ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
LUNA
SEP-2010
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Popasul Pescarilor - Cel mai bun restaurant de pe litoral in 2010

Ilustrație video-muzicală

Melodii de dragoste... colaj !
TIPĂREȘTE

La recentul Targ de turism „Bursa Litoral-Delta Dunarii 2011” desfasurat doar intr-o singura zi adica 17.09.2010 (vineri) s-au stabilit pe langa tarifele pentru sezonul viitor si principalele linii de urmat pentru cresterea numarului de turisti care vin sa-si petreaca concediul pe litoralul romanesc.

Din pacate slaba mediatizare a evenimentului a condus catre o slaba participare a firmelor de turism, doar foarte putine firme putand fi prezente la acest Targ. Nici macar vizitatorii n-au prea fost, desi initial s-a stabilit ca Targul va fi deschis pana duminica inclusiv. Sambata cand am fost eu nu mai exista nimic, lacatul pe usa, standurile stranse. De ce oare?

Dar nu despre Targ vreau sa va vorbesc, desi tare mi-ar fi placut sa-l vizitez si sa aflu noutatile pentru anul viitor, ci despre un premiu care a fost atribuit unui restaurant din Olimp care in acest an s-a bucurat de aprecierea cvasiunanima a celor care au servit acolo. Este vorba despre Popasul pescarilor care in acest an a obtinut premiul pentru cel mai „apreciat restaurant de pe litoral”.

Restaurantul sau cherhanaua asa cum mai este denumit se gaseste in statiunea Olimp, la iesirea din statiune in partea de nord. S-a construit pe locul unei pascarii in urma cu mai bine de 5 ani si de atunci continua sa fie unul dintre cele mai renumite restaurante pescaresti de pe litoral.

Drumul

Nu este chiar foarte usor sa ajungi la el, pentru un turist venit pe litoral fara masina este chiar foarte dificil, o simpla plimbare din Olimp catre restaurant pe malul marii este destul de obositoare datorita plajei acoperita de scoici mari si a cazematelor nemtesti care se afla pana la intrarea in apa. Dar nu imposibil!

In schimb pentru cei care vin cu masina exista trei drumuri, doua dintre ele la un moment dat se intalnesc si sunt de o calitatea excelenta.

Primul ar fi dinspre Neptun, pe faleza catre Olimp. Aici, chiar la intrare in Olimp este o intersectie mare, drumul din stanga permite iesirea din statiune catre soseaua nationala DN39, cel din mijloc ne conduce catre nordul statiunii Olimp, iar cel din stanga catre partea de sud a statiunii, la complexul Panoramic.

Noi alegem drumul din stanga, traversam calea ferata, mergem aproximativ 3 km pana intalnim un drum asfaltat pe partea dreapta. Inainte nu exista nici un indicator, acum a fost montat un banner care iti indica restaurantul. Intram pe acest drum si urmam soseaua, atentie este foarte ingusta, deci devine problematic daca se intalnesc doua masini, dar mai exista refugii din loc in loc.

Cel de-al doilea drum nerecomandat vine dinspre Constanta pe DN39, la intersectia cu indicatorul care ne avertizeaza ca intram in Olimp (la turnul de apa), facem stanga, dar atentie de doi ani este linie continua dubla si este posibil sa aveti probleme, in zona s-au intamplat foarte multe accidente, fiind o portiune unde se merge cu foarte mare viteza. Totusi in perioada de extrasezon cand circulatia este rara sunt multi care scurteaza pe-aici. Alternativa este sa mai mergeti 8 km pe DN39 apoi sa faceti stanga catre Neptun la intersectia care indica acest lucru pe DN39C, apoi sa urmati acelasi traseu ca cel descris mai sus.

Si in fine, ultima varianta, una de off road, se poate ajunge din Costinesti, prin Schitu direct la restaurant. Este un drum de aproape 15 km pe malul marii, nu este asfaltat, insa este intr-o stare foarte buna, prin dreptul localitatii 23 August fiind ceva mai denivelat.

A, mai exista si o a patra cale, direct pe apa, cu o barca de agrement, dar nu este la indemana oricui.

Cam acestea ar fi variantele, toate conduc intr-un sigur loc, la cherhanaua noastra.

Restaurantul

Amplasat strategic, pe plaja ofera atat posibilitatea de a admira marea si pescarusii stand la una dintre mese, cat si plimbari pe plaje sau chiar baie.

Restaurantul este compus din mai multe sali, fiecare dintre ele avand terasa afara. Una dintre ele este dispusa pe doua nivele oferind o imagine splendida asupra falezei, celelalte avand doar un singur nivel cu foarte multe ferestre. Sunt construite din piatra si mult lemn, iar acoperisul este izolat perfect fiind acoperit cu stuf.

In interior exista foarte multe ferestre cu geam termopan, deci iarna salile sunt complet protejate de furia marii, mesele sunt din lemn lacuit de diferite marimi, de la mese pentru patru persoane, pana la mese ceva mai mari pentru grupuri, scaunele sunt tapitate, iar pe terase exista bancute din lemn de esenta tare lacuite.

Cadrul natural este deosebit o barca pescareasca troneaza pe plaja in fata restaurantului langa un aranjament marinaresc cu scoici, o ancora si bolovani din mare. Din loc in loc plante exotice puse in ghivece mari si ingrijite.

Surpriza cea mare a fost in momentul cand am ajuns la restaurant. Desi drumul a fost liber, in fata restaurantului am descoperit o multime de masini, daca ar fi fost sa le numar cred ca erau peste 100 lejer. Nu mi-a venit sa cred ca am cautat loc de parcare fiind la sfarsit de sezon si totusi mai greu accesibil.

In acel moment mi-am adus aminte de ceea ce spunea un bun prieten de-al meu: ”daca vrei sa gasesti masa libera fa rezervare inainte”.

Intrasem oarecum in panica, rezervare nu facusem tocmai pe considerentul ca voi gasi o masa libera la sfarsit de sezon. Da' de unde…plin ochi peste tot, atat la interior cat si la terase, doar trei mese libere si ele cu „Rezervat” pe ele.

Aoleu, ce facem, deja nevasta-mea ma privea cu acei ochi care spuneau multe dar nimic de bine, copiilor le era sete, iar eu priveam de jur imprejur fara a gasi nimic. Dupa cateva minute am gasit o masa la etaj, tocmai se ridicase o pereche, ne-am infipt direct fara a apuca ospatarul sa mai puna cartonasul cu „rezervat”.

Am primit meniurile si am fost lasati sa alegem…1 minut dupa care a venit sa ne ia comanda. Am rugat-o sa ne mai lase putin, oferta pe cat de bogata pe atat de atragatoare. Enumar cateva preparate si preturile pentru a va face o impresie:

-Icree rosii de manciuria 100gr – 80 lei;

-Icree crap 80 gr – 10 lei;

-Midii pariziene 200gr – 17,5 lei;

-Midii in sos spaniol 200 gr – 17,5 lei;

-Frigarui de rapana cu melci 200 gr – 17,5 lei;

-Hamsie 200 gr – 18 lei;

-Boujon de salau 200 gr – 24 lei;

-Platou pescaresc – 35 lei – pentru o persoana;

-Bors pescaresc – 14 lei portia

-Calcan 100 gr – 19 lei;

-Scumbie 100 gr – 12 lei;

-Rechin 100 gr - 12,5 lei;

-Crap 100 gr. – 12 lei;

-Stavrid 200 gr. – 18 lei;

-Somn 100 gr. – 12 lei;

-Chefal 100 gr. – 12 lei;

-Dorada regala 100 gr – 12 lei;

-Zargan 100 gr – 19 lei

Toate aceste preturi le-a scris sotia pe un carnetel, avem niste prieteni de familie care ne-au rugat sa le notam, iar eu le-am transcris aici. Preturile nu sunt mari, va pot spune un restaurant din Constanta unde preturile sunt si cu 40% mai mari decat la Popasul pescarilor.

In cele din urma am renuntat la borsul pescaresc fiind asigurati ca platoul pescaresc de doua portii este foarte mare si cu multe preparate. Am comandat un platou pescaresc de doua persoane, cola, apa plata si o bere fara alcool pentru mine. Orice masa pescareasca incepe cu o carafa de vin, ceea ce nu a fost si cazul nostru, sotia n-avea chef de condus iar fetele n-aveau carnet J asa ca am sarit peste vint.

Drept sa spun am asteptat cam 30 de minute pana a venit comanda, am pus acest lucru si pe seama aglomeratiei, in acest timp fetele s-au jucat in nisip cu scoici de parca le-ar fi vazut prima data in viata.

Inca un lucru negativ, cand au adus bauturile, berea mea a fost uitata spunandu-mi ca o aduce imediat. Imediat a insemnat 20 de minute, ea venind la pachet cu platoul pescaresc, dar nu era inclusa.

Platoul destul de marisor era alcatuit din 200 gr. de hamsie, 200 gr. icre de stiuca, doua frigarui din melci rapane, 200 gr. de degetele de somon si 200 grame de file, cred ca era salau. Totul alaturi de cateva bucatele de lamaie, mujdei de usturoi sau sos pescaresc picant.

Am impartit frigaruile, una sotiei si a doua la copii, eu nu sunt fanul melcilor, binenteles ca sotia a mancat frigaruia fara sa ma intrebe din ce este facuta impresia ei a fost una neutra pana a aflat din ce este facuta. -Melci???

Apoi nu s-a mai atins de niciuna, i s-a parut ca vede la un melc si cornitele de parca ar fi fost iesit din iarba J. Melcisori marini, i-am spus eu, dar i maginea o avea deja formata. Binenteles ca nici copii n-au mai terminat de mancat frigaruia, am strans intr-un servetel melcisorii sa-i dam lui Daisy, catelusa noastra care ne astepta in masina.

Hamsia a fost de vis, excelenta si foarte proaspata, iar degetelele de somon au fost preferate de fetele mele care le-au mancat fara a sta prea mult pe ganduri.

Cam totul a fost bestial si surprinzator, eu nu prea ma satur din peste, dar atunci chiar eram plin, hamsia mai mult eu am mancat-o.

Toata aceasta distractie ne-a costat exact 94 de lei, am bonul in fata, ospatar a fost Nicoleta (rusinica pentru faza cu berea)

Am urmat sfatul lui ancamariagadea care ne-a sfatuit sa facem o tura doua de plaja, noi am facut doar una dar a fost extrem de relaxant.

Apoi am traversat calea ferata si ne-am indreptat catre parcarea care era la fel de aglomerata. Apropo, cand i-am dat melcisorii lui Daisy, i-a mirosit, a dat cu labuta peste unul si a rupt-o la fuga…J Cine stie ce-o fi simtit, dar lucru clar nu i-a mancat.

Ca o concluzie generala Popasul pescarilor este locul unde te poti relaxa pentru cateva ore foarte bine, poti manca excelent si constituie un mod pe cat de util pe atat de relaxant pentru petrecerea unei zile la malul marii.

Totusi este bine sa faceti rezervare, am inteles ca mereu este plin acolo si riscati sa bateti atata drum doar ca sa va uitati la altii cum mananca.

In final pot sune ca Popasul pescarilor merita sa fie ales printre cele mai bune restaurante de pe litoral, credeti-ma, mergeti pe mana mea si n-o sa ma injurati.

Vacante frumoase oriunde va veti afla!

Fara pma, multumesc!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 22.09.10 07:44:41
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6333 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Parcarea arhiplina (privire catre stanga)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2401 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

magdalena
[22.09.10 07:54:17]
»

Cel mai bun restaurant de pe litoral in 2010

Asta chiar merita sa vezi cu ochii tai si mai ales sa simti cu papilele gustative!!!

cc_iordachescu
[22.09.10 08:21:20]
»

Drept "pedeapsă" pentru activarea matinală a glandelor mele salivare primeşti un vot şi o "temă de casă"!

Cu câţiva ani în urmă, când Constanţa era o destinaţie frecventă pentru mine, exista în portul Tomis un restaurant numit On Plonge, tot cu specific pescăresc, unde paplele gustative erau aduse în stare de extaz. Mai există acest restaurant şi dacă da, se mănâncă la fel de bine?

bessondm
[22.09.10 08:22:29]
»

Suna bine povestea despre restaurantul asta pescaresc, am mai citit pareri pozitive despre el, inseamna ca adevarul e pe-aproape. Ma gandesc asa, un pic rautacios, se vrea cumva o replica autohtona la mult mai titratul Dalboka? Oricum, e bine ca exista si-i fain.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[22.09.10 08:47:48]
»

dasteapta potaia, nenea pepsi!

bessondm
[22.09.10 09:01:33]
»

Da, mai exista On Plonge in Tomis, am fost acolo anul trecut, se mananca bine si-acum, dar curatenia cam lasa de dorit: fete de masa patate, tacamuri... hmm, a trebuit sa le sterg pe servetel, ca-n studentie la cantina, iar la toaleta... urat mirositor, fara sapun etc.

presario
[22.09.10 09:13:18]
»

Bun restaurant, de tinut minte.

Eu as vrea sa merg acolo cu barca, daca vreodata o sa am barca. Daca nu - incerc cu masina.

webmaster20*
[22.09.10 09:17:20]
»

Retras PMA standard, am insa convingerea ca aprecierile comunitatii vor suplini acest mic inconvenient. Felicitari!

celeste
[22.09.10 09:29:14]
»

@pepsi70, pacat ca nu ai gasit deschis la Targul de Turism pentru a veni cu noi informatii pt. anul viitor. Referitor la Popasul Pescarilor eu personal nu am ajuns la el dar, datorita AFA si prietenilor mei care au fost, ... data viitoare nu o sa-l ratez.

biancuta
[22.09.10 10:21:15]
»

Un restaurant care nu trebuie ocolit daca ne aflam pe litoral in zona Neptun/Olimp! Am citit si alte impresii si chiar imi pare rau ca nu am stiut de el anul trecut, cand am fost in Olimp!

mirelutza
[22.09.10 11:09:50]
»

pepsi, esti singurul care ma face sa-mi fie dor de litoralul romanesc...

ninaa
[22.09.10 11:54:43]
»

Batrane lup de mare te invidiez ca tu esti atat de aproape de ea si poti s-o vezi oricand vrei. Felicitari ca ai reusit sa-ti "pacalesti" sotia sa manance melci. Eu nu pot nici sa-i privesc in farfurie. Peste mananc de orice fel (numai compot n-am mancat in viata mea) si in orice cantitate dar icre crude, melci si scoici nu pot. Si doar am crescut pe malul Dunarii! Poate la anul vedem si noi Olimpul. Votat si asteptam si alte rw.

ascent
[22.09.10 14:36:44]
»

M-am distrat grozav, la fel ca si alta data, citind cele scrise - este o adevarata placere sa citesc ce scrii si sa te votez pentru asta! Cat despre melci, atunci cand am citit ce ai povestit, parca imi vedeam mie fatza atunci cand am aflat ca mananc melci...

Alina Morar
[22.09.10 14:50:30]
»

Nici eu nu mananc scoici, melci sau caracatita. Stiu ca sunt foarte bune, dar... ideea...

Sotul e nebun dupa astfel de mancaruri.

Imi place mult acest loc, nu am fost, dar am vazut imagini live pe Mobotix.

creivean
[22.09.10 19:57:20]
»

In direct din aceasta locatie confirm ca-i un restaurant de exceptie. Cu o precizare. Pana acum, serviciile sunt la cele mai inalte cote. Asta poate si datorita faptului ca noi am venit intr-un grup numeros si am avut meniul prestabilit. Iar mancarea-i sublima. Dupa ce vin acasa am sa scriu si eu un review. Felicitari pepsi70ro pentru review.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[22.09.10 20:08:15]
»

Restaurantul are si o camera web live:

webcam live Popasul pescarilor

Acum este seara dar maine puteti admira peisajul live

Alina Morar
[22.09.10 20:44:07]
»

Creivean, dar ce faci acum la mare? Cum e vremea?

creivean
[22.09.10 20:50:47]
»

Azi a fost foarte buna. Soare si marea calma. PS Acum nu mai fac nimic, mananc un calcan si un zargan, iar maine vin acasa.

any*
[22.09.10 21:19:24]
»

Frumos review, e bine de tinut minte acest restaurant atunci cind ajungem la mare, si de la mine vine un vot...

webmaster10
[22.09.10 21:25:04]
»

Am atasat acest colaj muzical, sper sa placa pepsi.

Auditie placuta!

ascent
[22.09.10 21:45:23]
»

@webmaster10 - ne-ai "ucis" cu melodiile astea...

fluturas1*
[23.09.10 10:33:34]
»

Foarte "gustos" ca de obicei, tot ce este marca "Pepsi" Felicitari si 400 PMA.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[23.09.10 11:51:06]
»

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, n-am facut altceva decat sa va povestesc despre un restaurant care a obtinut unul dintre cele mai ravnite premii de pe litoral.

costin1968
[29.01.11 22:53:34]
»

Exceptional!

Melodiile de dragoste, imparte-le generos colegilor, desi stiu ca ai vrea sa le pastrezi numai pentru sotia ta...

johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[11.04.11 11:43:54]
»

@pepsi70ro

Stii cumva daca in aceasta perioada (pana in sezon), au restaurantul deschis?

pepsi70roAUTOR REVIEW
[11.04.11 12:55:07]
»

@johnnyredlabel:

Stii cumva daca in aceasta perioada (pana in sezon), au restaurantul deschis?

Sigur, au deschis tot timpul anului, wk trecut am primit de la niste prieteni o invitatie acolo pe care din pacate n-am putut sa o onoram. Dar prietenii nostri s-au simtit excelent

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, any*, ascent, bessondm, biancuta, celeste, costin1968, fluturas1*, johnnyredlabel, magdalena, mirelutza
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Olimp?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.072999954223633 sec
    ecranul dvs: 1 x 1