observă diferența: scriu schematic, nu știu să reliefeze esențialul, se concentrează pe aspecte care țin de subiectivitate, judecă impulsiv, iar cu exprimarea... jale mare. Totuși, faptul că intră pe sait, citesc și doresc să scrie și ei, este un semn bun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][8 voturi]
Michi [07.08.21 14:47:25] »

@Rofri: Foarte bune observaţii şi completări. Scuză-mă dar unde ai fost până acum? Am citit ce ai scris despre Siena şi Verona pe care le-am vizitat şi mi-au plăcut reviewurile tale: organizate, bine structurate, cu detalii. Despre asta vorbeam la schimbarea generaţiilor, probabil nu ai mult timp la dispoziţie dar câteva ore acum, alte câteva mai târziu şi ţi-ai construit un review care, cândva, îţi va face plăcere să-l reciteşti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
zapacituscris / TELEFON [07.08.21 15:32:39] »

@Rofri: AFA = o agora contemporană, unde se întâlnesc ideile, unde se dezbat subiectele pe teme date sau ad-hoc. E piața unde, dacă se vrea, toată lumea rațională care participă, câștigă, mai devreme sau mai târziu. E deasemenea, oarecum o formă de quasi-peripatetism, ne plimbăm prin lume și pe la noi, apoi dezbatem... Mie așa îmi place să văd...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][5 voturi]
iulianic [07.08.21 18:52:15] »

@Michi: Mulțumesc! Prea mult mă lauzi.

Și acum mă ocup de goblenuri. Am primit un set cu 4 reproduceri după Grigorescu și lucrez la ele. Sunt abia la al doilea, dar până la Anul Nou e posibil să fie gata toate.

@zapacitu :

Bucuria interioară se naște din plăcerea de a-ți etala "memoriile" afectiv-constructive…

Așa este. În plus, face parte dintr-un țel pe care mi l-am propus, fără legătură cu vreun clasament.

@Rofri :

Cred că nimeni nu scrie pentru voturi și punctaje… E firesc să te bucuri când ceilalți îți apreciază un articol sau o poză, dar ideea de competiție, de clasament, nu-și are rostul, cred eu. …

Dar, cum ți s-ar părea ca în ajun de An Nou să primești un e-mail de felicitare în care să citești și următoarele: "Știu că în această toamnă competiția a fost acerbă și (poate) nu am procedat cum ar fi trebuit - adică nu ți-am mai votat articolele. Toane de moment, vin și pleacă. "?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
Rofriscris / TELEFON [07.08.21 20:03:55] »

@iulianic: Serios?! Mă miră foarte tare o asemenea atitudine și îmi întărește convingerea că o competiție cu premii între membrii AFA nu e benefică.

iulianic [08.08.21 09:16:02] »

@Rofri: Da, e cât se poate de serios! Întru aducere aminte, păstrez și acum felicitarea.

liviu49 [08.08.21 09:50:43] »

@Rofri: Nu în ultimul rând, AFA ne face obiectivi, selectivi, ordonați, buni observatori.

Parafrazand un coleg ale carui articole le apreciez in mod deosebit, Oare?

Cat de obiectivi suntem atunci aceasi poza orimeste 1 vot, daca e postata de un necunoscut, iar aceasi poza postata de un greu al saitului primeste 9 voturi? Atunci cand o poza cu Judecata de apoi de la Voronet, postata de un necunoscut primeste un vot, iar o farfurie de mancare primeste 22 de voturi, dar e postata de un greu, cat de obiectivi suntem? Si exemple sunt cu sutele, daca incerci sa le cauti.

Afirmatia ca nimeni nu scrie pentru voturi o consider, in cel mai fericit caz, putin adevarata. Acum cativa ani, cand la doua saptamani premiul cel mare era o calatorie gratuita cu avionul, duminica seara cu unsfert de ora inainte de inchiderea " urnelor " se inregistrau voturi la cateva secunde unul de altul la principalii candidati la premiul cel mare.

Lucrurile astea s-au intamplat si, probabil, ca se mai intampla. Eu am sugerat o data sistemul de punctare de la @avocat.net. Acolo primesti puncte pentru raspunsurile date la intrebarile puse in functie de rangul fiecaruia. Eu daca am rangul 10 si primesc un vot de cineva cu rang mai mic decat al meu primesc un singur punct. Daca primesc un vot de la cineva cu rang mai mare decat al meu primesc diferenta dintre rangurule noastre. Adica eu am rangul 10 si primesc un vot de la cineva cu rangul 20 primesc 10 puncte. Se reduce astfel posibilitatea unor bisericute, cum le-a numit @michi.

Ma opresc aici si-ti urez numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Michi [08.08.21 09:51:23] »

@iulianic & liviu49: Si eu am observat cum se votează în grup, mereu aceeaşi, chiar dacă n-au scris un review sau ecou. Din curiozitate, am mers la sursă şi am văzut că erau din aceeaşi localitate. În special spre sfârşitul anului când se vizau premii care erau destul de consistente. Asta se întâmpla acum 4-5 ani, acum nu mai am răbdare să fac investigaţii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
iulianic [08.08.21 10:31:23] »

@liviu49:

Eu am sugerat o data sistemul de punctare de la @avocat.net. Acolo primesti puncte pentru raspunsurile date la intrebarile puse in functie de rangul fiecaruia.

Eu aș merge și mai departe cu ideea. Ce-ar fi ca - cel puțin pentru o perioadă - să nu mai existe voturi? Oare câți dintre noi ar mai scrie și cum ar mai scrie? Și ideea de a nu se afișa numele celor care votează ar fi benefică într-o oarecare măsură. Reciprocitatea nu ar mai fi chiar așa… la vedere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
iulianic [08.08.21 10:35:39] »

@Michi:

Si eu am observat cum se votează în grup, mereu aceeaşi…

Faptul că "erau din aceeași localitate" nu are cea mai mare relevanță. Câți bucureșteni nu sunt membri AFA, de exemplu? Mai interesant mi se pare faptul că într-o listă foarte lungă a celor care votează un anumit user, sunt mulți de care nu am auzit vreodată, care nu au ca activitate AFA decât să-l voteze pe X.

Acum câțiva ani, când un "fan" al meu mă vota cu frenezie, a fost suspectat soțul meu. Nu pot spune cum m-am simțit când am fost întrebată dacă este adevărat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
Rofriscris / TELEFON [08.08.21 11:03:24] »

@liviu49: Vorbind de obiectivitate, mă refeream la modul în care ne prezentăm impresiile și ne alcătuim recenziile, nu la acordarea voturilor. Dar dacă discuția se concentrează pe voturi, pot să spun că, în ce mă privește, nu m-au interesat clasamentele, premiile sau potențialii câștigători, pentru mine contează informațiile utile despre ce mă interesează la un anumit moment. De aceea nu am votat până acum decât ceea ce s-a încadrat în sfera mea de interes la un moment dat, nu am urmărit câte voturi are cineva. Mă surprinde foarte tare că se încing spiritele pe acest subiect... Repet, dacă ar fi simple like-uri, fără premii, poate ar fi mai bine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
liviu49 [08.08.21 13:31:51] »

@iulianic: Iote-te ca cineva a mai baut apa dupa mine!

Continui sa sustin sistemul de punctare propus. A. P. (nu am acceptului acceptul acestui om de aceea nu ii scriu numele intreg) a gandit acest sistem de punctare tocmai a preintampina bisericutele si altele asemenea. Acolo noi dam raspunsuri unor oameni care au probleme si, unii dintre ei, nu-si permit un avocat in rezolvarea problemelor cu care se confrunta. Premiile acolo sunt doar simbolice, cum ar fi moderatorul lunii, utilizatorul lunii. Si aproape toata lumea e multumita.

Ar fi interesant sa nu se mai puncteze, respectiv premieze, articolele si s-ar putea sa ramanem cam putini care mai scriem.

Daca tot se mentin voturile, confidentialitate lor va semana cu cea legata de salariile dintr-o firma, sau de varsta unei femei. Sunt confidentiale, dar toata lumea le stie! Cu cat reciprocitatea e mai transparenta cu atat e mai bine.

Numai bine si calatorii placute!

PS. Ca giurgiuvean convins ma bucur ca macii de pe marginea drumului spre Giurgiu au ajuns poza saptamanii. O poza cu Turnul Ceasornicului nu a avut norocul asta. Mai scrie despre Giurgiu, ca s-ar putea sa nu se stie!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
liviu49 [08.08.21 13:44:01] »

@Rofri: O singura data m-a interesat un premiu, in urma cu cativa ani si era chiar in spatamana de care vorbeam in ecoul meu. Mi-am dorit o tastatura romaneasca si urmaream in acea duminica daca am vre-o sansa; norocul pana la urma mi-a suras, mai ales ca nu cred ca interesa pe cineva o tastaura. Am castigat-o, am primit-0 (dupa sase luni) am folosit-o, pana s- defectat. Nu am fost suparat pentru ca niciodata calul de dar nu se cauta la dinti.

Spiritele pe marginea punctelor primite au fost incinse mereu si nu e de mirare. Pentru un zbor gratuit cu o anume companie aeriana merita sa tragi scaunul vecinului de masa. Noroc ca uneori mai dadea o bura de ploaie si mai stingea praful.

Numai bine si calatorii placte!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][0 voturi]
zapacituscris / TELEFON [08.08.21 13:57:33] »

@liviu49: confortul mental e asigurat de când m-am retras din concurs. Nu există riscul de a ocupa locul altcuiva în avion sau, doamne-fere, să rămân fără diacritice (am la rezerve câteva!). E mai liniștitor așa, e o libertate interioară izvorâtă din lipsa unei presiuni de "atmosferă" competițională. Dacă vă interesează ceva puncte PMA, le donez fără să am pretenții...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][3 voturi]
liviu49 [08.08.21 14:01:23] »

@zapacitu: Am intalnit olteni fericiti!

zapacituscris / TELEFON [08.08.21 14:03:30] »

@liviu49: sau... fericiți cei săraci cu duhul!

liviu49 [08.08.21 14:04:51] »

@zapacitu: Amin!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
hlli, iulianic, liviu49, Michi, Rofri, zapacitu
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0672149658203 sec
ecranul dvs: 1 x 1