GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Inca mai aveam pe retina imaginea fiordului Kotor cand am ajuns la vama croata care era mai mare si parea mai moderna decat cea muntenegreana.
Formalitatile de trecere a granitei au decurs normal, fara sa ne ia mult timp, dupa care am avut prima surpriza (neplacuta ce-i drept!) si anume o portiune de drum pietruit care, datorita traficului intens, producea un praf incredibil.
Nu ma asteptam la asa ceva de la Croatia, o tara pe care o consider net superioara, in privinta infrastructurii, fata de Muntenegru. Dupa cativa km de drum fara nimic spectaculos, dar care s-a transformat din unul pietruit intr-unul asfaltat, ne intalnim iarasi cu Marea Adriatica iar peisajul a inceput sa devina din ce in ce mai incantator totul culminand cu un golf deosebit de frumos inainte de Dubrovnik, unde erau ancorate cateva vase de croaziera si care era brazdat de tot felul de ambarcatiuni mai mici. Bineinteles ca am tras pe dreapta sa admiram peisajul, moment in care am vazut pe partea dreapta orasul Dubrovnik, perla Marii Adriatice-aveam parte de o panorama care-ti taia respiratia!
Initial am vrut sa ne cazam in zona pt a avea timp destul sa vizitam dar nu am gasit nimic convenabil-in plin sezon Dubrovnik-ul este foarte solicitat asa ca trebuie rezervare din timp.
Am intrat in oras cu intentia de a vizita cetatea veche, care este locuita si ale carei fortificatii sunt pastrate impecabil facand din acestea cea mai atractiva asezare de pe coasta croata. Ne-am lovit insa de cateva inconveniente de care n-am tinut cont: -in cetate nu se poate intra cu masina iar parcarile din jur erau ocupate - era duminica, n-am gasit o casa de schimb valutar iar intrarea se platea in kuna - moneda lor nationala.
- era ora pranzului, o caldura insuportabila, ne era foame si aveam cu noi 2 tineri care “pierduse”noaptea precedenta.
La toate acestea se aduga si faptul ca Dubrovnik-ul este un obiectiv pe care nu poti sa-l vizitezi “pe fuga” asa ca am renuntat sa vizitam orasul vechi si am mers in orasul nou, in zona portului, unde am servit masa de pranz la un restaurant select care facea parte dintr-un mall care avea magazinele inchise.
Am platit in euro si am facut pt. prima data cunostinta cu preturile din Croatia care erau mult mai mari decat cele din Muntenegru.
Am plecat mai departe pe coasta Adriaticii pe o sosea impecabila, admirand peisajele de pe mare care contineau din ce in mai multe insule si insulite: insulele Elafite, Mljet (o parte din aceasta este ocrotita ca parc national si este una dintre cele mai salbatice insule ale Croatiei), Korcula (cea mai mare insula a Dalmatiei de Sud dar care nu se vede de pe coasta datorita peninsulei Peljesac), Lostovo (cea mai indepartata de tarm insula locuita).
In dreptul peninsulei Peljesac, dupa cativa km de la desprinderea soselei ce merge pe peninsula de soseaua principala intalnim un paradox: ca sa ajungem din Dalmatia de Sud in Dalmatia Centrala trebuie sa traversam o portiune de vreo 10 km prin Bosnia-Hertegovina care are iesire la mare si chiar o statiune micuta - Neum, destul de solicitata din ce-am vazut. Nu sunt probleme la vama, controlul este formal de regula pt ca aproape toate masinile tranziteaza Bosnia din Croatia in……Croatia!
Dupa ce treci de zona bosniaca, la vreo 30 km de granita, in dreptul localitatii Ploce am avut o dilema in traversarea Dalmatiei Centrale:
1. Pe coasta Marii Adriatice, pe un drum sinuos dar foarte frumos, trecand prin riviera Makarska si avand in partea stanga insulele Hvar si Brac (a 3-a insula ca marime a Croatiei) pana la Split si mai departe la Trogir.
2. Traversarea muntilor spre granita cu Bosnia iar de acolo, pe o autostrada impecabila pe care se poate ajunge pana in nordul tarii la Zagreb si la Rijeka trecand la cativa km de orasul Split.
Noi am preferat varianta a doua care este mai rapida datorita autostrazii pe care am gasit-o cu oarece greutate datorita drumurilor in lucru si lipsei indicatoarelor; astfel o portiune de drum am parcurs-o pe soseaua veche care este paralela cu autostrada cu care se intretaie de cateva or i- avem si noi in tara asemenea variante la autostrazile A1 si A2.
Ne-am consolat cu pierderea de timp pe soseaua veche cu plata mai mica a portiunii de autostrada parcurse- in Croatia nu se plateste vigneta, in schimb autostrazile sunt destul de scumpe. Drumul pe autostrada a fost fara istoric, foarte lejer, presarat ici-colo cu varfuri de munti razlete, tuneluri scurte si spatii de servicii (benzinarii) foarte rare.
In dreptul orasului Sibenik am virat la dreapta si dupa cativa km am ajuns in localitatea Lozovac in apropierea careia ne-am cazat la Kaja House pt 2 nopti in vederea vizitarii Parcului National Krka despre care v-am povestit.
Ramanem cu regretul de a nu ne fi cazati in Sibenik pt a vedea mai bine orasul si de a mai ramane inca o zi pt vizitarea insulelor Kormati, cel mai mare arhipeleag din Marea Adriatica, cu un total de 147 insule, multe dintre ele nelocuite datorita lipsei apei potabile. Cu aceeasi problema se confrunta si insulele Zadar, un arhipeleag situate la nord de Parcul National Kormati, insule ce pot fi admirate si de pe soseaua de coasta dintre Sibernik si Zadar, cele mai importante localitati din Dalmatia de Nord.
Ne-am multumit cu o cina pe frumoasa faleza a statiunii Sibernik in a 2-a seara de stat in zona dupa care, a 3-a zi am plecat pe autostrada spre o alta frumusete a Croatiei - Lacurile Plitvice, cea mai populara atractie naturala a tarii.
Dupa vreo 20 km de mers pe autostrada am gasit primul OMV dupa cca o saptamana-de la Uzice din Serbia (in Muntenegru am gasit Lukoil pe langa benzinariile locala). Nu ne-am bucurat pe deplin deoarece am platit numai combustibilul cu cardul iar restul produselor cu bani cash (n-am inteles de ce!).
In dreptul orasului Zadar. cea mai populata asezare din nordul Dalmatiei, autostrada vireaza la dreapta traversand muntii printr-un tunel foarte lung (12 su 15 km) in dreptul Parcului National Paklenika dupa care se indreapta iarasi spre nord ocolind practic golful Kvarner.
Astfel intram in Croatia Centrala, o zona mai saraca in peisaje frumoase decat Dalmatia, Istria sau zona golfului Kvarner dar care detine cel mai vizitat (si cel mai frumos probabil) parc natural dintre cele 8 pe care le gasim la croati. Citisem pana sa plec in acest circuit oferta unei agentii de turism (care m-a inspirat pe undeva!!) care aloca pt grupurile sale de turisti cca 3 ore pt vizitarea acestui obiectiv si m-am gandit ca ne incadram in timp pt a le bifa si noi. Asa ca am parasit autostrada urmand indicatorul cu Lacurile Plitvice iar in cca o ora eram in parcarea hotelurilor de la intrarea in parc unde am lasat masina, iar in 7-8 minute de mers pe jos eram la poarta rezervatiei.
Acolo am aflat cu adevarat ce presupune vizitarea “PN Plitvicka Jezera” un parc natural imens (cca 300 km patrati din care 230 km patrati acoperiti cu paduri iar 220 ha acoperite cu ape) pt care trebuia sa stai la coada la bilete (110 kuna/pers) apoi sa iei autobuzul pana jos si sa gasesti un ghid care sa te indrume pt ca altfel risti sa-ti pierzi vremea fara sa stii ce sa vizitezi. Oricat de bine organizat ar fi un grup consider ca sunt insuficiente 3 ore pt. a cuprinde cat de cat frumusetile acestui parc care a fost folosit pt realizarea filmului “Winnetou” care a dat chiar numele unei pensiuni din zona.
Am renuntat cu mare greutate, promitand ca nu le vom rata la urmatoarea vizita in Croatia si am hotarat, in compensare, sa traversam parcul prin partea de sud si sa mergem la Senj, pe malul golfului Kvarner iar de acolo pe drumul de coasta pana la Opatija, langa Rijeka unde aveam urmatoarea cazare.
Am incercat sa trecem mai intai chiar pe langa lacuri dar drumurile pe care le vazusem pe o harta locala se ingustau si erau fara indicatoare astfel ca, dupa ce m-am consultat cu un lucrator la o statiune meteorologica ne-am intors cativa km inapoi pana aproape de localitatea Korenka unde am virat la dreapta, pe o sosea mai ingusta dar buna, cu peisaje frumoase pana la Otocac. Aici am traversat autostrada, am mers o portiune in paralel cu ea dupa care am virat la stanga spre oraselul Senj, pe o sosea cu multe serpentine si pe care nu prea puteai sa depasesti dar recompensa a venit in partea finala cand am inceput sa coboram avand Adriatica in fata (mai exact golful Kvarner) si insula Krk, cea mai mare insula din Croatia.
Am oprit vreo 2 ore in linistitul orasel Senj (pe vremuri leaganul piratilor uscoci, razboinici a caror mostenire este reinviata in luna august cu ocazia carnavalului din fortareata Nehaj) pt a servi masa, cumparaturi diverse, schimb valutar si o mica plimbare pe faleza. Preturi mai mici decat in Sibenik la mai toate produsele dar si la mancare.
Am plecat pe soseaua de pe coasta golfului Kvarner spre Opatija, avand insula Krk pe partea stanga, insula care este legata de partea continentala printr-un pod foarte solicitat in partea de nord si este deservita de un terminal international, anexa a aeroportului din Rijeka.
Ne-am intalnit cu autostrada care vine de la Zagreb, am intrat pe aceasta si am ocolit orasul-port Rijeka, cea mai mare asezare din golful Kvarner (cca 160.000 locuitori), un oras comercial mai degraba ocolit de turisti, care prefera fie frumoasele insule ale golfului, fie Riviera Opatija.
Pe ultima am preferat-o si noi, ajungand in statiunea cu acelasi nume, in jurul orelor 19.00, pe lumina, asa ca am gasit repede gazda noastra pt urmatoarele zile - hotel Imperial.
Trimis de marocanu21 in 21.03.13 17:56:57
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
Cam în aceeaşi perioadă, m-am aflat şi eu prin zonă, dar nu am ratat vizitarea Dubrovnikului, cu toate că, într-adevăr, problema parcării este una importantă. Eu însă îmi făcusem lecţia de acasă (vezi impresii), aşa că am găsit un loc de parcare chiar la o parcare centrală, la poarta vestică a cetăţii. E drept că m-a costat 4 €/oră (în kune), dar a meritat. Într-adevăr, la automatul parcării nu am putut plăti cu cardul şi am apelat la un bancomat din apropiere.
Păcat că ai ratat acest obiectiv... De fapt, constat că de pe traseu ai ratat cele mai importante obiective: cetatea Dubrovnik şi Parcul National "Plitvicka Jezera". Trebuie neapărat să mai mergi o dată, să le vizitezi.
Dar atunci, sfatul meu este să mergi nu la întâmplare, ci cu o organizare în amănunt, atât în privinţa cazărilor, cât şi a obiectivelor.
În privinţa rezervaţiei de la Plitvice, aceasta se poate vizita pe mai multe trasee, le-am descris aici, durata fiind între două şi şase ore. Cred că ar fi meritat să intri, măcar pe traseul cel mai scurt. Nu este nevoie neapărat de ghid, pentru că oricum nu poţi merge pe unde te taie capul, sunt trasee marcate strict, de la care nici nu merită să te abaţi. E drept, cu ghid este mai comod.
O singură chestie nu am înţeles. De ce ai folosit varianta cu valuta (probabil euro) pe care să o schimbi acolo, pentru că pierzi o dată la cumpărarea euro şi a doua oară la cumpărarea monedei locale. Mult mai bine era să pleci cu un card în lei, cu posibilitate de folosire internaţională şi să plăteşti cu cardul unde se poate (combustibilul, de exemplu) şi pentru restul, să scoţi de la bancomat. Eu aşa am făcut şi este mult mai comod. Nici nu mai duc grija banilor, că-i pierd, sau mi-i fură...
Ah şi o ultimă chestie, o sugestie, de fapt. Dacă vrei să vizitezi Dubrovnikul şi să nu plăteşti mult la cazare, cazează-te în Neum, preţurile sunt incredibil de mici. Eu am plătit 20 € pentru o cameră cu două paturi într-o vilă, camera având baie proprie şi chicinetă şi dispunând şi de TV şi internet WiFi incluse în preţ. Am găsit-o pe booking.com.
@Costi, eu nu am fost atent daca era vest sau al punct cardinal la poarta cetatii Dubrovnik unde am poposit, insa am fost nevoit sa las nevasta si cei doi plozi GAJ in parcare cu tot cu card (uri), am coborat si urcat n'spe mi de scari sa schimb niste euroi in kune sa platesc o amarata de parcare.
Asta dupa ce in prealabil, vizulazind scarile si diferenta de nivel, am rugat tot n'spe mii de croati sa imi schimbe (la suprapet) cativa euroi pe cateva biete Kune sa nu fiu nevoit sa numar treptele...
Au fost amabili - recunosc, dar NU AVEAU lichiditati CASH... nici bancomate in zona.
@Nasshu:
Bancomate sigur există şi încă destul de dese, inclusiv în cetate. Probabil nu le-ai văzut, din grabă şi stres. Mie mi l-a arătat chiar tipul de la parcare, era peste drum.
@Costi: In cetate insemana sa iei pieptis toate scarile alea...
In zona parcarii nu era nici un bancomat in 2011. Nu eram nici grabit nici stresat, eram nervos ca a trebuit sa ma lupt cu scarile alea pentru o plati o parcare.
@Costi: A fost primul circuit extern pe care nu l-am planificat in totalitate - am facut rezervare doar pt o noapte de tranzit in Serbia si un sejur in Muntenegru (de ''vina'' e sotia mea care a vrut ''altceva'').
Cu cca 2 saptamani inainte de a pleca facusem planul pt Ungaria, Austria, Italia, Franta, Germania si posibil Cehia si Slovacia, tari pe care, cu exceptia ultimelor 2 le mai vizitasem cu diverse ocazii asa ca ne-am hotarat instantaneu sa mergem in Balcani unde, inafara de Bulgaria, Grecia si Turcia nu mai vazusem altceva.
Din Muntenegru nu eram 100% hotarati ca mergem in Croatia sau in sud spre Albania, Macedonia si sudul Greciei astfel ca nu am rezervat nimic si nici nu m-am documentat ca de obicei.
Astfel, spre rusinea mea, n-am stiut ca Bosnia are iesire la mare si o statiune (Neum) unde te poti caza (ieftin chiar), nu mi-am imaginat ca nu gasesc cazare in zona Dubrovnik (am gasit ceva dar inacceptabil!), nu stiam ca in Croatia se foloseste kuna atat de ''insistent'' in anumite locuri (am facut o paralela cu Muntenegru si am tras o alta concluzie!), nu stiam de parcul Krka asa ca a 2-a zi dupa ce l-am vizitat ''echipa mea'' nu prea mai avea chef de Plitvice etc etc.
Asa ca obiectivele de vizitat le stabileam ad-hoc cu o seara inainte ''dand cu banul'' lucru pe care nu-l mai facusem pana atunci dar care mi-a placut pana la urma deoarece are farmecul lui (am avut ceva probleme cu cazarea fiind in plin sezon!) - toata viata am fost un tip ''meticulos'', ''previzibil'' si ''calculat'', incat se ''plictisise'' nevasta de mine astfel incat ''era nevoie'' de o schimbare!
Pare o nebunie dar asta a fost!
@marocanu21:
Aşa este cu nevestele astea! Dar e bine ca, din când în când, să le faci pe plac, costă mai ieftin decât doctorul.
...
În Muntenegru, euro este moneda oficială, în Croaţia este kuna. Nici la noi nu prea poţi plăti în euro, doar neoficial.
Pentru cei care au citit pe aici discuţiile cu privire la parcare în Dubrovnik, dau un link cu intrarea vestică în cetate, iar în stânga e parcarea unde am lăsat eu maşina. Undeva în spate, cum este imaginea iniţială, este şi bancomatul. De acolo, se poate "naviga" de-a lungul străzii, pentru o "idee" despre cum stau lucrurile cu circulaţia şi locurile de parcare lângă cetate.
Trebuie să spun însă că sunt şi câteva parcări subterane.
@Costi: pt. mine este un paradox deoarece Croatia se pregateste sa intre anul acesta in UE pe cand Muntenegru nu se grabeste.
Interesant este si faptul ca nici nu au avut moneda proprie-citeam undeva ca au trecut de la marci germane direct la euro chiar cand acesta a aparut (2002 parca?).
@marocanu21:
De fapt, nu e niciun paradox.
În încercarea (reuşită) mai largă a nemţilor de a dezmembra federaţia iugoslavă (nemţii nu uită şi nu iartă), s-a încadrat şi întreaga evoluţie a micii republici.
Ca o paranteză, acţiunea nemţilor nu a fost de fapt o răzbunare, ea s-a dovedit singura metodă eficientă (sângeroasă, din păcate) de a disloca regimul comunist iugoslav. Cam ca la noi, cu Ceauşescu, ce se încăpăţâna să nu plece.
Deşi Muntenegru a fost ultima republică ce a părăsit federaţia (în 2006, după un referendum "la mustaţă", despre care mulţi spun că a fost măsluit, aşa cum alţii spun acelaşi lucru despre cel anterior, din 1992, care a decis rămânerea în federaţie), ei s-au desprins de Serbia din punct de vedere financiar încă din 1996, când au adoptat drept monedă marca germană, la fel ca Bosnia. Spre deosebire de aceasta din urmă, ce a rămas la moneda numită "marcă convertibilă" după trecerea nemţilor la euro, Muntenegrul a trecut şi el la euro, deşi, oficial nu face parte din zona euro. La o populaţie de ceva mai mult de jumătate de milion, însă, nu e greu pentru banca federală germană să îi susţină.
Interesant este faptul că muntenegrenii, care vorbesc, evident, sârba, s-au declarat, mulţi dintre ei, chiar sârbi şi multe alte combinaţii, aşa cum ne arată wikipedia
Am întâlnit destui care erau de părere că mai bine rămâneau uniţi cu sârbii.
@Costi: stiam eu ca nu ma lasi nelamurit!
Ce bine mi-ar fi prins impresiile tale pana sa plec!
Ti-am spus-o de-atunci!
Se poate vizita Croatia chiar si zonele cu afluenta turistica mare si fara prea multe planificari. Noi asa am facut in 2010, cand ne-am hotarat ad-hoc sa stam cateva nopti si prin alte parti... asa ca am cautat cazari la fata locului (in Zadar si la Plitvice) si am gasit si la preturi acceptabile.
Astfel am putut bifa Parcul National Kornati (am mers intr-o excursie de o zi si a fost superb) si Plitvice (unde am stat 5 ore, mergind pe traseul C).
La Dubrovnik visam si noi si speram sa-l vedem cat mai curand.
@elena_iasi: sunt de acord cu tine mai ales ca, in tinerete, daca vroiam sa merg undeva stateam ''la cort'' fara mari pretentii, ori acum, cand mergem in concedii primeaza confortul.
Nu vreau sa o interpretezi ca pe o lipsa de modestie dar cand mergem in concediu nu vrem sa facem rabat de la relaxare de dragul obiectivelor - alea mai pot sa astepte, important e sa ne simtim noi bine!
Nu mai pot sta niciodata ''in gazda'' la cineva chiar daca imi este prieten f bun-prefer cea mai apropiata locatie de cazare.
Dar nici nu putem sta oriunde!
Costi & marocanu
sunt cu ochii pe dvs! eu sunt "nevasta"!!! sper ca spre sfarsitul verii sa ma ghidati temeinic!
si eu am respectat toata viata "regulile"si dintr-o data mi-a venit sa ma las dusa de primul impuls macar la capitolul vacante!
o fi de la varsta?!
@viorica: sa stiti ca mie mi-a placut pana la urma!
@marocanu21:
si sotului meu desi a acceptat greu sa pornim haihui prin grecia cu masinuta noastra s- a dovedit a fi cea mai frumoasa vacanta in 30 de ani
@Costi: sunt multe state in lume care au introdus din proprie initiativa o alta moneda decit ce-a inital avuta, deci cea nationala. acest demers are plusuri si minusuri. banca nationala proprie, deci a statului in cauza, nu mai are are nici un fel de influenta sau posibilitate de apreciere sau depreciere a monedei adoptate. de ex. printr-o inflatie / devalorizare moderata un stat poate dirija / influenta preturile la fel ca si datoriile acumulate.
asa au trait / supravietuit ani de-arindul state sudice precum italia, grecia, etc. fara a intra vreodata in problematica in care se afla in ziua de azi. de cand aceste state au adoptat moneda unica €uro, deciziile nu se mai iau in roma sau atena ci la doar citva km de domiciliul meu si anumela la ezb in frankfurt.
ca urmare a adoptarii monedei €uro, statele numite mai sus (dar si altele) la inceput au avut si avantaje mari. din pacate n-au stiut sa le canalizeze si sa le valorfice cum tebuie ci ele au fost ,,papate" in stilul tipic sudistiilor. deci nimic la ciorap cum face neamtul ci aruncat totul pe jeep-ane, vile si alte cheltuieli de acest gen. de fapt ca in romania pina in 2008... -
in ceea ce priveste statementul tau cu privire la dezmembrarea statului iugo. ma rog... este teoria ta. nu pot fi cu totul de-acord cu ea. in acele vremuri am urmarit cu mare atentie dezvoltarea si intimplariile de atunci. situatia de atunci a fost una foarte complicata. foarte greu de descris sau chiar lamurit in citeva cuvinte.
@marocanu21: nici noi nu facem rabat de la confort si calitate mai ales ca mergem si cu un copil.
Ideea era ca daca iti doresti se poate. Eu vroiam foarte mult sa ramanem in Zadar iar sotul meu inclina sa mergem spre Plitvice dar a avut totusi rabdare sa cautam cazare. Si desi prima oferta nu ne-a placut deloc am reusit sa gasim o garsoniera in regim hotelier chiar in orasul vechi. (printr-o agentie de turism)
Iar la Plitvice la fel, cazarea am gasit-o din a doua incercare si spre norocul nostru era disponibila doar pentru o noapte, exact cat ne trebuia noua.
Oricum trebuia sa ne scoatem cumva parleala intrucat din cele 7 nopti petrecute la Brela jumatate din timp a fost foarte mohorat, am vizitat mult dar nu ne-am bucurat suficient de soare si mare.
@Costi:
Salut Costi,
Numele meu este Marius R. si vad ca ai avut o experienta destul de ampla in Croatia. In sensul asta daca ai timp as avea nevoie si eu de niste sfaturi/tips and tricks.
Sa incep cu inceputul. Am cazari rezervate peste tot (mentionez ca merg in Croatia de la Sud la Nord), am facut teoretic traseul cu distante nu foarte mari pentru a nu fi obosit. Am inceput acum la obiective, doarece orasele deja le-am bifat.
Ceea ce inca nu stiu asa bine sunt urmatoarele lucruri:
Mi-am instalat IGO pe telefon si cam acesta va fi singurul GPS. M-am gandit ca sa merg pe drumuri nationale deoarece am auzit ca autostrada este destul de scumpe. Intrebarea mea este: este foarte complicat? sau nu merita sa ma complic? mentionez ca vin din timisoara spre dubrovnic, pe traseul Serbia-Bosnia si ma cazez in Bosnia in prima seara. Am auzit deasemenea ca drumurile din Bosnia nu ar trebui evitate deorece sunt super. Acum poate ai si o parere aici din experienta.
A doua intrebare ar fi parcarile. Exista doar parcari private? Cat sunt de scumpe? De exemplu in Split nu as putea parca pe spatiul public cu ceva tickete de parcare?
A treia intrebare ar fi daca intrarile in parcurile nationale KRKA si Plitvica sunt scumpe?
Aaaa si daca ai ceva tipps and tricks pe care le stii si ai vrea sa le impartasesti, orice sfat e binevenit pentru mine dat fiind ca va fi prima oara cand merge in Croatia.
Multumesc mult de tot
O zi cat mai faina,
Marius R.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 Descopera Croatia — scris în 20.06.22 de olteanul2010 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Croatia - un taram superb! — scris în 12.09.21 de MONITA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Croația, o surpriză extrem de plăcută! — scris în 06.11.21 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 O mini vacanta de vis! — scris în 07.09.21 de hd88gsg din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Road trip pe Coasta Dalmata (in pandemie) — scris în 20.12.20 de ailynuka din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Descoperind Croația in 10 zile cu masina — scris în 03.09.20 de crisa04 din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Din Muntenegru spre Medulin si, apoi, spre Ungaria — scris în 29.08.16 de cristic66 din IAşI - RECOMANDĂ