ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.08.2026

SERVICII:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:

Papa-Bun la mal de Mare - City Grill Cazinou

TIPĂREȘTE URM de aici

După cum multă lume știe, în primăvara acestui an s-a deschis și terasa Cazinoului din Constanța. Am citit review-ul colegei noastre @Floria, care a fost acolo imediat după deschidere și ne-am zis că e musai să nu ratăm să mergem s-o vedem și noi în vacanța din august, pe litoral! :)

Așa că, în ziua când am fost la Constanța, despre care am povestit aici, vezi impresii, după vizitele pe care le-am făcut prin oraș, mai aveam destul timp până când pornea trenul spre Mangalia, și-am intrat să vedem/admirăm și noi terasa, cu gândul să mâncăm ceva „ușor” , nefiind obișnuiți cu masa de prânz!

Intrarea la terasă se face pe ușa din stânga fațadei cazinoului. Cu surprindere am văzut că trebuie să așteptăm, la o mică coadă de vreo două sau trei perechi, eliberarea unei mese! Drept e că era și ora prânzului😉! Am avut, totuși, noroc pentru că după vreo 8 sau 10 minute am fost conduși la masa care – tocmai – se eliberase! 😊 Nu era chiar „în buza” Mării, era în al doilea rând de la margine, dar așa a fost chiar mai bine, pentru că bătea un vânticel care ne-ar fi deranjat! A venit imediat un chelner și ne-a lăsat meniurile de tip „carte” , să le studiem. Între timp am luat o păturică moale și pufoasă (contra vântului) dintr-un mic teanc așezat pe un scaun din apropierea mesei noastre.

Oferta este foarte bogată la toate felurile, de la „start” -ere până la desert și băuturi! :)) Ca să vă faceți o idee despre prețuri și cantități am fotografiat și atașat toate cele 13 pagini ale meniului... sper să nu vă plictisiți derulându-le și să vă îndemne, sau nu, să intrați la terasa cazinoului! Noi n-am regretat că am ales să mâncăm aici! :P

Am făcut următoarele alegeri: Mihai a comandat o porție de „frigăruie de caracatiță, servită cu cartofi baby și sos chimichurri” (:-??) – 220 g, la 85 lei; ca băutură a luat o sticlă de bere „Azuga” - nefiltrată, 500 ml – 33 lei, iar eu doar desertul „mille feuille” – făcut din aluat, cremă de vanilie, caramel, piure de mango – 250 g – la 45 lei. Aș fi vrut o bere Radler cu lămâie și ananas, dar nu aveau decât bere simpă fără alcool, sau de grapefruit☹.

Până la venirea comenzii am așteptat cam 40 de minute, fiind ora prânzului bucătarii, probabil, erau mai asaltați de comenzi decât în restul zilei! :(...

Și dacă tot a venit vorba de oră, programul este de la 8:00 la 24:00 acum, în sezon; nu știu dacă (și nu cred!) va fi același în alte perioade din an:-??

Între timp eu am făcut poze terasei, dar am intrat și în sala interioară, tot pentru poze. Citisem în articolul colegei @Floria că „City Grill” este compania care a câștigat licitația și care gestionează spațiul cu tot ce implică el: bucătărie, cafenea-bistro (interior/exterior), curățenie, toalete, etc.

Firma este furnizorul oficial al Casei Regale a României și are în portofoliu locații precum Caru’ cu Bere și Hanu’ lui Manuc

transmite echipa Cazinoului.

O fi „Grătarul orașului” firma care furnizează mâncare Casei Regale, dar... parcă asocierea numelui său cu Cazinoul este prea frustă – după părerea mea! ☹ (sinonime Dex: brut, natural, nelucrat, neprelucrat, rudimentar, rustic, simplu, sălbatic). În mod sigur sunt prea pretențioasă!... (și de modă veche! :-??)

Mâncarea a sosit caldă și bine făcută, suficientă cantitativ și calitativ🫠 (n-am rezistat și am gustat o bucățică de caracatiță... hmmm, yamy, yamy :P). Desertul meu arăta foarte apetisant, dar era o porție prea mare pentru mine! :( N-am reușit să mănânc decât un sfert din el, (a fost ceva „de vis” :P) iar restul l-am luat acasă, într-un ambalaj rotund, fițos, pe care mi l-a adus băiatul care ne-a servit!

Plata am făcut-o cu cardul: 163 lei, iar diferența până la 180, am dat-o – cash – chelnerului!

La plecare trecând pe lângă frumosul grup statuar „Pescarii”, executat de sculptorul Corneliu Medrea în 1959, l-am pozat și atașat articolului, mai ales că acum bazinul era plin cu apă! :))

Ne-am simțit foaaarte bine la noua terasă a cazinoului, cu papa-bun și cu priveliștea Mării ușor zbuciumată, dar cu atât mai frumoasă!

Nu ratați locul dacă vă e foame și sunteți prin apropiere, pentru că prețurile nu sunt chiar „de targă” – cum ar spune simpaticul coleg Yersi 😊 – iar satisfacția de-a fi într-un loc atât de elegant și de a privi „Marea noastră” este de neegalat! 😉

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de doinafil in 31.08.26 22:39:10
Validat / Publicat: 01.09.26 07:52:29
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CONSTANȚA.

VIZUALIZĂRI: 18 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 1. Cazinoul văzut dinspre Bd. Elisabeta.
Puteți VOTA acest articol:

2 ecouri scrise, până acum

doinafilAUTOR REVIEW
[31.08.26 23:11:55]

Am făcut corect toți „pașii” pentru încărcarea articolului, dar - se pare - că aceasta nu s-a efectuat corect

Pozele apar în subsolul articolului, iar în cadrul textului apare titlul rubricii „Ecouri” care acoperă o parte din conținut

Am rugămintea să remediați!

O seară faină!

webmasterXPHONE
[01.09.26 07:51:45]

Pare ok acum, probabil ’ și-a revenit ’.

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Constanța și împrejurimi:

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)