GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un August in August la Augustiner
Ma rasfat, dar suna frumos! ????
Dupa ce am plecat de la Therme vezi impresii directia noastra era fix restaurantul Augustiner situat in strada Arnulfstraße 52, München, dar asta ar fi ca si cand v-as spune ca se afla in Bucuresti pe dreapta. E destul de simplu, se afla destul de aproape de Gara Centrala asa ca se ajunge destul de usor acolo. De ce am ales acest restaurant? Pentru ca asa am fost sfatuita de colegi. Intr-o discutie cu ei le spusesem ca am fost la restaurantul Hofbrau despre care am povestit aici vezi impresii si putin amuzati mi-au spus ca acela este un restaurant mai degraba turistic, si daca vreau traditional ar trebui sa incerc o berarie care isi si fabrica berea si una dintre cele mai cunoscute este Augustiner. Augustiner are o traditie de aproape 700 de ani si cateva restaurante in Munchen iar berea lor o intalnesti in multe dintre restaurantele din Germania si Austria. Asadar insetati si infometati am gasit usor acest loc si am tot ales locul unde sa stam la o masa in gradina si in final ne-am asezat si am inceput sa ne uitam dupa ospatar, dar nu venea nimeni, am zis sa ne mutam ceva mai in fata ????, poate ne vede cineva, pana cand insa am vazut un “indicator” care arata in zona opusa noua – Service area si spre zona noastra Self-service, si atunci am inteles, trebuie sa ne autoservim. Auzisem de astfel de terase – gradini dar nu le incercasem inca.
Pana sa va spun mai precis ce am facut noi, am sa va descriu putin locul. Pagina oficiala este aceasta augustinerkeller.de/home
Acest loc este mentionat in analele orasului inca din 1812 iar exteriorul nu a mai fost schimbat din 1895 si asa veti intelege cum arata cei 100 de castani care se afla aici. Iar ca sa va dati seama de marimea locului aflati ca in gradina au loc 5 - 6000 de persoane iar in interior circa 1000. Interiorul nu l-am vizitat asa ca trebuie sa mai ajung acolo. In ceea ce priveste meniul, acesta cuprinde bucatarie bavareza dar si internationala si il puteti studia aici. augustinerkeller.de
Dar ce are special aceasta gradina este faptul ca in zona de self-service puteti sa va aduceti mancarea de acasa, si exista chiar si zone in care va puteti aduce chiar si bautura asa cum declara chiar ei (redau textul in germana de pe saitul lor):
” Natürlich, wie in jedem Münchner Biergarten dürfen Speisen mitgebracht werden. Dies gilt natürlich nur für den Biergarten draußen und dort auch nur im Selbstbedienungsbereich. In der Gaststätte und im Bedienungsbereich ist es natürlich tabu. Gleiches gilt für Getränke, die in keinem Bereich mitgebracht werden dürfen.
Dar daca cu mancarea as fi de acord sa o aduc de acasa, berea are farmecul ei aici. Dar hai sa va mai povestesc cum este atmosfera aici, noi am ajuns in jurul orei 17-18, nu mai conteaza, ne era foame si sete. Si cand vezi o curte mare, umbrita, cu mese multe, unele ocupate, altele urmau a fi ocupate (aveau semnul rezervat pe ele - dar numai in zona cu servire) si altele libere, parca nici nu stii unde ar fi mai bine sa stai.
Si daca tot ne-am lamurit cu locul unde sa stam, acum l-am lasat pe cel mic la masa iar eu si cel mare am plecat la “cumparaturi” si aveam si ce sa luam, fie ca cel mai simplu ar fi fost sa luam celebrii covrigi “pretzels”, sau carnati/salate cu carnati, paste, peste, salate, jumatati de pui cu chifle, ciolan cu salata de cartofi si sos, coaste cu sos si multe, multe altele, si totul se desfasura intr-o ordine ca trebuia sa fii foarte hotarat ce vrei, luai mancarea, berea, mergeai la casa sa platesti, incat in cateva minute deja te puteai aseza linistit sa mananci.
Noi am luat o portie de coaste si sos precum si doua chifle si ciolan cu salata de cartofi si sos si normal, cate o bere de fiecare, numai ca am fost atat de pornita pe a lua repede si a ne aseza la masa ca nu am realizat “puterea” baietilor, asa ca si lor le-am tot cate o halba de 1 litru, pe care nu dus-o la bun sfarsit.
In ceea ce priveste berea sloganul lor este:
” noi nu servim doar orice bere veche; noi servim specalitati din beraria Augustiner
iar privind calitatea, datorita continutului redus in dioxid de carbon, berea din butoaiele de lemn este mai usoara si astfel mai usor de baut si avand in vedere ca berea curge din butoi incet prin propria inertie si astfel curge, acest lucru face ca berea sa se pastreze proaspata si rece.
Si foarte atractive sunt butoaiele de 200 litri cu bere, si au chiar si o traditie, de cate ori incep un nou butoi, suna un clopotel. Au cateva tipuri de bere proprie, nu le stiu numele si nici nu stiu daca vi le-as insira daca le cunoasteti, insa daca vreti sa stiti ce bere produc intrati pe pagina lor si vedeti.
Daca tot ne-am asezat la masa, am inceput sa ne uitam si in jurul nostru ceva mai atent. Cum eram in zona de Self-service, am vazut destul de multe grupuri mai mici sau mai mari care erau cu cosurile/ caserolele cu diferite produse, si in felul acesta toata lumea se bucura de o intalnire prieteneasca in care nu trebuiau sa mai stea in bucatarie, ci cu ce au pregatit acasa aici stateau la masa si se bucurau impreuna. Si sa nu credeti ca erau doar tineri, ci erau si cupluri trecute de ceva vreme la varsta a treia.
In zona de self-service insa trebuie sa aveti in vedere ca exista mese speciale unde sunteti rugati sa puneti halbele goale, si alte locuri specale unde veti duce vesela si tacamurile. Foarte des am vazut o masinuta care aduna halbele si totul mergea astfel foarte repede si eficient.
Exista si un loc de joaca, situat putin mai la inaltime astfel incat copiii putin mai mari chiar se jucau acolo fara sa fie neaparata nevoie sa fie si parintii langa ei.
Aici se desfasoara si concerte live care vara la umbra copacilor chiar sunt apreciate. Si acum va invit la poze dar si la un filmulet in care sa vedeti beraria.
Trimis de mishu in 27.10.18 20:23:43
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@mishu:
Berea la halbă de un litru... hmmm deja mi s-a făcut foarte sete , dar cred că nici eu nu aş dovedi întreaga halbă.
Coastele arată nemaipomenit de tentant.
”berea din butoaiele de lemn este mai usoara si astfel mai usor de baut si avand in vedere ca berea curge din butoi incet prin propria inertie si astfel curge, acest lucru face ca berea sa se pastreze proaspata si rece.
Am aflat ceva nou. Tipii chiar păstrează tradiţia. Nu credeam că mai există bere la butoaie de lemn ca în urmă cu câteva sute de ani.
Mi-a plăcut şi familia fericită din poza P14.
Să vă fie de bine!
@mishu: mult îmi place genul ăsta de ieșiri de prin Germania! Stau toti la mese, de parcă s-ar cunoaste cu fiecare. Iar de coaste si bere nu mai pot zice nimic. Să va fie de bine!
Felicitări!
@nicole33: Acolo am invatat sa beau (mai ales vara) berea la litru, asa ca atunci cand au venit baietii mi s-a parut normal sa le iau si lor la fel. Si da, exista multe locuri unde inca se pastreaza traditii pe care le respecta din tot sufletul.
Si mie mi-a placut acea familie fericita, care insa se apropia de finalul concediului, dar sunt convinsa ca amintirile noastre vor ramane mereu in suflet.
Multumesc frumos de vizita si aprecieri.
@robert: Asa este, ai mare dreptate, si cu riscul de a nu fi in asentimentul multora, Oktoberfest din Munchen nu ma atrage, este mult prea comercial si poate o sa spuneti ca sunt baba... si nu sunteti departe de adevar, insa am si colegi mult mai tineri care erau nemultumiti de acest festival pentru ca era super mare aglomeratia, si te lasa sa intri cand mai plecau dintre cei care erau deja acolo, sau mai erau corturi in afara targului unde puteai sa mananci ceva, dar berea era in interior.
Avand in vedere ca exista aceste gradini unde frecvent sunt diferite evenimente mi se par mai pe placul meu si mai aproape de traditie.
De asemenea si preturile sunt mai mari pentru acelasi lucru. Daca o bere la halba de litru la Augustiner este 7.40 euro, la festival este 12-13 euro.
Dar pana la urma atmosfera conteaza. Multumesc frumos de vizita si aprecieri.
@krisstinna: Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, o seara linistita.
@mishu: Ce frumos! Picnic lărgit, cu prieteni, familie și cetățeni, spațiu destinat și curățenie! Tipic german!
Bine c-am apucat să mănânc!
Dar titlul de ”cele mai multe restaurante ” nu ți l-aș prea da!
Frumos, umbros, aer curat și veselie! Ce poate fi mai frumos?
O amiază tihnită cu puișorii tăi = de neprețuit!
@Zoazore: Intradevar totul este disciplinat si atunci se desfasoara intr-un mod care pare natural. Iar acei pomi asigura un "aer conditionat" natural.
Iar amiaza cu puii mei intradevar de nepretuit.
Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.
Sa va fie de bine, chiar daca urarea vine tarziu! Mi-au placut toate pozele, dar P14 este minunata! Sa va bucurati mereu de asemenea clipe!
@DOINITA:
”Sa va fie de bine, chiar daca urarea vine tarziu!
pai si articolul meu a venit mai tarziu asa ca multumesc foarte frumos si multumesc pentru vizita si aprecieri si mai ales pentru urari.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 [Galeria Restaurant (Food Court mall Galeria)] Autoservire mall Galeria — scris în 26.07.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Restaurantul Pschorr-Krug, Munchen – Sau cum a devenit minunata o zi inceputa cu stangul — scris în 10.08.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2018 Weisses Brauhaus – o alegere inspirată — scris în 07.11.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Berăria Hofbrauhaus] Brună sau blondă, bere să fie - Beraria Hofbrauhaus, Munchen — scris în 13.08.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 [Berăria Hofbrauhaus] Hofbräuhaus - unul dintre simbolurile Munchenului — scris în 07.03.17 de giuliani din [DE] - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Mimmo e Co - Fantastic de bun! — scris în 07.03.17 de giuliani din [DE] - RECOMANDĂ
- Aug.2016 [Berăria Hofbrauhaus] Hofbräuhaus - o berărie cu renume — scris în 03.11.16 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ