ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.01.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Pitesti
ÎNSCRIS: 03.08.12
STATUS: PRETOR
LUNA
JAN-2025
PREȚ 151 si 181
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Doua restaurante la malul Marii Negre

TIPĂREȘTE

Restaurant BREEZE Mangalia

Str Portului 63B Mangalia

Locatia este lânga Hotel Laguna, faleza Mangalia chiar de unde începe digul orasului Mangalia.

Când stai mai mult pe litoral în afara de plaja non stop mai cauti si alte surse de distractie si relaxare, ca de exemplu plimbari pe malul marii la asfintit, pe diguri privind marea în ochii albastri, mersul la restaurante, exceptie cele doua luni de cosmar iulie si august când e prea aglomerat si nu ai loc nici sa respiri.

Am fost la mai multe restaurante în extrasezon în cautarea unui peste bun pentru mine si a fructelor de mare/scoici/midii pentru JC.

Si asa am ajuns si la restaurantul Breeze din Mangalia.

Începem cu o mica plimbare prin  portul cu barcute, vedem yachturi mai vechi sau mai moderne, vasele de mini croaziere pe Marea Neagra si fiecare avea decoruri din carton cu cel mai vestit pirat adica Jack Sparrow- Johnny Depp, apoi ne-au întimpinat gratioasele lebede ce pluteau usor pe apa. Lebedele s-au obisnuit cu prezenta oamenilor si cum obseva prezenta lor vin catre ei pentru a primi ceva hrana, am vazut si bucati de pâine alba chiar si pufuleti în apa, nu stiu daca e chiar bine sa le oferi asa ceva de mâncare.

Continuam plimbarea si în partea stânga observam restaurantul Breeze cu o terasa în fata si cu vedere spre port si digul Mangalia. Restaurantul are si înca o terasa de partea cealalta a cladirii deschisa doar vara.

Prima data am fost aici în luna mai anul trecut 2024 si a doua oara în luna ianuarie 2025.

Prima vizita ne-a lasat o impresie buna de aceea am revenit si anul acesta. Este un restaurant fara fite, cautat de localnici, multi stau la soare pe terasa la o cafea si un suc, altii servesc prânzul între orele 11 si 16 profitând de oferta generoasa la Meniul zilei cu doar 27 de lei: ciorba de burta sau ciorba de pui a la grec, ceafa de porc sau pulpa de pui dezosata sau paste penne arabia cu garnituri.

Am luat un biban cu legume si JC o portie de scoici/midii în sos de vin, foarte bune si totul la un pret cumsecade. Biban cu legume 55 lei si scoicile din Marea Neagra cu sos de vin portie de 700 gr au costat 45 de lei. Am stat pe terasa, era un soare blând si o atmosfera placuta. Servirea a fost prompta si ospatarul tare amabil.

A doua vizita a fost în ianuarie anul acesta si desi era soare dar rece nu am vrut sa stau pe terasa preferând o masa în interior cu vedere spre port. Am început cu vin fiert pentru mine si apa plata pentru sofer.  Am asteptat vreo 30 de minute comanda: tagliatele cu fructe de mare si un biban de mare fript pe plita pentru mine.  

În timp ce noi asteptam mâncarea, ospatarul nostru a facut doua curse pe trotineta electrica livrând mâncare ca cei de la G… o sau T... z, avea o geanta frigorifica în spate si zbura cu trotineta electrica. La bucatarie este doar un singur bucatar acum, de fapt e o doamna, am cunoscut-o la final, si a luat comenzile în ordine.  

Pâna a venit comanda am savurat pe îndelete cana de vin, 250ml! , vin rosu cu multe condimente, tare bun.

Nu ne-a deranjat timpul de asteptare doar nu eram singurii clienti, mâncarea a fost gustoasa si noi multumiti. Portia de tagliatele cu fructe de mare a costat 49 lei si bibanul meu tot 55 lei la fel ca anul trecut.  

Atasez poze cu meniul pentru a studia oferta si preturile ramase înca ca anul trecut.

Referitor la fotografii, am facut poze cu telefonul la portiile de mâncare dar cartela mea de memorie SD a luat un virus sau s-a prajit, transforma pozele în fisier « heic » si nu se mai deschid. Am facut tot felul de manevre, trimis pozele pe mess pe un alt telefon si trimise înapoi pe email si salvate cu extensia « jpg », oricum am pierdut câteva poze asta-i nimic, am cumparat alta cartela de memorie dar degeaba tot asa se întâmpla…

Recomand acest restaurant fara fite celor ce vor sa manânce la un pret decent, noi cu siguranta ne vom întoarce aici.

Am facut o plimbare pe digul pisicilor, numit asa de localnici deoarece s-au pripasit multe pe aici, am vazut si casute din carton si castronele cu mâncare aduse de iubitorii de feline. Am mers pâna la farul genovez.  

Urmatoare iesire a fost la restaurantul Petre Pescarul din Eforie Sud.

Str Falezei nr 27, situat chiar pe bucata de faleza refacuta, situat la 25 de metri deasupra malului marii.

La acest restaurant am fost de mai multe ori, si de fiecare data am fost multumiti. O data, de fapt de doua ori am ales o masa pe terasa suspendata si simteam cum mai trepideaza podeaua sub picioare si având  vedere spre marea azurie uitam de senzatia neplacuta, aici e zona pentru fumatori dar e ocupata fara restrictie de toata lumea. Pe aceasta zona acoperisul este retractabil, am observat asta o data când nu era bine închis si venea un “alizeu” cam friguros.

Personalul e tânar, amabil si atent. Interiorul restaurantului are un design pescaresc, simpatic, toalete curate.

Anul trecut am comandat scoici din Marea Neagra cu sos de vin, biban fript pe plita, un storceag de sturion, pâine prajita, o portie de cartofi prajiti. Cartofii au fost prajiti într-un ulei în care s-a mai prajit si altceva si aveau urme, nu erau buni si nu i-am mâncat. S-a întâmplat si a doua oara faza cu cartofii si de atunci am renuntat sa mai comandam asa ceva. Se pare ca bucatarului nu-i pasa si nu tine cont de observatiile primite sau tinerii ospatari nu îndraznesc sa transmita mesajul. Cert este ca atunci când am patit asa ceva am micsorat tipsul. Bibanul era mai marisor si am platit doar pentru el 80 de lei!

Acum am comandat storceag de sturion 42 lei, o portie de scoici în sos de vin 55 lei, chiftelute din peste marinate 55 lei si o sticla de apa 75cl 19 lei. Mâncarea a fost buna, servirea în timp rezonabil si tipsul de 10%. Tipsul obisnuit pe care îl lasam este întotdeauna de 10%, doar daca ne deranjeaza ceva mai micsoram pentru a ne arata nemultumirea.

Deocamdata si aici sunt aceleasi preturi ca anul trecut dar s-ar putea ca atunci când începe sezonul de vara preturile sa urce… nu pâna la cer dar suficient ca o simpla masa fara desert sa sara de 200 lei.  

E un lucru care nu-mi place la acest restaurant: scaunele sunt foarte incomode, grele, nu ma simt confortabil, designul lasa de dorit, sunt si banchete confortabile dar nu sunt lânga fereastra.

În extrasezon restaurantul « La Petre Pescarul » este închis în ziua de luni.  

De aici te poti duce la Capul Turcului pentru a vedea lebedele atât de frumoase si gratioase.

Anul acesta cautam si alte locatii cu mâncare buna si la un pret decent.  

P. S. Am fost déjà la Pescaria lui Matei, e la doi pasi de locuinta noastra…

Vacante frumoase sa aveti, oriunde si oricând.

 

 


[fb]
---
Trimis de Yolanda in 17.01.25 17:22:03
Validat / Publicat: 17.01.25 18:40:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MANGALIA.

VIZUALIZĂRI: 60 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P59 meniu La Petre Pescarul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Mangalia?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059880971908569 sec
    ecranul dvs: 1 x 1