ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.07.2024
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Roșiori de Vede
ÎNSCRIS: 16.04.13
STATUS: CONSUL
LUNA
JUL-2024
Cuplu
PREȚ 172 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

La Petre Pescarul - între bine și foarte bine

TIPĂREȘTE URM de aici

  

Un pescar prinde peștișorul auriu. Peștișorul zice:

     - Prietene, eu sunt ăla care îți îndeplinește o dorință!

     - Cum una? Nu trei?

     - Nu mă, una! Ce să fie?

     - Păi vreau să câștig premiul cel mare la loto!

     Trece o săptămână, trec două, trec trei, ăsta nu mai câștiga...

     Într-o zi apare un înger care îl întreabă:

     - Tu ești ăla care vrei să câștigi?

     - Da.

     - Păi pune în paștele mă-tii la loto!   

     Am început acest review cu un banc simpatic, deoarece urmează să povestesc câte ceva despre un restaurant vizitat de noi în Eforie Sud.

     Pe 1 iulie, odată ajunși la Vila Nikos, n-am avut stare, și după primirea camerei și o pauză de cafea, am plecat la plajă, întorcându-ne la vilă după câteva ceasuri. După un duș revigorant, am plecat către zona falezei și a restaurantelor pentru a lua masa. Ne-am tot plimbat noi pe-acolo, am tot analizat, în cele din urmă oprindu-ne la restaurantul La Petre Pescarul, situat pe faleza stațiunii, chiar pe strada Faleza, nr. 27.

    La intrare, o domnișorică simpatică foc ne-a luat în primire ca pe niște staruri de la Festivalul de film de la Cannes, :) și ne-a condus la o masă cu o splendidă vedere spre mare. Imediat și-a făcut apariția un puștan cu un evident accent moldovenesc, probabil că era din Republică, lăsându-ne pe masă două meniuri. Chiar dacă era trecut de ora 18.00, am cerut două porții de storceag de sturion... ghinion! Ciorbele se servesc doar între orele 11.00 - 17.00! Nicio problemă, am cerut câte o saramură de biban de mare, n-aveau nici din asta! Puștanul a încercat să-mi explice că fiind luni, început de săptămână, au mai puțini clienți decât în celelalte zile, și meniul e mai restrâns. Ce să mâncăm atunci? Am cerut un platou cu pește prăjit din Marea Neagră, și câte o bere Stella Artois.

Până la sosirea platoului am aruncat o privire în restaurant, admirând interiorul cu specific pescăresc, amenajat cu gust. Am aruncat o privire și pe meniu, diversificat, la loc de cinste aflându-se peștele. Se pot comanda aperitive cum ar fi icrele de crap sau de știucă, zacuscă sau chiftele de pește, salată de vinete, hummus, pește marinat și pește afumat sau salată de ton. La capitolul supe și ciorbe în meniu sunt trecute borșul de pește, storceagul de sturion și supa zilei. Oferta de preparate din pește este bogată, putându-se comanda gătit pe plită, prăjit sau saramură. De asemenea, au o ofertă bogată de fructe de mare, dar și preparate din pui, porc sau vită, precum și multe băuturi alcoolice sau răcoritoare.

  După vreo 40 de minute a sosit și platoul cu pește prăjit, compus din guvizi, hamsie și stavrid, cu mămăliguță și mujdei. Ne-a luat câteva minute până ne-am dat seama care e stavridul și care e hamsia, sunt cam la aceeași dimensiune. Ne-a plăcut peștele, deși n-ar fi fost rău să fie prăjit un pic mai bine, oricum a fost suficient pentru două persoane. Nota de plată: 172 de lei, plus bacșișul dat puștanului.

  Dacă ajungeți la Eforie Sud, și doriți să savurați diverse preparate din pește și nu numai, luați în calcul și restaurantul La Petre Pescarul, nu-l ocoliți!

  Vacanțe frumoase vă doresc! 

     


[fb]
---
Trimis de Safta Radu in 30.07.24 15:54:46
Validat / Publicat: 30.07.24 16:34:30
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE SUD.

VIZUALIZĂRI: 1107 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Safta Radu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Platoul cu pește prăjit.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43600 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster
[30.07.24 17:35:00]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Safta RaduPHONEAUTOR REVIEW
[30.07.24 19:47:40]
»

@webmaster: Mulțumesc.

nicole33
[30.07.24 22:38:01]
»

@Safta Radu:

Dragilor, să vă fie de bine şi să "recidivaţi" cât mai curând!

Aşteptam acest articol, fiind aproape sigură şi că va fi vorba despre peşte Noroc că nu sunt fan peşte, dar la nişte icre de ştiucă cred că m-aş fi băgat.

Ambientul pare plăcut iar vederea la mare este un mare plus.

După vreo 40 de minute a sosit și platoul cu pește prăjit, compus din guvizi, hamsie și stavrid, cu mămăliguță și mujdei. Ne-a luat câteva minute până ne-am dat seama care e stavridul și care e hamsia, sunt cam la aceeași dimensiune. Ne-a plăcut peștele, deși n-ar fi fost rău să fie prăjit un pic mai bine, oricum a fost suficient pentru două persoane.  

Impresionant platoul ăla de un kilogram pe care bănuiesc că l-aţi dovedit.

Păi şi nu ne spui şi nouă în poza P05 care era guvidul şi care hamsia, pentru că stavridul cred că l-am identificat? Scuze, eu nu mă prea pricep, aşa că să nu râzi de mine dacă am greşit.

Dacă ajungeți la Eforie Sud, și doriți să savurați diverse preparate din pește și nu numai, luați în calcul și restaurantul La Petre Pescarul, nu-l ocoliți!

Mulţumesc pentru recomandare!

Deşi, sinceră să fiu, dacă reuşesc să ajung în Eforie luna viitoare, parcă mai mult m-ar tenta o ciorbă de burtă la Pongal. Deh... fiecare cu preferinţele lui

Safta RaduAUTOR REVIEW
[30.07.24 23:04:18]
»

@nicole33: Păi, dacă ajungi la mare, musai trebuie să mănânci și pește, nu? Din ce îmi amintesc, platoul nu cred că avea 1 kg, mai degrabă undeva la 700 - 800 de grame. Guvidul e peștele cel mare, iar hamsiile sunt în partea stângă sus. Într-adevăr, ambientul este plăcut, iar dacă ai norocul să găsești o masă liberă cu vedere la mare... peisajele fac toți banii. Corect, fiecare mănâncă ce-i place, gusturile nu se discută!

Mulțumesc mult pentru ecou, urări și vot!

nicole33
[30.07.24 23:28:32]
»

@Safta Radu:

Din ce îmi amintesc, platoul nu cred că avea 1 kg, mai degrabă undeva la 700 - 800 de grame.

Aşa am citit în poza P08, dar cred că au luat în calcul şi mămăliga

Păi, dacă ajungi la mare, musai trebuie să mănânci și pește, nu?  

Dacă zici tu

Mergând pe aceeaşi logică, atunci dacă mergi la munte trebuie să mănânci urs? Desigur, în cazul fericit în care nu se întâmplă taman invers

Guvidul e peștele cel mare, iar hamsiile sunt în partea stângă sus.  

Hamsiile le-am identificat corect, însă am confundat grav guvidul cu stavridul. Stavrizi nu am mâncat niciodată, dar am cumpărat frecvent vreme de mulţi ani din cei congelaţi la 13 lei kilogramul pentru motanul meu, care nu a avut parte de Whiskas şi erau chiar de dimensiunea peştelui mare de pe platoul vostru. Guvizi am mâncat o singură dată, daţi prin mălai şi prăjiţi, când am fost invitată la o masă de peşte de nişte prieteni care îi prinseseră în cursul dimineţii şi, din câte îmi amintesc, erau doar cu puţin mai lungi şi ceva mai laţi decât hamsiile.

Important este că vouă v-a plăcut şi mâncarea şi ambientul

Zoazore
[30.07.24 23:45:02]
»

@Safta Radu:

Într-adevăr, ambientul este plăcut, iar dacă ai norocul să găsești o masă liberă cu vedere la mare... peisajele fac toți banii.

Si voi ati avut acest noroc. Dovada P04.

Frumos localul, dar cam "subtire" meniul. Sau lunea nu se prea mananca?

Puștanul a încercat să-mi explice că fiind luni, început de săptămână, au mai puțini clienți decât în celelalte zile, și meniul e mai restrâns.  

Cam suna a discriminare. Daca am "norocul" sa ajung luni la ei, nu gasesc ce-mi doresc... Hmmm

Stavrid (e) nu ma mai tenteaza. Din 1985 pana in 1991 a fost baza meselor de la cantina studenteasca, alaturi de ouale fierte. Aveam stavrid pe langa... orice. Dar hamsia m-a cam tentat.

După vreo 40 de minute a sosit și platoul cu pește prăjit, compus din guvizi, hamsie și stavrid, cu mămăliguță și mujdei. Ne-a luat câteva minute până ne-am dat seama care e stavridul și care e hamsia, sunt cam la aceeași dimensiune. Ne-a plăcut peștele, deși n-ar fi fost rău să fie prăjit un pic mai bine, oricum a fost suficient pentru două persoane.  

Mai mult a durat gatirea mamaligii si a mujdeiului, ca pestele se face repede, iar al vostru s-a gatit foarte repede.

Eu inca ma minunez ca ati ajuns voi la mare.

Sa va fie de bine!

Safta RaduPHONEAUTOR REVIEW
[30.07.24 23:51:59]
»

@nicole33: Pentru mine sa mănânc pește când ajung la mare ar fi echivalent cu o vizită la Târgul de Crăciun, unde inevitabil bei un pahar cu vin fiert. De urs nu știu ce să zic, unii îl încadrează la... fructe de pădure.

Despre stavrid știam și eu că e mai mare, dar acum am avut pe platou și mai micuți, ceea ce m-a derutat puțin, nu sunt mare cunoscător al speciilor de pește din Marea Neagră.

Yolanda
[31.07.24 21:40:23]
»

@Safta Radu: am fost de doua ori la acest restaurant anul acesta, nu am scris rewiev-ul pentru ca mai adun infos si despre alte restaurante. Prima data a fost prin aprilie, lume putina, am stat pe terasa extinsa cu fereastra la mare. In aceasta zona se fumeaza, tânarul ce ne servea (dupa descriere e acelasi) a vrut sa ne aduca o scrumiera. Fiind doar in trecere sa facem recunoasterea împrejurimilor am luat un storceag bun dar nu foarte bun, si o portie generoasa de midii facute exact pe gustul partenerului meu.

A doua oara tot o portie de midii (singurul loc unde portia este mai mare si costa parca 52 de lei) si eu o portie de crap prajit cu mujdei si mamaliguta... vii la mare ca sa manânci peste de balta si nu peste de mare, ha, ha, ha a râs de mine jumatatea mea. Servire buna, ambient frumos.

A treia oara nu am avut noroc, cand am ajuns la restaurant am vazut multa lume in tinute elegante, decoruri somptuoase, lista de intrare... si-au cerut scuze ca nu ne pot primi deoarece in local este un eveniment privat si ca ne putem întoarce a doua zi ca ne primesc cu drag. Am retinut aspectul si de acum încolo verific pe net daca au evenimente in ziua în care vreau sa merg acolo.

Safta RaduAUTOR REVIEW
[01.08.24 15:11:29]
»

@Yolanda: Noi am fost la nea Petrică Pescarul o singură dată, în restul zilelor am mâncat în alte locuri din Eforie Sud. Dacă storceagul a fost bun și nu foarte bun, iar midiile gătite exact cum trebuie, depinde ce bucătar ați nimerit atunci, că lucrează și ei în ture, bieții...

Trebuie reținut totuși ceva: prețurile mari! În cele 6 seri la Eforie Sud, niciodată nu am văzut restaurantul plin, în schimb autoservirile erau full, unde prețurile sunt cât de cât mai prietenoase cu portofelul.

Cum să nu râdă partenerul, păi ați venit la mare să mâncați crap? Așa ceva găseați și la Pitești, la mare se servește un chefal, un calcan, un biban...

Mulțumesc pentru ecou și pentru vot.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Yolanda, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Eforie Sud?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.73296785354614 sec
    ecranul dvs: 1 x 1