ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Mărăşeşti [VN]
ÎNSCRIS: 30.04.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 1 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 8 MIN

    Simplu: Venezia

    Ilustrație video-muzicală
    I Girasoli Venezia - Voga e Va Bellissima Venezia


    TIPĂREȘTE

    Eu am fost norocos de felul meu, chiar dacă n-am câștigat, neam, la LOTO sau Loz în plic! Bine, norocul se manifestă printr-o multitudine de fapte, iar eu cred că faptul că am apucat să trăiesc până acum fără să fac alt efort pentru asta decât ăla de-a respira, reprezintă un oarecare noroc.

    M-am uitat mult pe la ceea ce au scris alții pe ”Am fost acoloșa” și, de ce să nu recunosc, uneori am fost un pic complexat : nu pot descrie, în amănunt, cum a fost la hotelul nuș' care din Paris, Londra sau mai știu eu care oraș! Adevărul e că nu am dat atât de multă atenție unor aspecte, zic eu, prozaice, față de alea de mi-au făcut ochii-n cap cât cepele de frumoase ce erau!

    De-aia mi-a fost cumva jenă să povestesc despre trăirile mele atunci când am fost prin orașe mai răsărite ale Europei, eu nu știu și nici nu am încercat să țin minte menu-ul de la restaurantul la care am mâncat, pentru că, nici nu vreau să vă mint, nu m-am spart în figuri când am comandat, pe motiv de, da, ați ghicit, chirchirei!

    Ca orice căruță am și eu o inimă în mine, organ ce a fost impresionat de locurile frumoase pe unde-am ajuns să calc, mai ales că nu mă trag din vreo familie de nobili. Chiar nu mi-e rușine să spun că, de regulă, pe la 5 după-amiaza, la noi în casă, nu erau serate sau mici concerte de pian : nu de alta, tata a fost mecanic de locomotivă și, mai ales dacă avea turnus de noapte, asta îi afecta spiritul muzical, fapt ce îl făcea să greșească sol major-ul cu mi minorul!

    Spuneam că am fost norocos și, mulți ani mai târziu, au ajuns să-mi lucească ochii prin niște orașe sau țări de nici nu credeam că voi ajunge, vreodată, pe acolo!

    În vara anului 2011, de fapt, septembrie, am avut prilejul ocaziei să ajung în Croația. Participam la un turneu de fotbal adresat unei organizații profesionale europene din care am fost deștept să fac parte.

    O să vă povestesc și despre Croația, merită, măcar ca să mă dau mare că am fost acolo! :)

    Bine, până încep să vă povestesc dau pe VibeFM online, ceea ce vă recomand și vouă (promo-good-vibration 20, muzică din aia, fără vorbe) și-mi adun gândurile, ca să iasă un review demn de cei care mă citesc și, prin voturile cărora voi ajunge, măcar în ochii mei, o persoană importantă.

    Spuneam că am ajuns în Croația cumva accidental, pentru a participa la o competiție sportivă. Normal că sunt o fire sportivă, dar, înainte de toate conta faptul că aveam ocazia să văd Croația, chiar dacă în perioada imediată după sfârșitul sezonului estival.

    Ne-am prezentat la turneul de la Porec, Croatia, convinși că vom rupe gura târgului și așa a și fost, am jucat trei meciuri iar eu am luat mai multe goluri, în cele trei meciuri, decât știam să număr. Întrucât după ce iau 6 goluri, până la pauză, eu mă demoralizez, mi-am dat seama că, pentru a-mi reveni aș avea nevoie de o ieșire din cotidian. Am văzut pe un perete, în momentele în care ăia nu-mi trăgeau la poartă, ”Visit Venezia” și spunea și oferta. Am arătat-o colegilor mei care erau preocupați să mă certe și, după ce ne-am dat seama că viitorul nostru fotbalistic s-a ruinat (ăia zic și astăzi că din cauza mea, urâții!) am hotărât să ne înscriem pentru excursia de a doua zi.

    Bun, mers la sediul agenției și înscris. Doar 60 de euro costa trecutul Adriaticii, încolo și înapoi, cu un vas de viteză, ”Princess of Dubrovnik”.

    Normal că mie mi-e frică de apă și de transport naval al persoanei mele, mai ales că, din cunoștințele de cultură generală știu un singur de caz de mers pe apă, cumva biblic, însă nu extind discuția! Dar, pentru că varianta de peste Adriatica era mai scurtă, ca și timp, am hotărât să mă consum în mine cele 2 ore și 20 de minute cât spuneau ăia că durează trecerea Adriaticii.

    Băi, spuneți și voi dacă ăia de pe vas sunt normali : vasul făcea manevre de ieșit în larg și, unul sintre stewarzi a și început să ne explice despre faptul că, în spătarul banchetei din față noastră se afă o vestă și anume de salvare! Asta așa, de întăritul moralului.

    Partea bună la vasul ăsta era că mergea destul de repede și, mai important, după ce-a ieșit din port, puteai să mergi la barul de pe puntea superioară și să-ți capeți ceva de băut, ca să-ți treacă angoasele. Ce credeți că am făcut eu? Exact! :)

    Am ajuns în Venezia conform orarului și, vă jur, nimeni nu putea să-mi stea în cale pentru debarcare!

    După ce am coborât mi-am revenit, am cumpărat și eu un ghid turistic tipărit și, de acolo, am aflat că :

    Leul venețian, simbolul sacru.

    E cumva ciudat să știi că, pe vremuri, Venezia era unul dintre centrele puterii europene. Disputa lor cu Genovezii a dus la extinderea călătoriilor pe mare, din dorința de a avea cât mai multă influență. Și, astfel, din această dorință s-a născut progresul!

    Conform istoriei, Venetia s-ar fi nascut prin secolul al V-lea d. Hr., când locuitorii de atunci s-au refugiat din calea invaziilor barbare pe insulele sălbatice ale lagunei. Primul aliat al venetienilor a fost Bizanțul, care le-a si ales un patron al orasului, Teodor, sfant militar, dar priceput si in ale comerțului.

    Timpul a trecut, Venezia a devenit o forță comercială cu ajutoul mai ales al lagunei care-i permitea accesul facil la mare. După 400 de ani de la înființarea Veneziei, neguțătorii aduceau, din Egipt, moaștele evanghelistului Marcu, făcând din Venezia una dintre marile cetăți creștine ale Europei, suzerană fata de Bizanț.

    Dotata cu har divin, Veneția isi alege si unul dintre cele mai influente simboluri ramase in istorie: leul inaripat al Sf. Marcu.

    Acest simbol religios, care este emblemă a forței si nobleței, leul acesta a fost reprezentat, in timpul Serenissimei Republici, cam peste tot: sub forma lapidara, in fresce, in 'anluminuri' (picturi medie­vale de manuscris), ca ornament, pe monede, drapele, pavilioane de nava...

    Cel mai cunoscut leu al Venetiei odihneste pe una dintre cele doua coloane granitice din Piazzeta San Marco.

    Basilica San Marco

    Poate că nu știați că arhitectura acestei mari biserici, cea mai mare din Venezia, este de sorginte bizantină. Este construită în prelungirea palatului Dogilor și mai este cunoscută și ca Domul din Venezia.

    Este închinată evanghelistului Marcu și se spune că ar fi fost construită prin 826, atuncî când comercianții venețieni ar fi adus, din Alexandria, moaștele Sf. Marcu.

    În decusul timpului a fost reconstruită și, din 1063 este în forma actuală.

    Este catedrala patriarhală a acestui oraș.

    Pentru vizitarea basilicii stai la o coadă de amețești, dar, se merită!

    Palatul Dogilor

    Este construit în stil gotic și a fost reședința Dogilor din Venezia, autoritatea supremă a Republicii Veneziene. Ar fi fost construit în 810 din dispoziția Dogelui Angelo Partecipazio. Și el a fost construit și reconstruit. Este muzeu din anul 1923 dar găzduiește și sediile diferitor autorități publice venețiene.

    Puntea suspinelor (Ponte dei sospiri)

    A dost construit în 1600, pentru a uni închisoarea cu Palatul Dogilor, unde aveau loc interogatoriile.

    Se spune că numele se referea la suspinele condamnaților la moarte care mergeau pe ultimul drum, de la Palatul Dogilor către locul în care erau executați. Astfel, pe Puntea Suspinelor ei puteau să vadă pentru ultima oară lumina soarelui, priveliștea mirifică a lagunei și insula San Giorgio.

    De fapt, numele a fost dat de un poet englez, Lord Byron, prin secolul al XIX-lea.

    Coloanele San Marco și Sf Teodor

    Aceste două coloane provin din oraşul Tyr și au fost aduse în Veneția la ordinul Dogelui Michieli, în anul 1125.

    De fapt, transportul cuprindea iniţial trei coloane, însă una dintre ele a fost pierdută în valurile mării în momentul descărcării. Ulterior lucrurile s-au aranjat, cel puţin simbolic : fiecare dintre cele două coloane care au rămas a fost împodobită astfel încât să îl reprezinte pe fiecare dintre patronii sfinţi ai oraşului Veneţia: Sfântul Teodor şi, desigur, Sfântul Marc Evanghelistul.

    Grande Canale

    Venezia, ce de apă!!! Am pățit ca olteanul când a văzut, pentru prima oară, Marea Neagră : ”Muică, de de Jii! ”

    Se spune că Venetia reprezinta darul pe care Canal Grande l-a oferit localnicilor, pentru ca viata acestui oras superb a depins hotarator de acest curs de apa care il imparte in doua.

    Are o lungime de circa 4 km și, invariabil toți turiștii ajunși aici, îl parcurg cu taxi- vaporașele. Are o lățime ce variază între 40 și 80 de m și o adâncime de 5 m. Până și eu, care am urât de apă, ”m-am tras cu vaporașul” pe canal, până am ajuns în mare, înapoi.

    Podul Rialto

    Circulă o glumă, cică mai greu găsești o toaletă publică în Venezia decât Podul Rialto.

    Este primul pod construit peste Grande Canale, prin anii 1590, în locul unde lățimea canalului este cea mai mică, de numai vreo 28 de metri și o înălțime de vreo 22 de metri.

    După cum v-am spus, nu am stat în Venezia mai mult de 10 ore, iar ceea ce am descris mai sus, le-am văzut, cumva, la foc automat! Mai sunt și alte locuri pe care le-am văzut :Galeriile comerciale din Piata San Marco, plimbatul cu gondola (am stat cam mult pe apă în ziua aia, acuma-mi dau seama!)

    Normal că am și mâncat, dar, să n-apuc să mor dacă mai știu la ce restaurant! Și, nu, n-am mâncat pizza ci pește, așa să știți!

    Una peste alta, am rămas cu niște circumvoluțiuni ocupate cu ceea ce am văzut în acea zi și cu ceva memorie ocupată, atât în cerebel cât și în cea a PC-ului, unde am fotografiile făcute atunci. Dar, fiinc'că așa-s eu, bun la inimă, vă arăt și vouă.

    Poate că bunătatea mi se întoarce și ajung iarăși pe acolo. Și atunci, mă jur, notez și numele recepționerei de la hotel și al chelnerului de mă servește la masă!


    [fb]
    ---
    Trimis de Yersinia Pestis in 29.09.14 22:28:27
    Validat / Publicat: 30.09.14 08:41:47
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2593 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yersinia Pestis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Cu coaja asta de nucă am trecut noi Adriatica, de la Porec la Venezia
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 68800 PMA (din 55 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
    Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    alinaro
    [30.09.14 10:25:15]
    »

    @căpcă1 - Draga capca1-ne vrancene,

    Nici nu stiu cu ce sa-ncep, ca sa spui drept.

    Întrucât după ce iau 6 goluri, până la pauză, eu mă demoralizez, mi-am dat seama că, pentru a-mi reveni aș avea nevoie de o ieșire din cotidian.

    Asa deci!! Dumneata erai portarul ala de isprava pe care urma sa-l ia Realul in sezonul 2005-2006. Am crezut ca n-a mai vrut Focsaniul sa te dea, acum ma gandesc ca poate Florentino s-a razgandit un pic dupa meciul cu pricina din Croatia. Hai lasa, si eu am o cariera frustrata, se mai intampla!

    Normal că mie mi-e frică de apă și de transport naval al persoanei mele…

    : pai bine bre, de apa ti-e frica, de zburat ti-e frica (sau de inaltimi, tot aia-i) … Ti-am aflat toate slabiciunile carevasazica!

    După cum v-am spus, nu am stat în Venezia mai mult de 10 ore, iar ceea ce am descris mai sus, le-am văzut, cumva, la foc automat!

    Eu am fost de patru ori, si niciodata n-am stat mai mult de-o zi maxim (intotdeauna in trecere). Dar sunt convinsa c-o sa ma intorc cu mare drag!

    Și atunci, mă jur, notez și numele recepționerei de la hotel și al chelnerului de mă servește la masă!

    Nu te mai stresa, putini dintre noi faceau poze in camera de hotel sau in restaurant inainte de Afa. O sa vezi ca de acum incolo, inainte de a-ti desface bagajele sau de a ataca purcelusul de lapte, o sa te trezesti facand poze peste tot.

    Sigur am mai uitat eu ceva de comentat, dar nu intra timpul in sac. O zi frumoasa!

    Dan-Ioan
    [30.09.14 10:49:41]
    »

    @căpcă1 - Brava capcaune, mult mi-a placut sa te citesc! O sa caut si in urma, poate mai vin cu niste voturi.

    Yersinia PestisAUTOR REVIEW
    [30.09.14 10:50:30]
    »

    @alinaro: Adevărul este că am câteva angoase, printre care și frica de ridicol. De aia am și amânat scrierea revviewului, să nu par vreun Lache, lăudăros! Bine, ideea este că Venezia, la fel ca orice mare oraș, are fel de fel de oferte turistice. Ca să beneficiezi de ele, ar trebui ca ora să aibă vreo 120 de minute. În altă ordine de idei îți citesc invidia în ceea ce privește succesele mele sportive! N-am ce-ți face, așa cum am mai spus, nu-i vina mea că m-am născut talentat! Și, nu, nu suport Real Madrid, eu țin cu Steaua București și Barcelona! Da, ai dreptate, nu prea știu cu ce m-ajută asts! mulțumesc pt urări și tu să ai o săptămână frumoasă! Sărut mâna!

    Yersinia PestisAUTOR REVIEW
    [30.09.14 10:57:32]
    »

    @Dan-Ioan: Treaba ta, din cauza ăstora, ca tine care m-ați lăudat, am ajuns de nu vă mai las fără să scriu! Mulțumesc pentru aprecieri și, da, votează-mă, la greu! Ai grijă, apasă doar pe butonul " foarte util", nu de alta, dacă tot faci păcate, fă-le pe deplin! O zi bună să ai!

    MCM
    [30.09.14 13:42:10]
    »

    Şi uite aşa, pentru că iubesc Veneţia, hazardul mi te-a scos în cale. Nuş' cum de nu te-am descoperit, că n-ai stat deloc ascuns Cred că eu am stat ascunsă. Îmi place zvâcul pe care îl ai în cuget şi-n simţiri. Te-am căutat şi la... hehehe, review-uri şi am văzut că ai produs ceva. O să mai citesc, dar să ştii că eu nu fac păcate. Decât dacă-mi place foarte tare

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Yersinia PestisAUTOR REVIEW
    [30.09.14 14:02:53]
    »

    @MCM: bine, totuși să știi că m-ar încuraja butonul ăla, de-l indicai eu. Las-o-ncolo de conștiință, în ziua de azi a devenit doar factor de stres! Mulțumesc pentru aprecieri și, după cum spuneam, din cauza laudelor mi s-a urcat la cap! Treaba voastră!!!

    iulianic
    [30.09.14 15:48:54]
    »

    @căpcă1 -

    …nu pot descrie, în amănunt, cum a fost la hotelul nuş' care din Paris, Londra sau mai ştiu eu care oraş! Adevărul e că nu am dat atât de multă atenţie unor aspecte…

    Nu ai dat atât de multă atenţie unor aspecte pentru că atunci, probabil, nu erai înscris pe AmFostAcolo sau nu erai atât de activ ca acum. Sunt sigură că în curând vei face şi tu ca mulţi dintre noi, adică imediat după cazare vei lăsa bagajele la uşa camerei şi vei face poze până în ultimul ungher. Doamne! Câte camere de hotel şi câte încăperi de baie am mai pozat şi eu! Numai anul trecut, într-un singur circuit, au fost 21 de hoteluri în 22 de nopţi.

    Chiar dacă nu vei ajunge să notezi şi numele recepţionerei de la hotel şi al chelnerului care te va servi la masă, vei privi cu alţi ochi toate detaliile.

    Yersinia PestisAUTOR REVIEW
    [30.09.14 16:13:44]
    »

    @iulianic - Probabil că ai dreptate, nu vreau să te contrazic, cu toate că, la data la care bântuiam prin Veneția, eram memebru AFA. Numai că, pe vremea aia ,aveam o altă abordare!

    dorgo
    [30.09.14 16:56:29]
    »

    @căpcă1 - Ai ratat ultima rima, ar trebui sa refaci versetul...

    Ziceai ca... "Eu cred că faptul că am apucat să trăiesc până acum fără să fac alt efort pentru asta decât ăla de-a respira, reprezintă un oarecare noroc"...

    OK! , asa e, e bine ca ne-am nascut "acum", dar eu l-as parafraza pe Mr. Obama, care a luat vorba asta de la altcineva... cica "Noi suntem generatia cu cel mai mult noroc dintre toate"...

    Pai asta cam asa e, mai frate... avem Internet, TV, tablete, farmacii si dentisti la fiecare colt de strada, avem 112 in caz de mari nevoi, avem masini de spalat, de ras si pe patru roti, avem alarma la poarta ce ne fereste de hoti, avem "cattering", banane si paine feliata la parter de bloc, suntem in UE si-avem uneori chiar si stranepoti, ce mai, avem noroc!

    Yersinia PestisAUTOR REVIEW
    [30.09.14 17:05:22]
    »

    @dorgo: da, e bine să iei partea plină a paharului. Cât despre ce bine trăim, e ca-n vorba : " Toată lumea-ți vrea binele, nu-i lăsa să ți-l ia!”

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster13
    [01.10.14 11:58:19]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    Eugenia55* †
    [01.10.14 12:13:15]
    »

    Un vot de... hmm... consolare pentru ca nu ai beneficiat de "ceaiul de la ora 5" )

    Yersinia PestisAUTOR REVIEW
    [01.10.14 12:15:28]
    »

    @webmaster13 - Da, pare OK! Mulțumesc!

    Yersinia PestisAUTOR REVIEW
    [01.10.14 12:17:48]
    »

    @Eugenia55 - Ei, un vot. câtă vreme este pozitiv, e bun oricând. Dacă știu că mă votezi mai mult o să-ți spun trista (vesela, după caz) poveste a vieții mele! te prinzi?

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, Dan-Ioan, dorgo, Eugenia55*, iulianic, MCM, Yersinia Pestis
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Veneţia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073182821273804 sec
    ecranul dvs: 1 x 1