ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.09.2021
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
LUNA
AUG-2021
Prieteni
8 AD. + 3 COPII -- v: 5, 11, 11
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Restaurant Cheile Buții – la umbra munților

TIPĂREȘTE URM de aici

În buza Cheilor Buții la circa 900 m altitudine, în vestul Văii Jiului se află un complex turistic care oferă atât locuri de cazare, cât și posibilități de a gusta o mâncare caldă. După incendiul devastator din 2020 cabana renaște – momentan s-a înălțat structura, s-a finalizat și deschis restaurantul de la parter și până în iarnă se dorește terminarea primului etaj pentru cazare.

Nu știu cum va arăta cabana la terminarea lucrărilor și cât de mult se va integra în mediul înconjurător, știu doar că noul restaurant este uriaș ocupând întreg parterul construcției, cât și o terasă exterioară pe două laturi.

În timpul vacanței petrecute în zona Văii Jiului am fost de 2 ori și am mâncat la restaurantul Cheile Buții fiind mulțumiți de fiecare dată și având în vedere că ne aflam la doar 20 de minute distanță de locul de cazare din Lupeni – Casa Mia (vezi impresii).

Accesul se realizează ușor motorizat, din DN 66A în localitatea Câmpu lui Neag se desprinde o alee asfaltată care duce până în fața complexului, există indicator rutier către chei. Breteaua are o lungime de 1 km, e îngustă, atenție la viteză, există câteva alveole de așteptare. În fața restaurantului sunt suficiente locuri de parcare.

La prima vizită am mâncat pe terasa exterioară dotată cu mobilier clasic de lemn, pe mese fiind deja așezate oliviere și cutii cu șervețele. A doua oară fiind după ploaie și un pic mai rece afară am preferat să ocupăm o masă în salonul interior. Spațiul e foarte mare, gen industrial, piesele de mobilier sunt din lemn, scaune tapițate și banchete așijderea. Pereții sunt acoperiți în câteva locuri cu rafturi de lemn asimetrice pe care sunt așezate felurite obiecte decorative.

Meniul e tipărit pe un carton, un A3 îndoit cu câteva pagini, nu conține foarte multe preparate, dar cele existente sunt bine făcute. Avem în meniu următoarele categorii: gustări, ciorbe, găteli tradiționale, porcul nostru cel de toate iernile, găteli suple din carne de pasăre, zorzoane domnești, paste pizza, salate, desert, alte garniseli, băuturi (țuica – păcatul omului, băutura e mai bună la cârciumă, decât acasă, băutura e sămânță de vorbă). Meniul îl găsiți la adresa web: cheile-butii.ro/meniu.pdf. Prețurile sunt bune, chiar foarte bune la anumite preparate, adaptate zonei geografice în care ne aflam. Chelnerii au fost de fiecare dată amabili, serviabili și spirituali, au așteptat după întregul grup să ia comanda.

Ce am consumat? Am început cu lichidele de fiecare dată care ca de obicei sosesc foarte repede. Nu lipsește țuica domnească (7 lei/50 ml), suc acidulat la doză (7 lei/330 ml), bere (8 lei/500 ml), apă plată (7 lei/500 ml), suc nectar (9 lei/250 ml), espresso (7 lei), latte macchiato (15 lei) – sunt exemple de prețuri.

Printre felurile principale cerute în cele două după-amiezi se numără: ciorbă de burtă (16 lei), tochitură Cheile Buții (40 lei), ficăței prăjiți la tigaie cu cartofi domnești (20+12 lei), fasole cu ciolan (35 lei), coaste la cuptor (25 lei), păstrăv la grătar (30 lei), pomana porcului (30 lei), pizza Cheile Buții (30 lei) etc.

Desertul gustat a constat în papanași cu dulceață (20 lei), clătite cu dulceață de casă (10 lei), înghețată (5 lei/cupa) și clătite domnești (10 lei - delicioaseee).

Preparatele au sosit relativ repede (circa 30-35 min), toate în același timp, fierbinți – trebuie să ținem cont că grupul nostru era destul de numeros (8 adulți și 3 copii). Tot ceea ce am mâncat a fost gustos și sățios, porțiile fiind destul de consistente.

Apreciez restaurantul Cheile Buții și îl recomand pentru o vizită culinară dacă vă aflați în zonă. De altfel, nu sunt multe posibilități de a lua masa prin acele locuri – la Cheile Buții am găsit servicii bune, un spațiu drăguț și curat, mâncare gustoasă.

Alegeri inspirate!


[fb]
---
Trimis de tata123 🔱 in 23.09.21 22:22:13
Validat / Publicat: 24.09.21 08:10:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL RETEZAT-GODEANU.

VIZUALIZĂRI: 719 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Terasa exterioară - la umbră după-amiază.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44900 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.09.21 08:09:52]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Retezat?, MASIVUL RETEZAT-GODEANU" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Unde mâncăm în Petroșani și împrejurimi]

webmasterPHONE
[24.09.21 08:48:52]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Retezat?:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.079058885574341 sec
    ecranul dvs: 1 x 1