Dupa ce am tot citit si recitit impresiile celor care au fost in Iordania, am decis ca trebuie sa vad si eu aceasta tara. Am profitat de biletul cu reducere de la Tarom, si in seara de paste am decolat spre Amman. Mi-am organizat traseul singur, cu rezervari de pe net la cazare si transport.
Primele 2 zile le-am petrecut in Petra, unde tariful a crescut la 50 euro o zi si 55 pt 2 zile! Dar consider ca a meritat, Petra e fascinanta, isi merita pe deplin titlul de minune a lumii antice. Iar febra mea musculara nu a facut decata sa confirme acest titlu. De acolo am fost in desertul WadiRum, o zi printre beduini si nisip, am explorat desertul si cu jeepul, si pe jos. Iar seara cand ne-am reunit 14 persoane din 6 tari, murmurul de admiratie si surpriza ca au intalnit un roman prin Iordania, m-a umplut de fericire.
Urmatoarele 2 zile le-am petrecut in sudul statiunii Aqaba, in reciful de corali. Am facut snorkelling pana la epuizare, reciful e magnific si nu costa nimic! La 20 metri de la intrarea in mare, cu ochelari si tub intri intr-o lume magica, corali de toate formele si pesti de toate culorile si marimile.
Ultimele 2 zile am facut traseele mai modeste zic eu: M. Moarta, mtNebo, Amman, Madaba, raul Iordan.
Un popor foarte amabil, peisaje si zone de vis, mancare buna, toate acestea la 700 euro cu transport si cadouri incluse! Este o destinatie accesibila, recomandata pt cei care calatoresc singuri. Transportul l-am facut cu autobuze (8 euro Amman-Petra, sau Aqaba -Amman), cazare in hoteluri de 2 stele (20 euro cu mic dejun- single). Si pe deasupra o multime de cunostinte din toata lumea: Norvegia, Canada, Argentina, Irlanda etc.
Asa ca, face-ti rezervari la avion, octombrie e recomandat!
Trimis de vgaby in 16.05.11 21:21:52
- A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vgaby); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat la rubrica "Descoperind Iordania" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor
splendide imagini, pentru acestea am atasat melodia de mai sus... priviti admirati si ascultati
Absolut superb! As fi vrut sa vad mai multe fotografii.
Recomanzi luna octombrie din punct de vedere meteorologic sau al preturilor?
Octombrie si noiembrie sunt recomandate datorita caldurii placute (25-30 grade). Atunci e bine si in desert, si la mare. Preturile sunt la fel tot timpul
- May.2023 Cascadele termale Ma' in -- Iordania — scris în 16.05.23 de 2rista din SLATINA - RECOMANDĂ
- May.2023 Canionul Wadi Mujib — scris în 15.05.23 de 2rista din SLATINA - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Once in a lifetime Iordania — scris în 05.11.22 de evikely din COVASNA - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Iordania — cateva lucruri esentiale de stiut inainte sa mergi acolo — scris în 05.06.22 de zanafabiola din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2022 Iordania Superb circuit de vacanta in luna Ianuarie 2022 — scris în 30.04.22 de mary-criss din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 Fie pandemia cat de rea tot mai bine e in Iordania! — scris în 11.04.21 de ultrasro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2020 De la Marea Roșie prin pustiu spre Marea Moartă — scris în 03.04.20 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ