ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.10.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 15.01.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Seychelles, Mahe, Beau Vallon

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Se spune că Dumnezeu după ce a creat lumea, a rămas cu un pumn de diamante. Și-a îndreptat privirea spre estul Africii și a hotărât să creeze un loc de o splendoare nemaivăzută. A aruncat diamantele în apele oceanului și acestea s-au transformat în insulele Seychelles. Nițel curioasă, cum sunt, am vrut să aflu și eu, la fața locului, dacă această poveste poate fi adevărată… La sfârșitul sejurului, aflasem și răspunsul: Am trăit șapte zile în Paradis!

Diversitatea peisajului din Seychelles se grăbește să te impresioneze chiar înainte ca aeronava să aterizeze, ba chiar, eu am avut acest prilej – de a mă delecta de două ori cu priveliștea insulei admirată de sus. De ce? Ne pregăteam de aterizare (de-abia așteptam…), centurile puse, aripile avionului își ridicaseră plăcuțele de frânare, aparatul foto în culcușul rucsacului, priveam pe monitor pista de aterizare de care ne apropiam tot mai mult… Însă, la 2-3 metri deasupra pistei, avionul începe să-și balanseze șoldurile, nu prea tare, totuși. Și ce să vezi – ”ne luăm zborul” din nou. Probabil că în acele clipe au fost niște curenți puternici care ar fi împiedicat aterizarea în siguranță și pilotul a decis să ne mai plimbe puțin – vreo 20 de minute… A fost ceva inedit, nu mi se mai întâmplase niciodată așa ceva… Ce mi-am zis? Ei, am început-o bine, cine știe ce aventuri ne mai așteaptă…

Din acel moment îndepărtat al legendei cu Făuritorul și pentru mult timp, cele 115 insule ale arhipelagului Seychelles au rămas sanctuare neatinse ale celor mai rare specii de floră și faună de pe pământ. Oamenii de știință au intrat curajos în istoria originii insulelor Seychelles, susținând că acestea fac parte din continentul apărut cu milioane de ani în urmă, Gondwana. Separarea India – Madagascar – Seychelles pare să coincidă cu epoca dispariției dinozaurilor. Așadar, vremuri imemoriale…

Seychelles m-a cucerit de cum am părăsit aeroportul insulei Mahe, am simțit cum inima o ”ia la trap”, dar am lăsat-o să-și facă ”mendrele”, însemna că-i place și că am ajuns într-un loc special, care mă va încânta în zilele următoare. Seychelles nu este un alt loc de pe Pământ în care ajungi, atât de departe de casă, ci este o altă lume. După lumea arabă – sejurul în Abu Dhabi – aterizam acum în lumea exotică tropicală. O lume plină de culoare – oceanul și cerul azuriu, vegetația luxuriantă, florile, oamenii cu pielea creolă…

Seychelles, oficial, Republica Seychelles este o națiune relativ tânără. Cea mai veche observație înregistrată de către europeni, cu privire la insule datează din 1502 și i-o datorăm amiralului portughez Vasco da Gama. În 1770 Seychelles este ocupată de francezi și rămâne în stăpânirea lor până la înfrângerea lui Napoleon la Waterloo. În 1814, în urma Tratatului de la Paris, a devenit colonie britanică. Își capătă independența față de Marea Britanie abia în 1976, devenind republică. Președinte este James Michel, iar capitala Victoria se află pe insula Mahe.

De-a lungul timpului insulele au atras o largă diversitate de popoare din cele patru colțuri ale lumii, incluzând sclavi eliberați, coloniști europeni, exilați politici, aventurieri, comercianți de origine arabă și persană, chinezi și indieni.

Conform recensământului din 2002, populația insulelor se ridica la 81.000 de locuitori, din care vreo 70.000 pe insula Mahe, 8.000 pe insula Praslin, restul pe insula La Digue și pe celelalte insule mai mici. Locuitorii de pe insule, majoritatea lor, trăiesc în condiții simple, dar nu sunt săraci și sunt mulțumiți de viața pe care o duc. Sunt prietenoși, veseli și foarte, foarte vorbăreți. Locuitorii sunt un amestec armonios și colorat a diferite rase care provin din Africa, au rădăcini în Europa și Asia, toți contribuind cu obiceiurile sau modul de viață particular din țara din care au venit. Rezultatul este o cultură creolă fermecătoare, îmbogățită de mai multe continente. În ciuda faptului că a fost multă vreme colonie britanică, influența franceză timpurie originală a rămas foarte puternică. Izul francez este dovedit de denumirile insulelor, satelor, golfurilor și plajelor.

Există trei limbi oficiale: engleza, franceza și creola. Creola este vorbită de localnici și este o adaptare a limbii francaze a secolului al XVII-lea, cu expresii și cuvinte suplimentare provenite din limba africană swahili.

Moneda locală este Rupia, 1euro valorează aproximativ 15 rupii.

Situate la 7 grade sud de Ecuator, insulele au o climă tropicală, caldă și umedă, cu briza răcoritoare a Oceanului Indian, cu temperaturi variind între 24-32 grade Celssius. Deci, o vară continuă. Au avantajul extraordinar de a se găsi înafara uraganelor sau a furtunilor. De te afli în munți sau pe coastă, riscul de a te prinde o ploaie torențială tropicală este mare. ”Dușurile” nu durează mult și fără ele insulele n-ar mai fi bijuterii luxuriante de vegetație. Noi am avut noroc de o vreme senină și plăcută în timpul sejurului, doar într-o singură dimineață, devreme, am avut parte de o răpăială grăbită, urmată apoi de un imens curcubeu aruncat deasupra oceanului… Perioada optimă de a vizita insulele este între lunile mai – septembrie, sezonul este mai răcoros și ploile sunt mai rare.

Religia predominantă este romano – catolicismul, dar există și anglicană, protestantă, biserici adventiste, comunități mici de musulmani, hindus sau Baha*i.

Părți integrante ale festivităților, muzica și dansul își au rădăcina atât în Africa, insula Madagascar, cât și în culturile europene. Muzica se cântă la acompaniament de tobe, cum ar fi tambour și tamtam și la instrumente simple, cu coarde. Influența străină a introdus chitara și vioara. Dansul popular Sega se dansează în ritmul bătăii tobelor, cu bătaia energică a picioarelor și legănatul șoldurilor. Moutya este un alt dans tradițional, erotic.

Seychelles poate fi considerat Paradisul pentru un artist. Inspirația și creativitatea merg la unison cu peisajul senzual și armonia relaxată ce domnește aici.

Bucătăria creolă este plină de resurse, este picantă, consistentă. Reflectare elocventă a mix-ului etnic divers, bucătăria creolă dispune de o gamă variată de preparate. Subtilitățile și nuanțele bucătăriei franceze își dau mâna cu exotismul preparatelor indiene și cu aromele picante ale Orientului. Din laptele de cocos se prepară un sos perfect pentru mâncărurile din fructe de mare sau pește. Băuturile locale sunt Calou (vin de palmier) și Bacca (lichior din trestie de zahăr). Berea locală se numește Seybrew.

În Seychelles, moștenirea condusului automobilului pe partea stângă a drumului, încă se menține. Drumurile sunt foarte înguste, multe în pantă accentuată și cu parcurs șerpuitor. În insula Mahe, cea mai mare aparținând arhipelagului, unde am și locuit, cu sistemul de drumuri bine întreținute și cu o rețea extinsă de trasee de autobuze, ai acces facil la o atracție naturală fabuloasă – rezervația Parcului Național Morne, unde peisajul luxuriant al munților coboară până la coasta punctată de golfuri cu plaje aurii. Câteva stațiuni de lux stau la cheremul fiecăruia, gata pentru răsfăț.

Cele 115 insule ale arhipelagului, împrăștiate în apele Oceanului Indian se găsesc în nordul insulei Madagascar și la o distanță de 1.700 kilometri de coasta estică a Africii. Punctul focal al arhipelagului și unde locuiește majoritatea populației sunt cele trei insule mai mari, granitice: Mahe, Praslin, La Digue. Alt gen de insule, coraliene, se extind spre vest, spre coasta Africii, dintre acestea făcând parte legendarul Aldabra – cel mai mare atol de corali din lume – Patrimoniu Mondial Unesco. Atolul este renumit pentru cele peste 150.000 de broaște țestoase gigant – cea mai mare comunitate de acest fel din lume. Multe insulițe sunt lumi miniaturale, unele proprietăți private, altele, rar atinse de picior de om, dar habitat natural pentru zeci de specii de păsări și broaște țestoase.

Din totalul insulelor, doar 16 oferă cazare în hoteluri, unele cu facilități de lux și experiență supremă de 5* sau alternative mai ieftine în confortul plăcut asigurat de vile și pensiuni, într-o ambianță autentică creolă. Fiecare are propriul său farmec, natural și atrăgător. Insula Mahe găzduiește capitala Victoria, una dintre cele mai mici din lume. Insula Mahe a fost denumită astfel în cinstea fostului guvernator din Maurizius, Mahe de Labourdonnais care a trăit în secolul al XVIII-lea.

Insula de granit Mahe are suprafața de 154 kilometri pătrați, lungimea de 28 km, lățimea de 8 km. Este mărginită de 65 de plaje splendide, iar în interiorul ei domină o pădure tropicală, densă. Cel mai înalt punct al întregii țări îl găsim tot pe Mahe – vârful Morne Seychellois – 905 m altitudine. Partea de nord a insulei, cu faimoasa plajă Beau Vallon este cea mai populată regiune, bucurându-se de cel mai mare număr de hoteluri, vile și pensiuni. Plaja Beau Vallon este considerată cea mai frumoasă de pe insulă, cu lungimea de 4 km. Partea de sud are un aspect pastoral, cu sate împrăștiate, dar accesibile prin rețeaua de drumuri.

Este recomandabil să se închirieze mașină pentru turul insulei pentru câteva zile, căci sunt multe locuri de descoperit. În primul rând există multe plaje magnifice: Bel Ombre, Anse Major, Anse Intendance, Anse Royale, Anse Takamaka, Anse Soleil – pentru a aminti doar câteva. Insula Mahe adăpostește în munții și pădurile sale plante rare, care nu se mai regăsesc nicăieri în lume – copacul meduză, plante carnivore, orhideea de vanilie din Seychelles, iar pe insula Praslin, în Vallee de Mai crește unicul Coco de Mer.

Seychelles nu este o destinație pentru buget redus, din păcate, prețurile sunt ridicate, dar, ce să-i faci, există un preț pentru a trăi în Paradis… Majoritatea produselor alimentare sunt importate, un singur exemplu: la mic dejun cutiuțele cu iaurt erau din Franța, iar cele cu unt, aterizau tocmai din Australia…

De două ori pe săptămână pe promenada de lângă plaja Beau Vallon se instalează piețe tradiționale, de unde vă puteți cumpăra suveniruri, iar localnicii pregătesc meniuri speciale. Savurați atmosfera locală, exersați-vă abilitățile de negociere, absorbiți toate atracțiile autentice.

Dacă era Seychelles pe lista mea de destinații? Categoric, nu. Nu visam atât de departe… Dacă aș recomanda-o? Categoric, da! Seychelles este o experiență frumoasă, nu doar o destinație. Încet-încet, am să vi-o descopăr și vouă, iar secretele insulelor Praslin și La Digue vi le voi dezvălui în review-uri separate.

În Beau Vallon, la tot pasul i se oferă privirii ceva inedit, atrăgător, sau poate, doar eu ”scormonesc” și găsesc imagini pe care apoi să mi le amintesc cu drag… Ați mai hrănit vreodată cu pâine zeci de peștișori care roiesc în apă, în jurul vostru? Sau i-ați avut parteneri de joacă? Ieși din apă, apoi revii, ei sunt imediat în preajma ta… Pe plaja din Beau Vallon m-am îndrăgostit de o cățelușă pe care am botezat-o Nisipica și pe care o hrăneam cu diferite ciuguleli de la micul dejun. Mă aștepta în fiecare dimineață și după ce- i dădeam obolul, se tolănea lângă șezlongul meu.

Mă bucuram odată cu ei, cu pescarii ce-și aduceau prada la mal, mă bucuram culegând mici bucățele de coral aduse pe țărm de valuri, mă bucuram pentru cei care se înălțau cu parapanta deasupra oceanului, mă bucuram admirând acea frumoasă creolă care lâncezea pe o stâncă, mângâiată de briză, mă bucuram privind acea fetiță rotofeie care mușca cu nesaț dintr-un cârnaț și-mi făcea și mie poftă… Mă bucuram privind în urma lor – o doamnă în vârstă, de mână cu fiul său, plimbându-se pe țărm, la apus de soare…

Apusul de soare în Seychelles… Apusul de soare este apogeul spectacolului oferit de natură. În fața lui rămâi mut de uimire, dar și de recunoștință. Ești fericit că poți privi atâta frumusețe…

Da, este frumos să îmbătrânești în Seychelles…

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Alina53 in 31.10.16 15:26:37
Validat / Publicat: 31.10.16 19:42:04
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SEYCHELLES

VIZUALIZĂRI: 6142 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alina53); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P25 La umbra palmierului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71500 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

Alina53AUTOR REVIEW
[31.10.16 15:35:11]
»

Webmaster, te rog, clipul următor: youtube Mulțumesc!

webmasterX
[31.10.16 19:27:25]
»

@Alina53: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Floryn81
[31.10.16 20:13:59]
»

@Alina53: Foarte frumos povestit! Iar destinația este un loc despre care am mai citit, dar unde nu îmi imaginez că voi ajunge, cel puțin nu în viitorul apropiat! Așa că deocamdată aștept cu nerăbdare validarea celor 98 de fotografii încărcate la prezentul articol, sunt convins deja că le voi revedea de multe ori!

Felicitări pentru această prezentare reușită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Alina53AUTOR REVIEW
[31.10.16 21:56:26]
»

@Crazy_Mouse: Mulțumesc pentru apreciere. Nu sunt prima care vă prezintă această destinație și eu gândeam exact ca tine: niciodată n-am să ajung pe meleaguri atât de îndepărtate... Și uite, s-a ivit deodată o ofertă pe care am zis că este păcat s-o refuz. Trebuie doar să-ți dorești cu ardoare. S-ar putea ca pozele mele să-ți schimbe părerea... m-aș bucura.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinad
[31.10.16 22:25:03]
»

@Alina53: Aş fi vrut să spun mai multe, dar nu îmi iese decât atât: superb! Felicitări! Abia aştept să văd şi pozele!

Alina53AUTOR REVIEW
[31.10.16 22:51:24]
»

@irinad: Mulțumesc frumos! Nu știu de ce întârzie validarea pozelor...

maryka
[01.11.16 10:59:47]
»

Foarte frumos! iar pozele, minunate! Chiar un paradis!

Alina53AUTOR REVIEW
[01.11.16 11:16:20]
»

@maryka: Mulțumesc. Un paradis care vă așteaptă și pe voi.

mishu
[01.11.16 16:35:25]
»

@Alina53: In timp ce vedeam pozele nu-mi rasuna decat Tudor Gheorghe in minte "Acolo eu sa mor as vrea, acolo vreau su sa traiesc".

Si din cate vezi i-ai lasat pe toti fara cuvinte. In afara de spectaculos, minunat, deosebit, fermecator, nu cred ca ami incape ceva.

O destinatie minunata pe care mi-as dori-o, nu stiu daca va fi in viata asta sau nu, insa pana atunci ma bucur de cele povestite si aratate de tine aici.

Felicitari, votat cu foarte mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Alina53AUTOR REVIEW
[01.11.16 17:32:51]
»

@mishu: Mulțumesc frumos. Chiar dacă nu vom ajunge în atât de multe locuri încântătoare de pe acest pământ, măcar ni le facem cunoscute unii altora și ne bucurăm pentru cei mai norocoși sau mai tineri decât noi care mai au înaintea lor multe decenii de călătorit...

mprofeanu
[01.11.16 20:41:35]
»

@Alina53: Felicitări pentru review care este deosebit și de aceea l-am trecut la favorite!

De vis sunt și pozele, mă doare deja mâna, dar nu am putut rezista tentației...

Îți aștept următoarele impresii...

Alina53AUTOR REVIEW
[01.11.16 20:52:38]
»

@mprofeanu: Mulțumesc, să vorbesc cu inspirația...

mireille
[02.11.16 17:24:37]
»

@Alina53: Am savurat/citit articolul de două ori doar azi, că am fost putin plecată prin capitală... ce regal de poze, ce explozie de culori... cred că intuiesc ce dorință ti-ai pus în ultima poză... sper să ți se îndeplinească. E chiar o vacanță de exceptie, mă bucur că ne-ai dezvăluit și nouă trăirile tale.

Alina53AUTOR REVIEW
[02.11.16 17:38:00]
»

@mireille: Mulțumesc frumos, dar cred că nu merit atâtea laude și sunt sigură că tu mi-ai ghicit dorința.

calatorul
[13.11.16 10:53:45]
»

@Alina53: Felicitari pentru aceasta vacanta memorabila si multumim pentru informatiile si impresiile impartasite despre aceste locuri spectaculoase, unde cred ca mie mi/ar placea sa intineresc.

printesa82
[13.11.16 11:19:06]
»

@Alina53: Zuberbonus pentru o destinatie si o descriere minunata.

Alina53AUTOR REVIEW
[13.11.16 14:30:33]
»

@printesa82, @calatorul - Vă mulțumesc pentru aprecieri și voturi.

calatorul
[13.11.16 14:34:12]
»

@Alina53: Cu placere, si noi multumim pentru bogata relatare si minunatele poze. Iar in privinta voturilor, speram sa am magnet si sa mai atrag ceva cunoscatori si priceputi. la buna recitire.

susu
[20.01.17 11:26:01]
»

Multumesc din suflet pentru atatatea poze si pentru ce ai descris, multi sunt zgarciti la poze. M-ar interesa cat a costat toata distractia, cazare, avion si cu cat timp jnainte ati luat biletele. Cum a fost vremea in septembrie? multumesc

Alina53AUTOR REVIEW
[20.01.17 15:25:19]
»

@susu: Mulțumesc frumos pentru apreciere! Niciodată n-am fost zgârcită cu expunerea fotografiilor, există totuși o barieră - 99. Mă bucur de fiecare dată că vă pot împărtăși din frumusețile cu care mă întâlnesc în călătoriile mele. Oferta agenției de turism a fost DUO PACHET - 12 zile (4 nopți Abu Dhabi și 7 nopți Seychelles). Biletele pentru două persoane au costat 2900 euro la hoteluri de 4 și 5 * cu mic dejun și transport avion cu taxe incluse (6 curse avion: București - Roma - Abu Dhabi - Seychelles, insula Mahe - Abu Dhabi - Belgrad - București). Biletele le-am achiziționat cu vreo 3-4 luni înainte. După Abu Dhabi, clima din Seychelles mi s-a părut perfectă, blândă, cu 27-30 grade, căldura atenuată de briza oceanului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
susu
[08.02.17 10:12:41]
»

Te mai deranjez cu o intrebare. Daca ai rezervat biletele cu tot cu cazare ai avut si toate transferurile incluse la dus si intors (avion sau pe apa)?

Am inteles ca e problematic cu ferry (orele de mers) si as vrea sa stiu daca ma pot baza pe asta transfer aeroport Mahe - La Digue sau Mahe - Praslin, depinde unde ma cazez mai intai.

Ma gandesc ca e mai complicat sa-mi organizez singura sejurul si sa-mi iau doar bilete de avion. In cazul in care as vrea sa merg pe cont propriu gasesc in aeroport cu ce sa merg? n-as vrea sa patesc ca altii sa stau vreo 7 ore in aeroport pentru ca sunt doar doua plecari cu ferry.

Multumesc din suflet pentru rabdare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Alina53AUTOR REVIEW
[08.02.17 15:06:21]
»

@susu: Transferul aeroport-hotel-aeroport nu a fost inclus în prețul excursiei (DUO PACHET Abu Dhabi - Seychelles). Noi am luat un taxi din aeroport până în Beau Vallon și ne-a costat 35 euro. Există un shuttle bus care face legătura aeroport - port Victoria - la orele 9 și 15.

Într-adevăr, între insulele Mahe și Praslin există doar trei curse ferry la 7.30,10.30 și 16.30. Prețul unei curse este de 50-60 euro. Între insula Praslin și La Digue există 7 curse/zi.

Iartă-mă că nu-ți pot da amănunte exacte cu ceea ce te interesează (transfer direct aeroport- insula Praslin sau La Digue).

Noi am luat o excursie din Beau Vallon spre cele două insule - o zi întreagă cu transferuri ferry și masă de prânz inclusă - 185 euro/persoană.

Prețurile pe insule sunt destul de mari, punguța cu bani trebuie să fie plină...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Corina70
[08.02.17 15:24:38]
»

@Alina53: Se poate emigra in acest Paradis? Si maine m-as muta acolo... superb...

Alina53AUTOR REVIEW
[08.02.17 16:31:02]
»

@Corina70: Mie-mi spui? Și eu aș pleca din nou cu primul avion...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina53, calatorul, Corina70, irinad, maryka, mireille, mishu, mprofeanu, printesa82, susu
Alte impresii din această RUBRICĂVacanţa în Seychelles:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.083914995193481 sec
    ecranul dvs: 1 x 1