GRAD SATISFACȚIE
Revelion la 'O seară la Constanța'
La mulți ani, tuturor utilizatorilor AmFostAcolo.ro, sănătate și bucurii, toate dorințele voastre să prindă contur și să se îndeplinească în 2015!
Pentru că unii dintre utilizatorii site-ului au decis să povestească despre masa lor la cumpăna dintre ani, voi încerca și eu să creionez câteva idei despre Revelionul 2015, pe care l-am sărbătorit într-unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Constanța – „O seară la Constanța”
N-a fost prima dată când am pășit în acest restaurant, periodic revin cu multă plăcere datorită ambientului plăcut și liniștit, a muzicii de calitate, a preparatelor originale și a prietenilor alături de care orele petrecute aici, devin minute prea scurte...
Restaurantul „O seară la Constanța” este poziționat într-o zonă liniștită a orașului, pe strada Unirii lângă piața Filipescu (N 44.199511 / E 28.650672), anul trecut a sărbătorit 10 ani de activitate, timp în care a primit numeroși clienți din România, dar și din străinătate, în special din Republica Moldova, locul de naștere al patroanei restaurantului, prietena noastră Maria.
Deși nu cred că poate găzdui mai mult de 50-60 de persoane, fiind un restaurant mai intim, pare destul de încăpător iar ornamentele, tablourile, autografele de la marii artiști care vin frecvent aici, statuetele și obiectele vechi, autentic românești, instrumentele celui mai bun taraf din Constanța, îți creează o stare de liniște sufletească.
La parter, în afara celor câteva mese pentru cei care vin să servească meniul zilnic sau doar să bea o cafea, există bucătăria și barul, în timp ce etajul oferă locul perfect pentru o petrecere de familie, sau o aniversare, eveniment într-un cadru restrâns. Tot la etaj este poziționat și taraful format din interpreți din Moldova, care ne cântă și încântă în fiecare seară cu melodii dintre cele mai apreciate. Este greu să redau momentele de bucurie atunci când îi ascultăm, însă dacă căutați pe youtube cu siguranță veti găsi câteva melodii interpretate de către ei.
La subsol există o cramă deosebită, unde se pot degusta vinuri alese de Cricova, Jidvei si Budureasca, decorul este intim și rustic, iar cei care au servit acolo, au rămas cu dorința de a reveni.
Revenind la Revelion, atmosfera a fost excelentă, practic am fost trei grupuri distincte care am socializat perfect, am servit un aperitiv destul de bogat format din afumătură, ouă umplute, legume umplute, piept de pui umplut cu brânză, icre, măsline, ciuperci, pește afumat, file de pește, friptură de porc și cârnați moldovenești cu garnitură de cartofi. Totul udat cu vin moldovenesc, foarte bun.
Solistul tarafului a fost Gheorghe Parnica, o legendă a folclorului românesc, cu o activitate de aproape 60 de ani, interpret și dirijor al Ansamblului Brâulețul, cântăreț de casă al familiei Ceaușescu, dar om cu o moralitate desăvârșită, simplu și corect care a investit fiecare bănuț câștigat în țară și peste hotare în muzică. Ne-a încântat cu melodii vechi pe care astăzi le mai ascultăm doar pe plăcile de pickup. Atmosfera a fost apoi încinsă de Alex Florea, finalist la X-Factor și de trei talentate fete de la Facultatea de Arte a Universității Ovidius, care au oferit un foarte frumos spectacol.
Servirea la acest restaurant este desăvârșită, nu aștepți mult comanda, nu se greșește la nota de plată, ospătarii sunt cu zâmbetul pe buze și foarte atenți la solicitările noastre. Când restaurantul este plin, mai ajută si doamna de la bar la debarasat, astfel încât nu se întâmplă ca la alte restaurante să stai cu farfuria în față mult timp după ce ai terminat de servit.
Noi ne-am simțit foarte bine aici, vom reveni cu cea mai mare plăcere ori de câte ori vom putea, este locul unde (re) întâlnim prieteni buni, unde fiecare cântăm, dansăm, râdem, practic este locul unde uităm de griji și probleme. Este restaurantul celor care caută soleanca – o ciorbă cu zeamă de găină, cu afumătură, multe legume, castraveți murați si lămâie, specialitate moldovenească, friptura de porc la ulcică, unică în Constanța, dar și prunele afumate umplute cu miez de nucă.
Dacă veți ajunge în Constanța, nu ezitați să ajungeți la „O seară la Constanța”, nume dat restaurantului de un șlagăr vestit al Ilenei Șipoteanu și al lui Dumitru Lupu, ei înșiși clienți fideli ai acestui colț rustic al Constanței.
Să aveți un 2015 perfect!
Trimis de pepsi70ro in 05.01.15 13:26:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
La multi ani, si voua si am placerea primului vot. Sa aveti un an bun.
La mulţi ani si un Nou An fericit!
N-am uitat invitaţia stimatei doamne M. Paladi, alături de toată trupa... Mirror Mirror!
La mulți ani cu sănătate, belșug și superbonus! Un restaurant demn de reținut pentru când voi ajunge la Constanța.
Ah, da, uitasem... cei care ati fost la Moieciu o cunoașteți pe Maria, o moldoveancă cu sânge românesc! O femeie de nota 1000!
Atmosfera pare foarte prietenoasa, cred ca este esentiala la o petrecere, mai ales la un Revelion care marcheaza un moment de trecut si viitor. Un an nou plin de clipe frumoase.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Organizare nunţi, alte evenimente private pe litoralul românesc, #EXCURSII și CĂLĂTORII" (deja existentă pe sait) - rubrică OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2024 Constanța — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Sali's Taco & Turkish Food] Experienta culinara dezastruoasa!!! — scris în 05.06.22 de ux125182 din CONSTANţA - nu recomandă
- Aug.2021 [Restaurant Reyna / Portul Tomis] Prima experiență proastă din viața mea — scris în 30.08.21 de ux122289 din CONSTANțA - nu recomandă
- Aug.2021 [Restaurant Konak] Nota 10 — scris în 22.08.21 de S Karina din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [The Burger Factory] Gustul de peste Oceanul Atlantic — scris în 02.08.21 de Mihnea-Alexandru din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Sali's Taco & Turkish Food] Super multumita — scris în 25.07.21 de S Karina din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Cherhanaua Pontica] Belone Belone... — scris în 21.06.21 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ