Repede si bun - „la BIBI”
Toropit de caldura soarelui de Iulie m am decis sa mananc ceva. Prietenii mei se retrasesera care mai de care prin colturi racoroase, numai eu bantuiam prin Vama. Nu vroiam fast food sub nicio forma asa ca m am oprit la BIBI. Prima impresie: buna. Vreo 7-8 ospatari si ospatarite roiau inspre si dinspre bucatarie. Apropo de roitul lor: cam neinspirata scara ce ducea la etajul restaurantului. Facuta cat mai mica si mai abrupta, probabil ca sa ramana cat mai mult spatiu pentru mese, cred ca a daunat de a lungul timpului multor genunchi de ospatari si a cauzat multe cioburi.
Scanez rapid meniul si imi comand o ciorbita cu ardei si smantana, plus o cafea sa ajute la digestie. Ce s a intamplat pe urma m a lasat un pic fara replica: in 2 [?] in fata cafeaua, ciorba, smantana, ardeiul si o painica (cred ca era productie proprie).
Eram derutat, obisnuit fiind sa fumez 3-4 tigari pana sa vina mancarea.
Ciorba mare, cu o idee prea putina carnita, dar nu ingrijorator, cu destule legume. Smantana adusa intr un bol mic ar fi insemnat in alte restaurante 2-3 portii.
Cred ca in 20 minute eram mancat, cu cafeau bauta si tigara fumata. Ce mai incolo si incoace, doar pitstopul de la formula 1 si Taxi Pelicanul ce sunt mai rapizi.
Singura buba ce i va scadea nota va fi din cauza unei amarate de scoici: cand mi au adus nota, bonul era pe o farfurioara si peste bon era pusa o scoica. Chiar ma gandeam de departament bun de PR au, in prostia mea crezand ca scoica aceea este un cadou pentru fiecare client si calculam intr un excel imaginar cam care este rulajul de scoici zilnic. Noroc cu chelnerul de m a trezit din visul meu: intr o viteza demna de taxiul de mai sus a trecut pe langa mine, mi a sterpelit scoica si s a oprit la masa urmatoare cu nota.
Nu stiu este calitatea altor mancaruri sau cum este servirea la ceas de seara cand lumea este infometata si nerabdatoare dar eu am fost multumit de ei.
Trimis de gotty in 14.07.14 12:41:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VAMA VECHE / 2 MAI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gotty); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Unde mîncăm în Vama Veche? , VAMA VECHE / 2 MAI" (nou-creată pe sait)
Bibi este de mult timp în Vamă. Cei ce frecventează locul îl cam știu. BazArt-ul este tot al lui și magazinul alimentar de alături este tot al lui și BazArt-ul are și un dispecerat de cazare despre care am fost uimită să aflu că e funcțional deci cam este destul de bine înfipt în afacerile din Vamă.
Prețurile la restaurant sunt cam mari, este adevărat dar și la magazinul alimentar, de câte ori merg acolo se repetă aceeași poveste la indigo - de-mi trebuie ceva mărunțișuri - apă, ceva, merg la Bibi la market, mă enervez că apa costă 5 lei - 2 litri - și merg la marketul localnicilor de la șosea unde costă 2 lei. Pentru diverse nimicuri la Bibi lași cam 20-30 lei în plus, zilnic...
- Jun.2023 3 experiențe gastronomice în Vama Veche — scris în 28.10.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant pensiune Ok By Ovo] Nu manca acolo! — scris în 28.08.21 de ux122258 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2019 „Papa bun” și nu prea, la 2 Mai — scris în 15.08.19 de doinafil din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2018 [Restaurant Corsaru] Restaurant Corsaru - cam scump după părerea mea... — scris în 04.06.18 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- May.2018 [Restaurant La Canapele Rock] La canapele Vama Veche! — scris în 02.06.18 de bodosuhy din BUCUREşTI - nu recomandă
- Sep.2017 [Restaurant-terasă Povestea Ceaunului] Povestea Ceaunului — scris în 01.12.17 de danaeldreny* din PANTELIMON [IF] - RECOMANDĂ
- Jul.2016 [Restaurant La Frontiera] La Frontiera [Vama Veche] — scris în 15.08.16 de Gabriel - 73 din BUCURESTI - nu recomandă