ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.06.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Reșița
ÎNSCRIS: 25.10.14
STATUS: PRETOR
LUNA
MAY-2018
cuplu fara copii
PREŢ: 44 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
100.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în Viena?

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

La casa ciolanului uriaș

TIPĂREȘTE URM de aici

În cea de a doua zi a vizitei noastre la Viena, mare parte a timpului am petrecut-o în Prater. De aici și hotărârea de a lua masa de prânz în acea zonă. Am citit un articol interesant pe AFA al lui @balasa violeta despre un restaurant aflat în această zonă care servește un ciolan uriaș și am zis să îl încercăm și noi.

Restaurantul despre care este vorba se numește Schweizerhaus și are următoarea adresă: Prater 116,1020 Wien, Austria. Este situat chiar vis-a-vis de Turnul Prater, așa că este foarte ușor de găsit dacă vă orientați după turn care oricum se observă din oricare parte a Praterului.

Despre restaurant am aflat de pe net următoarele date: „Numele Schweizerhaus provine de la o fermă elvețiană de produse lactate deschisă în Prater în 1868. Se presupunea că a existat deja în 1766 ca o colibă ​​elvețiană în Praterul care nu era încă public. De asemenea, o parte a cuvântului elvețian în compusul Schweizerhaus se poate baza pe execuția tipică din lemn sau stilul elvețian, care se referă la poziția expusă și la utilizarea originală. O altă teorie se referă la asistenții elvețieni de vânătoare care lucrau în zona de vânătoare imperială și care avea un refugiu acolo. ”

Am ajuns la restaurant și ne-am minunat de terasa imensă a acestuia, de fapt toată curtea restaurantului este aranjată cu mese și scaune și este împărțită pe zone care au fiecare un nume. Cred că încap aici câteva sute de persoane. Am găsit cu mare dificultate o masă liberă. Am avut noroc pentru că am stat la o masă care era rezervată dar doar de la ora 18.00. Atunci era ora 16 și ceva, așa că ospătarul ne-a spus că dacă știm că ne ridicăm până la ora rezervării putem să stăm acolo.

Fiecare zonă a grădinii era deservită de 2 ospătari, care se mișcau foarte repede și stăteau acolo în zonă, așa că nu trebuia să îi cauți sau să aștepți dacă mai doreai ceva.

În interiorul restaurantului nu am văzut ca spațiul să fie prea mare sau poate nu am observat eu. În partea din spate a grădinii era o „stație de bere” impresionant de mare, avea 10 robinete pentru bere la halbă și în spatele lor erau aranjate halbele unele peste altele dă părea un munte. Înainte de a intra la toalete stăteau două doamne îmbrăcate în halat cu o farfurie cu mărunțiș în față unde puneai cât vroiai pentru curățenie sau puteai să le ignori.

De mâncat bineînțeles că am ales ciolanul uriaș specific restaurantului cu hrean, muștar și salată de varză, am mai luat și o porție de cartofi țărănești și una prăjiți ca și garnitură plus pâine. Pâinea la ei este un fel de cornuri și am primit și o mică pâine neagră feliată și ambalată. De băut am băut o bere fără alcool la halbă și o limonadă ciudată îmbuteliată. Toate astea ne-au costat 44 euro. Cu toate că pe bon mai apare ceva care nu știu ce este. Poate ne lămurește cineva care știe germană.

Cel mai scump este ciolanul, care se plătește la kg. fiind 18,90 euro kilogramul.

Pot să spun că am mâncat cel mai bun ciolan din viața noastră dar e așa de mare încât noi împreună, nu am reușit să dobândim decât jumate din el.

Atmosfera e frumoasă, stai la umbra copacilor. Am observat și un lucru interesant la berea lor. Spuma chiar dacă depășește marginea halbei stă în sus ca o frișcă și nu curge peste ca la berea noastră.

Am fost foarte încântați de restaurantul și meniul ales și recomand cu căldură să încercați ciolanul de la Schweizerhaus.

Călători frumoase să aveți!

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de ungureanica in 13.06.18 13:07:10
Validat / Publicat: 13.06.18 19:05:25
VIZUALIZĂRI: 4394INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46200 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

ghisor [13.06.18 19:47:35] »

@ungureanica: Mama ce mergea o fasole si niste muraturi langa ciolanul ala. Si niste ceapa sparta cu pumnul pe coltul mesei. Si inca doi colegi la masa ca sa poti dovedi tot .

Mai e o carciuma misto in Prater. XXL se numeste, nu stiu dac-ati vazut-o. Cu portii de snitele la 18 kg si butoaie de bere la 18 litri.

Da' nici cu asta unde ati mancat voi nu mi-e rusine. Sa va fie de bine. Si s-ar impune un repetir ca tot va doriti sa mai vedeti odata Viena.

S-auzim de bine.

elviramvio [13.06.18 20:40:25] »

@ungureanica:

Cu alte cuvinte vă cam place ciolanul!! Sper că nu cel al puterii 🤣

Să vă fie de bine și să repetați!

webmaster [14.06.18 00:44:41] »

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

ungureanica [14.06.18 11:17:48] »

@ghisor: Nu zici rau. Multumim.

ungureanica [14.06.18 11:20:46] »

@elviramvioMultumim

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, ghisor, ungureanica
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.134526968002 sec
ecranul dvs: 1 x 1