GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vila Iulian, Stațiunea Parâng, restaurant cu mâncare excepțional de gustoasă
(continuare)
După ce ne-am cazat la Cabana Telescaun vezi impresii, am întebat unde putem mânca în apropiere. Am citit în prealabil despre locurile recomandate pentru mâncarea gustoasă din Stațiunea Parâng, dar trecând cu mașina în dumul nostru spre cazare, pe lângă acestea, am observat că era închis peste tot. Noi nu ne-am adus alimente pentru că eu nu gătesc atunci când plec de acasă, doar câte ceva pentru sandvișurile pe care să le luăm dimineață cu noi în drumeția spre Vârful Parângul Mare vezi impresii.
Răspunsul a venit imediat, puteți mânca la vecinii noștri, la Vila Iulian. Nu am găsit pe net nimic despre ei, am fost rezervată mai ales că nu a fost recomandată de persoanele care au scris despre trecerea lor prin Stațiunea Parâng.
Ne era foame și trebuia să mâncăm ceva consistent pentru că urma să urcăm dimineața pe munte. Când am trecut pe lângă Vila Iulian la sosire, am văzut că era un ceaun la foc, în care cineva invârtea mâncarea și primul meu gând a fost că acolo se prepară gulaș, mâncarea mea preferată.
Localizarea
Vila se află vis-a vis de Releul TV și Salvamont, înainte de a ajunge la Telescaunul Vechi, foarte aproape de Cabana Telescaun unde eram noi cazați.
Adresa
Munții Parâng, DJ709F, Domniul Schiabil Parâng, Zona IEFS, Petroșani
Vila Iulian are o terasă exterioară, unde era plin, cei cazați acolo așteptau să se termine gulașul în timp ce povesteau veseli, beau câte ceva de la barul cabanei foarte bine aprovizionat, atmosferă întreținută și de muzica Blues, cu solo-uri de chitară, ce mai, raiul pe pământ.
Mâncarea
Am intrat în restaurant, am fost impresionată de frumusețea locului amenajat atât de armonios, degaja căldură sufletească, patronul și soția dânsului au venit imediat să ne spună ce ne pot oferi de mâncare, au stat de vorbă cu noi, ne-au povestit multe, iar relaxarea s-a instalat imediat.
Ne-au spus că afară în ceaun se prepară într-adevăr gulaș, dar mai trebuie să fiarbă două ore până este gata. Au spus că fierbe minim patru ore. Nouă ne era foame, nu mai voiam să așteptăm și ne-am așezat la masă.
Am mâncat o ciorbă de fasole cu ciolan afumat, cu multă carne, cu salată de ceapă roșie și ardei iute murat. Am primit un castron de ciorbă ca să ne servim noi... și ne-am servit de câteva ori. Era atât de bună ciorba, nu ne puteam opri din umplut farfuria iar și iar, aproape că ne-am săturat.
A urmat felul doi, ciulama de hribi cu mamaligă cu smântână și brânză de burduf. Am primit tot un castron din care să ne servim... un gust care îți lua mințile, nu știu unde a intrat atâta mâncare, dar nu puteam pune stop umplerii farfuriei.
După ce am terminat de mâncat, am primit din partea casei o farfurie cu un chec cu fructe.
Am mai băut o bere și 50ml Jagermaster.
Abia ne-am ridicat de la masă. Credeam că nu o să dormim bine după atâta haleală. Nici poveste. N-am avut nicio probelmă cu digestia. Bucătăreasa este foarte bună!
Tot festinul ne-a costat 90 lei.
Dezmățul culinar s-a petrecut în sala restaurantului unde se auzea o muzică veche, bună și într-o atmosferă foarte placută.
Am ales să stăm la un fel de separeu. Mobilerul restaurantului, mesele, scaunele și băncile sunt din lemn, culoarea natur, combinat cu fier forjat. Pe scaune și bănci sunt perne pentru șezut. La geamuri sunt draperii frumos prinse cu șnur. Decorurile sunt originale, inedite. Pe lăngă tablouri, vitrina frigorifică, televizorul mare, plantele decorative, am mai văzut rafturi cu cărți și obiecte de artizanat.
Cât timp am mâncat, domnul patron a stat lângă noi și ne-a povestit ca și cum am fi fost vechi cunoștințe. Am întâlnit oameni faini acolo, sufletiști, darnici, ospitalieri.
Recomandarea
Dacă vom mai merge acolo, vom încerca să ne cazăm la Vila Iulian pentru că de mâncat cu siguranță vom mânca acolo. A fost cea mai bună ciulama de ciuperci pe care am mâncat-o în viața mea. Oamenii de acolo te fac să îțî dorești să îi revezi.
Restaurantul este deschis non - stop.
Trimis de Dana2008 in 12.09.19 17:24:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PARÂNG.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Masivul Parâng, MASIVUL PARÂNG" (deja existentă pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dana2008: Super! Dar, tu, Scoicuță, ai putut mânca atât? Că sincer, eu nu te văd în stare!
Și-arată ciulamaua aia... Woow, cum arată! Doar am mâncat, dar îmi vine să fac și eu o ciulama! Bine că mi-e lene! Chiar și checul cu fructe cere să nu-l lași pe farfurie!
Si mult, și bun, și ieftin! Și-ntr0un spațiu de mult bun-gust! Să vă fie de bine!
@Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecoul pofticios și nu în ultimul rând pentru aprecieri!
Eu pot să mănânc foarte mult și dulciurile sunt la loc de cinste în dieta zilnică.
A doua zi, după ce am coborât de pe munte ne-am dus la restaurant și i-am spus patronului ca vrem iar ciulama de hribi. A scos punga cu hribi din congelator și a spus ca durează mai mult până prepară ciulamaua cu mămăligă, dar face grătar. I-am spus că nu putem aștepta pentru ca suntem rupți de foame. Am mâncat mici și ficat la gratar la invitația unor prieteni de acolo... ce oameni buni si darnici, atunci i-am cunoscut și ne-au hrănit din mâncarea lor.
A fost prima dată când am mâncat ciulama de hribi... au fost culesi de acolo din pădure. Ce aromă, ce gust????
Hai că mor de poftă iar.
Te pup! ????????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2015 [Restaurant hotel Rusu] Restaurant Hotel Rusu — scris în 02.09.15 de lottee7 din TIMIşOARA - RECOMANDĂ