Paste... PASTE la Roma!
Cine ajunge la Roma și vrea paste? ... Ăla io ăla io... :)
Dacă a mai scris cineva despre cele două locuri nu știu...dar merită!
După câteva căutări în online am optat pt restaurantul Tratoria Vecchia Roma, Via Feruccio nr 12. Am făcut rezervare cu 3 zile înainte și bine am făcut pt că era pliiin ochi. Chiar și așa, tot am avut de așteptat cam 5 minute. În permanență era coadă... așa că, faceți rezervare pe site-ul lor, merită. Între orele 15 și 19 e închis.
La nici 15 minute de la comandă au sosit în fața noastră 2 porții de paste generoase: Caccio e pepe (12 euro) și Carbonara (17 euro). Cuvintele sunt de prisos în ceea ce privește gustul, de departe cele mai bune paste încercate vreodată în Italia și nu numai. Ca un copil care se bucură de înghețată am fost...
Am închis ochii și.....
Prețurile nu sunt exagerate, Sunt chiar ok pt o capitală precum Roma.
Pt o experiență mai altfel... e musai de menționat și un alt loc de luat masa, mai neconvențional așa: Pasticeria Guerra, care e la o aruncătură de băț de Piazza Spagna. Se iau paste doar la pachet și se gătesc fix două feluri pe zi. Deschide la ora 13, dar de pe la 12:40 începe lumea să se așeze la coadă. Cred că foarte mult nu au deschis...când se termină, se termină.Cost=5 euro porția. Merită? Daaa. Din cele 4 zile la Roma, două prânzuri le-am luat pe bordurile din Piazza Spagna cu paste de la Pasticeria Guerra. O porție ar sătura pe oricine, mergeți cu încredere. Ieftin și bun...
Încă sper că revenim acolo ;) ... NOI... mereu voi spera...
Poftă bună!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de alex1987sb in 16.03.26 18:11:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alex1987sb); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@alex1987sb: Confirm și eu pontul cu Pasticeria Guerra, chiar fac paste bune. Iar 20 de metri mai încolo, pe cealaltă parte a străzii, se poate cumpăra o înghețată genială.
- Oct.2025 Della Palma la Roma, pentru amatorii de înghețată — scris în 11.11.25 de BristenaBrad din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2025 Câteva restaurante din Roma — scris în 05.10.25 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Feb.2025 Vacanță la Roma, II / mâncătorii — scris în 22.02.25 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Experienţe culinare romane şi nu numai — scris în 06.09.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Mar.2022 [Restaurant La Famiglia] La Famiglia - mancare italieneasca delicioasa — scris în 29.03.22 de lumit06 din BACAU - RECOMANDĂ
- Oct.2021 [Ristorante Tonnarello] Restaurant Tonnarello - in cartierul Trastevere — scris în 19.11.21 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 [Ristorante Baccanale Campo de' Fiori Roma] La Bacanale — scris în 27.11.17 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ

Rog așteptați...