EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Leopoldauer Alm – Restaurant XXL, alegerea perfecta pentru pofticiosii ce ajung in Viena
Credeati ca ati scapat de restaurante? O fi perioada de post, dar ne facem incalzirea macar. Incercam sa fac un inventar cu locurile pe unde am mai ajuns si care vor ramane nepovestite pentru urmatoarea perioada, insa cea mai recenta vizita a mea la Viena (de fapt veche de un an) trebuia mentionata, si poate ca nu vizita dar mai ales restaurantul unde am mancat.
Asadar am sa va povestesc despre restaurantul care mi-a placut cel mai mult dintre restaurantele pe unde am mancat in Viena, pe care l-am recomandat tuturor prietenilor (si din tara si din Austria) si toti au fost la fel de multumiti si chiar au mai mers pe acolo sau l-au recomandat si altora.
Dar inainte sa va povestesc cum am ajuns din nou acolo, am sa va povestesc cum am ajuns prima data. In 2015 mergeam cu familia la Viena pentru o saptamana si mi-am facut planul pe zile, trasee, obiective dar si restaurante. Am cautat pe Tripadvisor un restaurant bun (in afara de unele deja consacrate, dar in fiecare zi voiam ceva diferit) asa ca acest restaurant “Leopoldauer Alm” a iesit printre castigatori. Era planificat pentru o anume zi asa ca am sunat pentru rezervare. Prima surpriza (nu tocmai placuta) a fost ca nu aveau disponibil la ora la care voiam noi, aveau insa o fereastra de doua ore la ora 17.00 daca ne incadram (normal, un loc unde ajungi doar cu rezervare si care nu este nici in centru deja este o recomandare buna). Normal ca ne incadram, deja stiam ce voiam, ne trebuia doar locul.
Cum v-am spus deja studiasem meniul si stiam din prima ce vom comanda, in 5 minute comandasem si deja primisem berea. Atmosfera era una minunata, traditionala, localul este decorat ca un restaurant din Tirol (sunt subiectiva deja, dar merita), mese si scaune din lemn, lucrate mai rustic, decor traditional, lumea vesela, localul este foarte cunoscut printre localnici dupa cum am vazut.
Cand ne-a venit mancarea nu prea ne venea sa credem. Stiti foarte bine cele 2 restaurante Figlmüller din Viena aflate in centrul orasului si atat laudate pentru snitelele cat farfuria si unde daca nu ai rezervare stai la usa pana se elibereaza un loc. Am fost la unul dintre ele, intradevar, snitelele sunt cat farfuria, insa carnea este batuta asa incat daca nu ar fi “coaja” ce acopera snitelul ati vedea cat de “mare” este portia. Am reusit sa devorez portia, asa ca a fost decenta.
Aici insa portiile sunt indecente rau de tot, noi am comandat “Mistgabel des schreckens” un fel de “Furca diavolului” , un meniu pentru patru persoane si care contine snitele de pui, de porc, cotlete la gratar, carnati, coaste, cartofi prajiti si wedges si sosuri, toata carnea fiind infipta intr-un fel de furca si daca nu ma credeti voi atasa si doua poze. Noi am fost 5 la masa, cu jumatate din carne am plecat acasa, nu se putea manca tot, de fapt restaurantul se numeste pe buna dreptate XXL. Am gasit in laptop 2 poze de atunci asa ca o sa vedeti, dar l-am gasit si prezentat pe Youtube asa va invit sa il vedeti youtube
Ulterior flacaii au venit la un concurs de dans in Viena si au facut rezervare aici (au fost 11) si toti a fost incantati, ulterior si prietenii lor a venit tot aici cu alti prieteni, si am recomandat restaurantul si colegilor de munca de aici (localnici) si au fost si acestia multumiti, asa ca vi-l recomand cu cea mai mare incredere.
Si cu rugamintea de a ma mai suporta putin cu aceasta introducere, cum am ajuns acum un an? Simplu, de ziua mea nu am putut pleca acasa pentru ca isi luau colegele mele concediu (era vacanta de toamna a copiilor), insa o zi libera puteam sa imi iau, asa ca am cautat o destinatie unde sa ajung cu trenul, m-am uitat intai spre granita cu Germania-Lichtenstein, insa se anunta multa, multa ploaie, asa ca am decis sa fie Viena (se anunta ceva mai putina ploaie, in final nu m-a plouat deloc chiar in timp ce in Kufstein plouase toata ziua). De ce voiam sa merg cu trenul? Pentru ca era gratis ????, daca ai OOB Vorteil 66 (adica un abonament anual ce ofera mari reduceri la tren), de ziua ta circuli gratis (am platit doar locul, 1 euro pe sens), asa ca la prima ora luam trenul iar la ora 9 eram deja la Viena. M-am plimbat prin Viena, am revazut locuri dragi, am vrut sa vad un muzeu insa coada era prea mare ca am zis ca alta data, m-am relaxat. Dupa care am plecat la restaurant, aveam rezervare la 13.30. Nu ma asteptam sa fie lume multa, insa am descoperit ca era suficient de multa lume, familii cu copii, cupluri in varsta, corporatisti. Fata de prima data, acum am observat ca isi marisera spatiul cu o terasa inchisa (acolo am stat si eu). Asa ca revenim la cele legate de restaurant.
Restaurantul se numeste Leopoldauer Alm, pagina oficiala este aceasta leopoldaueralm.at si in clasamentul Tripadvisor se afla in primele 50 de restaurante din cele circa 3800 restaurante din Viena. Nu este situat in centru ci mai la periferie, adresa este Wagramer straße nr 205, cel mai simplu este insa cu linia de metrou U1, statia Aderklaaerstraße (peste Dunare, la vreo cateva statii de metrou), iar de la metrou cateva minute.
Restaurantul este o afacere de familie, familia se numeste Pircher, are 200 de locuri in interior si inca 100 pe terasa de care va spuneam si in apropiere si o parcare generoasa.
Meniul este foarte variat, dar exista si oferte speciale, pe zile ca de exemplu:
Luni intre orele 17.00 – 21.00 coaste (in diverse variante) plus cartofi prajiti si sos 16.90 euro in loc de 19.90
Marti si Joi intre orele 11.00 – 21.00 jumatate de pui pane, cu cartofi prajiti (am vazut insa in meniu ca se poate comanda orice garnitura) la pretul de 11.90 euro
Am sa fac o trecere in revista a produselor din meniu:
- Burger urias pentru 3-4 persoane in care numai carnea cantareste 1.5 kg (plus cartofi prajiti si sosuri)
- Diverse platouri cu carne, cartofi prajiti sosuri, si aici se incadreaza si meniul luat de noi in 2015
- Au si supe (cele mai tentante fiind cele de ceapa sau usturoi servite in paine)
- binenteles ca meniurile XXL pot fi oferite si la portii de o persona, insa si aceste portii sunt XXL.
- binenteles salate, diverse garnituri, dulciuri si divese oferte: bufet incepand de la 10 persoane sau de la 25 persoane.
Pana si berea o puteti lua la marimea XXL, au cateva tipuri de bere pe care le puteti lua intr-un recipient mare (5 l) sau in caz de party ceva mai mare chiar si butoi de 30 de litri, asa incat va autoserviti si nu mai asepati sa vina ospatarul. Si daca va gandii cine bea aici, eu nu am vazut oameni mai “insetati” decat nemtii si austriecii. Am avut cateva iesiri cu colegii si sunt in stare sa bea cate 3-4 halbe (de 1 l) lejer de tot.
Si tot nu v-am spus ce am luat eu, ma uitasem in oferta asa incat fiind marti, suna tentant jumatate de pui cu garnitura la alegere la pretul de 11.90 euro. Asa ca m-am infiintat la restaurant, am fost condusa la masa, am primit meniul, pe care l-am luat mai degraba ca sa ii fac poze, deja stiam ce vreau, asa ca am comandat puiul cu cartofi prajiti dar si un sos de usturoi, si o bere la halba.
Normal, a venit mai intai berea, iar mancarea nu s-a lasat prea mult asteptata. Intre timp insa am tras o ocheada si doua poze in inerior, dar si la o masa de pe terasa unde erau la pranz patru familii prietene, oameni trecuti de 70 de ani dupa parerea mea, care luasera si ei tot oferta cu jumatatea de pui, si acum cerusera sa ia la pachet ce le-a ramas (asa ca deja stiam ce am de facut daca portia era prea mare).
Si a venit si comanda mea, ce credeti era mare? NU, era uriasa incat ma gandeam ca fie am tot puiul fie era pui de curcan, si am dovada, o voi atasa ca poza la articol. Nici macar jumatate din portie nu am putut sa mananc, cu tot ajutorul oferit de bere.
Daca mi-a placut? Alta intrebare… … … … asta e de prisos, puiul crocant si suculent, cartofii la fel, sosul de usturoi, nu ca mujdeiul nostru, dar macar am fost in tema, asa ca totul a fost curcubeu pe cerul gurii. Am cerut sa iau acasa ce nu am putut consuma si am primit o coala de hartie cerata si o punga de plastic.
Asa ca daca m-am relaxat, acum puteam sa ma si rasfat ca doar era ziua mea, asa ca mi-am comandat un pahar de prosecco si un capucino cu multa frisca, si La Multi Ani! Mishule, sa fii sanatoasa si sa fie bine ca sa nu fie rau, vorba unui clasic in viata.
Am ajuns si la toaleta inainte sa plec, si aici se vede ceva influenta de rustic, curatenia la ea acasa, acum puteam pleca spre gara. In tren aceeasi relaxare ca la venire, net la liber asa ca am putut sa raspund la toate mesajele pana am ajuns acasa, iar la ora 19 eram in Kufstein, asa ca am avut timp sa ma conversez si cu familia, si sa ma pregatesc pentru o noua zi de lucru.
Apropo, colegii au fost cam surprinsi ca m-am dus si m-am intors in aceeasi zi, multi dintre ei sunt cam comozi. Pentru mine a fost o zi minunata chiar daca nu am fost alaturi de familie, insa stiu ca ii am alaturi intotdeauna ca si pe prietenii mei de altfel.
Asa ca va recomand restaurantul plina de incredere ca nu veti regreta, si mai atasez doua filmulete care va vor arata cat de mari sunt portiile lor, si sa ne auzim numai de bine.
Trimis de mishu in 13.12.20 23:31:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mishu: Felicitări! Să vă fie de bine!
Wow! Porții uriașe... nu e pentru mine pentru că eu mănânc tot din farfurie... așa am fost educată (stresată).
Furca e pentru un chef!
Cura de îngrășare, pericol!
Alegeri inspirate și pe viitor!
Călătorii plăcute!
Sănătate! Numai bine! ????
@Dana2008: Este un loc unde m-as intoarce oricand cu cea mai mare placere oricand. Si pentru ca si pe mine mama mea m-a invatat ca farfuria se lasa goala, iau acasa ce ramane .
Multumesc pentru vizita si aprecieri, si daca ajungi la Viena, e musai sa ajungi si pe acolo.
@mishu:
Să-ţi fie de bine, Mishule!
Întotdeauna mi-au plăcut oamenii parolişti, dar uite că sunt cazuri, precum cel de faţă, în care nu m-aş fi supărat dacă nu te ţineai de promisiune . Glumesc, desigur. Chiar este o recomandare bună acest restaurant.
Cu poza cu platoul, din faţă şi din profil, ai reuşit oricum să mă enervezi
”Si tot nu v-am spus ce am luat eu, ma uitasem in oferta asa incat fiind marti, suna tentant jumatate de pui cu garnitura la alegere la pretul de 11.90 euro... Si a venit si comanda mea, ce credeti era mare? NU, era uriasa incat ma gandeam ca fie am tot puiul fie era pui de curcan, si am dovada, o voi atasa ca poza la articol.
O fi fost pui de elefant, nu de găină
Într-adevăr, studiind poza nr. 14, m-am convins că porţia a fost foarte generoasă, dar nu de "nedovedit". Lipsă de antrenament din partea ta . Mai exersează!
Citit... votat... salivat...
@nicole33: Sunt parolista, promit ca la următorul restaurant nu vei saliva, a fost ok, dar când e prea aranjat parca nu are același farmec ????. Și degeaba o sa îți spun ca a fost grozav totul, dacă nu se vede, nu se pune.
Dacă însă ai sa ajungi pe la Viena trebuie neaparat sa faci rezervare la acest restaurant, îți va plăcea sigur.
cât despre antrenament, nu știu, exersez zilnic, doar se vede ????, dar degeaba. Mulțumesc pentru vizita și aprecieri.
@mishu:
”Dacă însă ai sa ajungi pe la Viena trebuie neaparat sa faci rezervare la acest restaurant, îți va plăcea sigur.
Sunt convinsă că acest restaurant ar fi clar pe gustul meu şi voi ţine minte recomandarea ta, chiar dacă nu ştiu când mă vor purta paşii din nou prin Viena.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 [Eritrean & Ethiopian Cuisine - Red Sea Restaurant] Red Sea Restaurant — scris în 30.03.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Nov.2023 [Bio-Restaurant Luftburg - Kolarik im Prater] Ciolanuri si alte bunătățuri în Viena la Restaurant Luftburg – Kolarik din Prater — scris în 21.11.23 de kmy din JILAVA [IF] - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Locuri de mâncat în Viena - timp pentru gusturi și relaxare — scris în 19.07.24 de doina_c24 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 O experiență culinară deosebită — scris în 26.08.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2018 [Berărie & restaurant Brandauers Schlossbrau] Restaurant Brandauer Schlossbrau - locul coastelor uriașe — scris în 24.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2018 [Restaurant-berărie Schweizerhaus] La casa ciolanului uriaș — scris în 13.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Restaurant Figlmüller] Figlmüller Wollzeile un restaurant tipic Vienez — scris în 21.06.18 de bestdeal14 din BUCURESTI - RECOMANDĂ