ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.05.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 03.08.12
STATUS: PRETOR
LUNA
MAY-2025
PREȚ 202 lei
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Cherhanaua SAILORS Eforie Nord, restaurant cu servicii de relaxare

TIPĂREȘTE

Cherhanaua SAILORS Eforie Nord

Adresa Marina, Aleea Belona 

Cherhana Sailors e un restaurant pescaresc situat pe plaja lânga portul turistic Marina, Aleea Belona, se poate ajunge si cu masina direct în curtea restaurantului urmând drumul prin spatele hotelului Belona, se coboara pe o alee în panta cam zdruncinata adica cu asfaltul deranjat dar când ajungi pe nisip aleea este în stare buna si serpuieste pâna la intrarea în curtea restaurantului. Am parcat masina si am început sa studiez locul.

Dincolo de gard este portul unde sunt ancorate barcute, salupe, yachturi mici si mari.

Restaurantul are doua terase acoperite pe cele doua parti ale restaurantului si câteva mese  risipite de-a lungul digului cu vedere spre portul cu barcute.

Acum batea vântul si era cam inconfortabil sa stai la o masa afara, dar banuiesc ca in lunile de vara este minunat cu o asa priveliste si atunci nu te mai deranjeaza briza marii, e chiar binevenita.

Terasa cea mare are si o scena pentru muzica, în spatele ei se vad stabilopozii si dincolo de ei este marea cu valurile ce se sparg de tarm. O piscina déjà umpluta cu apa curata îsi asteapta doritorii de o balaceala si dincolo de ea este un maldar mare de nisip, oare ce se vrea a se face cu acest nisip? Poate voi afla la vara ca mai trec pe aici…

Tot pe aici este si un leagan cocotat pe un suport pentru a face poze simpatice bune de pus pe retelele sociale.

Am ocupat o masa în interiorul restaurantului si am primit imediat meniul pentru mâncare si cel pentru bauturi.

Nu am putut face prea multe fotos în interior deoarece nu am vrut sa deranjem clientii, erau destui rasfirati peste tot si pâna am plecat toate mesele erau ocupate desi restaurantul are o sala mare si o prelungire. Am cerut o apa plata  18 lei stica de 0,7 l pentru sofer si pentru mine o limonada cu fructul pasiunii « Tropical lemonades » 25 lei.

Ambientul este asigurat de o muzica placuta DAR tipetele copiilor mici prezenti în restaurant acopereau sunetele muzicii, lânga o usa de intrare iesire era un loc de joaca pentru ei. Este vineri 2 mai si multi au plecat de acasa însotiti de copii mici de 2- 3-4 ani…

Am comandat scoici mariniere 66 lei portia de 1 kg! , biban de mare pe plita 67 lei portia de max 450 gr, o portie de cartofi prajiti 16 lei, si 6 bucati de foccacia 10 lei adica jumatate de foccacia. Am cerut pâine prajita dar cica nu au, doar foccacia simpla.

Incercam sa stam de vorba printre tipetele si de acum si plânsetele a doi copilasi care nu voiau sa stea la masa si voiau la locul de joaca. Bineînteles ca mamica lor s-a sacrificat sa stea cu ei…

Timpii de asteptare pâna a venit mâncarea au fost rezonabili, m-am plimbat pe terasa un pic pentru a admira portul, locatia chiar îmi place.

Mâncarea

Scoici Mariniere bune, dar nu este ce trebuie. Chiar l-am chemat pe baiat sa il întrebam daca a adus ce am comandat. Sosul era iute si de culoare rosie si Jean a zis ca în Franta scoicile mariniere nu au sosul iute si de culoare rosie, ci alb si nu este iute, daca nici un francez gurmand nu stie asta… si l-am mai întrebat daca scoicile au un kilos cum scria în meniu, da sigur ca da! Poate cu sosul cel rosu prezent din abundenta în castron.

L-am mai întrebat pe baiatul cel tânar care ne servea unde sunt cele trei bucati de pâine prajita ce se adauga la castronul cu scoici, va aduc imediat înca trei bucati de foccacia… oau!

Bibanul meu a fost corect pregatit dar sosul de usturoi era tare subtire, lichid si niste frunze de salata erau tare amare.

Pe masa in cutia cu condimente erau doar doua servetele de hârtie si nu erau servetele umede ca la final sa te stergi pe degete pentru îndepartarea mirosului provenit de la scoici si peste. Scoicile le iei cu mâna din castron… Cam mare economia, la final am solicitat servetele umede si ne-au fost aduse imediat.

Scoicile au fost bune, am mâncat si eu 2-3 bucati dar nu erau mariniere stil frantuzesc, erau stil românesc adaptat si sosul chiar era picant, am baut multa apa dupa.  

Barul ocupa o parte din spatiul restaurantului si se mai foloseste si blenderul pentru cocktail si gheata si care scoate un zgomot puternic ce depasesc decibelii normali.  

Am notat experienta noastra la acest restaurant astfel :

·        Experienta culinara nota: 8

·        Ambient exterior locatie :10

·        Ambient interior, eii aici e o problema, nu mai suport tipetele, erau vreo 5 copilasi ce se luau la întrecere cine tipa mai mult: 6

·        Serviciile tânarului: 9

·        Serviciile bucatarului: - 8, cu indulgenta.

Cu câteva zile mai devreme am fost la restaurantul « La Petre Pescarul » în Eforie Sud, despre acest restaurant am scris déjà articol si am servit cam acelasi meniu: biban la plita si scoici în sos de vin. Bibanul excelent, usturoiul a fost crema de usturoi, foarte bun si sosul de vin alb si cu unt de la scoici a fost tare bun. Servire buna, atenta, afara era frig si tânarul mi-a zis ca a pus doar 3 bucatele de gheata in limonada si daca vreau mai mult. I-am multumit pentru atentie si raspunsul a fost nu. Restaurantul este situat pe faleza din Eforie Sud. Am ales o masa în zona de fumatori (era doar o doamna care pufaia o tigara), ventilatia functiona bine si nu se simtea fumul si aveam o vedere directa la plaja si mare. Aici notez :

·        Experienta culinara: 9,5

·        Ambient exterior locatie: 9

·        Ambient interior: 9

·        Servicii  servire :10

·        Bucatarul: 9,5.

Preturile sunt cu 2-3 lei mai mari la Cherhana, la scoici diferenta a fost de 10 lei dar si modul de preparare a fost diferit si cantitatea a fost la fel. Am lasat totusi tips...

Restaurantul Cherhana Sailors are o locatie superba cu vedere spre portul cu yachturi, asezat pe o bucata de pamânt protejata cu stabilopozi pe o parte, cu digurile de la port pe alta parte, mai revin la vara  sa bem o bere pe terasa si sa facem baie în piscina.

Calatorii frumoase si interesante si experiente culinare bune si gustoase!

 

 

 


[fb]
---
Trimis de Yolanda in 03.05.25 09:45:35
Validat / Publicat: 03.05.25 11:54:51
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.

VIZUALIZĂRI: 106 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Yolanda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 vedere Marina Eforie Nord, piscina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

ANILUPHONE
[03.05.25 15:55:47]
»

@Yolanda: Să vă fie de bine!

După ce am citit și am văzut și pozele pot spune că la Petre Pescarul arată bine preparatele... și spun asta după ce v-am văzut pe voi, parcă mai luminoși, mai mulțumiți... este doar o părere!

Cât privește cherhanaura din Eforie Nord nu știu ce să zic... poziția ei acolo la malul mării este ok, dar drumul până la ea... îmi imaginez când este aglomerat...

Sunt un pic nostalgică în ce privește Eforie Nord... iar despre locuri de luat masa am scris și eu prin iulie 2021...

În rest numai de bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Eforie Nord?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05567193031311 sec
    ecranul dvs: 1 x 1