ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.08.2026
LUNA
JUN-2026

DISTRACŢ. / RELAXARE:

încărcat de pe telefon!
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 2 MIN

Milano merită vizitat cel puțin o dată în viață

TIPĂREȘTE

Anul acesta, în luna martie, am împlinit vârsta de 40 de ani și unul dintre minunatele cadouri primite a fost vacanța în Milano, care a inclus și o zi cu croazieră pe lacul Como și vizite în Bellaggio și Como. Perioada vacanței a fost 9-13 iunie și a fost organizată de către o agenție de turism, incluzând biletele de avion dus-întors, cazare cu mic dejun bufet suedez la hotelul Brunelesschi, situat aproape de Domul din Milano. Programul excursiei a fost stabilit tot de către agenție, având o atenție deosebită față de membrii grupului.

Milano merită din punctul meu de vedere văzut măcar o dată în viață, fiind impresionant. Las pozele să vorbească întrucât nu am cuvinte suficiente pentru a exprima frumusețea orașului, a obiectivelor, a vitrinelor deosebite ale magazinelor și a altor atracții văzute și trăite. Am vizitat Domul atât în exterior, cât și interior și alte câteva biserici foarte frumoase. Spectaculoase mi s-au părut Galeriile Vittorio Emmanuelle și atmosfera din centru. Am avut ocazia de a participa la Teatrul Scala la opera Carmen. Spectacolul a fost adaptat contemporan. Castelul Sforzesco l-am văzut din exterior și am beneficiat de vizită la Cina cea de Taină.

În centru există numeroase localuri în care se pot găsi mâncare și băutură pentru toate gusturile. Fiind destul de cald, când eram în oraș, cel mai des am optat pentru salata nordică, o salată cu multă verdeață, roșii, somon, cremă de brânză și avocado și fresh-uri. Prima seară am mâncat o delicioasă pizza cu ton, însoțită de vin. Existau magazine de proximitate pentru urgențe, iar micul dejun inclus era un bufet suedez bogat în legume, fructe, lactate, cereale, gem, produse specifice de patiserie și prăjituri, cafea în diverse variante, suc, apă.

Pentru croaziera pe lacul Como revin cu un review separat.

Recomand din tot sufletul excursii în Milano!

Citește și CONTINUAREA aici

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de mnn in 17.08.26 19:12:48
    Validat / Publicat: 17.08.26 21:34:06
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Zona Romei, Toscana, Siciliei
    • Alte destinații turistice prin care a fost: Pe litoralul românesc am mai fost cazată în Neptun, Jupiter, Saturn, Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, 2 Mai, Constanța, Mamaia. În rest au existat și alte destinații interne și externe: Cluj, Bacău, Roman și împrejurimi, Maramureș și împrejurimi, Timișoara, Bușteni, Sinaia, Azuga, Predeal, Brașov, Sibiu, Craiova, Călimănești și împrejurimi, Delta Dunării, Bulgaria, Grecia, Germania, Austria, Ungaria.

VIZUALIZĂRI: 75 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mnn); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    P19 Grădină răcoroasă în care aș fi putut rămâne ore în șir
    Puteți VOTA acest articol:

1 ecouri scrise, până acum

⭐ValentinB_88⭐
    [18.08.26 10:18:20]

La Mulți Ani!

Erau interesant de menționat și costurile, măcar cu avionul și cazarea. Am fost și eu acum 2 ani într-un fel de city break, tot de ziua mea dar când am tras linie, experiența a usturat destul de tare dar da... a meritat.

Domul este cu adevărat impresionant. Și noi am ales și biletul care includea vizita sus pe terasa lui. De acolo priveliștea este unică iar apropierea de elementele decorative din partea de sus a Domului este o experiență unică!

Cina cea de Taină, se află la biserca Santa Maria delle Grazie din piața cu același nume, cred că la ea te refereai.

Castelul Sforzesco se află în parcul Parcul Sempione (Parco Sempione). Cu o suprafață de aproximativ 47 de hectare, acest parc este un loc popular de recreere și relaxare pentru localnici dar și pentru turiști. Tot aici ar mai fi și Torre Branca... este o structură iconică din Parcul Sempione. Este un turn de observație, situat în partea de nord-vest a parcului, oferind vizitatorilor o panoramă impresionantă asupra orașului. Noi am și urcat cu liftul până în vârful turnului, contra-cost evident. Priveliștea de sus este WOW.

La marginea parcul este și... Arco della Pace (Arcul Păcii), o arcadă monumentală situată construită în secolul al XIX-lea, acesta fiind unul dintre cele mai renumite monumente din oraș și servește ca simbol al păcii și al libertății. Tot în proximitate este și Acvariul din Milano (Acquario Civico e Stazione Idrobiologica di Milano). Am scris despre tot ce am vizitat acum 2 ani, aici.

La vremea respectivă am verificat toate obiectivele din Milano și le-am grupat pe zone. În fiecare zi am vizitat o zonă. Chiar și cu această planificare riguroasă, nu am reușit să vizităm chiar tot. De exemplu Teatrul Scala la opera Carmen, nu l-am bifat decât pe exterior.

Felicitări pentru ieșire!

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ⭐ValentinB_88⭐
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Milano:

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)