ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.12.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 05.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
DEC-2011
DURATA: 4 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

La plimbare prin Busteni

Ilustrație video-muzicală
Narcisa Suciu & Paula Seling - Colindam, Colindam

Asculta mai multe audio colinde
TIPĂREȘTE

După ce ne-am cazat la Casa Magică (vezi impresii), deşi oboseala drumului îşi spunea cuvântul, iar afară începea să se însereze, n-am rezistat tentaţiei de a face o mică plimbare prin staţiune, mai ales că timpul era superb şi se pornise o ninsoare de toată frumuseţea.

Am luat-o agale pe strada principală către centrul oraşului, împodobit de sărbătoare, cu ghirlande multicolore, ornamente de tot felul: brăduţi, clopoţei, globuri, moşi, oameni de zăpadă, reni înhămaţi la săniuţe, parcă te aflai într-o poveste a fraţilor Grimm. Străzile forfoteau de lume ieşită la plimbare sau la cumpărături pentru ultimele pregătiri de Crăciun.

Am trecut de statuia din faţa gării, am intrat în curtea Bisericii Domneşti, înconjurată de brazii proaspăt ninşi, unde doar aleea ce duce spre intrare mai păstra urmele paşilor celor ce i-au călcat pragul, restul curţii fiind deja acoperit de o pătură pufoasă de zăpadă.

În faţa primăriei stătea de strajă un om de zăpadă, viu colorat în roşu şi alb, lângă bradul frumos împodobit cu luminiţe strălucitoare, iar în partea opusă, Moşul cel darnic îşi strunea renii care trăgeau săniuţa sclipitoare, spre deliciul copiilor care priveau extaziaţi beţia de culori şi lumini.

Ne-am continuat plimbarea până la capătul staţiunii, inspirând aerul rece de munte, proaspăt, curat, dar, cum frigul începea să ne pătrundă, căci ninsoarea încetase, iar oboseala se făcea simţită, ne-am întors la pensiune, unde, după o cină copioasă, am purces la binemeritatul somn, în aşternuturile călduroase şi înmiresmate ale camerei.

În ziua următoare, după micul dejun, am pornit-o din nou la drum. După ninsoarea din seara precedentă, ziua de azi se anunţa una superbă, un soare strălucitor şi călduţ a invadat întreg peisajul hibernal, făcând să pară totul mai alb şi mai strălucitor, ceea ce ne-a permis să fotografiem şi crestele munţilor, de obicei învăluite în abur.

De data aceasta am ales plimbarea spre castelul Cantacuzino. Drumul până la castel, prin zăpada moale, cu aerul tare al dimineţii tras adânc în plămâni şi cu soarele blând, mângâindu-ne pe obraji, face mai mult decât toate doftoriile lumii! Îţi ia toate durerile cu mâna: şi cele trupeşti şi cele sufleteşti!

Pe măsură ce urcam spre castel, peisajul era tot mai impresionant: coloanele de brazi şi chiparoşi ce străjuiau drumul, aruncându-şi umbrele lunguieţe peste şoseaua ninsă, în zare culmea Caraimanului cu celebra Cruce a Eroilor strălucind sub razele soarelui şi, în sfârşit, impunătoarea construcţie aflată la poalele muntelui Zamora, castelul Cantacuzino. Am pătruns prin poarta de fier pe domeniul castelului, aici, ca şi peste tot de altfel, răzbătea un aer de sărbătoare, totul era frumos împodobit cu beculeţe, ghirlande etc.

N-am vizitat castelul, ni se părea că pierdem mult din timpul destinat plimbării în aer curat, de care beneficiem aşa de puţin în restul anului, la serviciu, acasă. L-am trecut pe lista de priorităţi pentru vara următoare, când, la peste 30° C, plimbarea pe coridoarele şi încăperile răcoroase ale castelului va fi o adevărată desfătare! Am parcurs curtea interioară, admirând măiestria construcţiei, am urcat în foişorul de lemn, de unde se putea admira panorama superbă şi am vizitat bisericuţa din lemn înconjurată de brazi falnici. Am părăsit acest superb loc încărcat de istorie cu promisiunea că vom reveni într-un alt anotimp.

Ne-am întors la pensiune, obosiţi, dar încântaţi de tot ceea ce văzusem. Seara ne-am răsfăţat cu o şedinţă Spa, inclusă în pachetul de Crăciun.

În dimineaţa ce-a urmat ne-am programat o plimbare până la pârtia Calinderu. Nu mai era soarele din ziua precedentă, dar nu era frig, aşa că am pornit la drum. După ce ne-am făcut încălzirea de la pensiune până la primărie, am luat-o pe prima străduţă în sus care duce spre pârtie. Nu mai fusesem de foarte multă vreme, deci nu ştiam exact pe unde să o luăm, dar, cum toate drumurile duc la Roma, adică tot ce urcă numai acolo poate ajunge, am început să urcăm încet pe străduţele întortocheate, admirând vilele şi pensiunile cochete care răsăreau ca ciupercile în calea noastră. Cu cât ne apropiam mai mult de destinaţie, cu atât drumul era mai aglomerat, puzderie de lume, cu schiurile-n spate sau stând la coadă la închiriat, copii zburdalnici, bunici grijulii, cu căţel cu purcel, maşini, o viermuială de nedescris! Sus, pe pârtie, o splendoare de privelişte: schiorii se întreceau care mai de care în măiestria sportului alb, telescaunele păreau nişte jucării înşirate pe aţă, la parcul de distracţie copiii erau în lumea lor, iar DJ-ul îşi făcea numărul plin de elan, spre încântarea tuturor. La întoarcere, ne-am oprit la un ceai cu rom, să ne mai încălzim puţin pentru drumul înapoi. A fost o zi reuşită şi a meritat din plin efortul urcuşului!

Nici n-am simţit când s-au scurs cele trei zile de vacanţă, în dimineaţa celei de-a patra zile ne-am făcut bagajele şi am părăsit, cu regrete în suflet, aceste meleaguri de basm. Deşi paşii m-au purtat şi prin « alte zări de soare pline », plaiurile natale au un farmec aparte, acel suflu mioritic care te întâmpină peste tot. Din păcate, chiar dacă « munţii noştri aur poartă/Noi cerşim din poartă-n poartă »!


[fb]
---
Trimis de myosothis in 29.12.11 21:46:43
Validat / Publicat: 30.12.11 07:23:28

VIZUALIZĂRI: 3582 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (myosothis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Sus pe partie,un fuior de abur se ridica spre crestele muntilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[30.12.11 09:19:59]
»

Melodia atasata se poate sterge/schimba!

myosothisAUTOR REVIEW
[30.12.11 09:33:07]
»

@webmaster13:

As dori, daca se poate, ceva autohton, cred ca o colinda cu Paula Selling ar fi mai potrivita.

Multumesc.

cris1982
[30.12.11 13:38:18]
»

Ne puteti detalia in ce a constat sedinta de SPA?

As vrea sa merg si eu la Casa Magica in viitorul apropiat, iar centrul Spa este unul dintre motivele pentru care am ales aceasta pensiune.

myosothisAUTOR REVIEW
[30.12.11 15:43:51]
»

@cris1982:

Sedinta Spa a constat intr-o procedura la alegerea clientului, din cele prezentate pe site-ul oficial al acestei destinatii:

"Se asigura sedinte zilnice la SPA, la alegere, in valoare de 100 lei de persoana, indicatii terapeutice:

• Hidroterapie in cazi cu apa sarata: afectiuni reumatismale, neurologice, ginecologice, circulatorii periferice.

• Bazin mic cu apa sarata pentru: luxaţii şi fracturi, afecţiuni reumatice, musculare, circulatorii, articulare, inflamaţii, osteoporoza, tulburări funcţionale genitale.

• Sauna uscata: astm bronşic, bronşită, dureri musculare şi ligamente, reumatism, postinfarct; insomnii, stres, depresie, curatirea pielii si regenerare celulara.

• Vibromasaj tonifiere, relaxare, slabire: elimina celulita si sparge nodulii celulitici permitand eliminarea lor prin drenaj limfatic, accelereaza procesul de detoxifiere, slabire si eliminare a toxinelor, mareste elasticitatea musculara, defibrozeaza tesuturile.

• Masaj manual terapeutic sau de relaxare are efecte pozitive asupra circulatiei, functiilor imunitare, digestiei, sistemului nervos, stresului. Elimina oboseala, atenueaza durerile si crampele musculare, imbunatateste circulatia singelui si a limfei, elimina toxinele, imbunatateste digestia, creeaza relaxare generala in organism.

• Aparat de detoxifiere: scapa de toxinele acumulate in corp, indicatii: toate problemele legate de circulatia sanguina necorespunzatoare, varice, edeme, celulita, artrita si dureri ale articulatiilor, obezitate, indigestii, alergii, sinuzita, toxicitati ale ficatului si rinichilor, migrene, oboseala cronica, scleroze multiple, toxicitate cu metale grele, semne ale imbatranirii premature. "

Noi am ales o sedinta de masaj, de care am fost foarte incantati.

Sarra*
[31.12.11 19:51:25]
»

Mi-a facut multa placere sa citesc review-ul, pentru ca orasul-statiune Busteni imi este si mie deosebit de drag.

Mai ales cand vii dinspre Azuga, dupa ce iei curba, spectaculoasa priveliste a Bucegilor te lasa fara respiratie. Este o imagine care poate concura linistita - si cu sanse de clasare pe podium - cu oricare alta din Europa, fie ea din Austria sau Elvetia. Nu mai spun ca este unica pe Valea Prahovei, nicio sansa sa vezi asa ceva in Azuga, Sinaia sau Predeal - aici pur si simplu cade muntele pe tine.

Trei zile de vacanta in Busteni inseamna timp putin, dar merita fiecare ceas. Si dac-ai sta o luna, tot ai avea ce vedea si ce face.

An Nou cu sanatate si cat mai multe vacante!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
myosothisAUTOR REVIEW
[10.01.12 17:47:37]
»

@Sarra:

Multumesc pentru urari, la fel iti doresc si tie, un an mai bun si vacante frumoase.

Este adevarat ca peisajul este impresionant si merita, chiar si numai pentru 3 zile, sa te bucuri de splendoarea si farmecul acestor locuri, unice, precum ai spus tu, pentru privelistea pe care o ofera!

Pentru mine, cele 3 zile petrecute la Busteni au compensat stresul a 3 luni de munca!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cris1982, myosothis, Sarra*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Bușteni:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050628185272217 sec
    ecranul dvs: 1 x 1