Mehana Achevata (Ачевата механа) nu este 'pomul laudat' deci mancarea este buna
Situata in cartierul Varosha, pe stanga strazii ce urca spre Cetate, Ачевата механа impresioneaza prin naturaletea atmosferei create, demna de Muzeul Satului, dar si prin gustul deosebit al bucatelor servite.
Nu va asteptati insa la o servire prea rapida :).
Preturile sunt cam la 70% din nivelul unor unitati similare din Romania.
Impresia de ansamblu este doarte buna.
Pentru pasionatii de peste recomand pastravul la gratar cu garnitura de cartofi fierti care este de fapt un fel de salata orientala cu un gust incredibil de complex.
Portia de pastrav este foarte mare fiind suficienta pentru o persona de circa 100 kg ca mine :).
Berea nepasteurizata Zagorka retro este si ea un companion perfect pentru romanul insetat :).
Trimis de ultrasro in 21.08.17 23:54:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Varna, Balcic, Bansko, Borovet, Sofia, Veliko Turnovo
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ultrasro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@ultrasro: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Lovech?, LOVECH / LOVECI" (nou-creată pe sait)
@ultrasro: Îmi face plăcere să văd că ai fost şi tu la Mehana Achevata. Mie mi s-a părut destul de ieftină mâncarea, foarte gustoasă şi în porţii destul de mari.
Decorul său rustic ne-a atras pe lângă faptul că fuseserăm invitaţi de proprietara pensiunii unde fuseserăm cazaţi (tot Achevata) în Lovech să venim să gustăm din bucatele lor.
Şi nu ne-a părut rău!
Iar cartierul vechi Varosha m-a încântat cu adevărat!
- Jul.2019 [Restaurant Vtori Kilometar [Ovcha Moghila]] Restaurant “Vtori Kilometar”, Ovcha mogila, Lovech, Bulgaria, după Ruse în drum spre Sofia, un răsfăț culinar cu mâncare din ferma proprie — scris în 09.10.19 de Dana2008 din TîRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Jul.2019 [Restaurant Drakata @ hotel Varosha] Drakata, un restaurant de 10 plus, plus 10 pentru cafeaua la nisip — scris în 26.07.19 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 2 mâncătorii bune în Lovech — scris în 30.05.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [Restaurant Dobrevski] Restaurantul Dobrevski – bun si binevenit — scris în 06.05.19 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [Mehana Varosha] Mexana (taverna) Varosha din Lovech — scris în 04.05.19 de fregata din GIURGIU - RECOMANDĂ
- Jan.2019 [Restaurant Dobrevski] Restaurant Dobrevski Lovech — scris în 24.01.19 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Mehana Achevata] Un festin culinar ieftin la Mehana Achevata (Ачевата механа) din centrul vechi al oraşului Lovech — scris în 30.10.16 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ