EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mâncând printre ursuleți la restaurantul pensiunii Ursuleț Bran
Adresa: Str. Principesa Ileana nr. 42A, Bran, judeţul Braşov
Coordonate GPS: 45.521317 N; 25.361534 E
Telefon: 0733.802.502
Iniţial nu am intenţionat să scriu un articol separat despre restaurantul Pensiunii Ursuleţ Bran, dar, pentru că acesta merită cu prisosinţă, voi povesti şi despre mesele luate aici pe parcursul celor trei zile de sejur, în afara micului dejun care a fost inclus în preţul cazării.
În interior nu sunt prea multe mese. Vara cred că este mult mai bine, având la dispoziţie şi mesele de pe terasă, astfel dublându-se cel puţin numărul de locuri. Noi am mâncat doar în interiorul restaurantului, am găsit de fiecare dată masă liberă, pe alese, pe terasă ieşind doar pentru a ne bea cafeaua sau ceaiul şi pentru a fuma, desigur, admirând Branul de la înălţime şi muntele înveşmântat superb în culorile arămii ale toamnei.
Restaurantul este decorat în stil rustic, cu mese şi scaune din lemn cu o pernă din blăniţă pentru un plus de confort. Există chiar şi un şemineu adevărat, pe care însă nu l-au pornit. Oricum efectul maxim ar fi fost iarna, cu totul alb în jur.
În prima seară, pentru că am ajuns chiar la ora cinei, încă înainte de a ne caza, ne-am aşezat la o masă şi am comandat câte o ciorbă de perişoare şi o tochitură de porc. Toate ciorbele din meniu erau la acelaşi preţ, 25 lei, cu totul inclus: pâine, smântână, ardei etc., dar nu erau disponibile decât ciorba de perişoare şi o ciorbă de pui cu tăiţei, care pe noi nu ne-a interesat.
Ciorbele ne-au fost aduse la masă într-un timp scurt, fierbinţi, împreună cu o smântână excelentă, grasă şi bună, şi cu un ardei iute, pe care nu l-am cerut şi nici nu l-am mâncat. Am fost uimită iniţial de mărimea porţiei şi apoi de gustul foarte bun al acesteia, fiind pe placul amândurora. Sinceră să fiu, mă săturasem doar cu ciorba, dar, ce era să fac, apucasem deja să comand şi felul principal, deci trebuia să mă sacrific 😊
Am ales o tochitură la 42 lei porţia, la fel, fără să am idee cât de mari sunt porţiile şi fără să mă gândesc măcar că aş putea fi pusă în dificultate. Nu am apucat bine să fumez o ţigară afară pe terasă, că a şi fost gata mâncarea. Găsesc pe masă o farfurie măricică în mijlocul căreia trona un bulgăre de mămăligă, moale şi bună, acoperit de un ou ochi şi cu brânză rasă presărată deasupra, totul înconjurat de multe bucăţele suculente de carne de porc proaspăt prăjită. O adevărată provocare chiar şi pentru mine 😊. Mi-a plăcut că am avut doar carne, nu şi cârnaţi şi altele şi că nu avea sos deloc. Am abordat problema cu mult curaj şi, în final, am învins 😊, însă lupta adevărată a avut loc în următoarea seară.
Curioasă din fire, atenţia mi-a fost atrasă de nişte platouri mari de lemn care erau duse la o altă masă la care încă nu sosiseră clienţii. Pe fiecare platou erau nişte coaste de porc frumuşele şi mărişoare, cu garnitură de cartofi şi salată de varză murată. Nu m-am putut abţine să nu le fotografiez. Am aflat că dacă doresc coaste de porc trebuie să comand cu câteva ore înainte, specificând şi ora la care doresc să le mănânc, pentru că gătirea acestora durează ceva mai mult. Deja ştiam ce voi mânca a doua zi la cină :D.
Tot în prima seară am văzut şi papanaşul, da, la singular, comandat de o altă persoană, o minunăţie şi o imensitate totodată. Pe ăsta nu am apucat să-l fotografiez şi cu greu m-am abţinut să nu-mi comand şi eu a doua zi, chiar dacă riscam să-mi urce glicemia până la cer. Numai pentru papanaşul uriaş şi tot ar trebui să revin la Ursuleţ 😊
A doua zi la prânz, întorşi din plimbarea prin centrul Branului, unde ne cam stricasem foamea cu un Kürtőskalács cu scorţişoară - celebrul cozonac secuiesc, care place mult românilor :D, am zis să comandăm responsabil, fără excese, astfel că am luat fiecare câte o ciorbă de perişoare cu smântână, pentru că prea ne plăcuse mult cu o seară înainte.
Pentru cină îmi comandasem deja o porţie de coaste de porc la 64 lei care să fie gata la ora 19.00 şi acum „negociam” cu soţul să o împărţim, pentru că era în mod evident prea mult pentru o singură persoană şi nu voiam să mă fac de râs, dar nici nu puteam să comand doar o jumătate de porţie ca să-mi fac pofta. Încăpăţânat de felul lui, soţul a refuzat iniţial să mă ajute, comandându-şi o ciorbă, el care acasă nu mănâncă niciodată ciorbă seara! , şi cu greu s-a lăsat convins să preia cam o treime din coastele mele şi din garnitura şi salata aferente.
Am primit imediat coastele mult dorite, 550 g, servite pe un platou din lemn, cu garnitură de cartofi şi varză murată, plus nişte sos BBQ suplimentar, toate foarte gustoase. Carnea a fost foarte bine făcută, se desprindea imediat de pe oase, dar mie mi-ar fi plăcut totuşi să fi fost mai rumenite. Cât de mare a fost porţia se observă cu uşurinţă din pozele postate. Cât de greu mi-a fost să o dovedesc cu tot ajutorul soţului se poate doar bănui. După ce am combătut în lupta cu coastele, iar nu a mai rămas loc şi pentru desert. Poate data viitoare. Şi aşa, cu burţile pline, cu greu am urcat cele două etaje până în camera noastră.
În cazul tuturor meselor luate la Ursuleţ am apreciat faptul că nu ne-au taxat separat pentru „suplimente” , gen smântână, ardei sau pâine, cum păţeam frecvent prin alte locuri, de mă enervam când vedeam cât costă o amărâtă de felie de pâine pentru că mai mult eu oricum nu mâncam.
Există locuri de parcare gratuite, suficiente cred eu, în funcţie şi de gradul de ocupare, dar, cu puţină bunăvoinţă şi înţelegere, sigur se rezolvă orice problemă.
Există internet WiFi cu parolă, care funcţionează bine şi în interiorul restaurantului şi pe terasă.
Există toalete foarte curate şi dotate cu toate consumabilele necesare.
Atmosfera este caldă, servirea este rapidă, chiar dacă felul principal se găteşte la comandă, personalul este prietenos.
Nota de plată poate fi achitată cash sau cu card. Eu am plătit cu card bancar. Cei cazaţi în pensiune cred că pot plăti şi cu card de vacanţă. Eu nu am aşa ceva.
Chiar dacă poziţionarea mai izolată a pensiunii face mai dificil accesul celor din afară la restaurantul acesteia, pentru mâncarea proaspătă şi gustoasă, pentru porţiile generoase, pentru servirea rapidă şi pentru peisajul deosebit merită efortul de a urca până la Ursuleţ.
Preţurile mâncărurilor şi băuturilor sunt cât se poate de rezonabile, raportul calitate preţ fiind unul avantajos. Cinci ciorbe de perişoare, o porţie de tochitură şi una de coaste de porc ne-au costat în total 231 lei, un preţ excelent, în opinia mea, pentru un prânz şi două cine copioase.
Nu ştiu dacă am reuşit să conving prin cele povestite mai sus şi prin fotografiile postate, însă eu RECOMAND cu drag Restaurantul Pensiunii Ursuleţ Bran 😊
Trimis de nicole33 in 13.11.24 04:53:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRAN.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ai procedat corect când te-ai hotărât să scrii separat despre restaurantul de la Ursuleț, mai ales că funcționează cu circuit deschis, din ce am înțeles eu.
După cum se vede din fotografii, dacă tot ai ajuns la Bran e păcat să nu faci un drum până acolo și să te înfrupți din bucatele lor apetisante, la prețuri decente.
Pe mine m-ai convins întru totul că merită să le treci pragul, referindu-mă atât la restaurant cât și la cazare.
Gânduri bune!
Să vă fie de bine!
Porțiile de la „ursuleți” mi se par mult peste ce-aș putea eu (noi) dovedi! Am mai spus și-n alte ecouri acest lucru, îl fac și acum și, totodată, afirm că asta este doar spre beneficiul restaurantelor. Te „obligă” , conform prețului cerut, să mănânci prea mult la o masă, lucru care nu este așa de bun pentru sănătate!
Desigur, în ultima vreme se practică să ceri să-ți fie pus la pachet ce n-ai putut mânca, și-asta nu e rău! Dar ce faci acolo sus, la munte, unde n-ai posibilitatea să încălzești ce ai primit la pachet
Nici la tinerețe nu mâncam prea de mult, dar la vârsta de-acum mi-ar fi imposibil să mănânc ce se vede în P16, la o singură masă. Cred că doar în vreo trei zile, la o prânzo-cină, aș mânca tot din farfurie.
Mă bucur pentru voi că v-a plăcut!... și, ca de obicei, mulți
@Safta Radu:
”După cum se vede din fotografii, dacă tot ai ajuns la Bran e păcat să nu faci un drum până acolo și să te înfrupți din bucatele lor apetisante, la prețuri decente.
Mâncarea este gustoasă, porţiile sunt mari, chiar prea mari, aş zice, iar preţurile sunt foarte convenabile. În plus, beneficiezi de o servire rapidă, de amabilitate, de aer curat şi de peisaj.
Dacă mai rămâne vreun scaun liber la masă, poţi "invita" şi un ursuleţ să-ţi ţină companie
Ştii că intenţionam să dau o fugă până în Braşov cu gând să mănânc la restaurantul recomandat de tine, cel cu pofta sau foamea , dar l-am lăsat pentru o dată viitoare, era prea bine la Ursuleţ şi prea la îndemână pentru noi.
”Pe mine m-ai convins întru totul că merită să le treci pragul, referindu-mă atât la restaurant cât și la cazare.
De fapt, eu aş spune că tu eşti cel care m-a convins să aleg această pensiune, iar eu, povestind experienţa mea acolo, atât cazarea, cât şi mâncarea, nu fac decât să-ţi confirm că, într-adevăr, MERITĂ!
Îmi doresc să revin la Ursuleţ, preferabil în sezonul cald, pentru a putea petrece mai mult timp pe terasă admirând panorama.
Mulţumesc mult pentru recomandare, vizită şi ecou!
@doinafil:
”Porțiile de la „ursuleți” mi se par mult peste ce-aș putea eu (noi) dovedi!
Poate că s-au gândit că împarţi mâncarea cu ursuleţii sau, în cazul meu, cu pisicuţele.
” Am mai spus și-n alte ecouri acest lucru, îl fac și acum și, totodată, afirm că asta este doar spre beneficiul restaurantelor. Te „obligă” , conform prețului cerut, să mănânci prea mult la o masă, lucru care nu este așa de bun pentru sănătate!
Posibil să fie şi asta o "strategie", nu ştiu. Personal nu cred să fie cazul aici, unde preţurile sunt chiar OK dacă te uiţi pe meniu.
Toţi medicii recomandă să mănânci puţin şi des, ceea ce adesea nu este posibil, şi să te ridici de la masă înainte de a te fi săturat, iar mie asta îmi dă o senzaţie de frustrare. Sunt conştientă şi că nu este deloc în regulă nici să te "rostogoleşti" după ce ai mâncat prea mult, dar este greu de găsit o formulă potrivită pentru fiecare tip de client.
”Desigur, în ultima vreme se practică să ceri să-ți fie pus la pachet ce n-ai putut mânca, și-asta nu e rău! Dar ce faci acolo sus, la munte, unde n-ai posibilitatea să încălzești ce ai primit la pachet
Chestia cu luatul mâncării la pachet, tot mai uzitată în ultima vreme, este perfectă în cazul restaurantelor din localitatea de domiciliu, unde ai toate condiţiile la tine acasă şi mai scapi de gătit o masă. Dar şi la munte sunt pensiuni care pun la dispoziţia turiştilor bucătării complet utilate, unde sigur găseşti un cuptor cu microunde. Totuşi, mâncarea reîncălzită nu are acelaşi gust, aşa că eu mă străduiesc să consum la locul faptei cele comandate.
”Nici la tinerețe nu mâncam prea de mult, dar la vârsta de-acum mi-ar fi imposibil să mănânc ce se vede în P16, la o singură masă.
Mie mi-a plăcut mereu să mănânc. Desigur, doar ceea ce îmi place, pentru că sunt tare mofturoasă. Cine aude câte nu mănânc, ar putea crede că mă suflă vântul În plus, experienţa dobândită şi "consolidată" în ani de all inclusive mă ajută mult, cu toate că încep şi eu să simt că nu prea se mai poate la fel ca în urmă cu 20 de ani şi mai "reduc turaţia motoarelor".
Pe fondul creşterii generale a preţurilor, eu una nu aş agrea scăderea gramajelor pentru a menţine preţul constant sau cu o creştere nesesizabilă, cum procedează frecvent lanţurile de supermarketuri . Mi s-a întâmplat şi să primesc ciorba într-un castron cât scrumiera şi nu mi s-a părut OK.
Daaa, aici mi-a plăcut mult şi, evident, RECOMAND!
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
@nicole33:
”Cinci ciorbe de perişoare, o porţie de tochitură şi una de coaste de porc ne-au costat în total 231 lei, un preţ excelent, în opinia mea, pentru un prânz şi două cine copioase.
Da, este un pret decent, mai ales pentru zona unde se afla si pentru pozitionarea lui.
Dar tot ma mir ca ati mancat doar ciorba de perisoare, Sau nu erau decat de perisoare si pui? Eu as fi incercat-o si pe cea de pui. Macar ca diversificare
”În cazul tuturor meselor luate la Ursuleţ am apreciat faptul că nu ne-au taxat separat pentru „suplimente” , gen smântână, ardei sau pâine, cum păţeam frecvent prin alte locuri, de mă enervam când vedeam cât costă o amărâtă de felie de pâine pentru că mai mult eu oricum nu mâncam.
Eu doar la All Saints am mai intalnit asta. Mi se pare de mare bun simt.
Studiind (fara iaurt) pozele, portiile sunt marisoare spre mari. Eu cu siguranta nu le-as fi facut fata. Dar la cat de bine arata...
A meritat din plin iesirea asta! Sa va fie de bine!
@Zoazore:
”Dar tot ma mir ca ati mancat doar ciorba de perisoare, Sau nu erau decat de perisoare si pui? Eu as fi incercat-o si pe cea de pui. Macar ca diversificare
Ehhh... aş fi mâncat eu ciorba de burtă, dar nu am găsit-o decât în meniu şi să te fi văzut atunci
Am ajuns la Ursuleţ vineri seara la ora cinei şi am ales ciorba de perişoare fără să stăm măcar pe gânduri şi, pentru că ne-a plăcut mult, tot asta am ales şi pentru prânzul de a doua zi.
Degeaba am încercat eu să bat apropouri referitor la o eventuală ciorbă de burtă, că nu am avut succes. Nu-i nici prea uşor de făcut şi nici nu ar fi avut prea mare căutare, pensiunea fiind plină de familii cu copii destul de mici. Pentru ei părinţii comandau ciorbă de pui, cei mici erau cu greu convinşi să mănânce măcar puţin, este evident că nu ar fi putut mânca un castron întreg, iar părinţii terminau ei de mâncat ce nu a mai vrut/putut odrasla din dotare.
A treia ciorbă comandată de soţul meu a fost aiurea, doar din încăpăţânare. Ar fi fost suficient să împărţim coastele alea de porc de 550 grame, evident mult prea mult pentru o singură persoană. Aşa ar fi rămas loc şi pentru desert. Mie îmi rămăsese gândul la papanaşul uriaş văzut la altcineva în farfurie încă din prima seară.
"Cotcodăcesc" eu destul şi fără să mănânc ciorbă de pui , astfel că nu am dorit vreo variaţie
@Zoazore:
”Eu doar la All Saints am mai intalnit asta. Mi se pare de mare bun simt.
Şi mie mi s-a părut corectă această abordare. În alte locuri mă enervam puţin când mâncam o singură felie de pâine şi plăteam tot coşul la preţuri aberante. Sau când "suplimentele" ajungeau să coste 50% din preţul ciorbei
”Studiind (fara iaurt) pozele, portiile sunt marisoare spre mari. Eu cu siguranta nu le-as fi facut fata. Dar la cat de bine arata...
Ehhh... este bine că ai rezistat eroic şi fără ajutor
Porţiile au fost chiar mari şi mâncarea tare gustoasă. Aerul curat de munte creşte pofta de mâncare, dar tot mult a fost
”A meritat din plin iesirea asta! Sa va fie de bine!
Cam scurtă ieşirea, dar tare binevenită a fost. Planul iniţial era să ajungem la Bran vineri înainte de prânz, dar... nu ne-a ieşit...
Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Un restaurant excelent pentru a servi masa împreună cu copii — scris în 10.09.24 de Sabac din TâRGOVIşTE - RECOMANDĂ
- Oct.2022 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Cafeaua buna, mâncarea... nu recomand — scris în 03.10.22 de daniel71sto din CăLINEşTI [AG] - nu recomandă
- Aug.2022 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Experiența neplacuta — scris în 18.08.22 de ux126785 din PLOIEşTI - nu recomandă
- Jul.2022 [Restaurant pensiune Mama Cozonacilor [Șimon]] O cină la „Mama Cozonacilor” – un brand brănean — scris în 22.07.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2021 [Restaurant Stâna @ Club Vila Bran] Din ciclul: „Și când ne-o fi mai rău...” — scris în 21.03.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Restaurant pensiune Brandenberg [Șimon]] Restaurant Brandenberg cel mai bun din Bran — scris în 01.10.20 de susu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant 'La Cristi' Bran] „La Cristi” în Bran – un decor drăguț — scris în 10.09.20 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ