ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.01.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Pitesti
ÎNSCRIS: 03.08.12
STATUS: PRETOR
LUNA
JAN-2019
prieteni
-- ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Restaurant Dobrevski Lovech

TIPĂREȘTE

Dupa ce am «vizitat» Veliko Târnovo, pe o ploaie rece si un vânt taios ce-ti taia cheful de a fi turist, pe niste stradute înguste si am salutat cetatea Tsarevo de la distanta, de pe podul de legatura, zona în care vântul îti taia respiratia am plecat spre Lovech.

Având drum lung de facut pâna la Skopje, am facut o pauza la restaurantul Dobrevski din Lovech, restaurantul cu fripturi bune dupa spusele ghidei.

Adresa: restaurant Dobrevski, Lovech Stamboliiski 60, specializat în preparate la gratar si în fasole cu ciolan pus în ulcele de pamânt si tinute la cald pe gratar. Gratarul e mare, plin de carne de porc proaspata, carne de pui, cârnati picanti si ulcele cu fasole. Bucatile de carne sunt deja pe jumatate fripte, puse deoparte în tavi si la cerere sunt repuse pe gratar si fripte integral. Acest mod de lucru e eficient pentru când opreste un autocar plin de turisti înfometati si nerabdatori. Fasolea din ulcica a fost foarte buna.

O parte dintre noi s-au asezat la coada la gratar, cum intri pe usa restaurantului pe dreapta, altii s-au dus în partea stânga în sala mare a restaurantului si s-au asezat la mese asteptând ospataritele sa le ia comanda.

Personalul de la gratar întelegea engleza si ceva româna, am ales fasole în ulcica de pamânt si frigarui de pui pe tepusa plus o lipie. Chiar si lipia a fost încalzita pe gratar, se putea alege si chifla, o chifla mare si pufoasa. Am platit vreo 10 euro, pretul era comunicat în leva si la cererea noastra în euro. Se poate plati fara probleme în euro.

Sala restaurantului e destul de mare cu mese dreptunghiulare acoperite cu fete de masa rosii, cu decoratiuni de Craciun si chiar un costum popular pus pe peretele de lânga bar. La fiecare masa sunt doua banci de lemn de-o parte si de alta. Cei ce s-au asezat la masa au asteptat cam mult, vreo 15 minute pâna sa apara o chelnerita sa le ia comanda, în functie de cât de aglomerat este în local. Sunt multe fete tinere ce servesc la mese, doua dintre noi am luat produsele direct de la gratar celalalte doua au comandat la chelnerita ce s-a nimerit sa o rupa pe româneste. Si chelnaritele încasau nota de plata în euro si aduceau restul tot în euro.

Grupul sanitar e amenajat într-o camera mare, are consumabile, e curat si civilizat desi e tranzit mare.

Acest restaurant este unul de tranzit, aici opresc multe autocare cu turisti în drum spre destinatiile turistice, în parcarea restaurantului fiind mereu masini si autocare, semn ca locul este apreciat.

Alaturi de restaurant e un mic magazin cu autoservire unde se poate plati de asemenea în euro.

De aici ne-am îndreptat spre manastirea Rila, pâna am ajuns s-a facut noapte si s-a pornit o ninsoare de toata frumusetea, o adevarata aventura pe drumul spre manastire.

La întoarcerea spre casa, dupa sejurul de la Skopje, ne-am oprit din nou la acest restaurant, de data asta am luat o ciorba de vacuta, cam prea groasa si grasa pentru gustul meu, de fapt nu o recomand, ceafa de porc la gratar si o portie de cartofi prajiti cu brânza rasa pe deasupra. Am platit 9 euro, nestiind alfabetul chirilic nu am putut descifra lista cu preturi ca sa stiu daca pretul cerut include si tips-ul.

Dupa o masa buna, drumul spre casa a fost mai vesel.

E un restaurant fara pretentii, oferta e limitata, e specializat pe produse la gratar, mâncarea oferita e buna, exceptie ciorba.

 

«Mergeti cu bine, cu sanatate, în vremurile care vor veni!» urare getica straveche.


[fb]
---
Trimis de Yolanda in 24.01.19 21:54:41
Validat / Publicat: 24.01.19 23:00:20
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 719 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 frigaruie de pui, lipie si o ceafa de porc, numai carne
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30500 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.01.19 22:59:51]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Lovech?, LOVECH / LOVECI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Ce și unde mâncăm în Bulgaria?]

webmaster
[25.01.19 07:21:22]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

YolandaAUTOR REVIEW
[25.01.19 07:58:25]
»

@webmaster: multumesc web!

DOINITA
[27.01.19 11:06:21]
»

Bune bucate, ca prea arata bine! Sa -ti fie de bine si mancarea si excursia!

De retinut restaurantul, in drumurile prin Bulgaria...

P. s. foarte frumoasa urarea getica!

Sa ne vedem cu bine!

YolandaAUTOR REVIEW
[29.01.19 17:05:50]
»

@DOINITA: multumesc de vizita, vot si ecou.

Urarea am gasit-o intr-un articol scris de Mircea Eliade publicat in ziarul Vremea in 1937.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Lovech? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051167011260986 sec
    ecranul dvs: 1 x 1