Cherhana Vama Veche
Desi terasa e deschisa de mai multa vreme, abia anul acesta am avut ocazia sa servim masa acolo, la recomandarea mai multor prieteni. In prima zi nu am putut gasi o masa libera la ora pranzului, dar am luat asta ca pe un semn ca acolo se mananca bine si ne-am propus sa revenim si a doua zi, eventual cu o rezervare (am observat ca au o placuta cu nr. de tel. pt. rezervari).
In cea de-a doua zi am avut norocul sa gasim o masa libera pt. pranz chiar langa usa asezata direct in nisip, aflata in capatul unor trepte ce duc spre plaja. Simpatica si ingenioasa idee! Intregul decor dealtfel mi s-a parut foarte dragut, cu plase de pescari, decoratiuni din scoici, mult stuf, iar privelistea este superba, Vama fiind mult mai putin aglomerata in partea aceea. Mirosul care ne-a intampinat, de peste proaspat cu legume pe gratar, era divin!
In ceea ce priveste mancarea am fost incantati si am mai revenit si in zilele urmatoare. Cel mai mult mi-au placut rapanele pe gratar (20 ron) cu mujdei (4 ron), dar si midiile (18 ron) sunt foarte bune, desi mai putin satioase. Dealtfel sunt singurele fructe de mare din meniu. Ca o paranteza as adauga ca nu am inteles niciodata de ce la noi pe litoral fructele de mare sunt o raritate, iar la vecinii bulgari se gasesc peste tot si la preturi mici. Revenind la cherhana, portiile mi s-au parut suficiente iar preturile sunt ok. E de apreciat si faptul ca ne-am putut alege greutatea pestelui comandat, preturile fiind pe suta de grame. Salata de icre cu ceapa este maricica, suficienta pt. 2 persoane. Orientativ pretul unei mese servite acolo a fost in jurul a 90 ron si a inclus: o portie de rapane, o portie de midii, un chefal de aprox 300 gr, 3 portii de legume pe gratar, un mujdei de usturoi, un sos samurzac, paine de casa si doua sucuri. In alta zi am incercat si vinul la carafa, care nu ne-a impresionat, desi este bunicel.
Servirea uneori a fost rapida, alteori a durat ceva pana sa primim mancarea, la fel cu nota de plata care uneori venea in 2 minute alteori in 20. Totusi mi-au placut doamnele care serveau, simpatice si zambitoare, desi le-am pus o multime de intrebari cand a trebuit sa alegem pestele.
Singurul regret pe care il am e ca nu am reusit sa incerc mult laudatul bors de peste pt. ca nu aveau in ziua aceea si calcanul, care se servea doar intreg si era prea mare pt. noi. Sper sa le incerc in Bucuresti, am inteles ca ar avea deschis un local si aici.
Trebuie sa mentionez ca am fost surprinsa placut si de toaleta, curata si cu spatiu decent, din pacate lucru mai putin intalnit in Vama.
Per total recomand locatia, iar noi cu siguranta vom mai reveni.
Trimis de cora87 in 11.09.12 02:24:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VAMA VECHE / 2 MAI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cora87); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)
frumos review, însă ar fi fost utile mai multe repere din menu - preţuri, sortimente. chiar şi aşa, reuşeşte să ne convigă să încercăm cherhanaua
Multumesc pentru apreciere! La preturi marturisesc ca nu am fost prea atenta, am observat doar ca sunt medii si sunt cuprinse intre 6-12 ron/100 grame in functie de pestele ales. In zilele in care am fost noi aveau majoritatea felurilor din meniu: zargan, palamida, pastrav, chefal, lufar, calcan, hamsie, rapane, midii, icre. Pestele era facut pe plita, ca si legumele (dovlecei si rosii). Noi am incercat chefalul si pastravul, si mi s-au parut facute exact cum trebuie, desi erau facute pe plita nu erau deloc uscate. Rapanele costa 20 ron si mi-au placut in mod deosebit (am comandat aproape in fiecare zi). De borsul de peste am intrebat abia in ultima zi din sejurul nostru si din pacate nu aveau, iar oferta la peste am inteles ca variaza in functie de ce prind atunci. In meniu am observat ca era trecut si rechin, dar nu am intrebat daca au.
@cora87: eu personal și nu numai, nu recomand nimănui cherhanaua, ori s-au tâmpit ori își bat joc de clienti. Săptămână trecuta am încercat și eu renumitele rapane la plita și nu va spun cât de rău mi'a fost de la ele. Am vărsat și ce mâncasem cu 2 zile în urma. Așa ca rușine personalului. Mai mult cerut și icre cu pâine prăjită, chelnerul mă trimite la bucătar (cel care învârtea rapanele pe plita), căci el fiind nou angajat Nu-l servește bucatarul, iar când m'am dus sa-i spun acelui bucatar dacă lasă să pun eu pe plita 2 felii de pâine mi'a zis într-un mod sictirit: trimite chelnerul cucoana!!! Urat, foarte urat!
@elia30: imi pare rau sa aud asta. Am fost si anul trecut si era ok, dar am observat ca la majoritatea localurilor calitatea serviciilor incepe sa scada din momentul in care devin foarte cunoscute.
- Jun.2023 3 experiențe gastronomice în Vama Veche — scris în 28.10.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant pensiune Ok By Ovo] Nu manca acolo! — scris în 28.08.21 de ux122258 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2019 „Papa bun” și nu prea, la 2 Mai — scris în 15.08.19 de doinafil din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2018 [Restaurant Corsaru] Restaurant Corsaru - cam scump după părerea mea... — scris în 04.06.18 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- May.2018 [Restaurant La Canapele Rock] La canapele Vama Veche! — scris în 02.06.18 de bodosuhy din BUCUREşTI - nu recomandă
- Sep.2017 [Restaurant-terasă Povestea Ceaunului] Povestea Ceaunului — scris în 01.12.17 de danaeldreny* din PANTELIMON [IF] - RECOMANDĂ
- Jul.2016 [Restaurant La Frontiera] La Frontiera [Vama Veche] — scris în 15.08.16 de Gabriel - 73 din BUCURESTI - nu recomandă