ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.10.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Sand City – Oraşul sculpturilor de nisip

TIPĂREȘTE URM de aici

Adresa: Qesm Hurghada, Guvernoratul Al Bahr al Ahmar, Egipt

Program: de luni până duminică 09.00-17.00

Coordonate GPS: 27.101146; 33.825675

Site web: sandcity-egypt.com

Vizitarea „Oraşului de nisip” din Hurghada făcea parte din oferta de excursii a touroperatorului prin care am contractat sejurul de două săptămâni în Egipt. Mărturisesc că habar nu aveam despre existenţa unui asemenea parc tematic/muzeu în Hurghada. Preţul de „catalog” al excursiei era de 30 USD pentru adulţi şi 15 USD pentru copii, preţ în care era inclus biletul de intrare, ghidajul, transportul de la hotel, un tur cu microbuzul sau autocarul agenţiei prin Hurghada şi o nelipsită vizită la un magazin de dulciuri :D. Pentru noi a fost gratis, oferită bonus şi cuplată cu excursia la Grand Aquarium din Hurghada.

Am cerut ghidaj în limba engleză şi am primit, evident, în limba rusă :D. În cazul unor excursii de acest gen, ghidajul nu are o importanţă prea mare, dar faptul că am plătit la fel ca şi ceilalţi fără să fi beneficiat de aceleaşi servicii este destul de deranjant.

Microbuzul ne-a preluat de la hotel la ora stabilită, a urmat colectarea altor turişti de la alte hoteluri şi apoi transbordarea într-un autocar al firmei touroperatoare. Ghidul ne-a informat că s-a inversat ordinea obiectivelor de vizitat, în sensul că vom merge mai întâi la Sand City şi apoi la acvariu, ceea ce a fost foarte bine, deoarece muzeul este în aer liber în plin soare, fiind preferabilă vizitarea acestuia mai de dimineaţă. Oricum era deja foarte cald.

Muzeul este semnalizat, dar totuşi puţin vizibil din drumul principal. La aproximativ cinci sute de metri de hotelul Titanic Resort & Aquapark şi cam vis a vis de hotelurile Sunrise Crystal Bay şi Sunrise Garden Beach am întâlnit indicator spre Sand City Museum la dreapta pe un drum neasfaltat până în parcare. Am avut o oră timp de vizitare, suficient în opinia mea.

Muzeul a fost inaugurat în decembrie 2013, se întinde pe o suprafaţă totală de 10.000 metri pătraţi, fiind primul şi singurul muzeu în aer liber de sculpturi din nisip din Africa şi Orientul Mijlociu. Lucrările au fost finalizate în decurs de şapte luni. Într-o ţară în care deşertul ocupă peste 90% din suprafaţă, s-a folosit materia primă aflată cel mai la îndemână: nisipul. Au fost folosit nisip de două culori, dar nu nisip obişnuit din deşert, ci adus din munţi de la trei sute de kilometri distanţă. „Ingredientele” au constat din 13.000 metri cubi de nisip şi 5.000 tone de apă. Doar nisip şi apă!

În acest muzeu în aer liber sunt expuse 59 de statui. Aşa spun ei, eu nu am stat să le număr =)). Dintre acestea 10 au înălţimi mari de 8-10 metri, 32 au înălţimi medii de 4-5 metri şi mai există şi 17 „basoreliefuri”. Toate acestea au fost rodul muncii unei echipe profesioniste de artişti specializaţi în sculpturi în nisip, provenind din zece ţări.

Sand City a fost construit pe două secţiuni: Historical Art şi Wonderland Art. Un plus pentru cei interesaţi îl constituia existenţa unei plăcuţe cu câteva informaţii despre ce reprezintă statuia respectivă, în patru limbi străine.

Cea din dreapta are ca temă arta istorică şi prezintă 22 statui şi 6 basoreliefuri reprezentând lideri militari faimoşi, personaje de legendă care au schimbat istoria lumii, câteva zeităţi etc.

În secţiunea din stânga sunt expuse 20 de sculpturi şi 11 basoreliefuri reprezentând personaje din desenele animate ale lui Walt Disney şi alte personaje faimoase din filmele de la Hollywood, fiind extrem de atractive pentru cei mici care îşi recunosc cu entuziasm personajele din desenele preferate.

Am început vizitarea Oraşului de Nisip cu partea istorică, cea care mie mi-a plăcut cel mai mult.

Chiar de la intrare ne-au întâmpinat Piramidele de pe platoul Giza și Sphinxul. Trei piramide din nisip care reprezentau cele trei piramide (Kheops, Khefren şi Menkaure), cele mai mari construcţii realizate vreodată de om, vizitate şi de noi cu o săptămână înainte, bucuroşi nevoie mare că am văzut una din cele şapte minuni ale lumii antice, cea mai veche şi singura care a supravieţuit timpului – piramida lui Kheops.

Sphinxul este acea creatură mitologică având corpul unui leu şi cap de om, situată la nord şi mai jos de piramide pe malul vestic al Nilului. Se presupune că ar avea chipul faraonului Khafra şi este cea mai mare şi cea mai veche sculptură monumentală cunoscută, cu o lungime de 73,5 m, o lăţime de 19,3 m şi o înălţime de 20,22 m. Sculptura din nisip era ceva mai mică :D, dar foarte bine realizată.

Pe partea dreaptă am admirat-o pe Isis, cea care, în mitologia egipteană, este zeiţa magiei şi a vieţii, a căsătoriei, simbolul armoniei matrimoniale şi al fidelităţii soţiei faţă de soţ. A fost sora şi soţia lui Osiris şi mama lui Horus, fiind una din principalele divinităţi venerate de vechii egipteni. Cultul zeiţei Isis s-a răspândit dincolo de graniţele Egiptului către Orientul Mijlociu şi Europa.

Nu putea lipsi nici scarabeul sacru – o specie de gândac de 25-37 mm lungime, cu corpul negru şi luciu mat sau metalic, având o semnificaţie deosebită în mitologia egipteană, ca simbol al zeului Khepri şi asociat cu zeul soarelui. Vechii egipteni credeau că soarele este rostogolit pe cer de scarabei care nu se văd şi seara dispare în pământ, la fel ca scarabeul sacru care este activ pe timpul zilei iar noaptea se ascunde în galerii. Acelaşi scarabeu este prezent în amulete şi alte obiecte de artă.

Urmează scene din bătălia de la Kadesh care a avut loc în mai 1274 î. e. n. pentru cucerirea oraşului şi cetăţii Kadesh pe râul Orontes, pe teritoriul Siriei de azi, între forţele Imperiului Egiptean sub comanda lui Ramses al II-lea şi cele ale Imperiului Hitit conduse de Muwatalli al II-lea, bătălie în care au fost folosite aproape 5500 care de luptă. Cetatea a rezistat atacurilor egiptenilor, Ramses al II-lea a obţinut o victorie tactică având pierderi importante, dar Muwatalli al II-lea a păstrat Siria.

Ne-am întâlnit şi cu Vikingii – comercianţi, exploratori şi războinici scandinavi care au dominat jumătatea nordică a Europei între secolul al optulea şi al unsprezecelea, binecunoscuţi pentru curajul şi cruzimea lor în luptă, dar şi pentru priceperea deosebită în construirea corăbiilor şi în arta navigaţiei – pe care i-am recunoscut uşor după coifurile cu coarne pe care le purtau.

Următorul basorelief a fost cel al lui Ganesha, cunoscut şi sub numele de Ganapati, Vinayaka sau Pillaiyar – una din cele mai venerate şi cunoscute zeităţi ale panteonului hindus, a cărui imagine este larg răspândită în întreaga Indie şi Nepal – uşor de recunoscut după capul de elefant şi cele patru mâini. Considerat ca fiind zeul care aduce bunăstare materială, ofrandele aduse acestuia erau întotdeauna însoţite şi de bancnote, dar şi patron al artelor şi ştiinţelor, zeu al intelectului şi înţelepciunii şi cel care îndepărtează obstacolele.

Am văzut şi o reprezentare interesantă a simbolului yin şi yang, provenit din conceptele filosofice şi religioase chineze, reprezentând forţele primordiale şi complementare care compun Universul şi toate componentele acestuia.

L-am văzut şi pe Alexandru Macedon (356-323 î. e. n.) călare pe al său Bucefal. Cunoscut şi sub numele de Alexandru cel Mare sau Alexandru al III-lea al Macedoniei, a fost unul dintre cei mai mari strategi şi conducători militari din istorie, de neînvins în luptă, reuşind până la vârsta de 32 de ani să ajungă stăpânul unui mare imperiu.

Nici Eros sau Cupidon, zeul iubirii şi fiu al lui Hermes şi al Afroditei nu a trecut neremarcat. Era reprezentat ca un copil frumos, înaripat, într-o scenă de iubire.

Leonidas, regele Spartei între 489 şi 480 î. e. n., a cărui faimă s-a datorat rezistenţei memorabile şi sacrificiului suprem din bătălia de la Termopile când a luptat până la capăt împreună cu spartanii săi şi alte câteva sute de greci împotriva armatei persane mult superioare numeric conduse de Xerxes I, era şi el prezent într-o scenă de luptă.

Ne-am fotografiat şi noi alături de statuile lui Napoleon Bonaparte (1769-1821) şi Iulius Caesar (100-44 î. e. n.), care nu mai au nevoie de nicio prezentare, dar şi alături de celebra Cleopatra (69-30 î. e. n.), devenită Cleopatra a VII-a a Egiptului la moartea tatălui său, Ptolemeu al XII-lea, în anul 51 î. e. n., când a urcat pe tronul Egiptului alături de fratele său, Ptolemeu al XIII-lea, cu titlul oficial de soţ al acesteia. Se spune că a fost cea mai frumoasă femeie din lume. Cert este că şi-a folosit abilităţile remarcabile de seducţie pentru a realiza alianţe militare avantajoase prin relaţiile amoroase cu Iulius Caesar şi, după asasinarea acestuia, cu Marc Antoniu. La picioarele Cleopatrei apare şi şarpele a cărui muşcătură a fost mortală pentru regina care nu dorea să fie prinsă de Octavian.

Mi-a mai plăcut şi basorelieful Bocca della Verita (Gura Adevărului), al cărui „original”, un disc de marmură cu diametrul de 1,6 metri şi cântărind 1300 kilograme în care este sculptat un chip de om, se află pe zidul din strânga de la intrarea în biserica Santa Maria in Cosmedin din Roma, folosit ca „detector de minciuni” în epoca medievală, în sensul că cel care îşi băga mâna în gura lui şi nu spunea adevărul sub jurământ risca să-şi piardă mâna. Ştiam legenda care aminteşte de o femeie de viţă nobilă acuzată de adulter de soţul ei. În timp ce se îndrepta spre judecată, din mulţime a ieşit un tânăr care a început să o sărute. Acesta era chiar amantul femeii. Ulterior, femeia a băgat mâna în gura de marmură şi a jurat liniştită :D că nu a fost atinsă vreodată de alt bărbat în afară de soţul ei şi de acel tânăr şi a fost declarată nevinovată.

L-am mai văzut acolo şi pe sultanul Fatih Mehmet, cunoscut şi sub numele de Mahomed al II-lea (1432-1481), care a fost al şaptelea sultan al Imperiului Otoman pe care l-a condus în două rânduri, prima data între 1444 şi 1446 şi apoi din 1451 până în 1481, faimos mai ales pentru cucerirea Constantinopolului în 29 mai 1453. Pentru noi era mai cunoscut prin podul peste Bosfor care îi poartă numele, pod preferat de noi pentru traversarea Istanbulului spre şi dinspre Antalya. :))

O reprezentare interesantă a fost şi faţada Templului de la Abu Simbel, considerat a fi cel mai frumos templu construit de faraonul Ramses al II-lea, păzit de patru statui ale acestuia şi având pe pereţi scene din bătălia de la Kadesh cu hitiţii, templu pe care noi nu am reuşit să-l vedem „live” din cauza căldurii şi a distanţei mari de parcurs. :(

Presaţi de timp, am trecut ceva mai repede pe lângă frumoasa Nefertiti şi regele Akhenaten, pe lângă Horus şi Anubis, Amon Ra, Lamassu (cel cu corp de om de la brâu în sus şi taur de la brâu în jos). Ochiul lui Horus era „în reparaţii”, ocazie cu care am văzut cum sunt realizate şi întreţinute aceste adevărate opere de artă.

Partea a doua a vizitei am făcut-o în zona Wonderland. Aici cu greu am putut face fotografii, puzderia de copii entuziaşti apărând mereu în faţa obiectivelor noastre. Voi enumera doar o parte din cele văzute în această secţiune destinată cu predilecţie copiilor, dar şi copiilor din noi.

Deşi au trecut mulţi ani de când urmăream cu interes desenele animate şi filmele de animaţie ale acelor vremuri, pot să mă laud că am recunoscut cu mare uşurinţă marea majoritate a personajelor reprezentate acolo: Tom şi Jerry, Bugs Bunny, Shrek, Popeye, Sinbad, Peter Pan, Superman, Spiderman, Ironman, Batman, Catwoman, Nemo, King Kong, Cars, Transformers sau dinozaurii din Jurasic Park.

La intrare era şi un mic cafe-bar unde puteai bea un ceai sau o cafea (proastă), găseai de cumpărat o apă rece sau un suc, cronţănele etc. Am mai avut timp să ne răcorim şi să fumăm o ţigară pe fotoliile de pe terasă, la umbră, până când ghidul a reuşit să strângă tot grupul la autocar şi să plecăm mai departe spre următorul obiectiv de vizitat.

Vizitarea acestui muzeu în aer liber nouă ne-a plăcut şi apreciez că a meritat o oră de plimbare în plin soare. Am fost uimiţi de rezultatul remarcabil al muncii artiştilor care au participat la crearea exponatelor, astfel că recomand o vizită la Sand City mai ales familiilor cu copii.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 23.10.18 06:26:20
Validat / Publicat: 23.10.18 09:35:01
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 4620 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Sand City Hurghada - Oraşul de Nisip - Eros
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 121400 PMA (din 77 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

adrianbogdan
[23.10.18 11:07:59]
»

Nicol, foarte repede te-ai executat!!!

Foarte tare plimbarea voastra, stiu ca sti ceva rusa, de ce te vaiti de ghidaj? Hihihi!!!

mihaelavoicu
[23.10.18 16:36:51]
»

Un Festival al Sculpturilor în Nisip am prins la Ostende luna asta. Nu mi-aș fi imaginat, dacă nu vedeam aevea. După ce am venit acasă am consultat rador.ro/2016/06/16/o-ple ... urilor-de-nisip

Felicitări și numai bine!

webmaster
[23.10.18 17:05:34]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

krisstinna
[23.10.18 20:42:12]
»

@nicole33: Un muzeu pe gustul meu

In poza 44 cred ca e iubitul meu, Jack Sparrow

Felicitări!

mishu
[23.10.18 22:47:30]
»

@nicole33: Minunat intr-adevar. Felicitari, votat cu mare drag.

nicole33AUTOR REVIEW
[24.10.18 00:23:45]
»

@webmaster:

Mulţumesc mult!

nicole33AUTOR REVIEW
[24.10.18 00:27:56]
»

@adrianbogdan:

Nicol, foarte repede te-ai executat!!!

Ai văzut ce ascultătoare sunt? Şi mă mai fac

Îmi place că şi tu ai continuat să scrii.

Foarte tare plimbarea voastra, stiu ca sti ceva rusa, de ce te vaiti de ghidaj?

Ştiu ruseşte, înţeleg foarte bine, de vorbit am mai uitat

Problema este de principiu. Nu eram obligată să ştiu limba rusă. Când am dat banii am solicitat ghidaj în engleză şi asta mi-au promis. În final, am primit cu totul altceva. Cumva mă aşteptam, dar nu-mi place să fiu păcălită.

Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[24.10.18 00:36:35]
»

@mihaelavoicu:

Un Festival al Sculpturilor în Nisip am prins la Ostende luna asta. Nu mi-aș fi imaginat, dacă nu vedeam aevea.

Aceste manifestări durează doar două-trei luni.

Muzeul din Hurghada este permanent, având şi marele avantaj că îi ajută clima.

Eu basoreliefuri din nisip mai văzusem pe plaja din Magaluf în Mallorca şi apoi în Tenerife în Playa de las Americas, dar era vorba de corpuri de femei frumoase şi bine realizate, sirene etc. Însă acolo artistul putea face orice, noi necunoscând "muza" care îl inspirase pentru a putea aprecia cât de mare este asemănarea.

Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[24.10.18 00:39:20]
»

@krisstinna:

Un muzeu pe gustul meu

Ştiam că îţi plac muzeele în aer liber, indiferent de tematica acestora.

In poza 44 cred ca e iubitul meu, Jack Sparrow

Răspuns CORECT!

Doar că nu ştiam că îndrăgeşti acest personaj

Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[24.10.18 00:39:58]
»

@mishu:

Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

Zoazore
[24.10.18 10:22:11]
»

@nicole33:

Am cerut ghidaj în limba engleză şi am primit, evident, în limba rusă

= de ce evident?

Si cum rezista minunile astea fara un liant? Ca apa se usuca si atuci, teoretic, ar trebui sa se naruie!

fiind extrem de atractive pentru cei mici care îşi recunosc cu entuziasm personajele din desenele preferate.

= acolo era de mine!

Mi-a placut mult plimbarea si chiar am citit tot, cu interes (am primit un telefon mobilizator) si-am putut sa ma plimb cu voi "o ora prin soare"

Superb!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[25.10.18 06:24:05]
»

@nicole33:

Nu ma mai satur admirand! ????

ioana74
[25.10.18 13:51:49]
»

Așa m-am trezit și eu anul trecut în Antalya pe croaziera cu ghidaj in rusă în loc de engleză ???? dar am recuperat jumătate din suma în țară de la agenție in urma sesizării făcute ????

nicole33AUTOR REVIEW
[25.10.18 20:54:22]
»

@Zoazore:

= de ce evident?

Pentru mine era foarte previzibil. Obişnuiesc să mă mai uit şi eu în jurul meu şi mai sunt conştientă şi de neseriozitatea agenţiilor, ieftine sau scumpe nu contează, iar într-o mare de ruşi să speri că poţi vorbi engleza denotă naivitate.

Istoria s-a repetat la indigo şi în următoarea excursie.

Ghidul vorbea şi engleza, dar nu s-a ostenit să o facă doar pentru noi doi. Eram cantitate neglijabilă . Mai mult m-a deranjat faptul că am fost minţită în faţă.

Si cum rezista minunile astea fara un liant?

Sincer, nu ştiu. Eu i-am crezut pe cuvânt că nu folosesc decât nisip şi apă şi controlează umiditatea, profitând de faptul că ploile sunt rarisime şi nu le strică operele. J. este convins că mai trişează puţin, pe ici pe colo, în părţile esenţiale .

Mie mi-a plăcut mai mult partea istorică, chiar dacă şi lumea desenelor animate şi a filmelor a avut farmecul ei.

Mulţumesc mult pentru vizită, aprecieri şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[25.10.18 20:56:02]
»

@Dan&Ema:

Nu ma mai satur admirand!

Ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place

Mă bucur că ţi-am trezit interesul şi îţi mulţumesc pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[25.10.18 21:12:21]
»

@ioana74:

Așa m-am trezit și eu anul trecut în Antalya pe croaziera cu ghidaj in rusă în loc de engleză

În Antalya am furat-o şi eu, mai exact în Kemer unde mereu ruşii au fost majoritari, în singura excursie organizată cumpărată de mine în atâtea vacanţe acolo. Am luat excursia la Demre Myra de la o agenţie locală de pe stradă, mi-au promis ghidaj în engleză şi am primit doar în rusă. Mă durea capul după douăsprezece ore în care am auzit doar ruseşte. La Sfântul Nicolae am plătit audioghid, dar în rest... Măcar am plătit jumătate din cât aş fi dat dacă luam de la touroperatorul german prin care luasem sejurul şi rusă ştiu bine, dar germană chiar deloc.

dar am recuperat jumătate din suma în țară de la agenție in urma sesizării făcute

Foarte bine ai procedat! Te felicit! Eu nu am făcut nicio reclamaţie. În seara respectivă eram prea obosită, iar a doua zi dupăamiza plecam acasă. Nu mai aveam nici chitanţa pe care scria "english", dar pe care mi-o oprise ghidul, practic nicio dovadă.

Acum în Egipt touroperatorul nu a avut reprezentant vorbitor de limba română nici măcar la întâlnirea de la hotel de a doua zi după sosire, când avea tot interesul să-şi vândă excursiile cât mai bine.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
DOINITA
[26.10.18 11:23:08]
»

Foarte frumoasa plimbarea voastra!

nicole33AUTOR REVIEW
[27.10.18 11:07:58]
»

@DOINITA:

Mulţumesc pentru vizită, aprecieri şi ecou!

Într-adevăr, a fost o plimbare plăcută şi interesantă

mecut
[01.11.18 17:54:04]
»

@nicole33

Bună... Cred ca am adus, cu mare plăcere, un Z... rw-ului tău ????

Este bine uneori sa fii și întârziat, ai surprize foarte plăcute!

O seara frumoasa ????

nicole33AUTOR REVIEW
[01.11.18 17:59:02]
»

@mecut:

Zupermulţumesc!

Surpriza a fost mult mai plăcută pentru mine

Mulţumesc pentru vizită, ecou şi... surpriză!

roth
[17.12.18 23:03:52]
»

Ce frumos, tu ai vazut sculpturi, eu m-am multumit cu el asa intins pe jos, e drept ca tot nisip de Egipt chiar daca am bagat doar nasul la ei in tara, adica in Taba, asa 4 zile l

Acum ca am vazut cum e pe la ei, voi cuceri si alte zari mai pline de istorie/arta/cultura

Frumos articol... o iau pe fir

Vacante minunate, asa cum de altfel le si ai.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Dan&Ema, DOINITA, ioana74, mecut, mihaelavoicu, mishu, roth, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079713821411133 sec
    ecranul dvs: 1 x 1