Din intamplare am ales ca ce-a de-a doua parte a concediului din 2011 sa o petrec in tara si chiar intr-o perioada de risc 01-10 septembrie, si va pot spune ca am avut noroc, vremea a fost superba, apa a avut undeva la 22-23 grade C iar cazarea la pensiune excelenta.
Pensiunea casa Fina am gasit-o pe net am cerut rezervare si am primit confirmarea tot pe net dupa ce am achitat inainte parca 20 % din pretul total al rezervarii.
Avand in vedere ca anul trecut am schimbat grupa de varsta de la 40-50 la 50-60 ma intereseaza sa gasesc o pensiune in primul rand linistita, curata, cu servicii de curatenie discrete si fara nici un fel de ,,amabilitati'' din partea proprietarului.
Toate aceste calitati le veti gasi la acesta pensiune, locatia este undeva pe langa piata din Mangalia, am achitat (cu factura), administratorul ne-a predat cheia dupa care nu l-am mai vazut pana la plecare, curatenia s-a facut discret si numai in perioada in care eram plecati, la acesta pensiune nu exista bucatarie deoarece in fiecare camera exista o mica chicineta dotata cu tot ce este necesar pt. a servi mese usoare, inclusiv A. C., aragaz si frigider, din acesta cauza niciodata in cele noua zile desi pensiunea era, cred, aproape plina totusi nu m-am intilnit cu nimeni, masina se poate parca in relativa siguranta deoarece la aproximativ 500 m exista o parcare publica deocamdata (in 2011) neplatita.
Orasul Mangaila este superb, portul turistic a fost refacut in totalitate la standardele europene devenind o practic un loc super pentru promenada de seara.
Din punctul meu de vedere plaja orasului este de nota super 10 (dar numai plaja in sine) un nisip natural foarte fin si curat, intrarea in apa foarte lina si pe o intindere destul de lunga (cam la 50 de m depaseste 1,2m) impresionanta.
Nu mi-a placut faptul ca toate terasele si au scurtat programul si au inceput sa se inchida, ca sa nu mai mentionez ca au disparut toate beach-barurile iar sezlongurile de pe plaja sau cele care inca mai existau, cateva inca uitate pe paja erau aproape inutilizabile.
Acea atmosfera de delasare de la terminarea sezonului era deprimanta si din pacate a fost cel mai urat lucru pe care pot si trebuie sa-l mentionez.
Un alt plus au fost excursiile din Bulgaria (60 KM pana la Vama Veche) intr-o singura zi se poate vizita jumatate din litoralul bulgaresc si orasul Varna va recomand sa mergeti neaparat aveti ce vedea!!!
Pentru alte detalii va stau la dispozitie chiar daca nu pot raspunde imediat
Trimis de pelerin in 10.01.12 12:46:06
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pelerin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@pelerin, pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.
S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa).
@pelerin
Felicitari pentru review. Mangalia e statiunea in care am facut si eu cateva concedii.O cunosc destul de bine si revin acolo cu placere.
Totusi am sesizat o greseala. Spuneti ca:
Un alt plus au fost excursiile din Bulgaria (60 KM pana la Vama Veche)
Distanta Mangalia-Vama Veche e mult mai mica Doar vreo 10 km.
De la Constanta pana in Vama sunt vreo 55.
@vladex: Salut
Ai dreptate cred ca am confundat distanta parca sunt 60 Km ori pana la cap Kaliakra ori pana la Balcik, din pacate nu prea i-mi mai aduc bine aminte. I-mi cer scuze.
@pelerin: da, 60km aprox. sunt pana la Balchik. Iar pana la Varna 120km.
@pelerin Ma bucur ca aceasta pensiune ti-a lasat si tie aceeasi foarte buna impresie. Sejurul nostru a fost intre 15-22 septembrie 2011, la cateva zile dupa plecarea voastra, vremea a fost foarte frumoasa, insa apa marii - rece in acea perioada. Voi reveni cu multa placere la Casa Fina.
- Jun.2015 Pentru a cincea oară! — scris în 15.07.15 de Alina53 din GALATI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Casa Fina Mangalia — scris în 05.07.14 de papalito din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2011 CASA FINA - Un nume binemeritat — scris în 07.10.11 de Alina53 din GALATI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 O locatie plina de bune intentii — scris în 25.07.11 de lazgab din RAMNICU VALCEA - RECOMANDĂ