BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Cheile Buții – la umbra munților
În buza Cheilor Buții la circa 900 m altitudine, în vestul Văii Jiului se află un complex turistic care oferă atât locuri de cazare, cât și posibilități de a gusta o mâncare caldă. După incendiul devastator din 2020 cabana renaște – momentan s-a înălțat structura, s-a finalizat și deschis restaurantul de la parter și până în iarnă se dorește terminarea primului etaj pentru cazare.
Nu știu cum va arăta cabana la terminarea lucrărilor și cât de mult se va integra în mediul înconjurător, știu doar că noul restaurant este uriaș ocupând întreg parterul construcției, cât și o terasă exterioară pe două laturi.
În timpul vacanței petrecute în zona Văii Jiului am fost de 2 ori și am mâncat la restaurantul Cheile Buții fiind mulțumiți de fiecare dată și având în vedere că ne aflam la doar 20 de minute distanță de locul de cazare din Lupeni – Casa Mia (vezi impresii).
Accesul se realizează ușor motorizat, din DN 66A în localitatea Câmpu lui Neag se desprinde o alee asfaltată care duce până în fața complexului, există indicator rutier către chei. Breteaua are o lungime de 1 km, e îngustă, atenție la viteză, există câteva alveole de așteptare. În fața restaurantului sunt suficiente locuri de parcare.
La prima vizită am mâncat pe terasa exterioară dotată cu mobilier clasic de lemn, pe mese fiind deja așezate oliviere și cutii cu șervețele. A doua oară fiind după ploaie și un pic mai rece afară am preferat să ocupăm o masă în salonul interior. Spațiul e foarte mare, gen industrial, piesele de mobilier sunt din lemn, scaune tapițate și banchete așijderea. Pereții sunt acoperiți în câteva locuri cu rafturi de lemn asimetrice pe care sunt așezate felurite obiecte decorative.
Meniul e tipărit pe un carton, un A3 îndoit cu câteva pagini, nu conține foarte multe preparate, dar cele existente sunt bine făcute. Avem în meniu următoarele categorii: gustări, ciorbe, găteli tradiționale, porcul nostru cel de toate iernile, găteli suple din carne de pasăre, zorzoane domnești, paste pizza, salate, desert, alte garniseli, băuturi (țuica – păcatul omului, băutura e mai bună la cârciumă, decât acasă, băutura e sămânță de vorbă). Meniul îl găsiți la adresa web: cheile-butii.ro/meniu.pdf. Prețurile sunt bune, chiar foarte bune la anumite preparate, adaptate zonei geografice în care ne aflam. Chelnerii au fost de fiecare dată amabili, serviabili și spirituali, au așteptat după întregul grup să ia comanda.
Ce am consumat? Am început cu lichidele de fiecare dată care ca de obicei sosesc foarte repede. Nu lipsește țuica domnească (7 lei/50 ml), suc acidulat la doză (7 lei/330 ml), bere (8 lei/500 ml), apă plată (7 lei/500 ml), suc nectar (9 lei/250 ml), espresso (7 lei), latte macchiato (15 lei) – sunt exemple de prețuri.
Printre felurile principale cerute în cele două după-amiezi se numără: ciorbă de burtă (16 lei), tochitură Cheile Buții (40 lei), ficăței prăjiți la tigaie cu cartofi domnești (20+12 lei), fasole cu ciolan (35 lei), coaste la cuptor (25 lei), păstrăv la grătar (30 lei), pomana porcului (30 lei), pizza Cheile Buții (30 lei) etc.
Desertul gustat a constat în papanași cu dulceață (20 lei), clătite cu dulceață de casă (10 lei), înghețată (5 lei/cupa) și clătite domnești (10 lei - delicioaseee).
Preparatele au sosit relativ repede (circa 30-35 min), toate în același timp, fierbinți – trebuie să ținem cont că grupul nostru era destul de numeros (8 adulți și 3 copii). Tot ceea ce am mâncat a fost gustos și sățios, porțiile fiind destul de consistente.
Apreciez restaurantul Cheile Buții și îl recomand pentru o vizită culinară dacă vă aflați în zonă. De altfel, nu sunt multe posibilități de a lua masa prin acele locuri – la Cheile Buții am găsit servicii bune, un spațiu drăguț și curat, mâncare gustoasă.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 23.09.21 22:22:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL RETEZAT-GODEANU.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Retezat?, MASIVUL RETEZAT-GODEANU" (deja existentă pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [Restaurant complex turistic Cheile Buții [Cîmpu lui Neag]] Restaurant Cheile Buții – aventură, natură și răsfăț culinar — scris în 17.10.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 [Restaurant pensiunea Iris Brădățel [Brădățel, Râușor]] Evitati sa luati masa in aceasta locatie - Pensiunea Iris Brădățel — scris în 25.06.16 de ionescuionut din CăLAN [HD] - nu recomandă
- Jun.2015 [Restaurant complex turistic Cheile Buții [Cîmpu lui Neag]] In Cheile Butii la “Complexul Cheile Butii” — scris în 09.07.15 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ