REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La vulturul de mare cu calamaru-n gheare
Cu dorul de calamari neostoit după experiența de la rotiseria din Zacharo vezi impresii, la Pylos eram chitită pe fructe de mare. Și unde aveam cele mai mari șanse de a le dibui? Pe țărm, bineînțeles!
Așa încât, într-o seară am purces într-o plimbare care ne-a dus, dând ocol Pieței celor trei amirali, până pe faleză la intersecția cu strada pietonală Tsamadou. Și acolo, imediat după colț, am dat de Ο Αετός Restaurant. „Aetos” , mi-a explicat chelnerul pe care l-am interpelat, înseamnă „vultur” , și într-adevăr, sus-numitul păsăroi apare desenat pe firma tavernei și pe meniu cu aripile desfăcute și o timonă în cioc făcută... din calamari prăjiți. ????Sau cel puțin așa mi s-a părut mie...
Încă un motiv bine întemeiat pentru a lua cina acolo!
Pe Aetos ăsta îl găsiți aici pe FB, pagina nefiind însă actualizată din martie 2019, iar acolo, ca și pe Tripadvisor (unde are un scor de 4,3 din 5 din 813 recenzii), apare cu adresa Pylos Port. Și atât.
Presupun că motivul pentru care proprietarul nu s-a obosit să facă un site sau măcar o pagină pe Facebook este acela că a considerat că nu are nevoie de așa ceva... Cred asta fiindcă restaurantul era arhiplin la ora când am poposit acolo, și chiar dacă eram într-o seară de sâmbătă, când mai toți pyloșii (așa le-o fi zicând rezidenților? ????) ies cu mic, cu mare, la o tavernă, la un bar ca să ciugulească ceva și să stea la taifasuri prelungite cu un frappe sau o berică în față, probabil că și în restul săptămânii este destul de frecventat de localnici.
Ca să nu mai spun de turiști! V-am tot repetat că vestul Peloponezului nu este o zonă prea turistică, însă se pare că mai toți vizitatorii săi se strânseseră în seara aia la Aetos. În jur, în afară de greacă, se vorbea în engleză, în franceză și în italiană. Ce mai, Turnul Babel! Iar chelnerii nu mai pridideau să care dinăuntru mese și scaune și să le înghesuie afară pe mal, de m-am temut la un moment dat ca vreun client să nu se prăvale direct în mare!
Cu chiu, cu vai am reușit să ne proptim pe câte un scaun alb la o masă din lemn maro, imediat acoperită cu o față de hârtie ecru. Ni s-au adus tacâmuri, pahare, șervețele și - evident - meniul. Pe care am pornit să îl examinez.
Prima impresie? Aetos e un restaurant scumpuț și mai cu pretenții, ceea ce era de așteptat având în vedere poziția pe țărmul Mării Ionice. Drept dovadă am atașat câteva poze. Iată și niște prețuri: tzatziki 5 euro; dovlecei și vinete prăjite 5 euro; chifteluțe prăjite 8 euro; midii saganaki 13 euro; salată grecească 6,50 euro! Au și niște salate mai speciale, cu smochine sau parmezan - astea costă 8, respectiv 7,50 euro! Ar trebui să pun câte un semn al exclamării după fiecare fel de mâncare în parte - pe bune!!! ????
Înainte de a ajunge la restaurant nu rezistasem tentației și mâncasem o înghețată la o terasă din piața centrală, așa că nu prea îmi era foame. Și ce foame mai aveam, mi-a cam pierit la vederea prețurilor... ???? Totuși, cum venisem special pentru calamari, asta am comandat și, surprinzător, n-au costat decât 8 euro, la fel ca și musacaua lui Adrian, adică un preț normal.
Vinul alb la carafă de 0,5 l era 4 euro iar o sticluță de soda water - 2 euro. Cu șprițul ne-am omenit până să ne parvină comanda, care, așa cum mă așteptam, a întârziat: chelnerii se străduiau din răsputeri, sărmanii, și se mișcau repede, dar nu făceau față numărului mare de clienți, așa că nu le fac vină. Oricum, am folosit răgazul pentru a admira peisajul marin la asfințit și a ne bucura de atmosfera animată plăcută.
Într-un târziu am căpătat mâncarea - musacaua lui Adrian chiar foarte bună, calamarii mei rezonabili ca gust, porțiile normale ca mărime, nimic special.
Total consumație: 25 de euro. Nu știu cum au socotit de au ajuns la suma asta????, poate că se plătea cover, deși nu am văzut specificat pe meniu. Am vrut să cer lămuriri dar consortul nu m-a lăsat; nu-i place să facă tapaj la cârciumă...
Una peste alta a fost o cină agreabilă într-un decor romantic. Și uitându-mă acum pe Tripadvisor la meniurile altor restaurante din Pylos, am constatat că toate practică prețuri mărișoare, așa încât bănuiesc că Aetos reprezintă o alegere la fel de bună ca oricare alta în acest oraș.
Trimis de Carmen Ion in 27.11.21 19:47:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Pylos?, PYLOS" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)