ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.10.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: SENATOR
LUNA
AUG-2010
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Central Cellar Restaurant & Wine Bar

Ilustrație video-muzicală

cafe concert - grigore dinicu - caruta postei,hora lenta,licurici
TIPĂREȘTE

În 14.08.2010, plecaţi fiind de la Hajduszoboszolo, încă de dimineaţă, după ce am luat un ultim mic - dejun delicios la excepţionalul Hotel Aurum, am ajuns la Budapesta, pe la 13.00 şi ne-am cazat pe celebra Vaci Utca, la Mercure Budapest City Center.

Mai apoi, am ieşit la o mică plimbare pe Vaci şi cum nouă adulţilor nu ne era foame, deoarece pe maşină am tot ronţăit câte ceva, instinctul părintesc ne-a determinat să-i asigurăm o masă caldă fiicei noastre.

Astfel, am fost din prima foarte plăcut impresionaţi de o d-ră foarte drăguţă care atrăgea lienţi pentru acest restaurant Central Cellar Restaurant & Wine Bar, situat cum altfel, pe Vaci, la nr. 11/A. De altfel, restaurantul este uşor de găsit, intrarea în acesta fiind exact în dreptul magazinului Douglas (nu cred că se va putea plimba o doamnă ori o domnişoară pe Vaci şi să nu-l vadă).

Deci, domnişoara despre care vă spuneam, avea o măsuţă pe Vaci, plină cu pliante publicitare şi în cea mai bună engleză auzită de noi în Budapesta, ne-a explicat că în acest restaurant, situat la subsolul clădirii, ne aşteaptă o temperatură răcoroasă, unde să putem savura ceva, ascunşi de arşiţa de August.

Fiind de acord cu propunerea sa, am urmat-o (acesta venind până în restaurant cu noi), am coborât pe o scară destul de incomodă (din aceea gen spirală), iar la subsol am dat de una din cele mai frumoase atmosfere din Budapesta.

Adică, am ajuns într-un beci răcoros, bine renovat, cu aer intim, foarte plăcut.

Am ajuns şi în sala principală a restaurantului, unde am fost preluaţi de un ospătar şi conduşi la o masă de 6 locuri, în partea pentru fumători (de, suntem vicioşi :) ) şi ne-au fost aduse listele de menu.

Trebuie să recunosc că l-am văzut (pe ospătar) că a fost cam dezamăgit când i-am spus să lase doar o listă, deoarece noi adulţii nu o să mâncăm şi că dorim doar un fel principal pentru copil şi nişte apă minerală, dar cu toate astea, nu am avut din partea lui acea surpriză neplăcută de a nu se mai ocupa de noi cu acelaşi profesionalism. Din contra, a fost super ok.

Până să mi se hotărască fii-mea ce vrea, am privit cu plăcere restaurantul şi am observat că este păstrată cărămida antică şi de demult, din care a fost construit subsolul, însă foarte bine restaurată şi întreţinută, decorul fiind unul minimalist, care lăsa să se vadă bolţile din cărămidă şi elementele din lemn originale, fiind folosit doar fierul forjat, la lămpi, care sincer venea în completarea originalului şi întregea atmosfera de excepţie.

Din lista de menu am observat că, are o orientare spre bucătăria ungurească (oferă preparate din carne de porc, vită şi pui, precum şi peşte) şi o selecţie destul de bună de vinuri (doar este un restaurant & wine bar). Tot în meniu era trecut şi că-şi schimbă integral meniu, în fiecare sezon. Asta mi s-a părut foarte interesant. Am mai înţeles şi că, seara au muzică live, iar programul este zilnic de la 12.00-23.00.

Dar, să revenim. Până la urmă fiică-mea s-a hotărât pe un meniu, format dintr-o pulpă de pui dezosată, la grătar cu cartofi aurii şi un ştrudel cu vişine. După ce am comandat meniul, l-am întrebat pe chelner dacă au salate, dar acesta ne-a spus că au salate doar ca fel de mâncare şi neştiind dacă-i va plăcea, ne-am cam codit. Atunci, chelnerul a venit cu ideea salvatoare de a ne aduce nişte ketchup. Asta-i cuvântul magic în situaţii de acest gen. Cel puţin pe noi ne-a salvat.

Nu vă mai spun că, mâncarea a fost foarte bună, pentru că ar fi un non-sens. Bun-înţeles că a fost savurată de fii-mea fără probleme (oricum nu-i foarte mofturoasă, deoarece a stat şi la grădi şi la şcoală la program prelungit şi mănâncă şi acolo la prânz, aşa că-i obişnuită să mănânce aproape orice).

Ce mai vreau să vă spun este că, în ora cât am stat acolo, am văzut-o pe domnişoara despre care vă spuneam că stătea pe stradă pentru a racola clienţii, că a adus în restaurant, în afara noastră, încă alte 5-6 serii de clienţi şi am auzit-o vorbind cu fiecare pe limba lui. Vorbea fără probleme engleza, spaniola, germana şi rusa. Cel puţin eu am auzit-o vorbind în toate aceste limbi şi nu la nivel de limbaj... al semnelor. La un moment dat, se chiar umpluse restaurantul. Cred că-şi merită acestă d-ră salariul cu vârf şi îndesat. Numai pentru câte drumuri a făcut pe tocuri, sus-jos şi pe scara aceea destul de dificilă.

De altfel, seara, când ne plimbam pe Vaci, de fiecare dată am văzut o altă d-ră, de data asta îmbrăcată în rochie de seară, care la fel, atrăgea clienţii spre acest restaurant şi avea şi ea un succes deosebit. Iată un model, de urmat pentru patronii de pe la noi. Nişte d-re drăguţe, tupeiste şi vorbitoare de 3-4 limbi străine, pot atrage cu uşurinţă muşterii spre restaurante.

Ar trebui să vă spun câte ceva şi despre preţuri. Acestea sunt mari spre foarte mari, dar în ton cu preţurile de pe Vaci. Astfel, meniul fiicei mele a fost 3.000 HUF (aproximativ 47,5 lei RON), iar 3 ape minerale 1.350 HUF (aproximativ 24 lei RON). Pe chitanţă era trecut şi tip-ul, adică +10%, aşa cum am mai văzut cam peste tot în Ungaria, tip-uri între 5 şi 10%. Eu cred că asta face parte din normalitate, deoarece atâta timp cât sunt incluse pe chitanţă, ele sunt obligatorii pentru turisti şi mai mult, sunt fiscalizate, bugetul ţării având doar de câştigat din asta.

AmFostAcolo, aş mai merge şi vi-l recomand şi vouă.

Notă pentru webmasteri: Fiind al 6-lea review din August 2010 (cred), de la Budapesta, rog a se retrage PMA standard la poze şi review. Mulţumesc.


[fb]
---
Trimis de creivean in 30.10.10 20:21:09
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3159 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Central Cellar Restaurant & Wine Bar - intrarea în restaurant, lângă Douglas.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 5601 PMA (din 10 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

creiveanAUTOR REVIEW
[30.10.10 20:29:47]
»

Deoarece Budapesta nu avea o rubrică pentru destinaţiile de servit masa, băut o bere ori o cafeluţă, am creat eu această rubrică. Cred că sunt multe de povestit aici despre bucătăria maghiară din Budapesta, ori chiar despre locurile unde te poţi relaxa aici. Dacă se consideră că nu trebuia creată, se poate şterge, iar review-ul poate fi mutat la Excursii Budapesta.

Văd că-i prea multă linişte pe sait. Cu speranţa că asta nu se datorează faptului că, review-urile apreciate nu pot fi recompensate cu puncte, am scris acest review, dorind să arăt că, spiritul comunităţii noastre este mai presus de puncte şi locuri în clasamente, şi chiar dacă nu-mi pot fi votate review-urile, am de gând să mai urc în week-endul acesta câteva (în limita timpului pe care-l am) şi vă rog şi pe voi să o faceţi chiar dacă recompensa în puncte o să lipsească.

Vă mulţumesc tuturor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Alina Morar
[30.10.10 21:19:18]
»

Iarasi se posteaza review-uri, seara, despre mancare?

Eu stiu ca, de obicei, in week-end e cam liniste pe sait. Mai ales acum cand e luminatia, cel putin in Ardeal. La voi este?

creiveanAUTOR REVIEW
[30.10.10 21:20:47]
»

Gata, m-am informat. Nu stiu cum se tine in Oradea. Eu am bunii si strabunii inmormantati la Alba si acolo se iasa in cimitir cu o saptamana inainte de Paste.

Deci, linistea are alte explicatii decat lipsa punctarii. Si eu care incercam sa lansez o provocare ))))

webmaster13
[30.10.10 21:28:06]
»

Probabil nu acesta este genul de muzica care se asculta acolo, recunosc am mers mai mult pe gusturile mele, asa ca daca nu place melodia atasata se poate schimba!

webmaster0
[30.10.10 21:33:03]
»

Am recepţionat cererea şu nu pot decât s-o aprob... se retrag PMA standard. Sigur voturile vor compensa.

Alina Morar
[30.10.10 21:38:01]
»

Da, bagam acest motiv

Si in unele sate de pe langa Cluj, luminatia e primavara.

Sau mai este o varianta. Chefuiesc de Hallowen?

Cristian_h*
[30.10.10 21:57:02]
»

ce Luminatie, ce Hallowen, nu se poate vota deci nu se pot obtine puncte si basta, na ca am spus-o eu!

Intre timp vine si ionescunic cu o postare ca sa ma contrazica sic!!!

creiveanAUTOR REVIEW
[30.10.10 22:01:27]
»

@Cristian_h

Încă mai sper să nu fie aşa. Iar @ionescunic, cu al său prim review culinar, cred că mă ajută să demonstrez asta.

Oricum, eu mai pregătesc câteva review-uri pe aceeaşi temă de la Budapesta.

Andox
[31.10.10 01:38:13]
»

Mister creivean, o poza cu domnisoara care v-a condus la restaurant nu ai ?

@Alina Morar , asa este, luminatia in Ardeal este maine (cand toate cimitirele catolice , reformate , protestante luterane , etc) vor fi pline de flori si lumini, dar ortodocsii au Floriile inainte de Pasti (cum bine zicea creivean).

Cris
[31.10.10 06:42:12]
»

Deja eşti expert în prezentarea restaurantelor (şi nu numai).

Felicitări, se vede clar că îţi face plăcere să ni le prezinţi şi nouă.

Păcat că nu mă învăţ minte să mănânc înainte de a citi şi de a vedea pozele.

cristi_an3000
[31.10.10 08:13:40]
»

mi-ai facut pofta cu strudelul ala, asa, de la micul dejun. astept sa repare wm hardughia, sa-ti dau PMA-urile.

PS: tot respectul pt cei care posteaza review-uri acuma, in aceasta perioada de ne-votare

cristi_an3000
[31.10.10 16:18:48]
»

@Andox, nu cred ca este chestie doar de catolici pentru ca la ai mei de exemplu, in BN, cu toate ca toata lumea e ortodoxa, se tine aceasta luminatie. bine... i se zice "seara mortilor", dar ideea este aceeasi. in seara zilei de 1 Nov toata lumea merge la cimitir pentru a aranja mormintele, a aprinde o lumanare si a zice o rugaciune, femeile dau la copii dulciuri, popa face o slujba.

Alina Morar
[31.10.10 18:04:16]
»

In Cluj toata lumea merge la luminatie, indiferent de religie, din cate stiu. Doar penticostalii nu aprind lumanari, dar totusi merg, pun flori, aranjeaza mormintele, etc.

magdalena
[31.10.10 20:46:18]
»

Ce-i drept, si pe mine m-au cam socat preturile la mancare in Budapesta, pe care o gasesc destul de scumpa la acest capitol.

Acest review este din Campania Descopera Budapesta? ... Nu de alta, dar m-am indragostit de acest oras pe care nu l-am descoperit suficient si ma intereseaza sa aflu cat mai multe, inclusiv la capitolul restaurante.

creiveanAUTOR REVIEW
[31.10.10 21:00:05]
»

Şi mie mi s-a părut un oraş scump la capitolul mâncare, dar eu am pus-o pe seama faptului că am cam mâncat pe Vaci. Zona fiind ultracentrală, am considerat preţurile ca fiind destinate exclusiv turiştilor (mai ales spanioli şi nemţi), care-şi permit astfel de preţuri.

Cât priveşte motivaţia acestor review-uri, în afara celor deja expuse mai sus, consider că o capitală europeană cum este Budapesta avea nevoie de o astfel de rubrică, cu atât mai mult cu cât, înainte de a merge acolo, am deschis o rubrică de întrebări (poate fi citită dând click aici) unde am întrebat în mod explicit despre locurile de luat masa, dar nu mi s-a răspuns la fel de explicit. De fapt nu mi s-a făcut nici o recomandare. Am încercat să remediez eu această nedreptate făcută Budapestei. Oricum mai am măcar un review de la restaurante şi altele 2 de la diverse terase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
creiveanAUTOR REVIEW
[31.10.10 22:00:07]
»

@Andox

Era cât pe ce să nu-ţi răspund.

Văz că ţi-am deschis (clătit) ochii, cu Ramona, de la Coliba Lu' Horea - Paleu (dacă vrei să o revezi, dă click aici). Din păcate nu am poze cu cele două d-re. Una de zi şi una de noapte/seară. Şi şti de ce? Spre deosebire de masa de la colibă, unde am fost cu colegii, la Budapesta eram cu cele două fete ale mele, din dotare (nevastă-mea şi fii-mea). Crezi că am avut ochi pentru alte d-ne/d-re? De fapt, crezi că am putut să le privesc suficient de lung... şi să le mai fac şi poze? Va trebui să mă crezi pe cuvânt.

Oricum am o fază din Budapesta, pe care am păţit-o şi nu-mi vine nici azi să cred că mi s-a petrecut, în timp ce fetele erau într-un magazin de suveniruri, dar nu o povestesc aici, chiar dacă-i după 22.00 şi nu se uită/citesc minorii. M-aş roşii tot...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, Cris, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Budapesta? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041637182235718 sec
    ecranul dvs: 1 x 1