ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.10.2014
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Braila
ÎNSCRIS: 27.01.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2014
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Valencia, city-break de octombrie

TIPĂREȘTE

Desi nu era foarte sus pe lista noastra cu orase de vizitat, Valencia ne-a tentat pentru un city-break cu tarifele foarte bune la bilete de avion si cazare, dar mai ales cu temperaturi de 30 de grade in mijloc de octombrie.

Asadar, reteta e simpla:

1. Cumparat bilete de avion cu 2 luni inainte de sejur, la putin peste 60 eur/persoana dus-intors, checkin onlie si doar bagaj de mana mic

2. Rezervat cazare la hotel Kris Abadia 3*, mic dejun, la 140 euro/camera dubla pt 4 nopti – pentru hotel am scris un review separat.

3. Inceput cautarea obiectivelor si a lucrurilor de facut in Valencia si stabilirea bugetului

Chiar daca vorbim de al treilea oras ca marime din Spania, Valencia are avantajul ca are obiectivele relative grupate, asa ca am considerat ca 4-5 zile sunt suficiente. Sejurul nostru a fost in perioada 15-19 octombrie 2014.

Planul initial al obiectivelor de vizitat arata asa:

Ziua 0 – camera de hotel :) – pentru ca aterizam tarziu, la ora 21.

Ziua 1 – Orasul vechi

Ziua 2 – City of Arts & Science + Jardin del Turia

Ziua 3 – rezervata pt relaxare in centrul vechi

Ziua 4 – Bioparc

Noi suntem fani declarati ai Spaniei si ai spaniolilor (cu toate defectele lor :)), iar Barcelona vazuta acum 2 ani ne-a incantat de-a dreptul! Asa ca si de la Valencia aveam asteptari destul de mari, care ne-au fost indeplinite, totusi nu in proportie de 100%. Spre deosebire de Barcelona, care a fost impecabila, in Valencia am gasit si catebva lucruri care nu ne-au placut...

Dar sa incepem cu lucrurile pozitive, care au fost destule. Cred ca cel mai usor ar fi sa povestesc descoperirea orasului pe zile, asa cum am facut-o noi.

Asadar,

Ziua 0 – 15 octombrie

Am aterizat pe aeroportul Manises la ora locala 21, dupa o survolare panoramica a luminilor Valenciei.

Din aeroport se poate ajunge foarte usor in centrul orasului si foarte repede (sunt doar 8 km).

Ca mijloace de transport, avem metro (4,4 euro/persoana), autobuz (Aero-Bus = 2,5 euro sau Bus 150 = 1,5 euro) sau chiar un taxi, daca ajungeti dupa miezul noptii (n-ar trebui sa coste mai mult de 15-17 euro)

Noi am ales metroul, pentru care am cumapart bilet de la ghiseu, dar se poate cumpara si de la masinile automare (tipul de bilet este: ZONA ABCD sau AIRPORT)

Dupa un drum de 25 de minute cu metroul, am ajuns la hotel, am luat o cina tarzie (ca spaniolii :)) si cam acesta a fost contul nostru cu Valencia in prima zi.

Si cat timp suntem la capitolul transport, am studiat cu atentie optiunile pt transport in Valencia:

1. Metroul – este bine conectat cu toate zonele de interes, mai putin cu City of Arts and Science. O calatorie simpla costa 1,5 euro, sau exista optiunea Bono Metro cu 10 calatorii la 10 euro.

2. Autobuz – si la autobus avem aceleasi optiuni, o calatorie cu 1,5 euro sau Bonobus Plus, 10 calatorii la 10 euro.

3. Metro + Bus – o optiune interesanta ni s-a parut Metro & Bus Card (Bono Transbordo) 10 euro pt 10 calatorii.

4. Valencia Tourist Card – cu variantele: 24 ore – 15 euro/persoana, 48 ore = 20 euro/persoana si 72 ore = 25 euro/persoana. Bineinteles, cardul iti oferta transport gratuity pe toate mijloacele si o serie de reduceri mai mult sau mai putin substantiale pt obiective.

5. VALENBISI – Serviciul public de biciclete din Valencia, care costa in jur de 13 euro/saptamana

Dupa ce ne-am facut lista de obiective interesante pt noi si ne-am orientat pe harta am ajuns la concluzia ca... o sa ne deplasam pe jos! :) Practic, avand in vedere situarea hotelului nostru, avem nevoie doar de autbuz spre City of Arts si de transport de la/inspre aeroport. Asa ca: lucky us!

Dupa aceasta introducere lunga, sa incepem deci explorarea Valenciei:

Ziua 1 – 16 octombrie: Orasul vechi cu toate obiectivele sale

Ziua incepe la 8 si ceva, cand rasare soarele in Valencia, colorand in roz cerul si blocurile moderne de pe malul fostului rau Turia.

Dupa un mic dejun gustos, pornim spre centrul orasului. De la hotelul nostru, asta inseamna o plimbare lejera, de vreo 20-30 de minute. Ne indreptam spre kilometrul 0, care, ca in orice oras din Spania, nu poate fi reprezentat decat de Catedrala.

In drumul nostru traversam pe podul Pont de les Glories Valencianes bazinului raului Turia, transformat acum in gradina – plamanul verde din mijlocul orasului. Patrundem apoi pe stradutele inguste si intortocheate ale cartierului El Carmen, centru vechi al orasului, o zona in care intalnesti cladiri vechi de sute de ani, „infrumusetate” de moderne graffitti – exista o adevrata controversa in ceea ce priveste aceasta alaturare de modern si clasic, taberele opuse sunt de-a dreptul inversunate. Noua ni s-a parut interesant; pana la urma frumuseatea are multe forme si aprecierea e intotdeauna subiectiva.

Subiectiva e si parerea unora cum ca aceasta zona (intre Jardin Botanic, Turia si Placa del Music) nu ar fi tocmai safe, mai ales dupa lasarea noptii, fiind o zona in care locuiesc gitanos. Fara sa vedem nimic suspicios, si noi am simtit o atmosfera ciudata, usor tensionata pe nistre stradute pustii si murdare.

De altfel, zona aceasta a Valenciei arata chiar rau: cladiri darapanate, locuri virane, mult gunoi pe jos... toate aceste lucruri apar sporadic, printre cladiri frumoase, fie vechi sau moderne; nu sunt majoritare, deci, dar contribuie la o atmosfera usor neplacuta.

Paranteza: (Spunem lucrurile astea, desigur, din perspectiva turistului care cauta si exploreaza de obicei doar centrul orasului, strazile animate, restuarantele cochete si fatza – de ce sa nu o spunem – cosmetizata a orasului vizitat. Lucrurile si zonele mai putin placute sunt judecat mai aspru, uitand ca un oras – oricat de tursitic – are o viata a sa de zi cu zi, viata care este cu siguranta mai grea sau cel putin mai complexa decat noi – purtatori de harta in mana si camera foto la gat – reusim sa intelegem in cele 4 zile de city-break. De aceea eu nu acord atentie prea mare (poate doar pe moment, stergand apoi din vedere scaunelor uzate din metrou, traficului greu, curatenia care uneori lasa de dorit, etc). Noi ca turisti suntem privilegiati: ne permitem sa cautam doar lucrurile frumoase dintr-un oras, avem la dispozitie ziua intreaga pt rasfat si suntem primiti cu zambet si ajutati de toti localnicii. Si e pacat ca uneori consideram ca aceste lucruri ni se cuvin, ba chiar pretindem si mai mult, in loc sa ne bucuram de acest statut de ividiat. Asa ca haideti, cand vizitam un oras, un obiectiv, un restaurant, sa ne bucuram de tot ceea ce vedem frumos, nou, interesant si sa nu strambam din nas ca orasul nu a fost tocmai curat, coada la Catedrala a fost prea lunga sau meniul doar in imbla locala. Veti vedea ca ne vom face singur vacanta mai frumoasa!) Scuze! :)

Ne continuam, deci, drumul prin El Carmen, trecem pe langa IVAM – Institutul Valencian de Arta Moderna (unde am fi vrut sa intram, dar erau 2 grupuri organizate si trebuia sa asteptam), si pe langa Muzeul Soldateilor de Plumb (pe care hotaram sa il vizitam la intoarcere) si ajungem in sfarsit in frumoasa Plaza de la Virgen, cu vedere spre Catedrala si Miguelete, cu Basilica de la Virgen de los Desamparados, cu fatana arteziana si cateva terase frumusele imprastiate in jur.

Prima vizita: Basilica de la Virgen de los Desamparados – una din primele cladiri Baroc construite in Spania. O arhitectura frumoasa, o statueta a Fecioarei inconjurata de mituri si o liniste chiar speciala. Intrarea gratuita.

Continuam spre Plaza de la Reina, cu o vedere superba spre intrarea in Catedrala si spre Miguelete, cu multe restaurante si cateva magazine cu suveniruri. Intram desigur si in faimoasa Catedrala, impresionanta si la exterior si la interior. Intrarea costa 5 euro/persoana si primesti si un audio-ghid. Ce mi s-a parut cel mai interesant: datorita trecutului sau ‚tumultos’ in catedrala se pot observa 3 stiluri: baroc, romanesque si gotic. In catedrala se pare ca ar fi si „Sfantul Graal”, desi nu exista nicio dovada ca acesta ar fi originalul.

Turnul cu clopot al catedralei poarta numele de Miguelete si, pt 2 euro/persoana, poti urca cele 207 trepte ale sale pt o vedere panoramica superba a Valenciei. Catedrala e deschisa: 10-18 (luni-sambata) si 14-18:30 (duminica), iar Miguelete 10-13 si 16:30-19 (luni-duminica) *

*Atentie, toate orele de deschidere date de mine sunt valabile pt extra-sezon, pt sezon e posibil ca acestea sa difere.

Parasim Plaza de la Reina si ne indreptam spre Plaza Santa Catalina, o piata micuta aflata chiar pe drepata cum iesi din Plaza de la Reina. Aici avem Iglesia de Santa Catalina cu al sau turn frumos (despre care se spune ca ar fi sotia lui Miguelete) si cateva terase frumusele + doua Horchaterii.

E timpul pt almuerzo (pranz), asa ca gasim o terasa draguta pe strazile de pe langa catedrala. Restaurantul se numeste Manyans si ne atrage cu oferta pt meniul zilei: 3 tapas + o paella + o bautura = 11 euro/persoana. Bun spre foarte bun!

Ne reluam programul de vizitare cu Lonja de la Seda, cladire declarata monument Unesco, care la sfarsitul secolului XV era folosita pt schimbul comercial de matase. Tarif intrare: 2 euro/persoana, audio-ghidul se plateste extra 3 euro/persoana.

Mergem apoi pe frumoasa strada Sant Vincente Martir, cu restaurante cochete pe ambele parti pana in piata primariei, Plaza del Ayuntamiento, cocheta, curata, moderna, de-a dreptul stralucitoare. Avem aici, in afara de restaurante, magazine boutique si baruri de tapas, 2 caldiri importante, care stau fata in fata. Pe deoparte avem primaria Ayuntamiento, o splendida cladire in stil neoclasic care se si poate vizita in timpul programului de lucru (10-13:30), pe de alta parte avem si mai frumoasa cladire a postei, Edificio de Correos y Telegrafos - Da, cladirea postei e obiectiv turistic in Valencia! Si daca nu ati sti ce scop are, ati putea sa o confundati foarte usor cu cladirea unui teatru, atat din exterior, cat si din interior. Se pot ghici cateva stiluri diferite: clasicism, modernis si baroc. Merita o vizita si indeplinirea unei traditii simpatice: sa ne trimitem acasa o carte postala.

Continuam spre o alta cladire care in mod normal nu poate fi considera obiectiv turistic: gara! Dar Estacio del Nord din Valencia merita macar o privire si o fotografie. Chiar langa, veti recunoaste forma inconfundabila a unei arene de corrida: este Plaza de Toros, una dintre cele mai vechi din Spania. Arena se poate vizita cu (audio) ghid in schimbul a 10 euro/persoana sau pe cont propriu, daca cumperi bilet de intrare la Museo Taurino din apropiere, cu 2 euro/persoana.

Este ora 19 si soarele deja se pregateste sa apuna peste Valencia, asa ca mai traversam o data centrul vechi, indreptandu-ne spre Torres de Serranos, pe care le gasim insa deja inchise. Nu-i nimic, vom reveni maine! Asa ca hotaram sa ne intoarcem tot pe jos la hotel, si alegem de aceasta data o plimbare prin Jardin de Turia, pe care de altfel le avem in plan si pentru ziua urmatoare.

Ziua 2 – 17 Octombrie – City of Arts & Science + Jardin del Turia

Ziua 2 ne-o incepem la ora 10 cu un mic dejun la hotel si apoi ne indreptam spre statia autobuzului 95 care ne va duce la City of Arts and Science. Statia se afla la 5 minute de mers pe jos de hotel, biletele costa 1,5 euro/persoana, se cumpara de la sofer si dupa vreo 20 de minute ajungem la destinatie.

City of Arts and Science te impresioneaza de la prima vedere. E intr-adevar deosebit, spectaculos, impecabil. Oferta este mare, avem Muzeu de Stiinta, Hemisferic, Acvariu, Sala de Concerte si alte cateva cladiri (un adevrata centru cultural si de entertainment). O suprafata imensa, 2 km lungime si 350.000 metru patrati care pare scoasa dintr-un film SF si care poarta semnatura inconfundabila a arhitectului valencian Santiago Calatrava.

Hotaram sa vizitam doar acvariul, dar nu inainte de a ne minuna de Umbracle, „sera” care pune atat de bine in valoare o simpa alee cu palmieri pe margini! Umbracle e gratuit.

Ne intreptam apoi spre acvariu, nu, nu acvariu, Oceanografic, un nume pretentios, dar meritat pe deplin. Biletul doar la Oceanografic costa 27,9 euro/persoana, dar daca doriti sa vizitati mai multe obiective, exista bilete combinate destuld e convenabile.

Oceanograficul este format din 8 cladiri separate, organziate in principal in functie de zonele geografice: avem zona Arctic (cu Beluga, etc), zona Antarctic (pinguini), Mediterana, Marea Rosie, Pasarile, etc.

Cu harta complexului in mana, pornim explorarea. Prima surpirza vine repede! Am ajuns la fix pt show-ul delfinilor! Show-ul este inclus in tariful de intrare, dar are loc doar de 2 sau 3 ori pe zi si este limitat de capacitatea amfiteatrului in aer liber. Noi suntem norocosi si asistam la un show de cca 30 minute foarte frumos.

Continuam apoi vizita, luand fiecare cladire in parte si minunandu-ne ba de un Nemo, ba de o pisica de mare, ba de o meduza sau un calut de mare minuscul, ba de cel mai cuidat peste vazut vreodata! Cea mai mare atractie o reprezinta desigur, rechinii si din acest punct de vedere Oceanografic sta destul de bine, am vazut vreo 6-8 exemplare mari!

De altfel Oceanografic ne-a impresionat! Si am avut cu ce sa il comparam! Dar este cu siguranta cel mai bogat, divers, spectaculos, bine organizat acvariu pe care l-am vazut. Impecabil. Si nu ma refer doar la partea de acvarii si pesti, ci si restaurantele, magazinele de suveniruri, lifturile, toaletele, spatiile verzi. Ireprosabil. Am petrecut 3 ore aici, dar au trecut foarte repede.

Desi picioarele noastre se resimt putin dupa o prima zi foarte solicitata, de la Oceanografic plecam tot pe jos spre centrul orasului. Sunt 4 km pe care ii parcurgem in cca 1 ora, mergand prin Jardin del Turia, admirand podurile, pe Gulliver, oamenii, atmosfera linistita si – foarte important! – racoaroasa (asta pentru la soare se inregistreaza 32 de grade!)

In Plaza del Ayntamiento mergem tinta la un mic bar de pintxos pe care il vazusem ieri si despre care citisem pareri favorabile. E vorba de Lizzaran – un local cu specific local, neprentios si deloc formal (de altfel asa sunt – si asa manca – spanioli, nu?) E un fel de bufet suedez cu pintxos de toate felurile, felii de paine cu diferse compozitii, de la clasice la fanteziste: jamon, jam + branza crema + miere + nuca, branza + stafide, somon fume, 3 feluri de branza, ensalada rusa (un fel de salata boeuf), tortilla de patatas, patatas bravas, etc., fiecare „sandwich” avand o scobitoare in el. Foarte simpatica modalitatea de servire si plata: iei ce iti place, iar la sfarsit se numara cate scobitori ai pe farfurie.

Tarifele erau: 1 euro/scobitoare plata, 1,5 euro/scobitoare mica, 2 euro/scobitoare mare. Am mancat cate 6 pintxos/persoana + cate o bautura, total 22 euro. Not bad. A, si totul a fost delicios!

Ne incheiem seara cu inca o plimbare prin orasul vechi si prin Jardin de Turia, spre hotel.

Ziua 3 – 18 Octombrie – rezervata pt relaxare in centrul vechi

Dupa doua zile pline, ne rezervam ziua 3 pentru relaxare. O incepem insa cu o aventura! The X-Door este un joc pe echipe (de minim 2, maxim 5 persoane), plin de mistere si imaginatie. Practic, esti inchis intr-o camera si ai 60 de minute la dispozitie sa descui usa si sa iesi. E un joc care iti pune la incercare atentia la detalii, perspicacitatea, imaginatia, rabdarea, comunicarea cu echipa, rezistenta la stres si multe altele. Ai multe puzzle-uri de rezolvat, multe lacate de descuiat, multe asocieri de facut. Super interesant! A costa 45 euro/echipa (indiferent din cate persoane e aceasta formata). Noi nu am reusita sa iesim, am rezolvat doar 65% din joc – care e mai greu decat pare la prima vedere! Dar, pentru ca am vazut ca in tot mai multe orase apar astfel de jocuri – inclusiv in Bucuresti – cu siguranta vom mai repeta experienta!

Am mers apoi spre acelasi oras vechi, unde am vizitat ce nu reusisem zilele trecute, si anume Plaza del Mercato si Torres de Serrano.

Plaza del Mercato e un fel de Boqueria din Barcelona, dar la o scara mai mica si nu atat de spectaculoasa. Dar interesant de vazut bucatile mari de jamon atarnate de grinzi, fructele deshidratate, specialitatile din branza si localnicii facandu-si cumparaturile de sambata dimineata. O forfota si o galagie specific spaniola! :)

Am mers apoi la Torres de Serrano, 2 euro/persoana – un urcus mult, mult mai usor decat la Miguelete, si nici vederea nu a fost atat de spectaculoasa. Daca vreti sa urcati doar intr-un turn – si aveti ceva conditie fizica – alegeti Miguelete!

Am vizitat si Museo de Bellas Artes, gratuit – cu cateva picturi interesante, printre care cateva tablouri de El Greco, Velázquez, Murillo si Goya. Se putea vizita doar o parte din muzeu, fiind in renovare partiala.

Miezul zilei si 34 de grade in Valencia, asa ca ne retragem la umbra in frumoasele Jardines Real (Vivero) si petrecem ceva timp plimbandu-ne pe alei racoroase, admirand un lac linisit cu lebede si ratuste, lenevind pe iarba, la umbra unui palmier.

Mancam azi la o mica-mica terasa aproape de Lonja de la Seda, care se numeste Menta y Canela. O oferta foarte buna pt paella + o bautura, totul al 6 euro + o salata cu somon, patatas bravas si o sangria ne duc la un total de 22 de euro.

Incheiem seara intr-un loc special. Pentru o bere sau un scotch + un meci de fotbal, cel mai bun loc din Valencia este Finnegan’s of Dublin, un autentic pub irlandez. O lista impresionanta de bauturi de toate felurile + o atmofsera relaxata si un decor cu personalitate. Cu siguranta unul din locurile noastre preferate din Valencia.

Ziua 4 – 19 Octombrie – Bioparc

Ultima noastra zi in Valencia am rezervat-o pt Bioparc, impresionanta gradina zoologica. De la hotelul nostru am mers pe jos, 20 de minute.

Fiind duminica, ora 12, cat credeti ca am asteptat la coada pt a cumpara bilete? Fix o ora! Dar a meritat din plin.

Tarif: 23,8 euro/persoana

Gradina zoo din Valencia promoveaza conceptul de „Zoo Immersion”, ceea ce inseamna ca nu exista custi, ci animalele sunt plasate in cadre naturale, formate din stanci si cursuri de apa. Spatiul este imens, aerisit, si chiar ai impresia ca te misti liber, printre animale.

In Bioparc sunt recreate diferite zone din Africa (si doar din Africa, asa ca nu veti intalni animale care traiesc in alte parti). Avem: Africa Ecuadoriala, Savana, Madagascar, etc. Foarte interesant mi s-a parut si faptul ca animalele care impart acelasi teritoriu in salbaticie sunt tinute impreuna si aici; de ex: antilope + maimute + pasari in acelasi perimetru, zebre + emu, etc. Desigur, nu stau impreuna leii si gazelele! :)

Am vazut asadar: lei, leoparzi, elefanti, girafe, zebre, gorile (foarte active), rinoceri, flamingos, hiene, suricate si multe altele.

Atractia principala este insa zona Madagascar, unde te plimbi la propriu printre lemuri, iar King Julien este chiar mai adorabil in realitate decat in film! :)

Pentru o plimbare pe indelete, consider ca e nevoie de vreo 3 ore. Daca doriti sa si mancati in parc, mai adaugati cel putin o ora pt stat la coada. Insa, daca nu aveti copii mici sau nu va e foarte foarte foame, eu nu v-as recomada sa mancati aici. Nu ca mancarea nu ar fi buna (desi nu am gustat, arata si mirosea foarte bine), dar preturile sunt destul de umflate si daca cosnideram si timpul de asteptare... mai repede ajungeti din nou in centru si mancati ceva cu siguranta mai bun.

Noi, de exemplu, am luat ultima masa in Valencia, chiar in centru, in Plaza de la Reina, la restaurantul Taberna Vintara – unde o salata 3 Quesos + Patatas Bravas + o Paella si 2 pahare de vin rosu Rioja ne-au costat 36 euro.

Cam atat!

Acesta a fost sejurulu nostru, evadarea noastra din mijloc de octombrie!

Concluziile ar fi:

•Valencia ne-a placut, dar nu ne-a incantat.

•E un oras mai degraba de provincie, decat cosmopolit.

•Merita sa veniti aici cu copii de la 5 ani in sus, care vor fi cu siguranta incantati de Oceanografic si Bioparc.

•4-5 zile sunt suficiente pentru a vizita tot orasul.

•Ce nu trebuie sub nicio forma ratat: City of Arts & Science, Bioparc, Catedrala + Miguelete, paella valenciana :).

•Buget necesar: Oceanografic si Bioparc sunt cele mai scumpe atractii la cca 25-30 euro/persoana. Celelalte obiective (Catedrala si celelalte biserici, turnurile, muzeele) sunt de obicei 2 euro/persoana sau gratuite (de obicei duminica). O masa satioasa poate costa intre 6-16 euro/persoana.

Ce nu am vizitat in oras

Nu suntem adeptii alergarii de la un obiectiv la altul, asa ca de multe ori preferam sa lenevim la o cafenea in centrul orasului decat sa vizitam inca un muzeu/gradina/turn, etc. Inevitabil, la sfarsitul sejurului ramanem cu cateva obiective nebifate, dar nu e o tragendie – eventual avem motive in plus sa revenim candva!

Asa ca de aceasta data nu am vizitat/facut, desi am fi vrut:

-IVAM Istitutul de Arta Moderna si Contemporana

-L'Iber Museo de Los Soldaditos de Plomo – muzeul soldateilor de plumb

-What’s Happening Valencia FREE WALKING TOUR – un tur de care am citit numai de bine!

-Nu am ajuns la un Show de Flamenco – am fi vrut sa mergem la Cafe del Duende, dar show-ul incepea la 23:30 si am fost in fiecare seara mult prea obositi. Desi, am vazut un restaurant pe Calle Vincente Martir care parca incepea mai devreme...

-Palacete y Jardin de Monforte

-Turneul de tenis ATP Valencia Open – incepea chiar in ziua plecarii noastre. :(

Ce nu am vizitat in imprejurimi

Valencia are si foarte multe locuri interesante in apropiere!

-Port Saplaya – denumit mica Venetie

-Delta Albufera

-Satele medievale Cuenca, Xativa si alte cateva

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Ammelie in 28.10.14 19:50:04
Validat / Publicat: 28.10.14 21:49:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.

VIZUALIZĂRI: 9862 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ammelie); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Vedere din El Miguelete - se pot observa turnul Santa Catalina si Plaa Redona
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

crismis
[28.10.14 22:42:36]
»

@Ammelie: Felicitari pt descriere si multumesc pt faptul ca m-ai scutit de documentare pt viitoarea mea vizita la Valencia!

webmaster
[28.10.14 23:32:28]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dabator
[29.10.14 00:26:14]
»

@Ammelie: Da, da, că bine zice Crismis. ! 100% de acord . Felicitări și din partea mea!

le_maitre
[29.10.14 09:32:20]
»

@Ammelie - Fără niciun fel de înfloritură sau laudă deşartă:

- AŞA se scrie un GHID de călătorie, punctual, clar, detaliat cât să nu obosească, iar împărţirea impresiilor pe zile denotă o acurateţe a detaliului deosebită.

- Aştept şi ceva foto, cred că review-ul tău ar merita şi o prezenţă la nivel imagistic.

- Scrie pe AFA în continuare în acest stil, când ai chef şi timp, impresiile tale şi modul de expunere fi-vor apreciate de mulţi, bag seama.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AmmelieAUTOR REVIEW
[29.10.14 10:27:00]
»

Multumesc! Imi place sa calatoresc si sa scriu, asa ca totul vine natural Incarc si fotografiile diseara.

Artana
[29.10.14 19:11:40]
»

Foarte bine sectionat review-ul Bravo! Valencia e f frumoasa, ca si toate orasele Spaniei, fiecare cu farmecul sau si ele nu se compara intre ele cu siguranta.

danamandache
[29.10.14 21:08:39]
»

Felicitari pentru vacanta si pentru articol!!!

roxi-nico
[08.02.15 20:11:59]
»

Buna seara, crezi ca merita efortul de a face drumul de la Barcelona pana la Valencia si inapoi,intr-o zi, pentru a vizita Oceanograful si Bioparcul?

nicole33
[08.02.15 22:34:30]
»

@roxi-nico -

De meritat merită 100%, problema este că efortul este destul de mare, drumul este lung, iar timpul rămas strict pentru vizitarea ambelor obiective este, în opinia mea, insuficient.

La Bioparc nu am ajuns, dar am vizitat Oceanograful cu ocazia unei excursii organizate de pe Costa Azahar, deci mult mai aproape de Valencia decât Barcelona. Am avut doar patru ore la dispoziție pentru Oceanograf, timp insuficient pentru noi, dar așa era programul, peste treizeci de minute durează doar show-ul cu delfini.

Un an mai târziu am vizitat Acvariul din Barcelona, frumos, dar dezamăgitor în comparație cu Oceanograful din Valencia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AmmelieAUTOR REVIEW
[09.02.15 13:12:55]
»

@roxi-nico - Buna.

Vorbim de un drum de 3 ore dus, 3 ore intors... Parerea me este ca nu prea merita, efortul e prea mare si nu ati ave timp suficient sa va bucuarti de cele doua obiective.

Daca ati face o iesire de un week-end? Cazarile in Valencia nu sunt scumpe, ati vizita sambata Oceanografic si duminica Bioparc si apoi ati putea pleca spre Barcelona. Mi se pare cea mai ok varianta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roxi-nico
[11.02.15 17:25:51]
»

@Ammelie - Asa ar parea, dar noi avem cazarea in Barcelona si nu putem prelungi vacanta, avem biletele de avion. Ma gandeam la un program de genul 7-10 drum, 10,30-15 Oceanograf, masa, 16-21 Bioparc, retur Barcelona. E obositor, dar rezistam, ma intrebam insa daca merita obiectivele, in conditiile in care exista si in Barcelona un Acvariu si o Zoo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AmmelieAUTOR REVIEW
[12.02.15 10:59:05]
»

@roxi-nico - Si acvariul si zoo din Valencia mi s-au parut superioare celor din Barcelona. Greu de decis... Daca aveti si copil, atunci parca chiar ar merita drumul, macar pt zona Madagascar de la Bioparc

roxi-nico
[12.02.15 16:26:05]
»

@Ammelie - Multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Ammelie, Artana, crismis, danamandache, nicole33, roxi-nico
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Valencia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.076426029205322 sec
    ecranul dvs: 1 x 1