ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.06.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: SENATOR
LUNA
JAN-2022

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

New York Cafe Budapesta, un must see

TIPĂREȘTE

newyorkcafe.hu

Coordonate GPS: 47.49874,19.07049

Adresa: Budapest, Erzsébet krt. 9-11,1073 Ungaria

Pregătiți să luăm cu asalt celebrul Aquaworld din Budapesta (voi scrie și despre el zilele ce vin), în weekendul 21-23.01.2022, ne-am rugat bona din dotare (vorbitoare nativă de maghiară) să ne facă o rezervare la faimoasa New York Cafe din Budapesta, pentru data de 23.01.2022, cunoscând de la prieteni că sunt cozi interminabile la intrare, în lipsa rezervării prealabile, sens în care, telefonic am reușit să ne asigurăm o masă începând cu ora 09.00, pentru o cafea... altfel...

Am plecat cu mașina de la hotel, cu ajutorul GPS-ului am ajuns relativ rapid pe o străduță lângă cafenea, am parcat pe str. Akácfa, unde fiind duminică am găsit relativ ușor un loc de parcare free... și în câțiva zeci de metri am ajuns în fața Palatului New York, care găzduiește hotelul de 5 * Anantara New York Palace Budapest anantara.com/en/new-york-palace-budapest și la parter și mezanin celebra New York Cafe.

Pe saitul oficial ni se spune că: "istoria cafenelei din New York, veche de peste 120 de ani, este cu adevărat împletită cu literatura – și deși a fost cunoscută drept „Cea mai frumoasă cafenea din lume” , a renascut mereu – și așteptată cu confort și confort neîntrerupt. și, desigur, oameni obișnuiți deopotrivă. Nu este altfel astăzi: clădirea reconstruită, patinata în secolul XXI înseamnă și ceea ce a însemnat cândva într-o lume mai receptivă: Cea mai frumoasă cafenea din lume, la Budapesta!

Una dintre cele mai impresionante clădiri de pe Grand Boulevard din Budapesta, Palatul New York, a fost inițial sediul unei companii de asigurări – dar a avut și o semnificație culturală... o clădire uriașă, în stil eclectic, în centrul orașului... magnifica New York Café, situată la parter, a devenit în scurt timp centrul vieții literare și artistice: a intrat în istoria și istoria culturală maghiară ca loc preferat de întâlnire pentru artiști, scriitori și poeți.

La intrare, unde încă nu se formase celebra coadă pentru o masă liberă (la plecare, era deja acolo :)) ), o hostesă drăguță, bună vorbitoare de engleză ne-a preluat, ne-a găsit rezervarea și ne-a condus la o masă chiar lângă pianul unde, da de la 9 dimineața, se cântă live, muzică clasică internațională.

Masa noastră, masa Hunyady Margit (o actriță celebră în anii 1800 în Ungaria), avea pe ea întreaga istoria a actriței, tipărită în engleză, a fost o masă de 4 persoane, undeva destul de aproape de intrare...

După ce am primit meniurile cu descrierea inclusiv în engleză a preparatelor, ilustrate de poze și cu prețul inclusiv în euro, copilul de 1 an și jumătate atunci, fiind unul foarte energic și neastâmpărat, a plecat cu mama din dotare în prospectarea stabilimentului, iar eu am rămas și am comandat 1 cappuccino și 1 latte macchiato, ambele în versiunea 24 carat gold New York (că doar... na, nu bei zilnic cafeaua acolo) - ambele la 10,5 euro/cafea (sau 3.450 forinți), precum și o New York Cake Selection - la 16 euro (sau 5.250 forinți).

Până a venit comanda, am constat că într-o sală de la subsol era servit micul dejun în sistem buffet, pentru cei cazați în hotel, sau pentru cei care alegeau o astfel de variantă (chiar și fără să fie cazați acolo), pentru un preț de 30 euro/persoană (9.900 forinți), iar în sala cafenelei, de la parter și mezanin, multă lume servea "a la carte", micul dejun dintr-o listă de meniu nu foarte variată - ouă ochiuri, scrambled egg, sau omletă, oricare la alegere cu șuncă, ciuperci, brânză, ceapă sau roșii, la 10 euro (3.300 forinți), ouă Benedict 13 euro (4.300 forinți), pancake 11 euro (3.650 forinți), ouă poşate cu avocado şi sos olandez la 10 euro, fiind drept că, conform meniului, de la 12.00 la 23.00 se puteau comanda şi alte feluri de mâncare, mult mai variate, inclusiv burgeri, gulaş, salate, 2 feluri de paste, şniţel vienez, rib-eye steak, papricaş de pui, raţă, porc mangaliţa, etc., preţurile variind până spre 32 euro/porţie.

Noi, după un mic dejun fabulos la AquaWorld, am rămas doar cu cafelele şi selecţia de dulcegării...

Ei bine, cafelele au fost excelente, frumos prezentate, decorate cu logo-ul cafenelei din pulbere de aur de 24 carate (vezi foto 14-16), însoţite de câte un biscuit şi un pahar cu apă, iar mini dulcegăriile chiar dacă absolut fabuloase (vezi foto 17), au reprezentat nu mai mult de 6-7 linguriţe în total. Foarte... selection????

Pe timpul petrecut acolo, un artist cânta la pian şi la un moment dat, fiind la masa de lângă el, ne-a întrebat dacă nu are ficioru vreo melodie preferată pe care să i-o cânte, dar din păcate a trebuit să îl refuz... eram şi suntem încă în perioada desenelor animate pe youtube ????

După vreo oră petrecută acolo, la New York Cafe, în acea ambianţă minunată a sălii absolut fabuloase (veţi observa din pozele ataşate), cu coloanele sale de marmură "răsucită", elmente din bronz, candelabre nemaivăzute, decoraţiuni şi atmosferă cumva interbelică, ne-am ridicat cu regret, dar ne aştepta bălăceala de la AquaWorld (chiar mai importantă când ai un copil de 1 an cu tine :)) ).

Cert este că am plătit cu cardul, am ales să plătesc direct în euro (cam peste tot în Ungaria ai posibilitatea de a alege plata în forinţi sau euro), suma de 45.86 euro, decontată mai apoi de bancă în 228 lei. Consumaţia a fost 37 euro, diferenţa reprezentând o taxă de serviciu de 15%, cu privire la care erai informat încă din meniu, deci nu a fost o surpriză...

Concluzia? AmFostAcolo, am să mai merg dacă voi avea posibilitatea şi v-o recomand şi vouă dacă sunteţi prin zonă!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

În buricul Budapestei, într-un palat încântător.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de creivean in 15.06.22 23:24:21
Validat / Publicat: 16.06.22 07:47:54
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.

VIZUALIZĂRI: 11906 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 La plimbare prin New Zork Cafe. Se observă la subsol sala pentru mic dejun buffet.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46800 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

creiveanAUTOR REVIEW
[15.06.22 23:41:07]
»

Cred că review-urile din această locaţie ar sta mai bine cu o rubrică definită pentru New York Cafe la "Unde mâncăm în Budapesta" https://amfostacolo.ro/unde-mancam.php?in=budapesta&h=7866

Că-i mai mult despre mâncare şi cafea decât despre Descoperă Budapesta...

webmasterX
[16.06.22 07:47:08]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Budapesta? , BUDAPESTA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Budapesta și împrejurimile]

webmasterPHONE
[16.06.22 09:11:28]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

crismisPHONE
[16.06.22 09:37:22]
»

@creivean: O, fusei acolo!... Ce amintiri!... Noi ne-am dus fără rezervare, pur și simplu ne-a plăcut locul și am intrat. (Și abia la întoarcere acasă am studiat ce și cum.) N-a fost greu să găsim masă, era în Ajun de Crăciun (2018, cred), tot niște dulcegării țin minte că am mâncat - am declarat-o masa noastră de Crăciun! Fabulos loc, într-adevăr!

mishu
[16.06.22 16:28:20]
»

@creivean: Super loc! De retinut!

Felicitari, votat cu mare drag!

Alina53
[17.06.22 18:34:35]
»

În primul rând: Bine ai revenit!

Ehei... În 2010 mi-alegeam și eu cazare la hotelul de vis Anantara New York Palace Budapest... Review-ul meu încă nu este arhivat. Din curiozitate, am căutat cât ar mai costa în prezent un sejur de trei zile la acest hotel, cu mic dejun inclus (atât am stat acum 12 ani). Dacă atunci am plătit 318 euro, acum ar fi 800-900 euro... Deci, să mă bucur de amintirea lui... Și noi am fost fascinați de această clădire emblematică! Iar întâlnirea cu Gheorghe Hagi pe holurile hotelului a fost o altă surpriză plăcută de care am avut parte!

Alina53
[17.06.22 18:39:16]
»

@webmasterX: Denumirea exactă a hotelului este: Anantara (și nu Antara) New York Palace Budapest.

webmasterX
[17.06.22 19:54:14]
»

@Alina53: am corectat.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina53, creivean, crismis, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Budapesta? :


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.051677942276001 sec
  ecranul dvs: 1 x 1