Sa o iau cu inceputul... vacanta a inceput in data de 6 oct... si s-a terminat pe 12... evident tot oct... Zborul a fost efectuat cu bluair... mergem de ceva vreme cu ei si suntem f multumiti de raportul pret/calitatea serviciilor.
Am plecat din Buc la 23... si am ajuns la 1,30 ora locala. Erau 22 de grade cand am aterizat in Valencia. Acolo ne-a asteptat prietenul R care ne-a fost si ghid... si gazda... si taximetrist... si tot... mai abitir ca un frate.
Deci... reluam... ajungem la R... si odihna pana dimineatza. F liniste noaptea, muuult mai liniste decat pe la noi.
Dimineatza micul dejun, siii... supriza copiilor... fiica noastra de 5 ani vorbeste numai romana si fiul lor, de 2,5 ani... numai spaniola...))))) I-a si intelege-te...))))))) Hotaram, deoarece era ora 10 si f cald, sa plecam la plaja. SUPERB... plaja f larga, curata, apa de vis... si 31grade.
A doua zi... Bioparc... (zoo la noi). EXCEPTIONAL... dar cu pret pe masura... Din pacate era atat de cald incat a trebuit sa scurtam f mult, datorita copiilor carora li se terminasera bateriile TOTAL. Odihna... si seara la Parcul Gulliver. Parcul este cu pietris pe jos si uriasul Gulivver (un adevarat urias) este din fibra de carbon, legat de pamant cu f multe topogane realizate prin te miri ce locuri (centura, parul, coate... etc).
Cea de a trei azi... datorita caldurii exagerate... PLAJA. (evident)... vorbim de 31 de grade in data de 9 OCTOMBRIE.
In aceasta data isi sarbatoreste Valencia ziua... DE VIS... Seara am iesit sa vedem fiesta. O nebunie de culori, forme, sunete, mirosuri dulci si f ametitoare... EX-CEP-TI-O-NAL.
A doua zi... nu puteam rata Muzeul Artelor si Stiintei. O constructie din viitor, cu un spectacol in delfinariu grandios... iar interiorul... FARA CUVINTE!!! Vizita Oceanograficului a durat 4 ore... intr-o viteza destul de alerta. Spectacol grandios... pret pe masura (80 euro 2 adulti + copil). Seara... SHOPPING... ca de-aia mergi cu sotia))))). La Outlet... preturi de outlet (nu cam ca pe la noi)... ex: caciulita, fular, manusi (pentru fetita) - set de la Zara - 18 euro, blugi de la Adidas-20 euro.
Joi dimineatza... pe jos... plimbare si cunoastere a orasului. F curat, f multi turisti (desi era extrasezon, imi inchipui cum este in sezon). Aaaaaa... o maree problema. Vorbitorii de engleza, germana... etc... NICIO sansa sa se inteleaga. Valencienii nu vb decat limba lor. In metrou am avut surpriza sa vad scris in 2 limbi... valenciana... si SPANIOLA...)))))). A propos de metrou... pretul unei cartele (fizic)... 3 euro... si pretul a 10 calatorii 7,5 euro... scumpisori valencienii astia...
Intoarcerea... din pacate la ora 2,35 noaptea... groaznic pentru copil. A durat 2 zile sa-si revina cu somnicul.
Concluzia: O vacanta de vis... fff frumos... preturi de extrasezon... si calitatea la superlativ. O locatie care ar trebui introdusa in calendarul turistic al fiecaruia. O sa o recomand cu foarte multa caldura tuturor (noi deja am facut gasca de 5 familii pentru la anul)...
Revin cu foto...
Trimis de je123 in 17.10.12 10:20:26
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (je123); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Fain, entuziast, tonic review de debut
@je123: bun-venit pe site si in comunitatea AmFostAcolo.
Multumim pentru impresii, te asteptam si cu alte recomandari din vacantele tale trecute sau viitoare
@je123: In coltul din dreapta sus al paginei gasesti butonul "Adauga Poza". Apasa-l.
La pasul urmator, selectezi poza, o incarci, dupa care poti adauga un comentariu. Repeti acest pas, in functie de cate poze vrei sa incarci.
- Oct.2024 In sfarsit, Valencia — scris în 31.10.24 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 Valencia, un oras ce merita vazut! — scris în 28.08.24 de Marius N. din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Valencia, o bijuterie turistică dar, mai ales, un paradis pentru familiile cu copii — scris în 12.12.21 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 În Spania, după șocul pandemic — scris în 11.10.21 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2018 Valencia - un oraș superb — scris în 18.11.18 de Crysstyna36* din GALAţI - RECOMANDĂ
- May.2018 Valencia orasul in care as vrea sa locuiesc (2) — scris în 05.06.18 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- May.2018 Valencia orasul in care as vrea sa locuiesc — scris în 03.06.18 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ