GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am hotărât împreună cu familia să ajungem anul acesta în munţii Bucegi iar acest lucru să-l facem când venim spre casă de pe litoral. Am făcut rezervare telefonică la Vila Iulia din Buşteni încă din luna martie. Doamna a fost foarte amabilă, nu a dorit să plătim avans spunând că are încredere doar să mai confirmăm înainte cu cîteva zile. Ajunşi la pensiune am fost conduşi la apartamentul care ni s-a promis şi am rămas impresionaţi de curăţenia şi eleganţa acestuia. In cameră dispuneam de un frigider micuţ în care am păstrat sucul şi berea care o consumam seara pe balcon. Din balcon aveam o privelişte minunată asupra munţilor. La demisolul vilei exista un spaţiu foarte generos unde serveam masa. Era la dispoziția clienţilor un frigider mare, veselă, tacâmuri, feţe de masă, cuptor cu microunde însa nu aveau aragaz.
Afară aveau un foişor frumos unde lângă el era un grătar şi un cean. În apropierea pensiuni la 2 km există un magazin mare de unde am luat mici, carne de gratar, bere, suc şi tot de acolo am luat într-o zi un pui la rotisor la 1,5 lei suta de grame pe care l-am mâncat cu cartofi prăjiţi la cean.
În prima zi am vizitat pestera Ialomicioara un loc superb în care am ajuns cu maşina fără probleme doar că am făcut în 2 ore jumate 13 km dar după părerea mea merită. Cum se ajunge acolo? Am plecat de la Buşteni până în Sinaia de unde am mers spre sanatoriu Moroieni. La un moment dat într-o curba este un indicator Peştera care te face să laşi drumul pe care mergi şi mergi în direcţia indicatorului. La intrarea pe drum este un indicator cu accesul interzis dar toată lumea merge pe acel drum. Au montat indicatorul deoarece mai fac nişte lucrări pentru lărgirea drumului dar atent se poate circula şi drumul este perfect, asfaltul este ca-n palmă şi te duce până în vîrful muntelui de unde este o intersecţie de drumuri pe cel asfaltat mergi spre cabana Piatra Arsă iar pe cel forestier mergi spre peştera Ialomicioara. Eu am făcut drumul până la peşteră cu o maşină de serie un ford focus 2002 fără probleme doar cam încet. Pe drum spre peşteră am oprit la cabana Zăloagă unde am şi servit masa la preţuri foate mici după care am continuat drumul spre peşteră. Peisajele până la pesteră sunt superbe merită văzute. Pentru cei care vor să viziteze peştera le recomand atenţie şi neapărat să aibă asupra lor haine mai groase deoarece în pşteră este foarte rece aproximativ 7-8 grade.
În a doua zi am făcut aceaşi traseu cu maşina până la intersecţia celor două drumuri dar am continuat acum pe drumul asfaltat încă vreo 8 km după care am mai mers vreo 3 km pe un drum cu pietre de calcar (pregătit pentru asfaltare) pînă unde era panoul care avertiza ca intri într-o zonă protejată. Acolo am lăsat maşina şi am percurs pînă la Babe cam 7 km în 2 ore jumate dar avem cu noi fetişa de 2 ani şi 4 luni care mergea când pe jos când o duceam în braţe. La cabana Babele am mancat foarte ieftin şi am admirat zona după care tot pe jos am venit la maşină şi ne-am întors în Buşteni. A treia zi am făcut acelaşi traseu până la Babele şi am mai mers pe jos încă vreo 6 km până la crucea Caraiman pe un traseu de-a dreptul fermecător. Înainte cu 500 de metri de a ajunge la crucea Caraiman este o porţiune unde trebuie coborît cam 2 metri pe niste pietre dar te ţi de un cablu. Acestă porţiune este puţin mai dificilă dar acesibilă dacă se merge cu atenţie. La cruce am coborât doar eu şi băiatul mai mare şi soţia a rămas acolo până ne-am întors. Drumul până la cruce, pozele făcute şi drumul înapoi au durat doar 30 minute după care ne-am întors pe acelaşi traseu până la maşină. Tot traseul a durat 7 ore dus-întors la maşină. Zonă este fenomenală, am întâlnit şi zăpadă pe traseu, totul a fost ca un vis.
Am dorit să scriu aceste amănunte pentru a veni în ajutorul celor care vor să viziteze acestă zonă frumoasă.
Trimis de sorindezmi in 16.07.12 09:03:42
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sorindezmi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@sorindezmi, pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.
S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa).
Felicitari pt vacanta. Zona este superba.
De la intersectia de drumuri Piatra Arsa, pestera Ialomicioara, cati km sunt de parcurs pana la pestera pe drumul forestier, in cat timp se face si care este starea drumului, este cu pietre ca in foto?
Noi am fost la Babele in iunie cu telecabina din Busteni si apoi am facut traseul pana la Cruce. Tot de acolo era telecabina pana la Pestera sau traseu de mers pe jos.
@MCM: Piatra Arsa este pe drumul care merge spre Babele, dupa drumul asfaltat urmează drumul pietruit şi se termină unde este poza cu accesul interzis zonă protejată. De acolo se merge pe jos până la Babele cam 3 ore lejer, eu am fost cu copil mic.
Ca să mergeţi la peştera Ialomicioara se merge pe drumul asfaltat cel cu dungă galbenă pe lateral pîna ân vârful muntelui unde in dreapta se continuă cu drumul asfaltat care merge la Babele iar în stânga este drum forestier care merge până la pestera Ialomicioara. Drumul este destul de rău dar dacă se merge încet se parcurg foarte lejer cei 13 km cam în 2 ore dar sunt peisaje de vis, merită mers. Acolo am facut poza cu lacul, cu cheile tătarului... Se poate merge în concluzie cu maşina dar cu atenţie eu nu am atins pe jos nici o dată.
@webmaster77: Am vrut să le leg împreună deoarece cazarea în Buşteni este superbă şi am descris traseele deoarece cineva dacă ar dori ar putea sta la pensiunea Iulia şi ar face aceleaşi trasee pe care le-am făcut eu ieşind la un preţ grozav per total.
@sorindezmi: si cine sta la alta vila (si care - posibil - nu ajunge sa citeasca ce e scris la rubrica acestei vile) -- de ce sa nu aiba sansa sa faca si el/ea aceleasi trasee?
E mult mai bine ca recomandarile de calatorie sa fie scrise in rubrica dedicata (cea de calatorii si alte recomandari non-cazare) - e mult mai mare probabilitatea ca ele sa fie citite de toti cei interesati intr-o anumita statiune/zona.
@webmaster: Asa este aici aveți perfectă dreptate pe viitor aşa voi proceda, stimă.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2018 Impresii opinii despre cazare la Vila Iulia din Busteni — scris în 09.03.18 de clipsodesign din BRASOV - RECOMANDĂ
- May.2016 Cazare la Vila Iulia din Busteni — scris în 02.07.16 de floricica32 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Concediu reusit — scris în 09.08.13 de dana_vn din FOCSANI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Multumesc proprietarilor — scris în 27.07.13 de gabibrb din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Liniste si Relaxare — scris în 29.09.12 de bel_bela din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2010 Un sejur de nota 10+ — scris în 27.11.10 de crstpetre din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Cazare fff. buna — scris în 10.07.10 de Toader din GALATI - RECOMANDĂ