GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dolne Mlyny 10/7a, Krakow 31-124
De luni până vineri, de la ora 9 până la miezul nopții.
Sâmbăta și duminica, între orele 9:00 și 01:00
Intr-una din seri intreband-o pe Justyna unde ne recomanda sa mancam, ne intreaba daca am fost la Miastova…. Este foarte aproape – chiar cum se termina str. Czarnowiejska. Imi arata pe net meniul si imi spune ca neaparat trebuie sa mergem acolo, dar ca sigur voi astepta la ora asta.
M-am gandit ca poate nu am inteles eu bine … astepti la restaurant?
Nu am mai luat harta cu noi pentru ca deja stiam zona, mi se parea ca stam aici dintotdeauna. Mai greu a fost cu pronuntia cuvintelor in poloneza. Credeam ca o sa vedem restaurantul la drum asa cum suntem obisnuiti, dar de fapt …...
Sa va explic conceptul care leaga vechiul de nou: cred ca majoritatea dintre noi va mai aduceti aminte sau chiar ati lucrat (vorbim de anii comunismului) intr-o fabrica / uzina – Fabrica Spicul, EnergoReparatii … si lista poate continua cotidianul.ro/industrie-b ... ata-a-mai-ramas.
Ce s-a intamplat la noi? Pe locul acestor colosi, care odinioara erau rentabili, fie au fost ridicate complexuri rezidentiale sau malluri, fie sunt litigii cu diversi antreprenori, fie sunt in paragina sau vândute ca fier vechi.
Ce s-a intamplat la ei? Au pastrat cladirile asa cum erau, si fiecare sectie (de atunci) este un restaurant (acum).
Asa cum va ziceam, ma asteaptam sa gasesc intrarea la drum. De fapt, intrarea era o poarta intr-o fosta fabrica de paine (nimeni nu a stiut sa-mi spuna in seara aceea ce fusese de fapt acolo). Fiecare cladire era un mini-restaurant. In fata lor sau chiar intre ele se gaseau paleti de lemn transformati in mese cu sezlonguri (pentru plaja) pe post de scaune sau niste canapele din fier forjat, umbrelute.
Dam un tur pentru a observa zona: Mashroom, Strefa, Wezze Krafta, Samo Z, Mr. Pancake, Vegan, Pinakoteka…, identific restaurantul recomandat de Justyna si, intr-adevar, ma asez la coada. Ii spun baiatului ca vrem o masa pentru 3 persoane. Ma uit atat in zona exterioara restaurantului – plin, barul – plin, am banuit ca si interiorul este asa.
Dupa vreo 10 minute (deja dupa noi veneau alti tineri la rand pentru a ocupa o masa) intram inauntru. Trecem prin zona de bar unde o parte din tineri stateau la bere sau cocktailuri. Imaginati-va (sau poate mai stiti) cum era intr-o sectie – acel alb murdar al peretilor (probabil si fumul a contribuit la asta) si tevile / cablurile sus aproape de tavan. De tavan sunt agatati suporti pentru sticle si pahare. De asemenea, se vede tubulatura de evacuare abur /fum. Sunt si niste scari care duc la etaj (dar acolo am vazut ca era locul de depozitare al sticlelor).
Ne asezam la masa indicata. Ma uit cu atentie in jur si zau ca imi imaginez un malaxor in mijloc. Pe peretii inca se vad prizele trifazice. Pe un perete sta scris ALEGE SA FII OPTIMIST SI TE VEI SIMTI BINE!
Ni se aduce meniul. Restaurantul servește o varietate de feluri de mâncare, de la un mic dejun la pizza și paste, burgeri și friptură de vită, fructe de mare si peste, cu mentiunea ca poti tine cont de ofertele speciale din timpul săptămânii, deoarece prețurile sunt mult mai mici. Cine stie!
Comanda a fost adusa repede. Salata Cezar si specialitatea bucatarului – bucatele de file de curcan cu un sos dulce-acrisor si carfofi Wedges. Smoothie poti comanda doar pana la ora 22. Si am incercat berea Książęce. La recomandarea ospatarului. Super. Nu am gasit marca asta decat in restaurante/baruri. In drum spre casa am trecut prin Zakopane si acolo am gasit-o in supermarketul Biedronka.
Plata cash sau cu card, la alegere. Personalul foarte politicos. Un loc unde gasesti foarte multi tineri.
Dobry apetyt! Powodzenia!
Trimis de fredutza in 22.04.19 13:36:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în POLONIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Cracovia? , CRACOVIA" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@fredutza:
”De fapt, intrarea era o poarta intr-o fosta fabrica de paine... Fiecare cladire era un mini-restaurant. In fata lor sau chiar intre ele se gaseau paleti de lemn transformati in mese cu sezlonguri (pentru plaja) pe post de scaune sau niste canapele din fier forjat, umbrelute.
Ideea acestui business mi s-a părut interesantă şi s-a dovedit a fi una de succes dacă este să ne luăm după cozile de la intrarea în restaurant.
Oricât de mult mă deranjează statul la cozi, reminiscenţe ale vechiului regim, pentru o minunăţie de îngheţată precum cea din poza P12 parcă m-aş sacrifica . Cât a costat (echivalent în lei) îngheţata?
@nicole33: Inghetata a costat 12 PLN (13.2 lei). Dupa parerea mea a fost cea mai buna inghetata. Poate fiindca era vara si cald, era gustoasa...
@crismis: Recunosc ca daca nu as fi intrebat la hotel nu as fi ajuns aici. Locul este atat de animat seara, iar dimineata...
@fredutza:
”Inghetata a costat 12 PLN (13.2 lei). Dupa parerea mea a fost cea mai buna inghetata. Poate fiindca era vara si cald, era gustoasa...
Clar, a meritat banii.
Arată într-un mare fel şi tentaţia este mare chiar şi acum când este încă frig afară
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 [Restauracja Morskie Oko] Cea mai buna mancare e o bere rece — scris în 06.10.23 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 [Gaska (Goose) Restaurant] Restaurantul GĄSKA din Cracovia la care aș mai reveni — scris în 13.11.22 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2019 [Restaurant Cafe Jama Michalika] Restaurant Jama Michalika recomandarea mea pentru Cracovia — scris în 13.12.19 de simplegirl din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ