In perioada 24-26 ianuarie 2020, in mini vacanta de sarbatorit unirea Principatelor am mers la Sinaia si ne-am cazat la Vila Camelia Str. Spatar Mihail Cantacuzino, nr. 5. Ca pozitie, vila este in centru, in vecinatatea parcului Dimitrie Ghica, relativ aproape Peles si de restul atractiilor din oras.
Rezervare facuta in decembrie 2019, oferta celor de la vila fiind:, In perioada 24/26.01.2020 avem oferta de Ziua Unirii ce include 2 micuri dejun, 1 cina normala si 1 cina festiva, iar tariful pentru 1 camera tripla este de 1017 lei/sejur de 2 nopti pentru doi adulti si un copil de 13 ani.
Daca optati doar pentru varianta cu mic dejun, camera este la tariful de 360 lei/noapte ‘’.
Am ales varianta cu cina, am platit cu tichete de vacanta si am asteptat sa treaca timpul si sa vina vremea vacantei!
Vila este o constructie superba care te intoarce in timp si-ti arata ca pe vremuri viata era de calitate pentru ca oamenii tineau sa aiba lucruri de calitate. Desigur, se cunoaste trecerea timpului dar nimic deranjant (tamplaria e veche dar functionala, poate ar merge un var in camera in viitor), in ansamblu totul este curat si atmosfera este calda si primitoare. Vitraliile, lemnul cald, scartaitul dusumelei te fac sa te simti un personaj de epoca venit in vilegiatura la Sinaia!
In hol exista un spatiu de socializare cu semineu, canapele si fotolii iar in una din seri aici s-a amenajat si masa de cina pentru o parte din oaspeti.
Camera
Noi am optat pentru o cazare intr-o camera in care sa incapa doi adulti si un copil de 13 ani. Am avut un pat matrimonial si in paralel un pat de o persoana. In camera mai este o comoda pe care se afla televizorul de generatie noua, un dulap mare de haine, o masuta de toaleta cu scaun iar la picioarele patului sunt doua scaune confortabile si o masuta, zona in care se poate sta si viziona emisiunile tv.
Langa comoda se afla un frigider silentios iar pe frigider am gasit pahare, cescute, o cana electrica pentru facut apa calda, un cos cu produse de rontait si baut, contracost. De asemenea in cos erau pliculete de ceai si zahar din partea casei.
In camera era racoare cand am ajuns dar ulterior s-a incalzit asa de tare ca nu ar fi rau sa va puneti in bagaj si cate o pijama mai de vara, ca sa va puteti odihni!
Camera este mare, aerisita, nu are balcon si nu am sesizat aparatul de aer conditionat, nu stiu cum e vara dar banuiesc ca zidurile groase pastreaza racoarea.
Din camera se intra in baie, incapere mare cu cada si tot ce trebuie (cosmetice, casca de dus, uscator de par si prosoape de diverse dimensiuni de un alb impecabil care au fost schimbate a doua zi).
In vila exista wi-fi neparolat, semnalul in camera era foarte bun.
Micul dejun si cina
La parter se afla o incapere luminoasa si curata unde Restaurantul Cantacuzino ofera preparate foarte bune turistilor cazati la Vila Camelia si cred ca si celor din exterior, pentru ca am vazut la poarta un anunt cu meniul zilei. De asemenea si aici foarte curat, cu fete de masa imaculate si vesela spalata cum trebuie, pe masa sunt mici decoratiuni florale care iti fac ziua frumoasa de dimineata
Mancarea a fost foarte buna si mi-a placut ca la micul dejun erau si preparate facute de ei, nu doar eternele branzeturi si salamuri. Pe langa astea erau rulade, pateuri, vinete, icre, zacusca, oua, ciuperci umplute, prajiturele si iaurt.
Cafea este buna –lucru destul de rar de obicei la micul dejun inclus in cazare.
Cinele au fost cu cate doua feluri de mancare si desert, in prima seara fara bauturi incluse, la cina festiva se putea opta pentru vin alb sau rosu, apa plata sau minerala. Masa era frumos decorata in seara festiva cu lumanari rosii si servete de panza legate cu un inel tricolor.
Parcarea
Vila dispune de cateva locuri de parcare in curte, noi am gasit loc fara probleme cand ne-am cazat.
Atmosfera
Deviza vilei este, Casa ta departe de casa ‘’ iar atmosfera este de locuinta calda, primitoare in care te simti bine.
M-a distrat ca am vazut la micul dejun turisti in papuci de casa iar o doamna era chiar intr-un soi de pijama! Unii au luat cam la propriu deviza de mai sus :) dar adevarul e ca mi-a placut cazarea de aici, am trecut cu vederea tamplaria usor cam imbatranita si faptul ca in camera poate ar trebui varuit, per total este curat, frumos si cald!
Trimis de monaca in 28.01.20 08:19:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (monaca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
@monaca: O recomandare minunata si chiar daca asa cum ai spus, poate camera mai are nevoie de cate ceva, in rest ai impresia ca esti chiar la relaxare in livingul tau.
M-a amuzat insa ce ai spus:
”M-a distrat ca am vazut la micul dejun turisti in papuci de casa iar o doamna era chiar intr-un soi de pijama! Unii au luat cam la propriu deviza de mai sus
si parca ii si vedeam. Dar ati si socializat unii cu altii? asa ca intre prieteni .
Am sa pastrez recomandarea, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: mulțumesc pentru ecou si vot!
Nu am socializat pentru ca in general erau grupuri_grupulete iar polarele noastre erau chiar sobre vs tinuta lor, nu prea ne incadram ☺
- Jan.2021 Minivacanta de iarna — scris în 20.03.21 de Blacky09 din CONSTANţA - nu recomandă
- Mar.2016 Undeva, cândva... sau o noapte în casa de la Peleș — scris în 14.04.16 de makuy* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2013 O vila de 2 margarete — scris în 10.11.13 de roseeds din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2013 Dragut dar nu recomand la pretul afisat — scris în 01.09.13 de JonyIasi din IAșI - nu recomandă
- Mar.2013 Foarte multumiti; vom reveni — scris în 12.03.13 de cosmin77 din CLUJ - RECOMANDĂ
- Jan.2012 O vacanta reusita — scris în 12.01.12 de Romeo2011 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2011 O locatie linistita si oameni primitori — scris în 07.04.11 de icounter din PLOIESTI - RECOMANDĂ