EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Popasul Baciului – azi „bacii” sunt motorizați și grăbiți
Pe drumurile bucovinene după plimbări îndelungi prin locuri neasemuit de frumoase poți să îți potelești foamea în diverse locante situate chiar la margine de drum. Un astfel de loc se află în apropierea orașului Câmpulung Moldovenesc lângă podul care traversează râul Moldova – Popasul Baciului.
Am citit diverse păreri și impresii despre acest restaurant de tranzit (pe GoogleMaps are nota 4,3 din peste 5000 de recenzii) și m-am oprit în cunoștință de cauză în acest loc. Vorbim aici nu de un restaurant de fine dinning ci de un popas unde se servesc preparate de bază care se gătesc rapid. Trebuie să ținem cont că „bacii” de azi se grăbesc să plece în spinarea cailor-putere, nu au răbdare să poposească la vadul Moldovei mai mult de 30-40 minute. Cred că rulajul mare al preparatelor datorat numărului crescut de clienți, precum și renumele producătorului local care deține afacerea te îndeamnă să te oprești aici.
Restaurantul „La Popasul Baciului” e situat pe E58/DN17 în apropierea plăcuțelor de intrare/ieșire din localitatea Câmpulung Moldovenesc, pe malul râului Moldova. Localul beneficiază de o parcare generoasă pentru a oferi spațiu suficient de manevră și tir-urilor. Restaurantul e compus dintr-o terasă exterioară deschisă (se poate proteja cu folii de plastic) și o sală la interior, mobilierul este integral din lemn, pe mese sunt așternute un gen de ștergare tradiționale și olivieră/șervețele.
Noi veneam după vizita la superbul Muzeu al Oului din Vama (vezi impresii) Am găsit o masă liberă de 4 persoane, am primit meniuri extrem de colorate, le-am răsfoit și pe măsură ce lecturam felurile de mâncare ne doream să gustăm cât mai multe. Pornim pe drumul gastronomic cu băuturile reci/calde: cafea espresso (5 lei), suc acidulat (5 lei/250 ml), limonadă (8 lei/500 ml) care sosesc repejor.
Ne hotărâm ulterior și la următoarele preparate: zamă de cocoș (12 lei), ciorbă de burtă (12 lei + ardei iute: 0,50 bani, smântână: 2 lei, mujdei: 1,5 lei), platou La Baciu pentru 1 persoană (31 lei), piept de pui în crustă de semințe cu cartofi aurii cu rozmarin (17 lei + 5 lei), pogăci (2 lei/buc.). La final ne-am delectat papilele gustative cu o porție de clătite cu dulceață – 14 lei.
Timpul de așteptare a fost de circa 30 de minute, terasa fiind destul de aglomerată. Produsele au sosit fierbinți, arătau bine, gustul a fost ok – zama de cocoș era cam sărată, cartofii de la platou cred că erau din cei congelați. În schimb, pogăcile erau super gustoase, puiul în bogata crustă de semințe foarte bun, clătitele înecate în dulceață.
Per ansamblu am fost mulțumiți de raportul calitate/preț, serviciile au fost ok (chelnerița zâmbitoare, săritoare), se poate plăti cash sau cu cardul bancar, toaletele mari și curate. Lângă restaurant se află și un punct de desfacere a produselor tradiționale bucovinene: mezeluri, băcănie etc. Recomand celor aflați în tranzit o oprire scurtă la Popasul Baciului pentru un refresh sau chiar o masă de prânz, la momentul vizitei noastre totul fiind acceptabil din toate punctele de vedere.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 18.08.21 09:00:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG MOLDOVENESC.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@tata123: Să vă fie de bine!
Doar o măruntă observație, sper să nu fie cu supărare: pe la noi, în Moldova, și cu atât mai mult în Bucovina, dacă spunem "zamă", apoi neapărat spunem "cucoș". Se aude "zaamî di cucoșî", ceva de genul ăsta.
Nu deschidem prea mult gura când vorbim, preferăm vocalele închise - mai ales la finalul cuvintelor, dar și în interiorul acestora, dacă se poate.
@gpopa:
”Nu deschidem prea mult gura când vorbim, preferăm vocalele închise - mai ales la finalul cuvintelor, dar și în interiorul acestora, dacă se poate.
- tare nu stiam asta! Trebuie musai să o bag la cap!
@tata123- felicitari pentru articol și să vă fie de bine! Uite că mai există prin țară resturante cu prețuri decente, unde se mănâncă bine!
Terasa „la Baciu” la care face referire aceste impresii este frecventată și de localnici (nu numai de turiști în tranzit) având în vedere calitatea bună a ofertei și care s-a menținut în timp. În acest sens este de remarcat și evoluția stabilimentului care s-a extins și înfrumusețat (cu păstrarea unui stil rustic) considerabil în ultimii ani. De altfel, Baciu are și un magazin în centrul orașului, la drumul european, în care poți cumpăra diverse specialități de carne (și nu numai; de exemplu și plăcinte „poale în brâu), în special diverse „porcării” afumate.
În privința cartofilor, nu cred că Baciu s-ar compromite aici, în țara cartofului, folosind cartofi congelați. Oricum este o cultură (tradiție) locală a cartofului din care nu trebuie sub niciun motiv să fie omise SCRIJELELE, felii de cartofi coapte pe plită. Se pot găsi chiar și la cele mai de lux restaurante din Câmpulung Moldovenesc, în variante simple alături de ceapă roșie și slănină afumată, sau în combinația diferitelor platouri. A da comandă prin telefon pentru o porție de scrijele, este un lucru obișnuit.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 [Restaurant La Popasul Baciului] Ciorba radauteana excelenta si cei mai buni coltunasi si papanasi mancati vreodata — scris în 15.09.23 de Miriam din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 [Restaurant La Popasul Baciului] Experiență neplăcută — scris în 20.02.23 de ux128505 din SUCEAVA - nu recomandă
- Jul.2021 [Restaurant La Popasul Baciului] La pomul laudat sa nu te duci cu sacul — scris în 21.07.21 de claudiamilea din BRASOV - nu recomandă
- Apr.2018 [Restaurant La Popasul Baciului] Prânz tradițional la Casa Baciu — scris în 06.04.18 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Dec.2015 [Restaurant La Popasul Baciului] Probabil, cel mai bun popas din Romania - Popasul Baciului — scris în 11.05.16 de papone din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 [Restaurant La Popasul Baciului] La Popasul Baciului — scris în 26.08.15 de Anda_M din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 [Restaurant La Popasul Baciului] La Popasul Baciului, traditii bucovinene — scris în 02.08.15 de kelyboy din BACăU - RECOMANDĂ