BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In fiecare an la Pescăria lui Matei
In acest an ne-am hotărât ca sărbătorile pascale să le petrecem in doi, la malul mării. Copiii find plecați, nu prea aveam motive să rămânem acasă iar zilele libere erau tocmai bune pentru reincărcarea bateriilor.
Nu am avut nimic pregătit, ne-am hotârât chiar cu o săptămână inainte, am sunat la Hotel Sport din Constanța și am rezervat o cameră cu vedere la mare. Asta imi doream cel mai mult, să dorm noaptea in zgomotul valurilor mării și să văd răsăritul din cameră.
Pe lângă trezit la răsărit și plimbări pe malul mării, a trebuit totuși să mai și mâncăm. Și ce putea fi mai potrivit la malul mării decât un restaurant pescăresc.
Și, pentru că locurile cunoscute sunt cele mai plăcute, am decis ca intr-una din zile să mergem la Pescăria lui Matei, restaurantul aflat lângă portul Agigea, pe strada Meduzei nr. 4.
Din Constanța se ajunge cu mașina in aproximativ 20-30 de minute, in funcție de trafic și de zona in care vă aflați.
Am incercat să facem o rezervare telefonică, dar ni s-a transmis că nu se fac rezervări. Nu știu dacă este o regulă permanentă sau așa se procedează acum in pandemie.
Oricum, nu ne-a afectat prea mult. Am ajuns la restaurant in jur de ora 15.00, ne-am prezentat la intrare și am solicitat o masă pentru două persoane, neapărat pe terasă. Ni s-a spus că avem de așteptat cca o oră și că vom fi sunați imediat ce masa noastră va fi liberă.
Vremea era frumoasă, așa că am profitat și am stat puțin la soare pe malul mării. Când am fost in vara anului trecut, pe plaja de lângă restaurant era amenajat un bar numit Spritzeria lui Matei, unde așteptarea era mult mai ușoară la un pahar de prosecco sau cu limonadă rece. Acum barul incă nu se deschisese, dar, așa cum am mai spus, am avut cu ce să ne umplem timpul.
Despre restaurantul Pesăria lui Matei s-a mai scris, și detalii se pot afla și de pe site-ul propriu. Voi spune doar că aparține unui pescar din tată in fiu și că in ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult și a devenit din ce in ce mai vizitat.
Restaurantul este căutat, bineințeles, pentru peștele gătit in diferite feluri și pentru fructele de mare. Peștele provine din marea neagră, din balta Bugeac sau din alte mări. Dar, cei care nu iubesc peștele, nu vor rămâne flămânzi ci vor găsi preparate din carne de pui, porc sau vită sau chiar și renumitul burger.
După aproximativ patruzeci de minte am fost sunați și anunțați că masa noastră este gata și suntem așteptați. Ne era cam foame după o zi de plimbare pe plajă și prin stațiunile de la mare, așa că am grăbit pasul spre intrarea in restaurant.
Am fost conduși pe terasă, la o masă de două persoane. Am fost informați că meniul poate fi consultat numai on-line, după scanarea unui cod QR.
Abia ce am reușit să consultăm meniul, că a și venit o ospătăriță să ne intrebe ce dorim. Mi s-a părut cam grăbită dar am pus pe seama aglomerației și a zilei pline pe care a avut-o.
Am comandat o porție de icre de știucă cu pâine prăjită, un chefal la grătar eu și calamar intreg la grătar, cu cartofi prăjiți, soțul. Toate aceste au fost udate cu un vin alb, sec.
Ni s-a adus repede vinul, foarte rece, acompaniat de o sticlă cu apă minerală. Imediat au fost aduse și icrele, suficiente pentru a ne domoli puțin foamea.
După ce am terminat icrele, la scurt timp a venit și felul principal. Totul arăta foarte bine iar gustul a fost pe măsura prezentării.
Pe lista de deserturi am văzut că avea plăcintă cu mere. Știam că este foarte bună, pentru că mâncasem la vizita din vara trecută. Dar, din păcate se terminase, așa că am renunțat la desert și am cerut nota de plată.
In total am plătit cu cardul 230 lei. Nici prea mult, nici prea puțin, dar ne-am simțit bine.
Intre aperitiv și felul principal am făcut o scurtă plimbare prin restaurant. Interiorul este amenajat cu gust, cu multe rafturi pe care sunt așezate sticle cu vin, condimente sau ustensile vechi de bucătărie. Masa se poate servi și in interior, 30 % din mese fiind libere de a fi ocupate de doritori.
Toalete sunt chiar la intrare, in număr de două, comune ambelor sexe.
Peste tot era foarte curat, personalul amabil, mâncarea foarte bună, toate acestea acompaniate de marea ale cărei valuri bat chiar in terasa restaurantului.
Am revenit cu plăcere la Pescăria lui Matei și sper să o mai facem cât de curând. Dacă incă nu ați ajuns la acest restaurant, nu ezitați să o faceți. Il recomand cu căldură.
despre SERVICII
Personal amabil, servirea promptă.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mancera foarte bună, de fiecare datp când am fost la acest restaurant
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Asezat chiar pe malul mării, recomand mesele de pe terasă.
Trimis de Mika in 13.05.21 21:51:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AGIGEA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Agigea?, AGIGEA" (deja existentă pe sait)
@Mika: Ce păcat că n-ați m-ai prins plăcintă cu mere... și mie mi-a plăcut foarte mult, era delicioasă!
Parcarea de vis-a-vis de restaurant este tot așa nașpa, cu pietre? Eu am fost acolo în 2019 la sfârșit de august și era așa o aglomerație, încât n-am găsit loc în parcare și a trebuit să căutăm prin jur... Asta se datorează faptului că nu fac rezervări telefonice - într-adevăr un mare minus... !
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Mika: Dacă știam că sunteți in Constanta, te căutam, am fost și noi pe litoral, pentru odihnă. Poate beam o bere împreuna
Să vă fie de bine!
Unul din restaurantele noastre preferate, deseori îi călcăm pragul când suntem prin zonă... Ultima oară - toamna trecută, în drum spre Varna.
Citind ce ați comandat, am zâmbit; avem cam aceleași gusturi! Un aperitiv să ne amețim un pic foamea (și ce ar putea merge mai bine decât niște icre de știucă, după care suntem amândoi înnebuniți?! ; din când în când mai viram pe borș de pește), pe urmă câte ceva mai consistent, neapărat din același film. La desert de obicei clacăm.
@k-lator: Au făcut o parcare spațioasă în stânga cârciumii, de-o parte și de alta a șoselei. În locul fostei parcări erau niște containere colorate haios, nu prea mi-a fost clar ce-i cu ele (unul sigur conținea o toaletă).
@k-lator: În privința parcării nu prea s-au făcut schimbări. De fapt, nu am văzut parcare în adevăratul sens al cuvântului. Erau foarte multe mașini și am parcat undeva, pe marginea drumului care ajunge la restaurant. Asa s-a întâmplat și anul trecut, când am fost în iunie.
@krisstinna: A... Ce rău îmi pare! Vezi dacă nu ai FB? Ai fi văzut ca sunt la mare. Poate ne întâlnim cu alta ocazie.
@crismis: Și nouă ne place mult locul, sper sa mai revenim. Și eu am oscilat între icre și storceag, dar am rămas la icre pentru ca mâncasem storceag o zi înainte, la alt restaurant. Nu am văzut parcarea pentru ca erau foarte multe mașini, și cred ca nici nu am ajuns la ea.
@Mika: Acolo am parcat și noi într-un șir de vreo 15 mașini... apoi am primit amendă (a venit acasă prin poștă) pentru că la intrarea pe drum era un indicator de parcare intezisă
Sper să nu aveți același ghinion. Sau poate au scos indicatorul!?
@k-lator: Sper ca nu. Ar fi culmea. Erau zeci de masini si nu am vazut niciun indicator.
Fain restaurant, îmi amintesc cu drag de locul asta, in 2018 am fost ultima data pe litoralul românesc, cred ca din 6 nopti pe care le-am petrecut la malul marii, cel puțin de 3-4 ori am luat masa aici.
Ma bucur sa aud ca a rămas cu mâncare la fel de gustoasa!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 [Restaurant Vatos] Restaurant Vatos, o variantă de rezervă care nouă ne-a plăcut — scris în 17.02.24 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Dec.2023 [Pescăria lui Matei] Pescaria lui Matei si marea cea frumoasa — scris în 18.12.23 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Pescăria lui Matei] Cina pescareasca pe cinste și nu numai... — scris în 03.07.23 de vicgiant din CONSTANţA - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Pescăria Golful Pescarilor] Experienta culinara deosebita — scris în 02.09.21 de ux122356 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Pescăria Golful Pescarilor] De neratat — scris în 29.05.21 de Bomarzo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Pescăria Golful Pescarilor] Locație și deservire ireproșabile — scris în 29.08.19 de Cor Neliu din GALATI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 [Pescăria Golful Pescarilor] Un restaurant pescăresc bun și o plajă corect administrată - Golful Pescarilor — scris în 28.07.19 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ