GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Terasa Kolarik's Schweizerhaus - Parcul de distractie Prater Vienna
Daca Ileana s-a axat mai mult pe produse care iti pot ridica glicemia si provoca diabetul, eu incerc sa va ademenesc cu produse din binecunoscutul si traditionalul "porc", ca doar si austriecii sunt oameni.
Vizitind Praterul am decis dupa multe zbeguieli prin citeva masinari din parc sa ne oprim sa mincam ceva. Erau asa de multe terase care te imbiau cu diferite produse traditionale dintre care nu lipsea "jnitelul vienez" dar care drept sa va spun nu m-a dat pe spate. Am cautat o terasa sa aiba mai multa umbra si cit de cit mai populata.
Asa am gasit terasa "Kolarik's Schweizerhaus" unde se serveste gustosul ""ciolan rotisat", care este defapt ciolan de porc fiert cu ceva mirodenii si pus la rotisor pina la rumenire, cred ca ii mai fac ceva ca acasa am incercat si nu a iesit asa de gustos sau porcu era de alta rasa??? . Ciolanul are soriciul pe el care devine crocant dupa ce sta la rotisor.
Terasa "Kolarik's Schweizerhaus" este imensa dar aproape mereu plina, dar daca este sa nimeriti in zile de simbata sau duminica iar locurile la mese nu prea exista, veti intimpinati la intrarea in terasa de un domn in halat alb (la prima vedere am crezut ca este doctor) care are menirea sa iti gaseasca loc unde sa te asezi.
Cind a venit primul chelner la masa primul lucru care ne-a intrebat a fost ce bem, iar noi am raspuns ca vrem sa mincam dar el a plecat foarte suparat ca noi nu doream sa bem ceva. Al doilea ospatar la fel de suparat a plecat ca nu doream sa bem nimici intr-un tirziu ne-am hotarit sa comandam ceva de baut ca sa ne serveasca si ceva de mincare.
De la comanda pina cind am fost serviti nu a durat mai mult de 10-15 minute, acolo era o forfota permanenta de ospatari.
O portie de ciolan cu salata si hrean sau ce condimente doresti este de ajuns pentru 2 persoane si este in jur de 18 euro.
Dupa fiecare comanda ospatarul iti aduce bonul fiscal pe care il pune intr-un paharel ca de teqila dar cu gura in jos. De bere nu mai povestesc halbele (sau tapul) au acel guler de spuma perfect parcas ar fi desenat, iar ospatarii cara acele tavi cu ciolane si halbe de parca sunt prinse cu magneti de miinele lor.
La aceasta terasa se pot servi si alte produsele traditionale austriece.
Daca ajungeti in Parcul Prater nu ratati acesta terasa, nu se pregatesti nicaieri in Austria acel ciolan decit la "Kolarik's Schweizerhaus" sau cel putin asa mi-au spus receptionerele de la hotel.
Adresa este, pentru ca are adresa aceasta terasa este: Schweizerhaus Prater 116 A-1020 Wien.
aici gasiti si meniul de la terasa.
rog administratorul daca poate atasa videoclipul
http://www. youtube.com/watch?v=8uXVEhTPWlE
Trimis de dannek in 08.03.10 00:25:10
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Imi faci pofta de mancare cu ciolan afumat, pentru care te punctez cu 400 pma!
Interesantă temă, mai ales pentru gurmanzi.
Dar un review atât de neglijent redactat, ca să folosesc un eufemism, cu greu poţi găsi pe acest site.
Mi-a tăiat practic pofta de mâncare, ceea ce acum, dimineaţa, pentru mine este perfect, nu s-ar fi potrivit un ciolan cu cafeaua. Aşa că, un vot de la mine!
adaugat videoclipul care sa insoteasca impresiile conform dorintei autorului.
Stimate coleg, dupa un asemenea "ciolan rotisat" din care am vazut clar ce-a mai ramas dupa "marea devoreala" zii si tu: nu merge ca desert o portie zdravana de sachertorte sau o cat de mica bucatica de apfelstrudel???
Ah, sa te si votez, pt. oasele ramase "golase"...din ditamai ciolanul!..
Normal ca merge dar la mine dupa bere nu prea mergea
marog...
Ideea e ca la "casa porcului" traditia o reprezinta berea
Ai vazut (sau nu) ca pe o latura a cladirii este un "bier-o-meter" unde sunt puse pozele tuturor campionilor.
De ani buni pe primul loc, la o distanta IMENSA de restul e poza unui mosnegut tipic austriac (cu palariuta verde de alpenjager. 78 beri. saptezecisiopt beri! La o consumatie. Nu se specifica daca ala a stat o saptamana la masa sau cum.
Revenind.
Ciolanul il gasesti preparat mai peste tot in austria. Il gasesti chiar si in locuri muuult mai putin cocoficoase, gen restauranturile de la Intersparr (Huma sau SCS). Nu mai vorbesc de restaurantele traditionale sau de "bauerhaus"-urile din zona de sud.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 [Eritrean & Ethiopian Cuisine - Red Sea Restaurant] Red Sea Restaurant — scris în 30.03.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Bio-Restaurant Luftburg - Kolarik im Prater] Ciolanuri si alte bunătățuri în Viena la Restaurant Luftburg – Kolarik din Prater — scris în 21.11.23 de kmy din JILAVA [IF] - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Locuri de mâncat în Viena - timp pentru gusturi și relaxare — scris în 19.07.24 de doina_c24 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O experiență culinară deosebită — scris în 26.08.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 [Restaurant Leopoldauer Alm] Leopoldauer Alm – Restaurant XXL, alegerea perfecta pentru pofticiosii ce ajung in Viena — scris în 13.12.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2018 [Berărie & restaurant Brandauers Schlossbrau] Restaurant Brandauer Schlossbrau - locul coastelor uriașe — scris în 24.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2018 [Restaurant-berărie Schweizerhaus] La casa ciolanului uriaș — scris în 13.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ