ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.02.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Botoșani
ÎNSCRIS: 27.08.12
STATUS: CONSUL
LUNA
FEB-2025
Prieteni
PREȚ 1000 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Se poate mai bine

TIPĂREȘTE URM de aici

  Și ca să închei călătoria noastră printr-o mică bucățică din Bucovina, ar fi normal sa va spun și unde am mâncat, desi nu am avut decât doua mese principale.

Asa cum am spus, micul dejun a fost inclus în prețul cazării, iar cele două cine au fost în locuri diferite, în prima seară, fiind după drumul pentru unii mai scurt, dar pentru alții chiar aproape 300km, ne hotărâm să mâncăm la restaurantul de la Vatra Boierească. Restaurantul funcționează în regim de circuit închis, deci se gătește doar pentru persoanele cazate.

Pentru a putea mânca la ei a fost nevoie să ne exprimăm dorința cu o zi înainte de cazare saudimineața la mic dejun pentru următoarea seară. Nu există un meniu ci te anunță bucătarul ce va gătit deci nu ai de unde alege. Noi nu am știut ce vom primi, doar am anunțat ca două persoane vor mânca de post, fiind vineri.

Cei păcătoși au primit cotelt de porc la grătar cu sos de piper și cartofi la cuptor, iar cei cu post legume la grătar. În alte locuri se intâmpla ca meniul de post să devină foarte tentant și pentru alții, dar nu și aici. La desert toată lumea a primit la fel, adică plcintă cu mere.  Apa a fost la liber și ne putem lua și în cameră, apa de la rețea nu este potabilă.

 Cotletul nostru a fost “mâncabil” , dar nu deosebit. Despre legume la grătar prea multe nu se pot spune dacă nu au acolo și un sos. Plăcinta cu mere bunuță, iar apa… excelentă!

Deși mâncarea nu a fost de top, pretul da. Ne-a costat 150 lei de familie, cei cu cotlet, pentru ceilalți nu am informații. Scump, scump, dar… nu prea face!

Despre servire și atmosferă nimic de comentat. Am primit destul de  repede mâncarea, ospătara amabilă, iar sala de restaurant plăcută.

 Ca o sugestie, poate ar fi bine, având și cazare, să aibă cel putin doua  variante de meniu și atunci când îți exprimi dorința de a mânca la ei  să poți alege.

 

În următoarea seară, după ce umblasem noi pe coclauri, am cerut  recomandări pentru un alt loc unde am putea să încercăm altceva.  Recomandarea a venit de la un localnic și am mers pe mâna lui la un  restaurant care e situat în satul vecin, adică în Pârteștii de Jos, la vreo 7 km de la cazarea noastră.

Restaurantul se numește “Casiano” , este intr-o clădire veche  restaurată, puțin cam prea colorată (după gustul meu) pentru zona în  care se află. Este relativ usor de găsit fiind în apropiere de primăria  din localitate și cred că oricine vă poate îndruma. Noi am folosit GPS-ul care ne-a “plasat” exact la poarta restaurantului. Veți avea parcare  în curtea restaurantului sau la nevoie pe marginea drumului. Intrarea se face din curte, prin terasa restaurantului și prin apropiere de bucătărie.  

 Interiorul pare destul de plăcut, au o colecție de ceasuri și pendule  expuse pe hol și în sala de restaurant în care am fost conduși noi. Nu stiu, dar banuiesc că au mai multe săli, cladirea fiind destul de mare.  În restaurant, pe hol și la baie totul este curat și cu grijă decorat și aranjat.

     După ce am consultat meniul, destul de bogat în liste, mai puține  preparate în realitate, fiecare și-a găsit ceva pe gust. Fiind un  restaurant intr-o zonă nu foarte turistică și în afara sezonului nu poti  cere sa aibă multe preparate disponibile.

De băut toată lumea a ales apă plată sau “bulbucată” , două a 50ml  țuică de casă și două cafele. Pentru felul de bază s-au ales, 3 porții de  berbecuț la ceaun, o tochitură, o porție de coaste și o porție de piept  de pui cu catofi și salată de varză, iar la desert duă porții de papanași  cu smântână și dulceață, trei porții de clătite cu brânză dulce la cuptor. Bun rău de tot și toate!

Astea fiind spuse și aduse destul de repede, ce mai, a fost mare festin.   Toată lumea a fost mulțumită de ce a ales și a mâncat. Atmosfera a  fost plăcută și liniștită, noi eram de fapt singurii clienți. Pentru această  masă am plătit 599lei, fără bacșiș. Scump, scump, dar de data asta face! Mâncat bine, servit frumos, toate  se plătesc!

Și să nu uit, dacă ajungeți în Cacica, mai mergeți vreo 6-7 km și treceți  pragul la „Casiano” pentru a vă” înfrupta” cu bucate alese!


[fb]
---
Trimis de DOINITA in 13.02.25 15:15:18
Validat / Publicat: 13.02.25 16:20:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CACICA [SV].

VIZUALIZĂRI: 354 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Restaurant Casiano
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31900 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

mishu
[13.02.25 16:42:17]
»

@DOINITA: Start vot! Pentru primul loc unde ati mancat

Ca o sugestie, poate ar fi bine, având și cazare, să aibă cel putin doua  variante de meniu și atunci când îți exprimi dorința de a mânca la ei  să poți alege.

cam asa ar fi normal, cat despre cel de-al doilea local, podusele chiar arata bine.

Cat despre preturi, eu imi imaginam in urma cu ceva vreme ca in locurile mai retrase si preturile ar trebui sa fie mai retrase, insa adevarul este ca si daca sunt putine locatii, isi fac preturile lor pentru ca stiu ca nu ai incotro.

Stii cum e, ca in bancul acela in care Dumnezeu i-a prezentat-o pe Eva lui Adam si i-a spus: "Adame alege-ti o femeie! "

Felicitari, sa va fie de bine, votat cu mare drag.

DOINITAPHONEAUTOR REVIEW
[13.02.25 17:45:34]
»

@mishu: Se pare ca sunt foarte norocoasă sa dai tu startul la vot. Pentru a doua ora la postările din zona Cacica și se pare ca ești foarte bună la mâna.

Mulțumesc pentru ecou și pentru votul nr. 1!

webmasterPHONE
[13.02.25 18:16:07]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

DOINITAPHONEAUTOR REVIEW
[13.02.25 22:54:04]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

CATAAS
[14.02.25 10:06:42]
»

Da, recomand si eu restaurant Casiano din Pârtești de Jos. Am fost acolo la o cumetrie. Scump, da bun!

doinafil
[14.02.25 13:45:33]
»

Mi-a plăcut mult Restaurantul Casiano, atât interiorul lui, dar - mai ales - cum arată farfuriile voastre Până acum n-am mai auzit de clătite la cuptor, dar - după cum arată ce v-a fost adus la masă - se pare că și gustul a fost unul deosebit!

Prețul este cam mărișor, dar depinde și de numărul de prieteni care s-au bucurat de acest festin

Nici restaurantul Vatra Românească nu arată rău, este chiar plăcut la interior! Păcat că meniul nu a fost atât de „stufos” , însă, mai mult contează că v-ați întâlnit și că v-ați simțit bine împreună!

Felicitări!... și, ca de obicei, mulți

mishu
[14.02.25 15:13:13]
»

@doinafil:

Până acum n-am mai auzit de clătite la cuptor, dar - după cum arată ce v-a fost adus la masă - se pare că și gustul a fost unul deosebit!  

la noi in casa se fac cand avem chef, clatite la cuptor cu diverse umpluturi: carne, branza, ciuperci, spanac cu branza... orice combinatie merge, si le impaturim ca pe un portofel, punem o felie de cascaval deasupra, la cuptor si gata.

Nu trebuie sa stea prea mult deoarece toate compozitiile sunt deja pregatite, si sunt delicioase, mai ales daca punem alaturi si o bere precum cea bauta de tine la Praga .

DOINITAAUTOR REVIEW
[14.02.25 16:09:15]
»

@doinafil: Clătitele la cuptor sunt un desert frecvent întâlnit în zona noastră și aproape sigur că la vei întâlni dacă vei alege să mănânci în zilele petrecute în nordul Moldovei.

Da, ai dreptate că interioarele celor două restaurante arată bine și te simți bine.

Despre preț, mie mi s-a părut mare cel de la Vatra Boierească, dincolo au fost preparate mai complexe și dacă faci calcul e 100 de lei de familie.

Mulțumesc pentru că petreci timp citindu-mi însemnările!

Și de la Botosani și să ne vedem cu bine!

DOINITAAUTOR REVIEW
[14.02.25 16:15:14]
»

@mishu: Așa este și eu fac clătite la cuptor ca fel de mâncare sau desert, în funcție de umplutură. Peste cele umplute cu brânză dulce e un deliciu să torni niște smântână cu zahăr vanilat. Mănânci de îți vine 'să dai cu căciula în câini', vorbe din bătrâni

DOINITAAUTOR REVIEW
[14.02.25 16:21:48]
»

@CATAAS: Așa este! Am și spus, scump, scump, dar face!

mishu
[15.02.25 15:28:08]
»

@DOINITA: Prin 2010, sau ceva cam pe acolo, am mers cu colegele la un restaurant in Otopeni, era aproape de locul de munca, si am cerut clatite brasovene, am vazut ca sungt cu branza dulce si stafide, pana atunci nu mai mancasem asa ceva, si imik imaginam ca au o compozitie, o pun in clatite si o aduc la masa, si am inceput sa astept, si sa astept, si au venit intr-un final, intr-un vas de ceramica, ceva fierbinte, dar care a fost atat de gustos, incat pe unde gasesc asta imi cam iau. Asa ca sa ne vedem cu bine si cu bunataturile din zona (ciorba radauteana buna asa cum o fac verii sotului la Radauti, sau ciorba de sfecla buna cum am mancat la Suceava), sunt doar cateva din ceea ce poate zona .

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Cacica?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048383951187134 sec
    ecranul dvs: 1 x 1