GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul pescăresc Poarta Apelor - cină pe malul Mării Negre!
În urmă cu o săptămână am ajuns din nou pe litoralul nostru; a fost o ieșire de weekend, a treia din această vară. Deh, ne place marea și încercăm să ajungem de cât mai multe ori atunci când vremea bună permite acest lucru! În acest articol vreau să vă prezint un restaurant unde noi am servit masa într-una dintre seri, o locație în care am savurat chiar pe malul mării câte o bucată de pește bine preparat, bucurându-ne de o priveliște grozavă la care ne vom gândi deseori atunci când viscolul va șuiera pe la geam.
Restaurantul pescăresc Poarta Apelor (căci despre el este vorba) este o locație nouă, deschisă în acest an și aflată pe plaja dintre Eforii, aproape de intrarea în Eforie Sud pe sensul de mers spre Mangalia. Adresa exactă a restaurantului este strada Mării, nr. 110, Eforie Sud. Noi am ajuns acolo cu mașina, însă se poate merge și pe jos, mai ales dacă ești cazat la Eforie Sud. Am observat că mai multe persoane au venit pe o cărare aflată chiar pe malul mării, trecând pe lângă niște construcții într-o stare avansată de degradare (din păcate!). Unul dintre ospătari ne-a spus că urmând acea cărare se ajunge pe faleza din stațiune în 15 – 20 de minute.
Noi am venit cu mașina dinspre Eforie Sud și am intrat pe drumul neasfaltat (cam denivelat) care ne-a condus repede în parcarea restaurantului. Pe stâlpii de electricitate din apropiere sunt mai multe indicatoare spre restaurant, așa că locația este bine semnalizată. Am ajuns la restaurant puțin după ora 20.00 și am avansat pe alee către terasa exterioară aflată pe partea cu marea. Aici sunt mai multe mese și canapele din lemn, câteva dintre ele fiind încă libere atunci când am sosit noi. Am găsit o masă mică liberă (de patru persoane) și am luat loc, bucurându-ne totodată că suntem aproape de un loc de joacă micuț amenajat pentru copiii care vin aici alături de părinții lor. Juniorul nu a stat prea mult pe gânduri și s-a alăturat celorlalți puști prezenți, iar eu am profitat de câteva momente libere și am vizitat interiorul restaurantului. Am admirat mai multe ornamente marinărești și niște machete de vapoare, acestea completându-se inspirat cu bărcile și ancorele înșirate de-a lungul aleii exterioare. Pe ușa de la intrare am văzut programul: zilnic între orele 11.00 – 24.00.
Am revenit la masa noastră după câteva minute; în acest timp ne fuseseră aduse două meniuri, iar soția îl studia de zor pe al ei, încercând să se decidă asupra a ceea ce va comanda. Am trecut și eu la studiu și după câteva minute comanda noastră a arătat astfel: crap pe plită (eu), somn pe plită (soția) și o porție de midii pane (băiatul nu este prea încântat de pește, însă midiile îi plac). La capitolul băuturi, am optat pentru o bere fără alcool (eram șofer, asta e!), un Cappy de portocale și o sticlă de apă plată.
Din momentul comenzii și până când ne-a fost adusă mâncarea a trecut puțin peste jumătate de oră, însă ne-a plăcut să stăm pe terasă și să admirăm luminițele tot mai vizibile ale vapoarelor care navigau pe Marea Neagră la căderea nopții. Băuturile ne-au fost aduse repede, la câteva minute după ce le-am comandat. În acest timp am observat că există mai mulți ospătari care se mișcau destul de repede și cred că acesta este timpul mediu de așteptare (cam 30 de minute), cu precizarea că doar terasa exterioară era aglomerată, în interior fiind ocupate numai câteva mese.
La un moment dat ne-au fost aduse tacâmurile și apoi a venit mâncarea - porții medii (seara nu trebuie să mâncăm mult, și așa cântarul de acasă ne spune că va urma o toamnă plină de salate :) ); peștele a fost bine gătit, fiind așezat frumos pe platouri albe, alături de mămăliguță, mujdei și câte o felie de lămâie (mămăliga a fost aproape rece, dar nu ne-a deranjat asta). Midiile au fost foarte bune (le-am gustat și noi), fiind servite alături de usturoi și de un alt sos un pic condimentat. Mujdeiul și sosul de la midii au fost incluse în prețul porțiilor de mâncare.
Am mâncat încet, parcă pentru a ne bucura cât mai mult de această masă de seară servită chiar pe malul mării, însă a venit și momentul pentru a solicita nota de plată – 130 de lei (cu un mic bacșiș inclus). Să nu uit (ține tot de serviciile unității), am trecut pe la toalete pentru a ne spăla pe mâini atât înainte de a mânca, dar și până să plecăm – se intră prin interiorul restaurantului (pe lângă bar) și înăuntru era curățenie (așa cum ar fi normal să fie peste tot, însă nu se prea întâmplă acest lucru).
Înainte de a încheia acest articol, vreau să detaliez câteva aspecte referitoare la meniu și câteva prețuri pentru a vă putea face o idee clară asupra acestui frumos restaurant aflat pe malul mării; pe lângă preparatele pe bază de pește sau fructe de mare, se mai pot comanda paste, niște fripturi de pasăre sau de porc, dar și unele deserturi + diverse băuturi. La capitolul prețuri, voi aminti: zacuscă de pește – 20 de lei (200 gr.); icre de crap -16 lei (100 gr.); chifteluțe de pește – 18 lei (200 gr.); bruschete cu ton – 16 lei; pate de macrou – 15 lei; salată cu caracatiță – 38 de lei; borș de pește – 17 lei; supă cremă de homar – 35 de lei; platou Poarta Apelor cu pește din Marea Neagră – 100 de lei (1 kg.); somn pe plită – 32 de lei; scrumbie pe plită – 30 de lei; zargan prăjit/plită – 38 de lei; doradă pe plită – 38 de lei; saramură de crap/scrumbie – 35 de lei; creveți pe plită – 55 de lei; scoici în sos de vin – 37 de lei; midii pane – 28 de lei; tagliatelle cu fructe de mare – 41 de lei; mușchiuleț de porc la grătar – 36 de lei; orez negru cu trufe – 17 lei; tort Snickers/Raffaello/Poarta Apelor – 18 lei. Pentru alte tarife, voi atașa niște fotografii realizate atunci când am răsfoit meniul.
Ajuns la finalul acestui articol, recomand restaurantul pescăresc Poarta Apelor! Pentru alte detalii se poate consulta site-ul locației!
Călătorii plăcute tuturor!
Trimis de Floryn81 in 29.08.16 22:38:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE SUD.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Crazy_Mouse: Cred ca imi pare rau ca am deschis acest articol, o sa am cosmaruri la noapte o sa visez caracatita salata si midii pane. Parca deja imi este foame.
In fine asta este, fiecare plateste un pret pentru faptele sale , asa ca dupa ce termin cu ecoul, o sa ma duc sa beau un pahar cu apa.
Poza 13 este superba si pot spune la fel si despre poza 16 .
Felicitari, votat cu placere.
@mishu: Mulțumesc! Se spune că un pahar cu apă băut înainte de culcare are efecte benefice asupra organismului!
@Crazy_Mouse:
Interesant localul si foarte bine plasat pe malul marii.
Dar cam micute portiile de peste, eu una nu cred ca m-as satura cu portia de crap si nu sunt genul care sa manance mult. Am tot "masurat" din ochi platoul si pestele si nu prea iese acceptabil. Asa imi pare mie, realitatea poate e alta. Nu de alta dar vineri plec spre marea "noastra" si caut informatii.
@elviramvio: Nu a fost chiar minuscul crapul ăla, însă cert este că ar fi putut să fie puțin mai mare (înainte de poză apucasem să-l ciugulesc un pic, se observă în partea de sus); am spus de fapt ”porții medii” (pentru asta nu am dat 100% la capitolul bucătărie).
Adevărul e că înainte de a merge la Poarta Apelor am tot ”săpat” pe net după prețuri pe la alte cherhanale de pe litoral și am găsit impresii contradictorii și prețuri comparabile cu cele de aici sau chiar mai mari.
Așa că am ales varianta cea mai apropiată și am fost conștienți că vom plăti privilegiul de a lua cina la malul mării; dar pentru o seară pe an noi zicem că s-a meritat
@Crazy_Mouse:
Da, asa este, o masa admirand marea, seara, este de dorit. Sper sa am vreme buna cand merg si sper sa mananc mult peste cu mujdei si mamaliguta, de aceea am "cantarit" asa bine articolul si pozele acestea.
Drumuri frumoase cat inca este vara si vreme buna!
Cind am citit de Eforie Sud, am crezut ca gata, ne gasim la mare. Am fost cazati in aceasta statiune, de fapt, inca mai sintem dar am evadat pe la vecinii nostri bulgari sa mincam midii la ferma din Kavarna.
@Elvira
N-am plimbat intr-o seara cautind pensiunea Emma, ca sa o salutam pe @Maria55 si nu am gasit-o. Nici pe una, nici pe alta, dar nici de restaurantul asta nu am dat. In schimb am mincat la terasa Ayan, un guvide si o hamsie la pret decent cit si o pizza cit roata carului. Peturile foarte bune in raport cu restul.
Cit despre peste si cherhanale, iti recomand Cherhanaua Vadu, se ajunge mai greu dar se pleaca in 4 labe. Au un bors de peste si un castron adinc, cam de 1 litru. 15 lei portia cu ardei si piine, bun rau!
P.s. am crezut ca mamaliga din poze e vreun burete de spalat vasele!
@adri-nico: Cum măi n-ai găsit-o pe Maria? Nici pe Emma? De ce nu ai dat un semn? Până pe 6 e acolo, apoi pleacă la Tg Mures. Doamne, ce s-ar fi bucurat să vă vadă!
@adri-nico: Am mâncat și noi hamsii de la terasa Ayan și voi reține recomandarea ta referitoare la cherhanaua de la Vadu. Cât mi-ar plăcea să fiu acum față în față cu acel castron de borș despre care spui tu! Sejur plăcut în continuare!
@Crazy_Mouse: azi am mincat ciorba de peste la ferma de midii din Dalboca, o terciuiala cu gust de urzici. cih!!! Fata de aia de ieri... asta nu e nici de nota 2. Noroc ca a fost strachina mica si nu m-a obligat nimeni sa maninc tot din blid.
Am mincat si frigarui de midii si guvizi prajiti. Acestia cu nimic mai buni decit cei de la Ayan, acolo am dat 10 lei pe 2 guvizi grasi iar aici 8 leva pe 4 bucati potrivite.
Miine incercam o Vama Veche, ca tot n-am fost niciodata acolo.
@sirbuvio: daca pe mine ma intrebi, a din dreapta ca era plina ochi. la a din stinga nu intra nimeni.
Adica, cum te uiti la mare, cea din dreapta, nu? Pe pietris. Cea din stinga avea o terasa, parca...
@sirbuvio: da, bre! da' ce patisi la ora asta? eu scriu un review despre safari si acum sint la faza cu incarcatul pozelor. nici nu stiu cum a trecut timpul de la miezul noptii.
Huh.
N-am avut net o saptamina, si acu' o sa dispara iar... Asa ca trag tare!
Uitasem ca n-am raspuns aici... Si am dat din intimplare, dadusem un link aici pe alt forum, cautam ceva si am dat de acel link, si uite-asa.
Noi am mincat la cea din stinga, era mai atragatoare atunci, de fapt in dreapta nici nu parea sa fie ceva.
Funny, eu cu fiul am mincat cartofi prajiti, ca nu le avem cu fructele de mare. dar fetele... cum zice bucatrul nostru actual... shells festival!
@sirbuvio: sa va fi fost de bine! esti pe mari sau pe uscaturi?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 [Pizzeria Albatros] Anul acesta, o dezamăgire - Pizzeria Albatros — scris în 20.08.24 de etinc3lle din TARGOVISTE - nu recomandă
- Jul.2024 [Restaurant Poarta Apelor] A doua oara nu ma mai prind de client — scris în 31.07.24 de Crisfilm din ROMANIA - nu recomandă
- Jul.2024 [Restaurant La Petre Pescarul] La Petre Pescarul - între bine și foarte bine — scris în 30.07.24 de Safta Radu din ROșIORI DE VEDE - RECOMANDĂ
- Jul.2022 [Autoservire Orizont] Mancare fara gust nu recomand — scris în 09.07.22 de ux125844 din CONSTANţA - nu recomandă
- Jun.2022 [Restaurant-terasă Coktail] Supraviețuitorul Cocktail — scris în 20.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 3 experiențe gastronomice bune în Eforie Sud — scris în 26.07.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Braseria Carlos & David] Terasă Carlos și David — scris în 23.07.21 de ux121169 din CALAFAT [DJ] - nu recomandă