GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Terasa STEFAN din Costinesti sau HOTIA LA EA ACASA !
In aceasta vara mi-am propus sa revad Costinestiul dupa circa 7 ani, mai ales ca - din motive personale - nu m-am putut deplasa prea departe de Bucuresti.
Din pacate, nu pot spune ca am facut o alegere foarte fericita. Singura salvare a fost cazarea la CASA HAVANA, despre care pot spune ca a fost EXEMPLARA. Dar aceasta face obiectul unui alte recenzii!
Prin urmare, aflandu-ma in Costinesti exact in ziua in care si sotia mea isi aniversa ziua de nastere, am vrut sa petrecem o seara mai deosebita, specifica unui astfel de eveniment, la un restaurant local.
Nu va ascund ca, fiind un fervent promotor al turismului culinar romanesc, peste tot pe unde merg caut locatii in care turistii pot servii masa in conditii de satisfactie deplina.
Nu am facut rabat de la regula nici anul acesta si am testat mai multe locatii de alimentatie publica din Costinesti, incepand de la autoserviri la restaurante mai selecte.
Asadar, in ziua de 25.08.2017 am ajuns si la TERASA STEFAN din Costinesti.
Atmosfera mi s-a parut bunicica si am zis sa incercam.
Am solicitat MENIUL si mi-au atras atentia, din start, doua aspecte:
- MENIUL nu continea gramajele/ portie ale preparatelor (cred ca erau doar cateva preparate care aveau aceste specificatii obligatorii si necesare consumatorului!)
- MENIUL nu continea in dreptul fiecarui preparat (sau macar ca lista generala!) alergenii ce se regasesc in respectivele preparate.
Fiind intr-o permanenta cautare de retete noi, de preparate traditionale romanesti sau, macar, care deriva din astfel de retete, am fost atras de o denumire rustica a unui preparat, pe care m-am hotarat sa il comand, nu inainte de a cere ospatarului cateve detalii despre el, ptr ca in meniu nu se regasea decat denumirea si pretul, fara a se face referire la ingredientele de baza, gramaje ale acestora in componenta unei portii sau gramajul/ portie!
Este vorba despre CARCALETE DE CEAFA DE PORC.
Din pacate, ospatarul, un baiat tanar si simpatic, nu a stiut sa imi spuna decat ca acest preparat contine:
- CEAFA DE PORC taiata fasii
- CARTOFI PRAJITI
- OU
- BRANZA TELEMEA
- GOGOSARI MURATI ptr decor.
Mi s-a parut o combinatie provocatoare, asa ca am comandat o portie.
Poza farfuriei cu preparatul, asa cum arata el cand mi-a fost adus la masa il puteti vedea in POZA CARCALETE DE CEAFA DE PORC 1!
Intr-adevar, portia foarte mare!
Dar surpriza acum vine: farfuria ascundea "cu pricepere" doar circa 6 sau 8 cubulete de carne (o parte dintre ele doar grasime ca... deh... doar e ceafa de porc!), mari cam cat unghia de la degetul mare de la mana!
In rest DOAR CARTOFI PRAJITI si BRANZA TELEMEA RASA!
Practic, la 32 RON PORTIA, mi s-au adus DOAR CARTOFI PRAJITI cu BRANZA TELEMEA RASA pe deasupra!
In poza CARCALETE DE CEAFA DE PORC 2, puteti vedea cati cartofi au ramas in farfurie dupa ce am cules TOATA CARNEA din respectiva portie, dar si o parte din cartofi.
Ceea ce este insa FOARTE GRAV este urmatorul aspect, despre care mi-am dat seama dupa ce reusisem sa mananc carnea din preparat. DIN PACATE PTR. MINE ptr ca nu imi revin nici acum!
Constatand ca mi-am luat o mare teapa, m-am ingretosat - la propriu! - si mai rau, cand mi-am dat seama ca, de fapt, aceasta reteta a fost creata de bucatar DOAR PE PRINCIPIUL: NIMIC NU SE PIERDE, TOTUL SE RECUPEREAZA!
Cam ce credeti ca inseamna asta?
Va spun eu!
Textura bucatelelor de carne nu era unifirma la toate. Cate au fost ele acolo!
Acest aspect, impreuna cu structura retetei acestui preparat, ma fac sa cred ca scopul ptr care a fost conceputa aceasta reteta este urmatoarea:
- RECUPERAM BUCATILE DE CARNE DE LA PORTIILE NETERMINATE ALE CLIENTILOR CARE NU AU PUTUT RAZBI O PORTIE INTREAGA (repet: portiile sunt foarte mari acolo si greu de finalizat chiar si pentru un gurmand!), ADAUGAM CARTOFI PRAJITI DIN ACEEASI SURSA, LE ARANGAM FRUMOS PE FARCURIE, LE INCALZIM LA MICROUNDE, RADEM BRANZA TELEMEA SI DECORAM APOI CU PUTIN GOGOSAR MURAT (aceste ultime 2 ingrediente cred ca sunt singurele care nu au fost refolosite! Cred! Sau, cel putin, sper, daca ma mai poate consola asa ceva!)
Si in felul acesta, iata cum a iesit pe piata un NOU PREPARAT CULINAR NOVATOR, creat ptr a imbolnavi si pacali clientii, dar, mai ales, ptr a rotunji profitul patronului!
Valoarea unui astfel de preparat: 32 RON/ portie! (Vezi bonul fiscal!)
Prin urmare... scumpi rau cartofii la TERASA STEFAN din Costinesti!
Daca intr-adevar tineti la SANATATEA voastra in primul rand, dar si la banii de vacanta... NU FRECVENTATI SUB NICI O FORMA ACEASTA TERASA!
Cine poate o data, poate de mai multe ori! Sau... cine poate la un preparat... poate si la alte preparate!
FERITI-VA DE TERASA STEFAN din Costinesti si spuneti si cunoscutilor acest lucru!
Nu va bazati pe organele de contral care pot veni, in urma unei sesizari si pot aplica o amenda!
Astfel de patroni nu se sperie de asa ceva, ptr ca imediat ce a plecat organul de contral, va relua aceasta practica, cu si mai mult entuziasm, ptr ca va trebui sa isi recupereze pierderea suferita prin plata amenzii!
Singurii care putem sanctiona astfel de practici suntem doar noi, CONSUMATORII, care putem evita aceste locatii in favoarea altora care pun pe prim plan satisfactia clientului!
Sper ca acest review sa va fie de folos!
Trimis de Adrian Buzoianu in 28.08.17 11:57:18
- A fost prima sa vizită/vacanță în COSTINEȘTI
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adrian Buzoianu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Adrian Buzoianu: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
===
”Singura salvare a fost cazarea la CASA HAVANA,
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@Adrian Buzoianu: Si pentru ca ceea ce am scris in acest review este ADEVARAT 100%, replica celor de la Terasa STEFAN a fost aceea de a ma apela telefonic (eu nu am dat nimanui de acolo numarul meu de telefon!) si de a ma face cu ou si cu otet, dar nicidecum de a contracara argumentat ceea ce eu am scris.
Ptr ca i-am inchis telefonul "respectabilei persoane"care m-a apelat, aceasta mi-a transmis sms cu urmatorul mesaj (care se regaseste inca in telefonul meu!): "Frustratilor, mocangiilor. Daca ai avea putina idee de bucatarie nu ai scrie asa ceva. Te mai numesti si chef. De tot rahatul. De ce nu ai spus atunci? Nu a fost moca ne apucam sa scriem. Te-a platit cineva sa scrii asa ceva? "
Am redat ad literam textul!
NU! Nu m-a platit nimeni! Dar se pare ca adevarul deranjeaza!
In alta ordine de idei, nu cunostintele de bucatarie le discutam aici! Nu trebuie sa ai studii sau pregatire de specialitate ca sa emiti pretentia de a manca sanatos si de a nu fi pacalit!
Mare atentie DOMNULE! Clientii nu sunt prosti cu totii!
@danaeldreny: Preparatul nu este o presupunere. Ingredientele si textura lor... la fel... nu este o presupunere. Din respect ptr adevar insa, atata timp cat eu nu am fost sa vad cu ochii mei, nu pot spune ca o certitudine ca ingredientele sunt refolosite, dar faptul ca s-au folosit bucatele mici de ceafa si nu fasii sau bucata intreaga si textura lor ma determina sa cred acest lucru!
@Adrian Buzoianu: Ptr. toti cei care se mai indoiesc de corectitudinea sesizarii mele legata de TERASA STEFAN, ii pot anunta ca le stau la dispozitie cu raspunsul oficial al celor de la PROTECTIA CONSUMATORILOR - Constanta, prin care mi se comunica faptul ca sesizarea "este intemeiata si ca, urmare a controlului efectuat, SC MARSTEF INTERNATIONAL SRL a fost sanctionata contraventional pentru incalcarea prevederilor OG 21/1992r"
Prin urmare, nu a fost vorba de o presupunere ci de un fapt real!
@Adrian Buzoianu: exact la asta m-am gandit si eu cand am auzit de CARCALETE-ramasite de pe la alti clienti, ca altfel ar fi fost carnea taiata fasii dar nu imprastiata printre cartofi, asa ca sa reiasa ca e o bucata de ceafa intreaga... dar, deh... nimic nu se pierde, totul se recicleaza!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [Restaurant-terasă Complex Poienița] Super vacanta — scris în 21.07.24 de ux134928 din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Sep.2023 [Esco Bar] Pablo, culori & alte bazaconii — scris în 10.11.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Restaurant-terasă Ștefan] Terasa Stefan Costinesti- probabil cel mai bun loc unde poți manca pe litoralul romanesc! — scris în 21.08.22 de cristiangrig din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Terasa Iti-Biti] Iti-Biti — scris în 08.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jun.2022 [Restaurant Pofta Pescarului] Pofta Pescarului — scris în 15.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jul.2021 [Restaurant-terasă Complex Poienița] Restaurantul de evitat — scris în 06.08.21 de ux121633 din BUCUREșTI
- Jul.2021 [Restaurant-terasă Ștefan] Terasa Ştefan - NU — scris în 16.07.21 de elise din SIBIU - nu recomandă