GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Insula / Ne-a placut foarte mult
Am citit in urma cu mai putin de 2 saptamani review-ul lui pepsi70ro despre restaurantul Insula din Neptun. Ponton, vegetatie cat cuprinde, mese in copaci, specific pescaresc... "Suna bine... mi-am zis! ". Am fost in urma cu ceva anisori in Neptun dar de restaurantul asta nu auzisem. Si cum in curand urma sa mergem 3 zile la mare in Costinesti... s-a aprins si beculetul... "Ce ar fi sa dam o fuga, sa il incercam? ", ca tot este aproape iar eu sunt mare amatoare de peste.
Am cautat repejor website-ul restaurantului si l-am trimis pe mail viitorului sot sperand ca peisajul sa-l atraga si sa primesc un raspuns pozitiv stiind faptul ca el nu se omoara dupa mancarurile din peste, destul de rar consumand peste si doar fara oase.
Raspunsul a venit rapid... "Arata bine, daca vrei mergem, dar probabil este destul de scump! " Contra-argumentul meu a venit si mai rapid: "Pai uite ca am citit un review si asa, si pe dincolo, si uite ca nu e cu mult mai scump decat altele! ". "Ok, mergem, chiar as vrea sa mananc ceva specific, din peste! ".
Bun deci, ideea ii place, ramane stabilit, intr-una din seri mergem sa mancam la restaurantul Insula. "Dar de ce nu am merge noi toata ziua in Neptun? " Facem plaja, revedem si statiunea. Aprobat si aceasta idee, si cum desi am citit ca nefiind inca plin sezon se gasesc locuri nu am vrut sa existe nici un risc de a rata o masa in copac, mi-am salvat numarul in telefon si cu o zi inainte am facut si rezervare cerand bineinteles, in mod deosebit, o masa in copac.
Toate fiind aranjate, sambata dimineata ne-am imbarcat in masina si in 20 de minute iata-ne in Neptun. Am gasit loc de parcare fara nici o problema si ne-am infiintat pe plaja; aici soare, balaceala, lume destula, atmosfera frumoasa.
Pe la vreo 12: 20 ne-am luat picioarele la spinare pe o caldura infernala si dupa ce ne-am eliberat la masina de toata incarcatura de umbrele, colace, prosoape si toate acareturile posibile am pornit catre restaurant. Am ales drumul printre copaci, pe malul lacului, fiind ceva umbra iar noi molesiti de-a binelea. De indata ce am ajuns privirile au ramas pironite pe covorul de nuferi ce se intindea pe lac. Multi dintre ei erau infloriti, peisajul minunat, nu cred sa fi vazut vreodata atatia nuferi intr-un singur loc. Intreaga zona este plina de verdeata asa ca abia dupa pozele de rigoare ne-am facut intrarea in restaurant. Aici la fel de multa vegetatie, mesele sunt asezate in diverse feluri, unele dintre ele oferind destul de multa intimitate. In afara de un sir de mese de pe ponton la care ajungeau cateva raze de soare, restul sunt foarte umbroase, acoperite din plin de copaci.
Perfect... dupa atata soare si caldura... era exact ce aveam nevoie.
Rezervari se pare ca nu aveau prea multe sau chiar doar pe a noastra pentru ca imediat ce am precizat ca avem rezervare sefa de sala ne-a stiut numele pe care a fost facuta. Ne-a insotit pe scarita intortocheata pana la o masa de 4 persoane situata, evident, in copac, pregatita deja cu farfurii si tacamuri pentru 3 persoane. Ne-am instalat comod si ne-am pornit sa consultam meniurile.
Am ales, bineinteles, ca prim fel de mancare borsul de peste urmat de specialitatile bucatarului, tochitura si plachie de peste cu mamaliguta, plus o saramura de crap cu mamaliguta, stropite cu o carafa de vinul casei de 1 L cu apa minerala. Pe mine cazand sarcina de a conduce masina inapoi in Costinesti, am ramas doar la apa minerala. Al meu a fost foarte incantat de felurile de mancare, cu peste fara oase, pe care si le comandase si de faptul ca a gasit in meniu apa minerala la 1. 5 L si nu mai trebuie sa comande o multitudine de sticle mici, cea mare fiind si mai avantajoasa la pret. Astepta cu interes sa incerce borsul de peste, curios fiind daca ii va placea, mai ales ca niciodata nu a vrut sa incerce vreun fel de zeama cu peste.
Asteptand sa vina comanda, racoriti deja, ne-am pus pe pozat si admirat restaurantul. Aveam vedere chiar deasupra meselor de pe ponton unde cativa oameni isi serveau masa, in copacul de alaturi o masa de 6 persoane, libera inca, isi astepta clientii, care ulterior au si aparut. Puteam sa vorbim, sa ne fotografiem in toate felurile, sa mancam cum vrem; eram destul de feriti de ochii celorlalti. Mi-a placut foarte mult acest lucru mai ales ca noi avem obiceiul de a ne comanda feluri diferite de mancare ca sa gustam din cat mai multe dupa care incepem sa luam unul de la altul si sa le schimbam intre noi.
In restaurant era ceva lume dar si destule mese libere; cercetam in stanga si in dreapta de la inaltimea copacului nostru.
Ospatarii urcau, pe tot parcursul mesei pentru a vedea daca mai este nevoie de ceva, daca mai este vreo farfurie de debarasat sau pentru a turna bautura in pahar. Au fost draguti, ne-au intrebat mereu daca ne-a placut mancarea.
La un moment dat ne-am trezit cu un copilas urcand in mare viteza scarile si care s-a oprit direct sub masa noastra. Ne-a informat apoi ca joaca fata-scunselea. Mda... frumos... chiar este foarte bun locul pentru asa ceva... asa ca am concluzionat ca si noi daca am fi fost cu ceva anisori mai mici nu ne-ar displacea deloc.
Intre timp au aparut si bauturile si o gustare din partea casei: icre si paine prajita. Eu aici am spus pas, pentru ca desi sunt amatoare de peste incre nu am putut manca niciodata. Am inteles totusi ca nu au fost rele, fapt confirmat prin disparitia rapida a acestora din farfurie.
CU borsul insa treaba s-a schimbat. Am luat o portie pentru 2 persoane si aproape ca ne-am batut pe el. Plin de bucatele din mai multe feluri de peste, cu ardei iute, a fost delicios. A meritat din plin cei 9. 9 ROn cat a costat. Exista bineinteles si alte ciorbe de peste iar pentru cei care nu se dau in vant dupa asta exista si clasicele ciorbe de vacuta, de legume sau supa de pui.
Felurile ce au urmat au fost la fel de bune si le recomand cu mare caldura.
Plachia mea de peste a fost delicioasa dar nici tochitura nu s-a lasat mai prejos. Ambele sunt specialitatea bucatarului iar pretul este de 25. 9 RON pentru plachie si 23. 9 RON pentru tochitura. Vinul casei este 20 RON 1 L, 26 RON 1. 5 L, 12 RON 0. 5 L si 7 RON 250 ml. Pentru mai multe preturi am atasat poze cu toate paginile meniului.
Restaurantul nu este foarte ieftin dar nici foarte scump, depinde mult si de felurile comandate. Pentru cei care nu doresc sa manance peste exista si alte feluri de mancare clasice insa varietatea nu este foarte mare specificul restaurantului fiind totusi cel pescaresc. Daca doriti sa mancati hamsii, intrebati ospatarul, noi nu le-am gasit in meniu si totusi aveau.
Deserturi au destule si desi am observat la o alta masa o portie de papanasi care arata foarte bine, nu am mai fi putut manca.
Dupa masa copioasa, relaxati la umbra din copac, ne-am indreptat agale catre iesire. Am mai zabovit insa putin la cusca cu pasari si peste 10 minute ne-am chinuit sa facem poza unui paun cu coada deschisa si frumos colorata care nu a vrut sa ne trateze decat cu spatele. Am reusit sa-l suprindem pana la urma din lateral, dupa cateva ture disperate prin jurul custii.
Am primit laudele de rigoare pentru ideea si locul ales asa ca le transmit si eu mai departe si ii multumesc lui pepsi70ro pentru al lui review. Chiar ne-a placut foarte mult.
Au urmat apoi sedinte de balaceala si o ora de pedalat seara in lungul Neptunului pe o bicicleta de 2 persoane inchiriata, pana ne-am scos sufletul, ca doar prea mult am mancat la pranz, trebuiau eliminate cumva caloriile.
Trimis de pink_gabi* in 15.06.10 12:00:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în NEPTUN / OLIMP.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pink_gabi*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Si eu am pus ochii pe el tot de la impresiile lui pepsi... Mai ales ca au si hotel si ma gandeam daca merita un sejur acolo, in ideea de a mai acorda o sansa litoralului romanesc.
Camerele arata foarte bine, iar pretul pentru un sejur in iulie pentru o persoana este intre 900 si 1200 de persoana cu pensiune completa (cu bonuri valorice de 60 de lei pe zi).
Ar fi fost interesant sa avem opinii si despre hotel, poate ajunge cineva acolo si ne scrie.
Daca as putea sa ma teleportez macar pana la restaurant!!!...
Imi pare bine ca v-am putut fi de ajutor si v-ati simtit bine la acest restaurant. Dar tot pe-atat imi pare rau ca n-ati dat un semn de viata, poate va tineam si noi companie. Chiar am vrut sambata sa mergem din nou, insa au aparut alte oportunitati si ne-am reorientat.
Ati scris frumos, ati facut poze frumoase, nu pot decat sa va felicit pentru acest lucru!
Multumesc mult pentru aprecieri si multumesc din nou ca ne-ai dat o idee atat de buna.
Pink gabi am atasat aceasta melodie sper sa-ti placa, insa daca doresti putem schimba daca ai alta propunere!.....bonusul ramane !
Eeeeiiii... gabitza "roz" in obrajori - dupa asa o masa copioasa - am inghitit in sec la review-ul tau. Multumesc tie si lui pepsi de informatie. Vara aceasta intentionez ca merg un weekend pe litoralul romanesc si evident, datorita voua, voi ajunge si la restaurantul Insula din Neptun. Imi plac locurile inedite si de calitate iar AFA ne ofera aceasta extraordinara ocazie ca sa aflam de ele.
O continuare reuşită a reviewului lui @pepsi70ro am înghiţit în sec şi m-am mulţumit, deocamdată, să savurez pozele... Îmi spui, te rog, plachia şi tochitura erau fără oase, pentru ca şi noi avem o mare problemă, mai ales când ne e foame...
Krondia, tochitura de peste este complet fara oase, din bucatele din pesti diferiti, deci mancati cu toata increderea. Plachia contine o bucata de peste care are si oase. Amandoua sunt foarte gustoase.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 [Restobar Bali Neptun] Mancare ca la mama acasa — scris în 02.08.23 de ux130103 din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Sep.2022 [Terasa Scoica] La Scoica Neptun — scris în 11.09.22 de ux127197 din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Terasa La Perla] Recomand din suflet! — scris în 21.08.22 de manuvaru din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant-pizzerie Antik Cafe Efendi] Antik Cafe Efendi - o experiență delicioasă — scris în 29.08.21 de Rofri din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Casa Maria] Experiența neplacuta — scris în 09.08.21 de ux121738 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2021 [Restaurant Spring Time] Nu recomand — scris în 07.07.21 de Santy1234 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2020 [Terasa La Perla] Nu recomand — scris în 07.08.20 de florcleo din BUCURESTI - nu recomandă