ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.01.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 16 zile
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Un circuit prin Japonia la un pret pentru toate buzunarele

TIPĂREȘTE

Cum poti sa-ti organizezi un frumos circuit prin Japonia, la costuri pentru toate buzunarele, fara agentii, asa cum am facut-o impreuna cu inca 4 prietene, am sa va prezint in acest rw.

Cu un an inainte, in toamna lui 2017 am luat hotararea ca a venit timpul sa mergem la sarbatoarea ciresilor infloriti in Japonia. Am estimat durata calatoriei dupa perioada cand ciresii vor fi in adevarata lor splendoare, undeva la inceput de aprilie.

Primul pas a fost o documentare asupra a ce trebuie sa vizitam si ordinea in care ajungem in fiecare oras, pentru a nu repeta traseul. Circuitul stabilit: Tokyo-Nikko-Yokohama-Muntele Fuji-Osaka-Kyoto-Nara-Kochi-retur Tokyo, pentru a schimba directia spre nordul Japoniei la Aomori-Hirosaki (unde din 23 aprilie pana in 5 mai este Festivalul Florilor de Cires, iar vechiul castel inconjurat de 5000 de ciresi).

Pasul urmator a fost rezervarea timpurie a hotelurilor cu anulare gratuita, inainte de sosire, totul facut pe booking.com. Am cautat hoteluri ieftine, cu spatii mici, dar care au confortul necesar, baie propie si curate. La capitolul curatenie nu trebuie sa va faceti nici o grija. Peste tot este foarte curat, wc-urile si publice sunt cu program de incalzire a scaunului si dezinfectant dupa orice utilizare.

Dupa ce ai facut rezervarile la hoteluri, te inscrii pe un site cu zboruri, zborul recomandat este cu Qatar, esti pe directia spre Japonia si escala la Doha. De preferat sa ai timp la escala pana la urmatorul zbor de cel putin 3h, pentru a avea timp suficient pentru transferul bagajelor. Aceasta recomandare este obligatorie pentru reantoarcere, ca sa primesti la timp pe aeroportul din Otopeni, bagajul odata cu tine.

Eu cand am revenit in tara, la Doha avionul a ajuns cu 1/2h mai tarziu, incat pentru a ajunge intr-o ora la imbarcare, am fost asteptati la usa de la avion, cei ce trebuiau sa ajunga la Otopeni, de un angajat de la security. Acesta ne-a dus pe traseul angajatilor, iar la intrare in avion eram asteptati cu toti pasagerii in avion. In aceste conditii bagajele a doua persoane, printre care si al meu nu a mai apucat sa fie trecut in avion.

La Otopeni la iesire din avion, o domnisoara cu o hartie in mana ne anunta ca persoanele de pe hartie sa mearga la serviciul de bagaje. Acolo s-a cerut adresele noastre si ni s-a spus ca, la urmatoarea cursa care urma sa ajunga dupa 8 h vor veni si valizele noastre, adica pe la ora 20.

A doua zi dimineta am sunat la tel in Otopeni, de acasa-Brasov sa vad ora cand aduc bagajul. Am aflat ca sosise numai bagajul colegei, al meu nu a venit. A urmat cateva zile cu telefoane, ca in cele din urma sa se reconstitue tot traseul bagajului, dupa imaginile de la benzi si bagajul meu aparea ultima data pe banda de descarcare, venit cu urmatoarea cursa si de acolo mi s-a transmis de la politia aeroportuara, ca ar fi fost ridicat de un cetatean, fara bagaj, doar cu o geanta, a carui imagine nu este prea clara si nu-l pot identifica. Concluzia, acel troler nu a mai venit acasa nici pana in ziua de azi. Am ramas cu amintirile si magnetii pe care am avut inspiratia sa-i pun in bagajul de mana, niste bete ornamentale de mancare si binenteles tot ce presupune obiecte electronice, foto, tel., cateva pliante si cateva haine ce nu au mai incaput prin valiza. Dar cel mai rau imi pare dupa sticla cu nisipul de la marea Japoniei, luat din Kochi, de la frumoasa statiune din apropiere (pe care o voi descrie, ulterior intr-un alt rw.) Daca ajunge cineva prin Japonia mi-ar face o mare bucurie daca mi-ar aduce niste nisip pentru colectia mea din toate marile si oceanele pe care le-am strabatut...

Dar revin la pregatirile facute inainte de plecare in Japonia. Pe situl de zboruri, alegi un zbor cu Qatar si daca gasesti bilet cu preturi peste 600 euro, pui alerta pret si astepti. De obicei in lunile iunie si octombrie sunt preturile cele mai mici, cu promotii. Eu am luat biletul cu 560 euro, cam acesta e pretul cel mai mic. Dupa ce ai luat biletul de avion intri din nou pe rezervari si in functie de data plecarii reasezi datele de intrare si iesire de la fiecare hotel.

Daca ai decis urmatoarele orase pentru a le vizita, iti recomand urmatoarele zile necesare pentru fiecare: a-Tokyo-4 zile, 5 nopti, 1 zi pentru zona UENO, 1 zi pentru zona piata de Peste, 1 zi pentru un tur al orasului pe care il iei de pe net (inainte cu o luna de plecare intri la tururi in oras, il platesti, iar cand ajungi la hotelul unde esti cazat primesti voucherul cu excursiile luate. Cand iei pe net excursia ti se cere adresa unde esti cazat).

Recomand turul de 120$ care este complect, dureaza 10 h si cu pranz traditional, la un restaurant din zona apropiata Palatului (vezi rw cu Tokyo), 1 zi pentru plecare cu Tohuku Shinkansenul la Nikko (din gara Ueno sau Tokyo functie de cazare, in acest moment iti activezi voucherul pentru trans- port pe teritoriul Japoniei, de la o agentie de calatori din Bucuresti si care se activeaza conform indicatiilor de pe voucher, din acest moment se numara zilele in care ai transport pe toate liniile de tren JR inclusiv shinkansenul, masini JR, feribot JR), urmatoarea zi pleci cu Tokaido Shinkansenul spre Osaka, de unde iei Shinkansenul spre Kyoto, unde te cazezi. Pana la Osaka cobori in gara Odowara, unde lasi bagajul, la bagaje in gara si te indrepti spre Hakone pana la statia Gora, de unde cu telefericul ajungi, dupa 10 min. pe muntele Soun-Zan, unde este valea Owakudani (Valea Marelui Clocot) al muntelui Fuji. Dupa 1 ora timp de a vizita aceasta zona, intri in cladirea de pe poteca Exploratorilor langa care este statia telecabinei.

Cu telecabina faci o coborare spectaculoasa spre Lacul Ashin-ko. Faci o plimbare pe lac, eventual cu barcile Viking. Langa debarcader, la intoarcere iei din statia de autobuze, cel care merge la Odawara, unde iti recuperezi bagajul si continui drumul pana la Kyoto, unde te vei caza (autobuzele sunt JR, deci calatoria este inclusa in abonamentul de transport).

Din Kyoto vei face in fiecare zi cate o excursie in Nara si Osaka, fiind la o distanta de cca 1h (chiar pe amandoua orase in aceeasi zi). A 3-a si a 4-a zi vizitezi Kyoto, pe jos poti ajunge pe rand la toate templele si Palatul Imperial, pavilionul de Aur, teatrul gheiselor.

Daca esti cazat la Kamoya Ryokan, are ferestre care sunt spre locuintele gheiselor, ai poate sansa sa vezi o adevarata gheisa (gheise sunt multe machiate destul de strident, dar sunt false care incearca sa castige ceva bani), care sunt putine si nu prea ies din casa, decat in- sotite sau cand merg la teatru pentru spectacol, sau pe inserat pentru a insoti la restaurant si a oferi contra unei sume fabuloase, companie unui milionar.

Merita sa iei intr-o seara, la un restaurant Kobe, o friptura Kobe, pretul 100$ fara bauturi alcoolice, vin, ca atunci, poti ajunge la 700 $. Eu am mancat si a meritat, macar felul cum esti servit online. La fiecare masa este o mica tableta unde vezi meniul, apoi dai clik pe ce doresti si dupa un timp vine o micuta japoneza cu portia ceruta, eventual te mai intreaba daca mai vrei ceva, un ceai sau o bautura. La sfarsit iesi din rezerva si te duci la casa unde platesti consumatia cu cardul.

In toata Japonia platile se fac numai cu cardul (foarte rar accepta numerar, dar e bine sa ai numerar de cca 200 $la tine. Pe care eu i-am cumparat la casa de schimb din Brasov-ARO, unde mai vin turisti japonezi).

A 5-a zi faci o excursie din Kyoto la Kochi, cu trenul local folosind tot abonamentul de transport. De aici te intorci din nou in Tokyo (inainte de a pleca la Kyoto, poti sa iti aranjezi pentru aceasta revenire cazarea de o noapte).

Iar urmatoarea zi cu Tohoku Shinkansen mergi in nordul extrem localitatea Aomori, 2 zile destinate pt aceasta zona, vizitezi orasul care nu are importanta prea mare dar este punctul de placare spre Hirosaki, cu un tren local JR. Hirosaki, domeniul feudal al clanurilor Tsugaru din perioada Edo, cu un frumos castel fortareata, imprejmuita de 5000 ciresi. Aici sa ajungi din 23 aprilie, unde ciresii infloresc mai tarziu, ai parte de cel mai spectaculos spectacol al ciresilor.

Drumul este continuat din nou spre Tokyo, unde daca ai avionul seara te indrepti spre aeroport. Cat timp astepti sa gasesti o oferta buna de bilet la avion, poti sa cauti agentia de bilete care da vouchere pt calatorii in interiorul Japoniei si care eliberate numai in afara Japoniei, turistilor pt toate mijloacele de transport JR, masini trenuri inclusiv shinkansen, feriboturi. Odata intrat in Japonia, inainte de prima calatorie cu trenul, il transformi in permis de calatorie. Permisul iti da dreptul de a calatorii nelimitat in sistemul JR pe intreaga valibilitate a lui. Un voucher pt. 7 zile costa 210 euro, pt. 14 zile 370 euro. Dupa ce il schimbi in permis incepe numerotarea zilelor de calatorie neli- mitat. Este un avantaj extraordinar, numai o deplasare cu shinkansenul costa 100 $.

Cand o sa reusesc sa scriu si rw despre fiecare oras vizitat totul o sa fie mult mai clar. Aici am vrut sa dau mai multe detalii cum poti calatorii in Japonia, la costuri mai mici decat iti oferao agentie si cu vizite mai ample, o cunoastere mai buna a acelor locuri.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

totul perfect, foarte curat, liniste, lume civilizata, natura imbraca aceasta lume cu totul aparte

## end review sc

[fb]
---
Trimis de grecudoina in 24.01.21 18:43:30
Validat / Publicat: 25.01.21 08:19:13
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în JAPONIA

VIZUALIZĂRI: 3333 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P09 Pavilionul de Aur de la Templul Kinkaku-ji,cel mai faimos obiectiv al Japoniei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16200 PMA (din 18 voturi)

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[25.01.21 08:18:56]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Vacanța în Japonia, #EXCURSII şi CĂLĂTORII - DESCOPERĂ JAPONIA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Turist în Tokyo]

grecudoinaAUTOR REVIEW
[25.01.21 09:30:34]
»

@webmasterX:  multumesc! din graba am ales gresit un turist in Tokyo, am observat dupa ce am incarcat rw

iulianic
[25.01.21 12:15:39]
»

@grecudoina:  Bine ai revenit cu impresii pe AFA! Un circuit în Japonia nu este chiar la îndemâna oricui, de aceea impresiile și sfaturile tale sunt binevenite.

Perioada cireșilor înfloriți este cu siguranță una dintre cele mai frumoase pentru a vizita Japonia. Pentru cei care nu au această oportunitate, Grădina japoneză din București, amenajată în Parcul Herăstrău, acest colțișor de liniște și de frumusețe, este darul poporului japonez pentru noi, românii.

Amenajată în anul 1998 de Asociația Culturală Româno-Japoneză cu sprijinul Fondului Comemorativ al Expoziției Mondiale în Japonia, grădina - nu foarte mare - este amenajată în cel mai autentic stil japonez. Mici cursuri de apă cu îngrădituri din lemn, delușoare, podețe arcuite, lanterne japoneze de exterior, un mic lac cu maluri pietruite și - ceea ce fascinează cel mai mult - cu șiruri de cireși japonezi înfloriți în luna aprilie. Așadar, aceia dintre noi care încă nu am ajuns în Japonia, ne putem bucura de hanami - această fărâmă de frumusețe roz - chiar aici, la noi acasă. Personal, an de an, pândesc momentul în care cireșii japonezi sunt la maxima lor înflorire și merg în Herăstrău special pentru ei.

grecudoinaPHONEAUTOR REVIEW
[25.01.21 12:22:56]
»

@iulianic:  este o mica fărâmă din ce poate oferi o deplasare în Japonia. Asa cum și acest rw este pt. a putea ajunge pe acele meleaguri măcar odată în viața.

mprofeanu
[25.01.21 22:14:33]
»

@grecudoina:  Frumos! Frumos! Frumos! Ce minuni ai văzut acolo... Nu am prins acel moment al primăverii în Japonia, am fost la sfârșit de august, m-am plimbat prin Parcul Ueno din Tokyo cu imenșii și secularii săi cireși și îmi imaginam minunea florilor...

De reținut pentru cei ce vor ajunge acolo acea zonă Hirosaki cu cei 5000 de cireși...

Cred că ai luat JR pentru 14 zile, noi fiind două persoane ne-am limitat la 1 săptămână dar am avut costuri mici, 3500 euro pentru amândoi, este adevărat că nu am mâncat la restaurant....

Acum prin pozele tale am văzut și m-am bucurat! Mi-e dor de Japonia!

grecudoinaPHONEAUTOR REVIEW
[25.01.21 22:42:19]
»

@mprofeanu:  da, am luat permis pentru 14 zile, dar și eu pentru o persoana am cheltuit cca 2600 euro. Nu m mâncat la restaurant, am mâncat pe la localuri mici unde prezentau in fata preparate pe baza de peste, fructe de mare și în interior ți se aducea un mic reșou și îți preparai singur pestele. Cu două excepții, in Tokyo, la turul orașului de 10 ore și cu prânz, la un restaurant tradițional și acolo s-a adus tot ce îți trebuia și tu conform indicațiilor primite de la un bucătar îți făceai singur mâncarea (vezi rw cu Tokyo) și în Kyoto unde am vrut sa testez vaca Kobe (de fapt a fost o promisiune-rugaminte a fratelui meu, care fusese pe acolo și mi-a spus că dacă mănânc îmi plătește el porția (la rw pe care o să-l scriu despre Kyoto, o sa arăt și poza de la restaurant). Cu condiția să nu mă bag la băuturi. Asa că pot spune că a fost aproape gratis, eu am platit numai ceaiul.

k-lator
[26.01.21 00:46:40]
»

@grecudoina:  Wooow, superbe poze! Mi-am dorit mereu să ajung în Japonia în vremea cireșilor înfloriți.

Am fost mereu fascinată de cultura japoneză și am citit tot ce am putut și mi-a căzut în mână despre: arta ceaiului, geishe, cultura japoneză, familia imperială japoneză și alte cărți de beletristică. Scriitorul meu preferat este Haruki Murakami - i-am citit aproape toate cărțile apărute la noi

Felicitări pentru această vacanță și pentru review.

Multă sănătate și toate cele bune!

grecudoinaPHONEAUTOR REVIEW
[26.01.21 09:31:30]
»

@k-lator:  mulțumesc pentru aprecieri! îți recomand să-mi citești și rw-urile despre Tokyo și mai ales despre Nikko cu cele mai valoroase situri și locul selectat de shogun Tokugawa Ieyasu că loc pentru mausoleul sau, iar nepotul său a ridicat mărețul templu Tosho -gu. Si Muntele Fuji cu lacul Ashino-ko este chiar un loc mai interesant decât am putut reda pe rw.Cand o să-mi rup din timp revin cu rw detaliat despre Hirosaki, Kyoto prima capitala și fascinantă Nara.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, grecudoina, iulianic, k-lator, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Japonia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052078008651733 sec
    ecranul dvs: 1 x 1