ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.12.2010
DE rora
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Cu gondola prin Venetia

    Ilustrație video-muzicală
    ORCHESTRA FRANCO BAGUTTI - MILLE RICORDI

    TIPĂREȘTE

    Ca tot romanul care ajunge in Italia, am fost si noi in Venetia-cu destinatia Piata San Marco.

    Venetia este impartita in 6 cartiere, principala artera maritima fiind Grand Canal. Deplasarea, in afara de gondola se face cu un fel de vaporas-vaporetti care seamana mai mult cu un autobus si care are statii bine stabilite.

    Voi prezenta schematic ce este de vazut.

    Sunt de vizitat pietele Campo Santo Stefano, Campo Santa Margherita, inconfundabila piata de peste-Pescheria; bisericile Santa Maria Gloriosa dei Frari si Santi Giovanni e Paolo ( (sau San Zanipolo), galeriile de arta Accademia si CCollezione Peggy Guggenheim. Cladiri vechi cu arhitectura deosebita si pline de obiecte de arta. Muzee Galerii Civico Correr, Ca d’ Oro, Ca Rezzonico.

    Biserici-Santa Maria della Salute, San Zaccaria, Palatul Dogilor, Basilica San Marco.

    Venetia se scufunda incet si sigur ca efect si al apei sarate in combinatie cu poluarea aerului care afecteaza grav cladirile orasului.

    Canal Grande –vaporetti se unduiesc pe un brat starjuit de palate, care mai de care mai frumos, mai excentric si mai deosebit.

    Este imposibil sa nu observi –dar adesea afli ulterior ce ai vazut- arcadele de la Fondaco dei Turci, azi Muzeul Natural de Istorie al Venetiei, fost cartier general al negustorilor turci, Deposito del Megio-asa cum ii arata si numele depozit de organe pentru cazurile de urgenta... de demult. Palazzo Vendramin-Calergi acum Casino. Unul din apartamente a fost locuit de Richard Wagner prin 1882-83.

    Ca d’Oro- (Casa de aur) -muzeul de arta medievala si moderna, alaturi de piata de peste.

    Palazzo Loredan, Farsetti, care acum adapostesc Primaria. Palazzo Benzon, unde o perioada a locuit George Byron. Palazzo Mocenigo, Barbaro, care a avut ca locatari Claude Monet, Henry James care si-a lansat aici romanul “aripile porumbelului” in 1902. Palazzo Barbarigo, Venier dei Leoni, Dario, Salviati.

    Piata San Marco celebra piata a Venetiei, cu vestitele coloane care au in varf-una -leulSfantului Marco si cealalta -Sf Teodoro -unul din sfintii protectori ai orasului.

    Monetaria si biblioteca de stat, Torre dell Orologio, un turn cu ceas care are in latina urmatoarea inscriptie: ‘Eu numar doar orele fericite”. Ce minunata alegere!

    Campanile –cea mai inalta constructie, avand ca scop clopotnita, punct de observatie si far.

    Basilica di San Marco cu mozaicurile care ii acopera peretii, atat de admirate, cuinterminabilul balcon exterior care ofera o priveliste de neuitat asupra pietei. Cei 4 cai in marime naturala, din bronz, sunt copii ale cailor Sfantului Marco. Originalele sunt in interior, la adapost fata de atacul coroziv al aerului poluat. De asemenea mozaicurile exterioare sunt copii ale celor din interior, insa doar unul este original” Mutarea Sf Marco in Basilica”.

    Poarta florilor cu arcadele ei incadreaza o scena memorabila-Nasterea Domnului. Cei 12 apostoli si Alexandru in cautarea raiului, intr-un car de razboi tras de grifoni sunt alte imagini atragatoare.

    Intrarea este libera dar se plateste billet pentru muzeul pe care il adapostecte la eta

    Artisti renumiti au contribuit de-a lungul anilor la designul basilicii-Tizian, Veronese, Tintoretto.

    Mozaicurile descriu scene din Noul si Vechiul Testament.

    Urci treptele si ajungi la Loggia di Cavalli-balconul care ofera imaginea splendida asupra pietii. Cu faimosii cai de bronz.

    Cel mai impunator element este altarulsi zona din spatele lui-sanctuarul cu monumentala lucrare Pala d”Oro=Paravanul de aur. Cel mai mare exponat medieval din Europa, aur, artgint rubine, ametiste, granate, safire, perle si alte pietre pretioase.

    Trezoreria cu tezaurul contine obiecte bisericesti de argint si alte obiecte de arta

    Tronul Sf Marcu.

    Palatul Dogilor, resedinta de un mileniu a dogilor dar si a politiei secrete si a Curtii de justritie, a inchisorilor municipale, a vechilor camere de tortura si a altor institutii administrative actuale.

    Exteriorul se distinge prin lungul sir de coloane ornamentate cu trifoiul cu 4 foi. Interiorul cu camere aurite pictate si turnurile intunecoase in care a fost inchis si Casanova. Salile poarta nume ca: Scara de aur, Sala antecolegio, sala colegio, sala senatului, sala consiliului celor 10 etc.

    Nu pleci din Venetia fara sa te plimbi co gondola. Sunt trei trasee: lung, mediu sis curt. Dupa ce negociezi pretul, pentru ca sunt foarte deschisi negocierii, mai convenabil fiind cel lung, te asezi confortabil si incepi sa admiri peisajul. Pretul este pe godola nu pe numarul de personae. Prima persoana care este poftita si ajutata sa urce in gondola este mama, apoi sotul si pe urma adolescentul.

    Gondolele sunt parca toate la fel, negre, diferind modul de impodobire si asezarea scaunelor, taburele mici in care stai foare comod si te simti in siguranta. Ornamentele sunt foarte frumoase si difera de la una la alta. Gondolierul iti respecta tacearea dar daca vrei sa vorbesti iti da toate indicatiile, iti spune pe langa ce treci, se saluta cu colegii de breasla, isi fac loc unul altuia, deoarece pe “strazile” inguste abia au loc de trecere doua gondole fara sa se atinga.

    Cana am trecut cu vaporasul vedeam niste tarusi iesind din apa si asezati intr-un fel care ma ducea cu gandul la ceva ordonat. Nu am stiut ce sunt pana nu am mers cu gondola. Erau parcarile lor….

    Am vazut cupluri proapat casatorite plimbandu-se cu gondola. Era doar pentru 2 persoane.

    Pe traseu ne-a spus pe langa ce trecem si am putut admira in voie tot ce am descris mai sus si in plus, casa lui Cassanova.

    Casele nu mai au parterul locuibil, de obicei sunt magazine, pentru ca umezeala nu mai permite o sanatate buna.

    Mai este o singura destinatie care asteapta sa fie descrisa-romantica Verona...


    [fb]
    ---
    Trimis de rora in 19.12.10 00:03:01
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Como, Verona
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3597 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rora); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Cu intercity pana la Venetia.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4400 PMA (din 8 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    13 ecouri scrise, până acum

    Nicu
    [19.12.10 00:19:41]
    »

    Unde a fost mai frumos?

    Zona lacului Como sau Veneția.

    Cred că e greu de răspuns.

    roraAUTOR REVIEW
    [19.12.10 07:35:11]
    »

    @Nicu-Nu pot spune ca undeva a fost mai frumos. Fiecare oras/zona are farmecul si specificul ei.

    webmaster77
    [19.12.10 08:22:49]
    »

    Mutat la rubrica "Descopera Venezia" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

    romanitzaa
    [19.12.10 10:28:14]
    »

    Venetia este un loc aparte si probabil e greu sa se faca comparatii.

    Mi-a placut cum ai prezentat locul si pentru cateva minute m-am "vazut" acolo.

    pepsi70ro
    [19.12.10 10:40:19]
    »

    Cateva minute mi-am reamintit de acest oras superb citind impresiile tale, intr-adevar este cu totul o atractie deosebita iar noi ne-am propus sa revenim, dar pentru cel putin trei zile, sa avem timp sa vizitam totul, pentru ca el chiar merita.

    Una dintre dorintele noastre neimplinite a fost plimbarea cu gondola, insa data viitoare nu o vom rata.

    Felicitari pentru impresii!

    sandu.53
    [19.12.10 11:59:07]
    »

    si eu imi doresc sa fac o vizita in Venetia, mai ales ca am o ruda care locuieste pe insula Lido di Venezia... pana atunci m-am delectat citind review-ul tau extrem de interesant si util! felicitari!

    roraAUTOR REVIEW
    [19.12.10 15:49:08]
    »

    Multumesc tuturor pentru aprecieri.

    dorgo
    [20.12.10 20:25:35]
    »

    Felicitari pt review!

    Se scufunda Venetia dar nici UNESCO in al carei patrimoniu este, nu sta cu mainile in san...

    Exista mai multe proiecte de indiguire in largul marii (chestii de hidrodinamica la care doar dl. Petre Roman ar putea sa ne spuna mai multe) care vor frana scufundarea acestui oras unic... aceeasi institutie a patrimoniului universal nu lasa nici Turnul din Pisa sa cada...

    Am vazut ca nu mai erau porumbei in Piata San Marco... unde erau? ... citisem ca municipalitatea vrea sa-i alunge pentru ca acel "guano" produs de ei e acid si corosiv pentru clopotele de bronz ale bisericilor sau acoperisurile palatelor...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ionescunic
    [20.12.10 20:34:52]
    »

    Daca hranesti porumbeii din piata San Marco iei amenda, acest motiv ma face sa nu prea iau in calcul o vizita aici.

    Mama i-a hranit in vara desi stia de amenzi. Saracii erau morti de foame!

    roraAUTOR REVIEW
    [20.12.10 20:47:18]
    »

    @dorgo- porumbei nu mai sunt ca inainte, deoarece autoritatile au interzis vanzarea de seminte pentru ei in zona pietii, pentru a proteja cladirile si tot ce exista acolo. De asemenea cladirile au pe acoperis niste... tepi pentru ca ei sa nu se mai poata aseza acolo.

    Da, acel proiect trebuie ca exista, dar realitatatea este ca procesul este in continua evolutie.

    Nu mi-as putea nici imagina Venetia fara apa. Toate familiile au acolo o barca (exceptand gondolierii pentru care navigatia este o meserie in care intra destul de greu, pe niste locuri limitate), asa cum noi avem masini. Altfel nici nu s-ar putea.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    roraAUTOR REVIEW
    [20.12.10 20:54:35]
    »

    @ionescunic- Doar nu vei ocoli Piata San Marco pentru ca nu poti hrani porumbeii!!! Doar nu pentru asta te duci acolo. Sunt atatea minunatii de vazut. Si sa fim seriosi: gasesc porumbeii in alta parte mancare. Localnicii si turistii nu ii vor lasa sa moara chiar asa... sunt totusi si ei imaginea celebrei Piete

    webmaster13
    [27.12.10 20:50:44]
    »

    sper sa placa melodia atasata!

    roraAUTOR REVIEW
    [28.12.10 08:34:53]
    »

    @webmaster13-da, e ok

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dorgo, Nicu, romanitzaa, rora, sandu.53
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Veneţia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046486854553223 sec
    ecranul dvs: 1 x 1