ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.09.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 21.09.15
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Hurghada - o destinatie plina de lucruri noi...

TIPĂREȘTE

A doua zi dupa micul dejun am plecat la mare. Aici, in schimbul celor 2 carduri (nu cele ptr deschis usa de camera) am primit 2 prosoape mari dintr-un bumbac de buna caliatate. Restul aveai pe plaja: sezlong cu saltea, umbrela mare din lemn, masuta din lemn intre sezlonguri si un gardut de protectie montat inspre directia de unde bate vantul.

Atentie: in Hurghada tot timpul bate vantul care va poate pacali cand faceti plaja. Un soare dogoritor de dimineata, deja dupa ora 10.00 incepusem sa ma ascund dupa umbrela si cautam umbra (eu, dar nu si sotia care era in stare sa inghita tot soarele). Apa era calda (27 C).

La ora 9.00 se deschide barul de pe plaja (Pool Bar), ca de altfel toate barurile din resort, mai putin cel de la receptie care este non-stop. La ora 10.00 incepe programul cu animatorii, au echipe de animatori la fiecare piscina, inclusiv pe plaja, la fel si in cazul salvamarilor. Acestia sunt inclusiv si la piscinele pentru copii.

Barmanii trec printre sezlonguri si intreaba pe fiecare ce doreste (in 3 – 4 limbi straine), dupa care vine si onoreaza comanda. Totul este free, dar totusi la cat sunt de amabili, fiecare lasa cate o atentie, in functie de buzunar. Niciodata niciun barman nu a cerut spaga, asta este la aprecierea ta, dar la felul cum esti servit, si cum se poarta cu tine, nu ai cum sa nu le lasi “ceva”.

Pe plaja, cat si la piscine sunt multi turisti romani. Discutand cu sotia despre excursiile optionale si despre activarea cartelei Orange luata din aeroport, mi-am dat seama ca langa noi mai sunt doua tinere tot romance. Din vorba in vorba am ajuns si la ce vroiam sa aflam. Pentru ele era al doilea an consecutiv cand veneau in Hurghada, si pentru ca le-a placut foarte mult anul trecut, acum si-au luat sejur dublu pentru a avea timp sa faca si plaja, sa se plimbe, si sa faca si din optionale. Cand le-am aratat pliantul cu tarifele excursiilor ne-au recomandat sa mergem cu alcineva deoarece ale noastre erau foarte scumpe. Zis si facut, ne-au recomandat cum sa procedam: cautare pe facebook pe AMIR MARIO - director executiv la Pharon Travel (vorbeste romana), ii cereti prietenie pe facebook, el o aproba imediat, dupa care ii scrieti pe messenger IN LIMBA ROMANA, ce excursii vreti sa faceti. El va v-a transmite lista de excursii si preturile lor, tot in ROMANA. Totodata va v-a da si un model de cerinta a d-voastra. Adica: 01.08. Cairo, 02.08. ATV 03.08. Orange Bay, etc, etc, etc. Este bine sa-l contactati din prima zi deoarece el va incearca sa le aranjeze in asa fel incat grupul sa fie numai de romani. Este un tip de nota 100, va veti distra maxim cu el. Va face in asa fel incat toata lumea sa se simta bine si sa-i faca sa revina in urmatorii ani. Merita sa va distrati la jumatate de pret decat cel dat in pliantele primate la aeroport.

Asa am facut noi. Era 11.30, pe loc i-au scris fetele despre noi, ne-am facut prieteni pe facebook, si… la ora 13.45 prietenul nostrum AMIR MARIO era la hotelul in care eram cazati, si astfel plecam in prima excursie optionala – ATV de dupa amiaza 5 ore cu 25$ fata de 55$ cat era in pliantul dat de ghidul de la aeroport. Tot grupul de 30 de persoane era format din romani. Aici a fost ceva de vis, de la intrarea in baza de plecare, drumul plin de peripetii, vizita in satul de beduini, ceai, narghilea, plimbare cu camila, multe poze, intoarcerea la baza, cina servita in baza concomitent cu un spectacol. Atentie: obligatoriu ochelari de soare, pantalon bermude, bluza cu maneca lunga. Basmaua pentru cap o achizitionati de la ei in schimbul a 3$ (de aici mai castiga si ei), in bazar o gasesti cu 1$, dar toata lumea trebuie sa traiasca. Ne-am intros la hotel cu un maxi-taxi in jur de 18.00, plini de nisip peste tot dar bucurosi ca am avut o experienta noua. Intre timp am discutat cu el pentru excursia de a doua zi. Atentie: maxi-taxi au aerul conditionat reglat la maxim.

A doua zi la ora 8.30 am fost preluati de la hotel pentru croaziera in insula Orange Bay cu vizitare insula si plaja pe insula, snolkeling in insula Paradisului, masa pe vapor, bauturi racoritoare, fara alcool. Grupul a fost numai de romani si ca ghid l-am avut tot pe AMIR MARIO. Atentie: pe insula o bere este 6$. S-a lasat cu dansuri arabesti, egiptene si … manele, care unele seamana cu muzica lor si dansurile sunt cam la fel… Pretul a fost 35$ fata de 55$ in pliant.

Intoarcerea a fost in jur de 16.30, toti eram obositi si arsi de soare, dar cu entuziasmul ca am mai punctat ceva in sejurul noastru. Am trecut pe la receptie si am cerut ca micul dejun de a doua zi sa fie pus la pachet deoarece la ora 1.30 a. m. era plecarea catre Cairo. Am mai tras o balaceala pe la una din piscine (la 17.30 incepe apusul), am servit cina si la ora 21.30 sforaiam deoarece trebuia sa ne odihnim pentru Cairo.

La ora 00.30 ne-am trezit, ne-am pregatit, ne-am luat micul dejun la pachet si ne-am urcat in autocar. Am trecut pe la cateva hoteluri pana cand s-a incarcat autocarul. Am observant ca in spatele soferului s-a urcat un agent de paza in costum de haine normal dar care pe sub sacou avea pistol si baston. Toate autocarele care plecau spre Cairo s-au adunat intr-o parcare la iesirea din statiune si intrarea pe autostrada. In momentul cand s-a dat pornirea convoiului am observant ca un tip imbracat mai dubios s-a bagat la bagaje de cala in burta autocarului, a inchis trapa si cred ca a stat acolo cam tot drumul. Ora plecarii a fost in jur 3.00 a. m., in fata era un echipaj de politie.

Drumul a fost obositor (550km), dar s-a mers foarte bine tinand cont ca aveau 4 – 5 benzi pe sens. La vreo 300 km de Cairo au inceput sa apara in larg si platformele marine, care erau foarte multe. Pe uscat am vazut multe sonde si parcuri de colectare titei, multe combinate de prelucrare. Mentionez ca toate obiectivele industriale, resorturi, cartiere rezidentiale, etc. erau imprejmuite cu gard din beton de 2,5m inaltime, si din 100m in 100m erau foisoare cu paznic inarmat. In jur de 9.00 am intrat in Cairo printr-o poarta (cam ca la vama la noi) foarte bine pazita (cu TAB-uri) de armata si politie. Toate masinile opresc obligatoriu si sunt controlate cu dispozitive antimine.

De aici incepe a treia zi in Egipt. Traficul in Cairo s-a desfasurat mult mai bine decat in Bucuresti, tinand cont ca au 25 de milioane de locuitori, 10 milioane de masini si 3 semafoare in tot orasul.

Prima data oprire am facut-o la Muzeul de Egiptologie, unde am vazut foarte multe, aratand istoria lor de la formare si pana la apusul faraonilor. Ceva foarte interesant. Intrarea a fost prinsa in pretul excursiei.

A doua oprire a fost plimbarea pe Nil cu vaporasul, de unde am vazut panorama orasului pe vreo 2-3 km. Cladiri mari moderne imbinate cu cele in stil arabesc si englezesc, si cu multe blocuri de 10 – 15 etaje cu o fatada care imi aducea aminte de o epoca de aur din Romania. Atentie: pretul plimbarii este de 10 $ separat de pretul excursiei. Lumea pe strada era imbracata saracacios, mai rar cate unul mai aratos, masinile, 80% erau harburi japoneze de peste 20 de ani care poluau aerul (la ei 1 litru de benzina=0,5$), rar vedeai cate o masina fara nicio zgarietura.

De aici am plecat spre piramide, dar inainte ne-am oprit la un restaurant pentru a manca. Cand ne-am dat jos din autocar am fost intampinati de cateva mamici cu puradei care cerseau cate 1 $, la 10 metri era un baiat la vreo 10 ani care spala un cal pe picioare, si ceva mai incolo erau 2 camile sub un balcon. Majoritatea cladirilor arata foarte urat, nu sunt terminate, finisate, nu au geamuri la toate apartamentele, dar au aer conditionat. Blocurile nu sunt ridicate pana la ultimul etaj, un tronson are 2-3 etaje, altul mai are un etaj in plus, dar deasupra ramene fier- betonul pentru a se ridica urmatorul etaj. Cred ca fiecare construieste dupa cati bani are in buzunar, mai vine cu 100$, mai ridica un perete, mai pune o usa, etc.

La restaurant s-a servit masa in stil buffet suedez, mancarea a fost buna si a fost inclusa in pretul excursiei, bauturile nu. O sticla ½ L de apa, Cola, Fanta, Sprite, era 2$, Berea era 3$, m cafea 2$. Am avut o ghida foarte buna care ne explica orice detaliu inainte de a vizita obiectivul. La restaurant ne-a explicat ce sa luam de mancare ca sa ne fie cat mai bine la stomac, sa nu ne aruncam la bauturi foarte multe deoarece preturile erau cele de mai sus, pe cand in autocar, apa rece 1/2 L era 0,5$/buc, Cola 1/2 L era 1$.

De la restaurant am plecat catre piramide. Aici era o caldura insuportabila. Lume multa, agitatie, bisnitari cu suveniruri, altii o faceau pe fotografii profesionisti, toti sa “ciupeasca” cativa $ sau euro. Intrarea a fost prinsa in pretul excursiei. Tot ghida ne-a aranjat sa ne plimbam cu trasura sau camila (10$/pers), fara a mai negocia noi si a ne pacali (mai da-mi 2$, mai da-mi 3$, etc.). Ne-am plimbat cu trasura pe un platou de unde se vedea panorama orasului Cairo si majoritatea piramidelor, unde, noua, in schimbul a 2$, vizitiul trasurii (un tip la 57 ani, ars de soare si imbatranit cam devreme) ne-a facut cateva fotografii cu piramidele in niste pozitii haioase. Chiar a fost un tip de treaba, care nu s-a aruncat la bani. I-am spus cat ii dau si nu a comentat, totul a fost OK, fara incidente.

Dupa ce ne-am intors de pe platou, tot ghida ne-a aranjat sa cumparam ceva suveniruri de la cineva care sa nu incerce sa ne pacaleasca, chiar a fost parolist tipul, iti vindea si pe roni romanesti.

Peste tot sunt fel de fel de escroci care o fac pe paznicii si incearca sa te pacaleasca cu cate 1 -2 $ cand intri in cate o groapa din zona piramidelor. Chiar am dat peste un tip care mi-a cerut 10 euro pentru cateva poze, dar nu a vazut nici macar o centime. Vin la tine cu motiv sa-ti faca poze gratis, ca ei nu pretind nimic (toti ne uitam buimaci la el si ne inchinam, cum sa vezi egiptean care sa nu vrea sa te pacaleasca) si la urma se arunca la sume de 10 euro/$. La cine a mers, a mers, la mine nu au avut nicio sansa, ba chiar am vrut sa-l duc la politaiul din site-ul de acolo.

De aici am plecat sa vizitam si Sfinxul, care nu arata prea grozav, la fel ca si piramidele. Peste toate aceste “comori” se vede trecerea timpului, eroziunea, degradarea. Acolo tot timpul bate vantul.

De aici ne-am imbarcat si ultima oprire am facut-o la un magazin de prezentare si desfacere parfumuri egiptene. Era un magazin la etaj, unde am fost intampinati chiar de patron, un tip la 38-42 ani, care ne-a invitat intr-un salon, ne-a servit cu ceai, cafea, racoritoare, etc., si ne-a prezentat gama de parfumuri. Da…, aici am ramas impresionati de aroma si finetea acestora. Am facut ceva cumparaturi, dupa care am luat drumul spre Hurghada.

Drumul la intoarcere a fost mai obositor ca cel de dimineata, deoarece toti eram franti de oboseala si arsi de soare. Am ajuns in jur de 12.00 noaptea la hotel, unde am cazut morti pana a doua zi. Atat la dus cat si la intors se fac 2 popasuri de cate 20 minute pentru toaleta. Intrarea la toaleta e 10 lire egiptene, 0,5 euro. Daca dati 1$ terbuie sa va dea rest 10 lire egiptene.

Dupa aceste 3 excursii ne-am oprit cu optionalele deoarece chiar sunt obositoare. Pentru a putea vedea mai multe si pentru a putea sa te odihnesti iti trebuie un sejur dublu.

Restul zilelor ramase le-am petrecut in hotel, sa profitam din plin de serviciile oferite, cu plaja la mare si piscine si cu plimbari pe aleele cu magazine si bazaruri din apropierea hotelului. Aveam unul din bazarele Cleopatra (in Hurghada sunt cca 10 bazare Cleopatra) la 300 de metri de hotel. De aici incepea o alee cu zeci de magazine si dughene pline cu suveniruri, haine, etc., toate foarte frumos iluminate. Dealtfel, toata statiunea arata noaptea ca un mic Las Vegas.

Atentie: sunt magazine unde preturile sunt fixe, nu se pot negocia, au case de marcat, se emite bon de casa. Aici marfa este cam la fel ca la cei cu dughene, unele usor mai mari (10 – 20%), altele chiar mai mici deoarece au multe discounturi la multe produse. In magazinele unde poti negocia daca ei vor cere un anumit pret pe produs, oferiti la jumate si nu cedati usor, mai adugati maxim 1-2$ la pretul d-voastra daca vreti sa aveti succes. Am cumparat haine la mai putin de jumatate din pretul oferit de ei. Ei au un anumit pret sub care nu pot sa scada. Am facut cumparaturi si le-am oferit preturi astfel incat l-am facut pe vanzator sa-l sune pe patron si sa-l intrebe daca ii convine pretul oferit de mine. Si de multe ori a mers. Daca cumparati haine din bumbac sa stiti ca au unul dintre cele mai bune bumbacuri din lume, dar sa cititi bine eticheta.

La restaurantele din resort se manca excelent. Aveau mancaruri internationale, dar fara porc deoarece sunt musulmani. In fiecare seara aveau ceva specific: friptura de rata, de oaie, de miel, de vaca. Dulciurile erau extraordinare: prajituri de-ale noastre, turcesti, arabesti etc. Painea o aveau in peste 50 de sortimente ca nici nu stiai din care sa alegi. Bauturile spirtoase erau de cea mai buna calitate, vinurile la fel, berea era foarte buna. Servirea ireprosabila.

Recomandare: inainte de a face cumparaturi, intrati intr-un magazin cu preturi fixe dupa care sa va duceti la cei cu care puteti negocia, astfel va puteti face o idee despre pretul aproximativ. Este bine sa aveti la d-voastra bani marunti de 1$, 5$, 5 euro, 10$, 10 euro si chiar lire egiptene. Nu va duceti la cumparaturi cu bani mari la cumparaturi de nimicuri de 2 – 5$. Lirele le puteti retrage din ATM-urile lor. In magazinele cu preturi fixe se poate plati cu $, euro, lira egipteana, franc elvetian, lira sterlina. Pretul afistat la casa in lira egipteana se transforma in moneda fiecaruia de plata la cursul bancii egiptene. Chiar a fost OK.

Pentru fumatori: 3$/pachet, 8$/3 pachete, 14-15$/5 pachete in statiune. La plecare din Hurghada aveti in duty free oferte de tigari 27$/10 pachete Kent, 8$/10 pachete Karelia, 30$/10 pachete Marlboro, etc. Poti trece cu cate vrei. Nu te mai controleaza nimeni.

Recomandare: este bine sa evitati plata cumparaturilor cu cardul deoarece cand se face conversia din lira egipteana in ron se pierde. Eu am facut mici cumparaturi in Cairo si am observat in desfasurator ca 1 euro = 5,01 ron.

Atentie la suveniruri: la controlul tuturor bagajelor in aeroport este bine sa nu aveti suveniruri impachetate in staniol deoarece la “televizorul” care “citeste” bagajele se vede “ceva in neregula” si va pune sa desfaceti bagajul, si s-ar putea sa mai vada si altceva care sa nu le convina ca le scoateti din tara (parfum fara acte). Un tip in fata mea a fost pus sa-si desfaca bagajele deoarece avea o cutie cu carbuni pentru narghilea.

Recomandare: e bine sa aveti bani marunti 0,5 euro, 1 euro, 1$ pentru mici atentii la barmani, cameristi (sunt numai barbati), etc. Se schimba lenjeria si prosoapele de la baie in fiecare zi. Eu lasam la 2 zile cate 2$.

In concluzie a fost cel mai reusit concediu de pana acum. Poate unii sunt carcotasi si cauta “nod in papura” dar noua ne-a placut totul. Cred ca la anul vom reveni, sa ne continuam excursiile optionale deoarece mai sunt multe de vazut.

Pentru alte amanunte imi scrieti in privat.


[fb]
---
Trimis de mosu67 in 18.09.19 10:58:13
Validat / Publicat: 18.09.19 12:31:19
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 6173 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mosu67); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 In muzeul de egiptologie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10350 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

andy89
[30.09.19 09:44:10]
»

@mosu67: Buna ziua, am vazut impresiile dvs. vreau sa stiu pe ce hotel ati mers? Multumesc

mosu67AUTOR REVIEW
[01.10.19 17:11:51]
»

@andy89: Staigenberger Aqua Magic 5* all inclusive.

webmasterX
[01.10.19 17:14:37]
»

@mosu67: Ne-am bucura să putem citi și impresiile despre cazare scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestui hotel.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

klarika
[29.10.19 09:54:08]
»

Referitor la ce a scris mosu67 despre card eu pot să zic contrariul. Și noi am plătit 65 de euro cu cardul și am fost taxată exact cu suma din cursul euro-leu.

In rest cam aceleași impresii cu diferența că noi ne-am simțit mai bine când eram cu alte naționalități in grup, sincer în Cairo am fost doar cu români în autocar, câțiva din ei ne-au obosit mai tare decât drumul!

Am fost prima dată în Egipt dar nu ultima dată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
thanathos
[30.01.20 12:40:37]
»

@mosu67: Buna ziua,

Foarte frumos explicata experienta din Egipt.

Imi puteti spune cat a costat excursia la Piramide? si asa mai avea o intrebare... cam cat de departe este plaja fata de hotel? ... am inteles ca au plaja lor.

Multumesc anticipat!

mosu67AUTOR REVIEW
[30.01.20 13:14:36]
»

@thanathos: 50 $/pers cu Amir Mario, il gasesti pe facebook. Ii scrii in romana, iti raspunde in romana. Plaja este la cca 250m de receptia hotelului.

krisstinna
[30.01.20 16:07:35]
»

@mosu67: Bună!

Haioase pozele, m-au amuzat cele din excursii.

Sunt un pic derutată

Am citit articolele tale și am constatat că tu pomenești de un alt Amir din Hurghada. Majoritatea au fost cu altul, așa am dedus că sunt doi.

Ăla are sediu de firmă, e pe TripAdvisor, ăsta al tău e de negăsit pe TripAdvisor, firma de care pomenești nu exista pe net.

Voi ați fost la firma lor? Sunt acreditați? Dacă nu au sediu cum naiba funcționează?

Mentionez ca nu am fost in Egipt dar mă informez pentru o eventuala vizită

Vacante frumoase vă doresc, sunteți tare haioși!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
andy89, klarika, mosu67, thanathos
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067353010177612 sec
    ecranul dvs: 1 x 1