ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.12.2024
BUN

SERVICII:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
Mulțumit, aproape încântat

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurant Lo scalo dei sapori din Orio al Serio

TIPĂREȘTE URM de aici

Voi pleca de la B&B Centrale dar voi rămâne în continuare în Orio al Serio și voi merge la Lo scalo dei sapori Ristorante Pizzeria aflat la circa 200 de metri pentru masa acelei zile. Era târziu, eram obosiți, restaurantul era cel mai apropiat de B&B, știam asta de la Pitești, și în plus oferea un discount de 20% oaspeților cazați la Centrale.

Se află în Via Aeroporto, 1, are site, loscalodeisaporidimarcomacri.it, pe FB cu informații despre local.

Este deschis zilnic între orele 19 și 23:30 în plus duminica și între orele 12 și 15, oferind mâncare italiană și mediteraneeană, pizza și preparate din pește. Oferă și mâncare vegetariană, vegană și fără gluten.

Am ajuns în Via Aeroporto, 1, la intrarea în Parcarea Restaurantului, am intrat și noi deși eram fără mașină, am găsit o ușă deschisă și am intrat în Restaurant ajungând în Bucătăria unde nu prea se lucra.

Am fost și noi surprinși, a fost și personalul aflat acolo, dar ne-au condus într-o sală goală cu 10 – 12 mese, ca interiorul unui avion, cu hublouri prin care se vedeau imagini din exteriorul unui avion în zbor, „Sală SOSIRI” în Aeroport. Am mers apoi în „Sală PLECĂRI” , tot așa de mare cu 2 – 3 mese ocupate, partea din față a avionului, cu ușa de la cabina piloților deschisă prin care se vede panoul de comandă, echipajul încă nu sosise.

A sosit și echipajul, un tânăr la bar și altul la masa noastră și am și primit Meniurile, Coduri QR. Escala Gusturilor cum s-ar numi în românește restaurantul, are o ofertă plăcută mai întâi ochiului, apoi mirosului și în final și gustului.

Oferă Meniuri de degustare cu Aperitiv, Prim fel și Fel principal cu mai mai multe  Produse din mare sau Produse de pe uscat și peste 30 variante de Pizze coapte în cuptor pe lemne, pregătite conform rețetei sau conform cerinței clientului alături de mâncărurile clasice. Aperitivele și Primul Fel sunt preparate de paste, spaghete sau orez cu Produse din mare sau Produse de pe uscat, iar Felul principal pe bază de pește, vită sau caracatiță. Sunt preparate Garnituri de legume și diferite Deserturi. De băut Apă, Băuturi răcoritoare, Vinuri albe, roșii, inclusiv Vinul casei la 250, 500 sau 1000 grame. Are și solicitare de Coperto (Servicii) .

Fiind în Italia decizia a fost rapidă, pizza și paste. De băut nu am solicitat nimic, ne hidratasem suficient la hotel, eu nu prea beau lichide în timpul mesei, soțul bea de regulă bere, dar… cred că rămăsese în Maroc!? . Am solicitat Paste Carbonara, Pizza Diavola și Pizza Bologna.

Soțul a rămas la masă, eu am mers prin sală să pozez câte ceva, sala era liberă și am avut loc suficient de pozare.

La întoarcere am așteptat puțin și a sosit „Carbonara” , pastele au fost, așa cum mă așteptam, bune, gustoase, se simțeau îngredientele, spaghetele, șunca, se și vedeau cubulețele, ouăle, presărate cu parmezan și brânză de oaie sărată, rase peste ele. Am servit doar o porție pusă în două farfurii.

Destul de repede au sosit și pizzele. „Diavola” cu sos de roșii, mozzarella și salam picant a fost bună, cam picantă pentru mine, mai bună a fost „Bologna” cu mozzarella, mortadella, fistic și brânză stracciatella, acea brânză din lapte de bivoliță. Mi-a plăcut „Bologna” , a fost printre cele mai bune mâncate de mine, se vede că are origine italiană.

Se făcuse târziu, pentru noi, italienii acum începeau să sosească, am solicitat Nota de plată care a sosit rapid, operativitatea și profesionalismul personalului s-a făcut simțită în toate acțiunile lor, mai adaug doar că se vorbește engleza.

Nota de plată în valoare de 41 euro ce cuprindea Coperto în valoare de 6 euro, 3 euro de persoană din care am plătit doar 33 euro având discount de 20% ca oaspeți la B&B Centrale, am achitat-o cash.

Cu mulțumiri reciproce și invitația tânărului nostru amfitrion de a reveni la „Lo scalo” , recomand celor ce ajung în Orio al Serio să facă o „Escală” , să vadă și să guste, să savureze și să se delecteze cu aromele și mâncărurile oferite. Mergeți acolo și nu veți regreta!!

Trimis de mprofeanu in 16.12.24 17:31:37
    Validat / Publicat: 17.12.24 15:21:11
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

VIZUALIZĂRI: 114 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    P14 Orio al Serio, Restaurantul „Lo scalo dei sapori”, Paste Carbonara, o porție împărțită in două frățește
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15300 PMA (din 17 voturi)

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
    [17.12.24 15:20:50]

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Bergamo? , BERGAMO" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Bergamo? :

SOCIALs

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073289155960083 sec