BUN
Fiind cu ceva treburi prin Suceava, am hotărât ca drumul înapoi spre București să nu îl mai fac pe valea Siretului, pentru că aveam timp la dispoziție, am preferat un traseu mai lung, cu un popas de două zile la Borsec. Am căutat pe net și mi-a sărit în ochi o pensiune veche, cochetă, vopsită în culori vii și cu multe aprecieri pozitive din partea oaspeților care i-au trecut pragul de-a lungul vremii. Vila Bella se numește si este administrată de o doamnă grozavă, Ana-Maria.
Am mers prin Fălticeni, Tg. Neamț, Poiana Largului, Tulgheș, Borsec, în aproximativ 3 ore am ajuns. Drumul bun și spre surprinderea mea deloc aglomerat. Cred că și din cauză că fiind sâmbătă, camioanele cu bușteni nu circulă, gaterele nelucrând!!!
Ne-a primit doamna Ana-Maria, o ardeleancă neaoșă, pe cât de firavă la trup, pe atât de mare la suflet și după ce am făcut cunoștință, ne condus la cameră.
Am primit camera 12, situată la etajul I. Spațioasă, cu mobilierul necesar, televizor, frigider, baie recent renovată, dar mică și un balcon micuț și drăguț.
În privința camerei nu am multe de obiectat, doar mocheta ar trebui schimbată (se vede uzura), saltelele, de asemenea și caloriferul. Caloriferul, deși nu puteai ține mâna pe el de fierbinte ce era, fiind dintr-o tablă foarte subțiere, radia căldură până la 1 - 2 m. de el. Nu a fost frig în cameră, dar nici nu am stat în pantalon scurt și tricou.
Am solicitat încă de la rezervare, cazare cu demipensiune (oricum, ei nu servesc masa de prânz) și am fost mulțumit. Micul dejun - bufet, cina - două feluri de mâncare (ciorbă și felul II), o pălincă, apă și o bere. Mâncarea a fost suficientă (la micul dejun se mai poate lucra), gustoasă și bine preparată. Mie mi-a plăcut, se simte bucătăria ardelenească!
Preț: 2 persoane, 2 nopți cu demipensiune = 980 lei
Ce poți face în Borsec? În primul rând, dacă ești iubitor de sporturi de iarnă, mergi pe pârtie. Este un complex cu 3 pârtii (adulți începători, adulți avansați și prichindei). Eu am fost doar la baza pârtiei unde este un restaurant și i-am admirat pe cei pricepuți în ale schiurilor.
Apoi, cred eu, punctul forte al stațiunii, băile Fontana. Este un complex balnear cu piscine și cabinete de tratament, foarte interesant. Un fel de Terme Balotești în miniatură.
Am fost, am văzut, mi-a plăcut!
Preț: 75 lei/persoană doar la piscină, 100 lei/persoană - piscină și băile sacrale. Masaj terapeutic - 100 lei 25 min. cu programare.
Pentru pasionații de drumeții este un traseu marcat, destul de lejer în împrejurimile Borsecului.
Cam asta ar fi de spus despre această stațiune, lăsată în paragină după 1990 și care încet, încet, parcă ar vrea să reînvie. Dă doamne să fie bine!
Trimis de lulu 90 in 04.02.25 22:06:37
- A fost prima sa vizită/vacanță în BORSEC
- Alte destinații turistice prin care a fost: Tot litoralul românesc
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lulu 90); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.97248000 N, 25.57038800 E - neconfirmate încă
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
- May.2021 O vila din belle epoque — scris în 14.03.22 de MarinaCo din MIROSLAVA [IS] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Căușul verde al liniștii! — scris în 29.07.20 de Ștefu din MIOVENI [AG] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Revelion la Vila Bella, Borsec — scris în 04.01.20 de paulmihail2001 din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Feb.2016 Vila Bella din Borsec — scris în 09.02.16 de aurora octavian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Intim, boem si confortabil — scris în 08.11.13 de Emiliaghe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Week-end de relaxare - Borsecul revine — scris în 24.06.13 de pluto din ZALAU - RECOMANDĂ