BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ

Și ca să închei călătoria noastră printr-o mică bucățică din Bucovina, ar fi normal sa va spun și unde am mâncat, desi nu am avut decât doua mese principale.
Asa cum am spus, micul dejun a fost inclus în prețul cazării, iar cele două cine au fost în locuri diferite, în prima seară, fiind după drumul pentru unii mai scurt, dar pentru alții chiar aproape 300km, ne hotărâm să mâncăm la restaurantul de la Vatra Boierească. Restaurantul funcționează în regim de circuit închis, deci se gătește doar pentru persoanele cazate.
Pentru a putea mânca la ei a fost nevoie să ne exprimăm dorința cu o zi înainte de cazare saudimineața la mic dejun pentru următoarea seară. Nu există un meniu ci te anunță bucătarul ce va gătit deci nu ai de unde alege. Noi nu am știut ce vom primi, doar am anunțat ca două persoane vor mânca de post, fiind vineri.
Cei păcătoși au primit cotelt de porc la grătar cu sos de piper și cartofi la cuptor, iar cei cu post legume la grătar. În alte locuri se intâmpla ca meniul de post să devină foarte tentant și pentru alții, dar nu și aici. La desert toată lumea a primit la fel, adică plcintă cu mere. Apa a fost la liber și ne putem lua și în cameră, apa de la rețea nu este potabilă.
Cotletul nostru a fost “mâncabil” , dar nu deosebit. Despre legume la grătar prea multe nu se pot spune dacă nu au acolo și un sos. Plăcinta cu mere bunuță, iar apa… excelentă!
Deși mâncarea nu a fost de top, pretul da. Ne-a costat 150 lei de familie, cei cu cotlet, pentru ceilalți nu am informații. Scump, scump, dar… nu prea face!
Despre servire și atmosferă nimic de comentat. Am primit destul de repede mâncarea, ospătara amabilă, iar sala de restaurant plăcută.
Ca o sugestie, poate ar fi bine, având și cazare, să aibă cel putin doua variante de meniu și atunci când îți exprimi dorința de a mânca la ei să poți alege.
În următoarea seară, după ce umblasem noi pe coclauri, am cerut recomandări pentru un alt loc unde am putea să încercăm altceva. Recomandarea a venit de la un localnic și am mers pe mâna lui la un restaurant care e situat în satul vecin, adică în Pârteștii de Jos, la vreo 7 km de la cazarea noastră.
Restaurantul se numește “Casiano” , este intr-o clădire veche restaurată, puțin cam prea colorată (după gustul meu) pentru zona în care se află. Este relativ usor de găsit fiind în apropiere de primăria din localitate și cred că oricine vă poate îndruma. Noi am folosit GPS-ul care ne-a “plasat” exact la poarta restaurantului. Veți avea parcare în curtea restaurantului sau la nevoie pe marginea drumului. Intrarea se face din curte, prin terasa restaurantului și prin apropiere de bucătărie.
Interiorul pare destul de plăcut, au o colecție de ceasuri și pendule expuse pe hol și în sala de restaurant în care am fost conduși noi. Nu stiu, dar banuiesc că au mai multe săli, cladirea fiind destul de mare. În restaurant, pe hol și la baie totul este curat și cu grijă decorat și aranjat.
După ce am consultat meniul, destul de bogat în liste, mai puține preparate în realitate, fiecare și-a găsit ceva pe gust. Fiind un restaurant intr-o zonă nu foarte turistică și în afara sezonului nu poti cere sa aibă multe preparate disponibile.
De băut toată lumea a ales apă plată sau “bulbucată” , două a 50ml țuică de casă și două cafele. Pentru felul de bază s-au ales, 3 porții de berbecuț la ceaun, o tochitură, o porție de coaste și o porție de piept de pui cu catofi și salată de varză, iar la desert duă porții de papanași cu smântână și dulceață, trei porții de clătite cu brânză dulce la cuptor. Bun rău de tot și toate!
Astea fiind spuse și aduse destul de repede, ce mai, a fost mare festin. Toată lumea a fost mulțumită de ce a ales și a mâncat. Atmosfera a fost plăcută și liniștită, noi eram de fapt singurii clienți. Pentru această masă am plătit 599lei, fără bacșiș. Scump, scump, dar de data asta face! Mâncat bine, servit frumos, toate se plătesc!
Și să nu uit, dacă ajungeți în Cacica, mai mergeți vreo 6-7 km și treceți pragul la „Casiano” pentru a vă” înfrupta” cu bucate alese!
Trimis de DOINITA in 13.02.25 15:15:18
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CACICA [SV].
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@DOINITA: Start vot! Pentru primul loc unde ati mancat
”Ca o sugestie, poate ar fi bine, având și cazare, să aibă cel putin doua variante de meniu și atunci când îți exprimi dorința de a mânca la ei să poți alege.
cam asa ar fi normal, cat despre cel de-al doilea local, podusele chiar arata bine.
Cat despre preturi, eu imi imaginam in urma cu ceva vreme ca in locurile mai retrase si preturile ar trebui sa fie mai retrase, insa adevarul este ca si daca sunt putine locatii, isi fac preturile lor pentru ca stiu ca nu ai incotro.
Stii cum e, ca in bancul acela in care Dumnezeu i-a prezentat-o pe Eva lui Adam si i-a spus: "Adame alege-ti o femeie! "
Felicitari, sa va fie de bine, votat cu mare drag.
@mishu: Se pare ca sunt foarte norocoasă sa dai tu startul la vot. Pentru a doua ora la postările din zona Cacica și se pare ca ești foarte bună la mâna.
Mulțumesc pentru ecou și pentru votul nr. 1!
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
Da, recomand si eu restaurant Casiano din Pârtești de Jos. Am fost acolo la o cumetrie. Scump, da bun!
Mi-a plăcut mult Restaurantul Casiano, atât interiorul lui, dar - mai ales - cum arată farfuriile voastre Până acum n-am mai auzit de clătite la cuptor, dar - după cum arată ce v-a fost adus la masă - se pare că și gustul a fost unul deosebit!
Prețul este cam mărișor, dar depinde și de numărul de prieteni care s-au bucurat de acest festin
Nici restaurantul Vatra Românească nu arată rău, este chiar plăcut la interior! Păcat că meniul nu a fost atât de „stufos” , însă, mai mult contează că v-ați întâlnit și că v-ați simțit bine împreună!
Felicitări!... și, ca de obicei, mulți
@doinafil:
”Până acum n-am mai auzit de clătite la cuptor, dar - după cum arată ce v-a fost adus la masă - se pare că și gustul a fost unul deosebit!
la noi in casa se fac cand avem chef, clatite la cuptor cu diverse umpluturi: carne, branza, ciuperci, spanac cu branza... orice combinatie merge, si le impaturim ca pe un portofel, punem o felie de cascaval deasupra, la cuptor si gata.
Nu trebuie sa stea prea mult deoarece toate compozitiile sunt deja pregatite, si sunt delicioase, mai ales daca punem alaturi si o bere precum cea bauta de tine la Praga .
@doinafil: Clătitele la cuptor sunt un desert frecvent întâlnit în zona noastră și aproape sigur că la vei întâlni dacă vei alege să mănânci în zilele petrecute în nordul Moldovei.
Da, ai dreptate că interioarele celor două restaurante arată bine și te simți bine.
Despre preț, mie mi s-a părut mare cel de la Vatra Boierească, dincolo au fost preparate mai complexe și dacă faci calcul e 100 de lei de familie.
Mulțumesc pentru că petreci timp citindu-mi însemnările!
Și de la Botosani și să ne vedem cu bine!
@mishu: Așa este și eu fac clătite la cuptor ca fel de mâncare sau desert, în funcție de umplutură. Peste cele umplute cu brânză dulce e un deliciu să torni niște smântână cu zahăr vanilat. Mănânci de îți vine 'să dai cu căciula în câini', vorbe din bătrâni
@CATAAS: Așa este! Am și spus, scump, scump, dar face!
@DOINITA: Prin 2010, sau ceva cam pe acolo, am mers cu colegele la un restaurant in Otopeni, era aproape de locul de munca, si am cerut clatite brasovene, am vazut ca sungt cu branza dulce si stafide, pana atunci nu mai mancasem asa ceva, si imik imaginam ca au o compozitie, o pun in clatite si o aduc la masa, si am inceput sa astept, si sa astept, si au venit intr-un final, intr-un vas de ceramica, ceva fierbinte, dar care a fost atat de gustos, incat pe unde gasesc asta imi cam iau. Asa ca sa ne vedem cu bine si cu bunataturile din zona (ciorba radauteana buna asa cum o fac verii sotului la Radauti, sau ciorba de sfecla buna cum am mancat la Suceava), sunt doar cateva din ceea ce poate zona .
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2018 [Restaurant pensiune Poiana Bucovăț] Restaurant Poiana Bucovăț - desfătarea simțurilor! — scris în 11.07.18 de Zoazore din BRăILA - RECOMANDĂ
- Nov.2015 [Restaurant hotel Mărțișorul] Restaurant Mărțișorul Hotel - dezastru — scris în 30.11.15 de simonuka din BUCUREşTI
- Jul.2015 [Restaurant pensiune Diva [Vârfu Dealului]] Nu vor să aibă oaspeți? restaurantul pensiunii Diva [Vârfu Dealului, SV] — scris în 27.07.15 de ION26072015 din IAşI - nu recomandă