Calitate sau Restaurantul Lacul Racilor
După experiența neplăcută avută la restaurantul Valea Pescarilor nu ne-am dat bătuți și am mai făcut o încercare să mâncăm preparate marine, la un restaurant specializat pe așa ceva. De data asta am mers pe recomandarea unor buni prieteni la restaurantul Lacul Racilor, situat în complexul cu același nume.
Complexul Lacul Racilor este situat în stațiunea Olimp, pe drumul ce leagă stațiunea de șoseaua națională. De la calea ferată sunt aproximativ 400 de metri până la complex. Se poate ajunge si pe jos, dar e preferabil cu mașina.
Într-un cadru natural de excepție am descoperit acest dichisit restaurant. Restaurantul are o capacitate destul de mare, dar ideal e de servit masa pe terasă, pe malul lacului. Aici se pot servi și preparate din pește, dar și din bucătăria internațională.
Din ce-am citit eu, seara e greu să găsești masă pe terasă, fără o rezervare prealabilă. Ei bine strict din acest motiv am decis să-l vizităm la orele prânzului.
Când am ajuns noi nu erau decât vreo patru mese ocupate. Ospătarii foarte amabili au început să roiască în jurul nostru, da cu discreție și cu bun simț, fără să ne simțim agasați vreun pic.
Fiind ora prânzului am comandat repede o bere pentru doamna firește și un suc natural de lime cu mentă pentru mine. Ei bine ăsta a fost primul ospatar după multă vreme, care nu a încurcat comenzile. ;)
Din partea casei am primit o țuică naturală și o vișinată. Cum sunt mare amator de băuturi naturale bune am mai cerut un rând. Premisele unei mese vesele și copioase, deja erau înfăptuite. Așa că după ce am răsfoit meniul pe îndelete, ne-am hotărât la un platou pescăresc de două persoane. Acesta conținea guvizi ,,midii pane, stavride, calamari, catal si rapane.
Inițial aveam ceva temeri, după experiența anterioară, dar când a veni platoul ne-am liniștit definitiv. De fap ne-am neliniștit pentru că ne-am pus pe treabă să vedem dacă-l dovedim în doi sau ne dovedeste el pe noi!
Se pare că a fost mai tare ca noi. Am mâncat bun, bun, absolut pe săturate. Alături de acest platou ne-au adus și două sosuri unul de usturoi și altul de roșii cu înca ceva, dar foarte bun.
Ospătarul foarte atent și serviabil, mâncarea foarte bună, ce-ți mai poți dori? Și cadrul natural de excepție. Cu toate că sunt în general adeptul hotelurilor și deasemenea ador o poziție privilegiată pe plajă, cred că m-aș simti foarte bine cazat în acest complex deosebit.
Nu am intrat în amănunte cât e camera, dar am observat că au si casuțe individuale chiar pe malul lacului. Absolut superb!
Evident ca n-am scăpat si a venit și nota de plată. Aici am mai avut o surpriză, plăcută firește, că nu ne-a încărcat ca în alte părți cu țuica comandată suplimentar, cu sosurile sau cu pâinea. Nota finală a fost de 103 lei. Nu e ieftin, da măcar a meritat cu vârf si îndesat.
Ne-am simțit foarte bine la acest local pe care-l recomand cu toată inima. Înainte să închei aș vrea să spicuiesc din meniu, câteva prețuri: ciorbe de la 11 la 17 lei, ceafă 24 lei, saramura de crap 32 lei, file de șalău 28 de lei, calamar pane 20 lei, specialitatea casei și anume raci la tigaie 46 lei.
Țin doar să mai precizez că restaurantul este deschis zilnic între orele 8.00-22.00. Așa că dacă sunteți prin zonă și sunteți mari amatori de produse pescărești și nu numai, poate îi faceți o vizita. Poftă bună!
Trimis de robert in 23.07.17 16:40:45
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@robert: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@robert: Ba nu mi se pare scump. E rezonabil!
Pai ce facusi, mai, nene, mai? Trasasi paiul scurt? Si tuica?
Ce-mi place c-ati avut in meniu barca, lac, bancute, alei... Bine ca macar erau din partea casei (P19-21)
Pentru Admin: eu propun modificarea programului de functionare a site-ului prin introducerea la review-uri de-astea gastronomice a unei atentionari de genul: ,,Atentie! Poze cu continut care pot afecta emotional pofticiosii si gravidele! " P11 m-a sensibilizat enorm!
@robert: Foarte bun platorul pescăresc la Lacul racilor, l-am savurant şi noi acum... ceva veri.
Văd că sunt în continuare serioşi şi nu au diminuat calitatea şi nici cantitatea.
Să vă fie de bine.
Mărgineanu se potriveşte cu raci... craci... scoici... melci...
@robert: Of, e si mai rau, si mai am un articol de citit si sper sa supravietuies. Daca auzi vesti neplacute sa stii ca tu ma ai pe constiinta. Cred ca as fi comandat acel platou cu ochii inchisi. Cam asa ceva am avut si eu cand am fost in Eforie Nord la Acapulco despre care am povestit, doar ca desi nu am avut tot ce ai spus tu aici, am avut pui de balta pane si chiar mi-era dor de asa ceva.
Am acordat votul meu cu mare drag si pofta.
@robert: eeeee... altceva... )
Platoul acela arata bestial Aici ai mancat regeste
Votat cu drag
- Jul.2024 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Dezamăgiți de mâncarea de la restaurantul Popasul Pescarilor — scris în 28.07.24 de vladix18 din CăLăRAşI - nu recomandă
- Jul.2024 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Plăcut — scris în 09.07.24 de Albinoium din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Câteva locuri unde am mâncat (bine) în Olimp-Neptun — scris în 27.10.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Un mister... de ce se duce lumea?! — scris în 16.08.22 de cristianserby din BUCURESTI - nu recomandă
- Apr.2022 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Dezamăgire ! — scris în 10.04.22 de ux124187 din CONSTANTA - nu recomandă
- Aug.2021 [Restaurant Vila Oceanic] Cum mi-am petrecut... culanța (august 2021) — scris în 09.01.22 de edulup25096 din BACăU - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant Hotel Popasul Pescarilor] Dezamăgire — scris în 29.08.20 de Noa din BUCURESTI - nu recomandă