GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Pescăria lui Matei - bun și scump
Ce plăcut este să pleci la mare și să fii singur pe drum... ei nu chiar singur, dar oricum nu aglomerat!
Aveam rezervare la Hotel Maryiotis în Constanța, nu ne grăbeam, la hotel oricum nu putem merge înainte de ora 14, iar programul nostru era de plimbare la malul mării, fără o țintă anume.
În mașină am discutat despre două restaurante pescărești unde aș vrea să ajungem să mâncăm.
Primul pe lista mea este acesta despre care vreau să vă povestesc acum, Pescăria lui Matei.
Păi unde este? Acum îți arăt pe hartă, este în drumul nostru! Ajungem exact pentru masa de prânz.
Ok... are articole pe AFA? Daaaa... și pro și contra... cam acesta era dialogul nostru înainte de a ajunge la pescărie la Matei.
Am mers pe autostradă spre port, dreapta spre Eforie și după pod am făcut dreapta la indicatorul spre Poarta 14 și am mers până am recunoscut clădirea restaurantului. Nu există pe drum indicator spre pescărie dar cu GPS-ul sigur ajungeți. Aici trebuie să recunosc că soțul a bombănit, ce drum este ăsta... ne-am umplut de praf... sigur aici este... ?! Da, aici este!
Locurile de parcare la umbră erau deja ocupate. De fapt nu este o parcare amenajată, sun locuri unde se poate parca. Noi am intrat pe drumul ce duce în micul golf și am parcat in fața micuței plaje amenajată de Matei.
Ce am gasit noi aici - o mică plajă amenajată cu bănci și leagăne pentru relaxare. Mi-a plăcut că lângă fiecare bancă era câte o găleată cu nisip pentru fumători, dar și niște butoaie viu colorate pe post de mese și decoruri pescărești.
Dar înainte de cele văzute... am simțit mirosul... mirosul mării... de sărat... de pește...
Urcăm spre restaurant și admirăm decorațiunile și amenajările din stânga și dreapta intrării. Chiar ne amuzăm de ce vedem :)
În dreapta un pic de verde, o elice pe care era așezat un ghiveci cu iasomie japoneză albă (acum am recunoscut floarea), după care spațiu amenajat pentru fumători. Două jumătăți de umbrele asigurau umbră, bănci și scrumiere.
Ei, în stânga erau întinse la uscat, izmene =)) poze, zâmbete... nu arătau a fi uzate... cred că erau așa de decor... O doamnă iese dintr-o cămăruță ascunsă după plase pescărești... zâmbește... și ne zice că sunt izmenele pescarilor dar sau mai rătăcit și budigăii nevestelor =))
Intrăm în restaurant – în stânga sunt toaletele, curate le-am testat, dar mă fură peisajul. Multe decoruri cu motive pescărești, multe rafturi cu diferite articole gospodărești mai vechi sau mai noi.
Ieșim pe terasă și ne întâmpină o tânără... câte persoane... fumători sau nu... și ne arată unde putem sta.
Pot spune că terasa era aproape ocupată... cel puțin mesele de 4 din zona de fumători.
Într-un colț cam la soare am găsit o masă liberă, parcă ne aștepta, gata gătită... farfurii, tacâmuri așezate pe șervețele personalizate și pahare mari cu picior. Cât am stat la masă ne mutam după umbră, cel puțin soțul:(
Eu ca un fluturaș m-am plimbat pe terasă să văd ce și cum cu Matei ăsta... sau poate prind o masă mai aproape de mare, nici o șansă... deja totul era ocupat... și era dabia ora 13, programul începând la ora 12.
Am observat că tot personalul era echipat în uniforme, bluze albe și niște șorțuri gri și erau dotați cu tablete pentru preluarea meniului.
Imediat am primit meniul... în formă de pește... care la început citești detalii despre pești și după aceea meniul propriu zis.
Cum era și normal meniul este preponderent din pește și fruncte de mare, aperitive, ciorbe, pește prăjit, fript, scoici, rapane... și câte or mai fi fost că le-am pierdut șirul.
Dar, au și preparate din porc sau pui... dar mai la coadă... Matei zice că nu-l onorează... peștele este de bază, dar și prețurile sunt mari... cel puțin făcând comparație cu alte restaurante cu specific pescăresc :p
Ce am comandat noi – mult pește... să fie... am mâncat atât de mult încât seara nu am putut să mai mâncăm nimic :p
Începem să comandăm... aperitive... ciorbe... iar d. ra ne întreabă dacă ne aduce întâi ciorbele și după... nuuu, că mai vrem și fel principal... :D Nemâncați mai sunt ăștia... cred că a gândit =))
Salată de icre de știucă cu două felii de pâine – 28 lei porția
Scrumbie marinată – 25 lei porția
Storceag cu sturion – 2 x 32 lei porția (a fost o căniță micăăăă:()
Midii cu sos roșu – 23 lei porția
Lufar prăjit – 40 lei porția, mămăligă – 3 lei porția, mujdei – 2 lei porția
Pâine prăjită – 2 felii 3 lei
Un pahar de vin alb sec (120ml) – 14 lei
O apă minerală mică – 7 lei
Total – 209 lei + tips
Da știu, a fost mult... mult ca mâncare... dar și ca preț...
Totul a fost foarte bun și gustos, nu am ce reproșa din punctul ăsta de vedere, dar trebuie să recunosc că este scump.
Inițial am vrut o porție de guvizi dar nu aveau și la recomandarea fetei de ne-a servit am luat lufar, un pește alb micuț, fără oase, gustos.
Servirea a fost fără reproș, chiar am primit repede mâncarea, iar plata am făcut-o cu cardul.
Când am plecat noi terasa era plină și erau afară persoane care așteptau să se elibereze o masă.
Nouă ne-a plăcut la Matei. Amplasarea pe malul mării, decorarea, atmosfera, servirea și tot ce am mâncat.
Recomand Pescăria lui Matei celor ce le place peștele și nu numai. Pentru grupuri mari este bine să faceți rezervare, altfel nu aveți șansa să găsiți mese libere.
Funcționează și pe timpul iernii, salonul interior este mai mic, iar o parte a terasei se închide.
Nu vreau să-mi imaginez cum este iarna la Matei (mă gândesc la vântul care bate dinspre mare!!!), vreau să rămân cu imaginea pescăriei din ziua când am fost acolo, într-o zi superbă de toamnă.
După ce am mai admirat o dată micuța plajă și după o sesiune de poze, am mers și la Golful Pescarilor să vedem cum este și acolo. Am zis că poate la întoarcere spre casă ne oprim aici. N-a fost să fie de data asta, dar am văzut despre ce este vorba.
Practic aici, este al doilea restaurant cu specific pescăresc, amplasat chiar în golf.
Deci dacă ajungeți în zonă este bine să știți că aveți de ales.
Toate cele bune.
Trimis de ANILU in 25.09.18 11:01:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AGIGEA.
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ANILU: Drăguț localul cu specific pescăresc, prețurile fiind pe măsura faimei căpătate în ultimii ani. Cu circa o lună în urmă se difuza pe un canal de televiziune (posibil la emisiunea „Viața Satului” de la televiziunea națională, nu îmi mai aduc bine aminte) un reportaj tv despre acest restaurant.
Undeva prin primăvară presa consemna lansarea unei mărci proprii de bere sub numele „Berea lui Matei”. Proprietarul a intrat în afaceri cu o cherhana la Agigea, apoi în 2014 a deschis restaurantul care îi poartă numele.
Mulțumim pentru relatare.
@tata123: Așa este, pescăria are deja faimă... cei care știu locația nu au nevoie de indicatoare ca să ajungă aici (așa cum bombănea soțul... că l-am băgat pe coclauri)
Mai la vale de pescărie, Matei construiește (o clădire imensă încă plină de schele)... probabil tot restaurant... învelită cu stuf, văruită în alb și cu ferestre albastre. Vom vedea ce vrea să deschidă acolo.
Mulțumesc pentru vizită și ecou.
Toate cele bune.
@ANILU:
Sa va fie de bine și masa și plimbarea!
Norocul meu ca nu sunt deloc amatoare de peste.
Scump, domnule. Dincolo era mai ieftin
Glumesc, desigur. Pescăria este o alegere excelenta pentru doritorii de peste și nu numai.
In afara icrelor nu m-ar fi tentat nimic altceva din meniu, motiv pentru care nici nu m-am ostenit sa opresc la Matei cu ocazia celei mai recente vizite făcute in zona tot acum in Septembrie când am luat prânzul in Eforie negrabindu-ne prea tare sa ajungem la hotel.
@nicole33: Mulțumesc pentru urări!
Eu sunt mare amatoare de pește, aș mânca non-stop ????
Și soțului îi place peștele dar preferă scoicile când ajungem în astfel de locații. A lins farfuria cu scoici, așa de mult i-au plăcut????
O zi frumoasă.
@ANILU: Să vă fie de bine!
Dacă nu mâncam acum caracatiță, sigur muream de poftă privind pozele tale
Îți stă bine în roșu!
@ANILU: P09 - Pescăria lui Matei - decor cu izmene. Bine că măcar sunt asortate cu gărduțul.
@krisstinna: Să vă fie de bine și vouă!
Mulțumesc pentru vizită și ecou și urări ????
@iulianic: Ne-am amuzat teribil la faza cu izmenele ????
Toți care veneau la restaurant făceau poze.
Mulțumesc pentru vizită și ecou.
@ANILU:
”Dar înainte de cele văzute... am simțit mirosul... mirosul mării... de sărat... de pește...
... de alge... de vacanță...
Măi scufiță Roșie (), tot ce-i vin în paharul ăla e... 14 lei? Măicuță, atâta-i țepușa de Cotnari de 750 ml la magazin!
Citea și Ștefan și, după ce ne-am distrat cu izmenele și budigăii, a zis că localul âsta e de vizitat, ca la muzeu, nu de mâncat!
Sincer, m-aș fi înfipt în storceag și-n lufar!
Așa imagine frumoasă are Pescăria în pozele tale... Toamna, cu raze blânde și pescăria pe malul mării... Apă, briză alge... Șfârșit de vacanță!
@ANILU: Recunosc cinstit, am citit articolul pe sarite, iar la poze nici macar nu am tras cu ochiul, si asta deoarece chiar daca preturile sunt maricele, acolo am mancat de minune incat si acum imi aduc aminte, iar reflexul lui Pavlov a aparut doar citind deci sunt mai tare decat cu efectul vizual, iar placinta cu branza, parca si acum o simt cum se topea in gura mea.
Hai ca incetez ca ma torturez singura.
Sa va fie de bine, ma bucur ca ati ajuns acolo, felicitari, votat cu mare drag.
@ANILU: Se pare că v-ați regalat!
Să vă fie de bine și să repetați!
Poza P09 e „de comă”! Dacă erau întinși și niște „chiloți de mamaie”, tacâmul era complet! Merită premiată”
Felicitări, am votat cu drag!
@Zoazore: Da, a fost frumos!
La interior este un adevărat muzeu, să nu mai zic de expoziția de la intrare ????
Vinul a fost de Ceptura... am întrebat de vinul de Macin... dar...
Mulțumesc de vizită și ecou.
O zi frumoasă.
@mishu: Tu crezi că eu nu am citit ce ai mâncat la Matei...
Cine a scris pe AFA de Matei? m-a întrebat soțul când am zis că vreau la Matei...
Adevărul este că mâncarea este gustoasă... chiar dacă este scumpă.
Ieftin și bun nu există... părerea mea... și când vezi că restaurantul este plin... asta spune multe.
O zi frumoasă.
@doinafil: Mulțumesc pentru vizită și ecou.
Da, trebuie să recunosc că ne-am răsfățat... un pic ????
Toate cele bune.
@doinafil: Pai daca te uiti cu atentie la P09, la mijloc sunt niste budigai de mamaie!
De vreo 5 ani îmi tot spun că, musai, la vară, ajung la Pescăria lui Matei și, uite, nici anul nu ajunsăi!
O să mă interesez dacă e deschisă all season și, dacă da, când vin sau mă-ntorc de la Veliko Tărnovo poate fac o haltă.
Ai dreptate, cam scumpișor acolo dar, nah, parafrazând, stomacul subțire cu cheltuială se ține!
În toamnă o să-mi fac, acasă, un mare storceag de sturion, doar așa, pentru inima mea. Adriana nu se omoară dar, gătesc bine și o conving eu, cumva!
@Yersinia pestis: Este deschis tot timpul la Matei.
Merită măcar o dată mâncat bunătăți pescaresti.
Nu pui de un tuci cu storceag să venim și noi amatorii ????
Poate iese de o miniintalnie AFA ????
Sau pui lanțul la poartă și dai drumul la câini!!!
Mulțumesc de vizită.
Uite de ce nu am scris eu despre Pescaria lui Matei, pe care totusi am laudat-o pe la... colturi. Pozele astea cu mancarea lor, te fac sa iti pierzi controlul, iar daca frigiderul... suspina, te descurci mai greu. Doamne, storceagul ala de sturion e bestial. Nu mai conteaza pretul.Si icrele si midiile de nota 10! Felicitari pentru alegere si descriere, data viitoare mergem cu voi!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 [Restaurant Vatos] Restaurant Vatos, o variantă de rezervă care nouă ne-a plăcut — scris în 17.02.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Pescăria lui Matei] Pescaria lui Matei si marea cea frumoasa — scris în 18.12.23 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Pescăria lui Matei] Cina pescareasca pe cinste și nu numai... — scris în 03.07.23 de vicgiant din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Pescăria Golful Pescarilor] Experienta culinara deosebita — scris în 02.09.21 de ux122356 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Pescăria Golful Pescarilor] De neratat — scris în 29.05.21 de Bomarzo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Pescăria lui Matei] In fiecare an la Pescăria lui Matei — scris în 13.05.21 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Pescăria Golful Pescarilor] Locație și deservire ireproșabile — scris în 29.08.19 de Cor Neliu din GALATI - RECOMANDĂ