Vizita Milano

Salutare tuturor,
In perioada dintre Crăciun si Revelion, mi-am făcut un obicei sa caut un concert musical din anul ce urmează, și pe care sa-l leg de o vizita în orașul in care are loc evenimentul. Anul asta a fost cazul celor de la Il Volo si a orașului Milano.
Deși acum vreo 2 ani vizitasem Roma, intre cele doua orașe italiene nu mi s-a părut a exista o similitudine perfecta. Roma este mult mai bogata in obiective turistice, pe când Milano e dominat de importanta Domului într-un mod covârșitor. De altfel, exceptând zona Domului si a galeriilor Victor Emanuel, turiștii nu par sa fie asa multi pe cât mi s-au părut la Roma, de pilda.
In fine, am mers cu Blue Air, 180 lei/persoana dus-întors, cu o obositoare întârziere de 3 ore la plecare… Cazarea a fost la un hotel NH, din suburbia orașului, legat prin metro, stația Milanofiori Forum (ultima), dar foarte aproape de sala unde avea loc spectacolul! Hotelul a fost 300 euro, 2 nopti cu mic dejun inclus, 2 persoane.
Metroul catre centru costa 2,5 euro calatoria. Traseul nostru de vizitare a fost urmatorul: Palatul Sforzesco (parcul), Pinacoteca de Brera (picture italiana, bogata, merita, 5 euro), Domul (13 euro, liftul pana pe terasa, merita, nu se poate povesti frumusețea dantelăriei de piatra…), galeria Victor Emanuel, turnul Velasco, canalul Naviglia Grande.
Îngheța (e obligatorie!) costa vreo 2,5 – 3 euro cornetul.
Apropos, lângă hotel era un mall Carrefour, identic ca arhitectura cu cel din Brăila (pour les connoisseur!).
Milano e un oras interesant, nu mi s-a parut excesiv de scump si am ramas cu o impresie cidata de oras cu populatie batrana (desigur, tinerii erau la serviciu). Si sa nu uit, un trafic auto infernal, cursiv, fara claxoanele bucurestene, dar dens!

- Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
- Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună
Trimis de vali65 in 12.05.17 19:24:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Roma
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vali65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

@vali65:
”Cazarea a fost la un hotel NH, din suburbia orașului
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@vali65: Felicitari pentru tot ce-ai relatat:scurt, concret, dinamic, bun ca sursa de inspiratie: un galop de sanatate, ce mai la deal-la vale!
- Jan.2025 Mini vacanta la Milano la final de Ianuarie — scris în 04.02.25 de alindumitrascu din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jul.2024 O vizită-fulger în Milano — scris în 11.11.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Teatro alla Scala — scris în 19.07.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Generalități din Milano la început de 2024 — scris în 13.03.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 O zi în Milano — scris în 14.08.23 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Mar.2023 Programul nostru pentru city break Milano — scris în 16.03.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Ho visto Milano camminato a piedi — scris în 14.09.19 de fanespoitorul din BUCUREșTI - RECOMANDĂ