ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.01.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
JUN-2019
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

„Dai un ban, dar... ” - B'Arca Restaurant, Constanța

TIPĂREȘTE URM de aici

Ne-am preluat camerele de la Hotel Ramada și apoi, pentru că mai era ceva timp până să înceapă „știința”, am zis să bifăm unul din obiectivele importante ale zilei: masa de prânz. În drum spre Constanța, aruncasem un ochi pe Google și descoperisem B’Arca Restaurant, cu referințe foarte bune, la numai doi pași de hotelul nostru. Într-adevăr, fereastra camerei ce ne fusese repartizată oferea o priveliște interesantă cu... un fel de OZN ancorat la țărmul lacului.

Am ieșit în parcarea hotelului, am traversat micul pod ce trece peste canalul care face legătura între lacurile Tăbăcăriei și Siutghiol, apoi imediat am descoperit intrarea: doi stâlpi uriași, susținând firma alb-albastră cu numele restaurantului. În față se face terasa, cu mai multe secțiuni: vreo 2 mese în dreapta, lângă zidul construcției, o zonă acoperită în dreapta și, în față de tot, se poate coborî pe o terasă mai mică, ca un fel de barcă plutind pe luciul apelor verzi. Nu era nici țipenie și în primă fază am crezut că nu-i deschis, dar am încercat ușa restaurantului și, aceasta neîntâmpinând nicio rezistență, am intrat. Un spațiu fluid, răcoros, luminos, modern – ne-a plăcut ce-am găsit!

Vreo 2-3 ospătari în peisaj – unul ne-a ieșit în întâmpinare și ne-a poftit să ne așezăm la orice masă am fi dorit (libertate de alegere maximă, toate fiind libere!), înăuntru sau afară, pe terasă. Am preferat confortul oferit de aerul condiționat și am ales o masă în interior, lângă una din ferestrele uriașe ce privesc spre lac. Restaurantul are o formă aproximativ semicirculară, sau – mai romantic zis – parcă e o scoică plutind pe luciul lacului. În partea dinspre apă sunt mici separeuri delimitate prin panouri radiale, decorate cu elemente marine stilizate albe și multe plante verzi în ghivece, iar barul se află în partea opusă. Mesele sunt simple, din lemn stratificat alb; din același material și scaunele, ceva mai elaborate, cu spătare dantelate și șezut ca o pernuță tapițată cu catifea albastră. Fiecare masă este pregătită cu pad-uri pentru farfurii, pahare și seturi cu sare de Himalaya, piper, scobitori și șervețele. Ici-colo, alte câteva decorațiuni, din același film: tablouri cu peisaje marine, peștișori de lemn... Foarte faină atmosfera, mi-a plăcut mult!

Am primit meniuri și am început a le studia. Primul lucru pe care l-am remarcat a fost informația scrisă în josul fiecărei pagini: „Program 11:00 – 23:00. Deschis tot timpul anului.” Ok, e bine de știut! Pe urmă, desigur, oferta – nu foarte stufoasă, dar nici săracă, bazată în principal pe pește și fructe de mare, precum era de așteptat. Ne-am relaxat și mai tare; am mai spus-o, suntem mari iubitori de preparate marine! (Există însă și câteva confecționate din alte tipuri de carne și chiar și unele vegetariene.)

Eu și colega cu care eram am decis să comandăm doar câte un fel de mâncare (să ne mai rămână ceva sânge și pentru săracele creiere după masă????); eu – „butoiașe” de biban cu legume (52 ron) iar ea – rulouri de șalău gratinate (52 ron). Tati, care n-avea niciun obiectiv special pentru restul zilei, a ales meniu complet: o porție de ciorbă de pește (18 ron) și medalion de pălămidă pe plită (49 ron). Pentru stropit, aveam să împărțim o sticlă mare de apă minerală (12 ron), iar Tati a plusat cu un pahar de vin (12 ron).

Până a venit mâncarea, am mai colindat puțin prin cârciumă și am făcut poze, așa cum fac de obicei când locul nu-i prea animat; de data asta era doar al nostru! Am remarcat bogata colecție de vinuri, precum și „parcarea” de scaune pentru bebeluși. Am admirat împrejurimile, am revenit la masă, unde am mai combătut una-alta, am mai sorbit o gură de apă/vin...

Prima a sosit ciorbița lui Tati, însoțită de un triunghi generos de mămăligă, de un ardei iute și de două boluri mici cu sosuri – unul roșu picant, altul de usturoi. Preparatul a fost bine echilibrat în componente, Tati s-a declarat foarte mulțumit, iar noi două am răsuflat ușurate văzând farfuria lui goală; de-acum aveam să primim și noi mâncare! Și într-adevăr, n-a mai durat mult și ni s-au servit și felurile principale.

„Butoiașele” însemnau două fileuri de biban de mare înfășurate în jurul unor mănunchiuri de legume, tronând pe un pat format din și mai multe legume (ardei, dovlecei, morcovi); alături, o grămăjoară generoasă de... alte legume, un fel de zacuscă; plus o felie de lămâie deasupra. Colega a primit două rulouri de file de șalău umplute cu spanac, așezate artistic peste cartofi gratinați în cuptor, decor întregit de roșioare cherry și felii de lămâie. Ce să vă zic, totul arăta într-un mare fel! Până și pălămida lui Tati a fost o chestie cu mult mai elaborată decât ne-am fi așteptat; peste medalionul de pește trona o uriașă felie de vânătă coaptă, alături o grămăjoară de ierburi, o felie de lămâie, un bol cu un sos alb și încă un triunghi de mămăligă.

Ne-am pus pe balotat cu spor, fiecare concentrat pe farfuria din fața lui. Mi-a plăcut mult ce am ales, peștele era bine condimentat, legumele crocante și aromate. Și ceilalți s-au declarat la fel de încântați la final. Vorba ‘ceea: „Dai un ban, dar...” N-am plâns după el, clar!

Am revenit la B’Arca în seara următoare, după ce dăduserăm un ocol Lacului Tăbăcăriei. Am încercat să ne oprim în alte locuri, mai sunt vreo două mâncătorii pe Bd. Mamaia, dar fără succes; la una era prea aglomerat, la alta nu ne-a băgat nimeni în seamă și după 10 minute am plecat. În plus, se cam învârtejau niște nori pe cer și am zis că dacă începe ploaia, măcar să fim aproape de hotel...

De data asta, am prins una din ultimile mese neocupate de pe terasa acoperită; arșița zilei se domolise binișor, chiar bătea un vânticel, cu exacerbări periodice (aveam să scăpăm până la urmă cu numai câțiva stropi scuturați din înaltul cerului). Nu eram foarte flămânzi, doar chitiți să testăm storceagul de sturion pe care-l remarcasem încă din prima zi în meniu. Dar parcă ar mai fi mers ceva... Cu ce poți completa când o ciorbă ți se pare prea puțin, iar o ciorbă și-un felul doi prea mult?! Cu un a-pe-ri-tiv! Că se presupune că e mai mic decât un fel principal, nu?!

Ei, aș! Păi să vedeți cum arătau aperitivele noastre! Eu am luat brânză haloumi la grătar cu spanac (27 ron), iar Tati zacuscă de pește (23 ron). Le-am primit pe fiecare pe câte un platouaș dreptunghiular – 4 felii generoase de brânză flancând o grămăjoară consistentă de spanac și ardei capia copt, decorate cu semințe de muguri de pin; zacusca aranjată și ea frumos, presărată cu pătrunjel verde și însoțită de roșii cherry. Din oficiu, un coș cu felii de pâine prăjită. Am împărțit cele două „aperitive”, mi s-au părut demențial de bune amândouă. Au mers excelent cu vinul alb ales de Tati – un chardonay aromat și bine brumat (80 ron).

Ne-am tras sufletul puțin și-au venit și ciorbițele, bine presărate cu mărar, însoțite de tot felul de „accesorii”: felii de lămâie și pâine prăjită și un bol cu maioneză de usturoi (29 ron). Comparându-l cu storceagul de la Laguna Albastră, Murighiol, care înseamnă maxim pentru mine, cel de aici a obținut nota 9+. Repet: „Dai un ban, dar...”

Recomand B’Arca Restaurant dacă vă aflați în zona Satului de Vacanță și vă e foame și vreți să mâncați ceva bun, frumos prezentat, într-un cadru deosebit! Vă asigur că nu veți fi dezamăgiți, așa cum n-am fost nici noi!


[fb]
---
Trimis de crismis in 07.01.20 20:21:53
Validat / Publicat: 07.01.20 23:59:53
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CONSTANȚA

VIZUALIZĂRI: 3596 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 B' Arca Restaurant văzut de pe terasa de la et 8 al hotelului Ramada
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[01.04.20 22:42:42]
»

@crismis: Si eu trebuie sa imi trag sufletul dupa un asemenea articol, dar mai ales dupa poze. Dar a meritat, mi-am bucurat ochii... ca stomacul mi-a spus altceva.

Sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[03.04.20 13:33:59]
»

@mishu: Mi-a așa dor de o masă de pește la restaurant! Că și eu știu să-l gătesc, dar... Vorba unei bune prietene: "Cea mai bună mâncare e aia când muncesc alții pentru mine!"

Lasă, c-o veni și ziua aia!...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Constanța și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08800196647644 sec
    ecranul dvs: 1 x 1